Last news in Fakti

25 Септември, 2023 12:03 1 471 20

Президентът Радев се очаква да води делегацията ни на климатичния форум в Дубай

  • радев-
  • президент-
  • дубай-
  • климат-
  • форум

Русия ни спира за домакинството догодина чрез Беларус

Президентът Радев се очаква да води делегацията ни на климатичния форум в Дубай - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се очаква да води делегацията ни на климатичния форум в Дубай (СОР 28). Това научи ФАКТИ от свои източници. Все още се чака официално решение на Министерски съвет, а в началото на октомври от Министерството на околната среда ще дадат повече информация за участието на министър Юлиян Попов.

Припомняме, че по време на сбирката миналата година Радев анонсира, че страната ни кандидатства да бъде домакин на форума през 2024 година. Тази позиция на България, обявена от Радев, бе подкрепена и на ниво ЕС. И до преди месеци пред страната ни имаше реални шансове да намери място на световната карта в усилията за борба с климатичните промени. Но Русия ни спря. Не чрез своя представител, а чрез Беларус.
„От правителството на Беларус ми потвърдиха, че ще ни блокират за домакинството на 29-ата годишна климатична конференция (СОР29), която ще се проведе през 2024 година“. Това съобщи преди време министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

По думите му по силата на правило, останало отпреди разпада на Съветския блок, Източноевропейската група в ООН трябваше да излезе с консенсусно решение, но Русия реши да блокира България.

Държавите от ЕС се готвят да настояват за глобално споразумение за постепенното премахване от употреба на изкопаемите горива на срещата на върха на ООН за климата КОП28 (COP28), която започва в края на ноември. Това показва проект на преговорна позиция на ЕС, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор
    БРАВО
  • 2 баджанак

    9 3 Отговор
    Балдъзата ще я водим ли на шопинг терапия.
  • 3 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    Радев не може да стъпи на малкия пръст на Тиквата по лавиране, дипломация, интелект и кражби.
  • 4 Хахаха ;-)))

    9 2 Отговор
    На Гадев му се ходило в Дубай.
  • 5 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Мунчо ще разходи президентското си тяло по плажовете и МОЛовете на Дубай за сметка на Българите пострадали от наводненията в резултат на безхаберна та политика на назначените от меко Киропитеци
  • 6 Странно

    4 4 Отговор
    Радев чакал официално решение на Министерски съвет?! Той ги плю, плю, сега чака да го изпратят. Няма логика!
  • 7 Последният Софиянец

    8 1 Отговор
    Пенсионерите няма какво да ядат той с държавни пари в Дубай.
  • 8 Мнение

    7 1 Отговор
    Този хейтър Гадев не заслужава никъде да ходи!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това с климата

    2 2 Отговор
    Е поредната голяма лъжа. Чрез нея, подобно и на харемата, искат да наложат световна диктатура.
    Има изменения, но те много малко са свързани с хората. Затоплянето идва от вътрешността на планетата, доказано е. От атмосферата има съвсем малко влияние. Но, тези психопати използват всичко, за да си зациментират властта над света.
    А за България е направо смешно да се занимаваме с това. Имаме много по-сериозни неща в момента. Искат да минем по пътя на Украйна, разделят ни и ни насъскват, едни срещу други. Може ли едни съюзи и членство да се вписват в конституцията??? Пълна глупост и слагачество е, на новите господари...

    Коментиран от #13

  • 11 Мамул

    3 2 Отговор
    Идеалният президент! Едните мислят, че е руски агент, другите мислят, че е американски. За едни е ляв за други десен. За едни патриот за други глобалист. Просто българин който върти задник като ветропоказател.
  • 12 Клоуни

    5 0 Отговор
    ще веселят хората в антракта , нашият е един от тях.
  • 13 Мамул

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Това с климата":

    Всяко едно нещо което ни внушава глобалиският елит е ЛЪЖА, но това няма никакво значение, защото не питат никой народ и го налагат силово и безкомпромисно. Лъжата е колкото простолюдието да преглъща по-леко. Да, знаем, че е лъжа ! И какво от това?

    Коментиран от #20

  • 14 Сталин

    5 1 Отговор
    Климата- поредната измама на евреите,сега ще плащате такси за СО2 за всяко едно нещо което купувате ,тези пари отиват директно в банките на еврейската финансова мафия и както казва Клаус Шваб,няма да притежавате нищо, но ще бъдете шастливи
  • 15 комунистически

    4 0 Отговор
    Б О К Л У К
  • 16 1944

    4 1 Отговор
    аве тоя да отива у масква да му проведат нов инструктаж. пък и процесора от правец у главата му се бъгна.
  • 17 Верно ли ?

    2 0 Отговор
    Абе не знам за Радев,ама Тиквата ходи там и игра танц със саби ,не можа да се намери един от министрите,че бил заспал на плажа пиян.После ни обеща самолети със смокини.
  • 18 Пари

    2 0 Отговор
    няма , държавата издънена от всякъде , но само масрафи на вятъра !
  • 19 Анонимен

    1 0 Отговор
    С дененция застават крайни комунисти сталинисти от селата за Радев. Лошо няма, всеки има право на глас, но като се съберат и запичнат да коментират в града, мразят запада, искат путин, може и дпс хората им да са зад путин. Запада не го искат и ако имаш деца, биха ви обесили на някоя дърво или гръмнали като пиле. Много крайни екземпляри има. А не бива. Никой от хубаво не е побегнал от България. Камъка си тежи на мястото, но преди 20 г или 15 бяха, 2007 ги изгониха от Бг бкп дс кгб. Бъдете здрави, понякога, когато иван и хасан искат да ви извасят очите им изписват веждите. И с тия дипломи на килограм, предпочитам пожарната, но уви, без връзки се стига до терминала. Убиха им живота, младостта, а те си подновиха жените и с няколко мъже са в НС, еваларка бкп дс кгбдсотровата
  • 20 Еми ООН е приел една

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мамул":

    АГЕНДА 21 още през 1992 г. Според нея "трябва да се намали населението на планетата, понеже сме щели да се самоубием, ако сме станали много..."??
    След това се появи тн "световен икономически форум", в Швейцария, който с вредното си влияние "обучава лидери", подобни на кококиро про100-и и нахални, да изпълнят този план. Боцкането и затварянето беше също по тази схема. Отрицателните демографии в много страни също са предвидени така да са. Изглежда за политиците НЕ е важно, че страните губят хора? Имало "по-важни неща"? Някакви войни и мигранти?
    Спасението е 1. Да знаем, какво става
    2. Да не вървим по предвидения от тях сценарии.
    Ние сме българи и винаги сме известни с това, че не се подчиняваме на никого. Еми, сега като знаем, преставаме да им танцуваме на тези по свирката. И готова, спасени сме ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове