Last news in Fakti

29 Септември, 2023 11:44 2 747 27

Рибарски: Не слагаме дата за затваряне на ТЕЦ-овете

  • рибарски-
  • миньори-
  • енергетици-
  • ец

Фактът, че всички държави от ЕС са подали своите териториални планове и вече се възползват от тези пари

Рибарски: Не слагаме дата за затваряне на ТЕЦ-овете - 1
Снимка: БГНЕС

Никъде в плановете за справедлив преход и решенията на правителството не е заложена дата за затваряне на въглищните ТЕЦ-ове, но цените на въглеродните емисии ги правят нерентабилни. Това заяви в кулоарите на Партийния дом Радослав Рибарски от ПП/ДБ.

"Фактът, че всички държави от ЕС са подали своите териториални планове и вече се възползват от тези пари, показва, че ние за пореден път се бавим. Никъде в териториалните планове не са заложени конкретни дати, дори в тези решения, които приемаме, винаги се залага датата 2038 г. (за крайна дата за затваряне на въглищните ТЕЦ-ове - бел.ред.). Но политиката за декарбонизция оказва пряко влияние върху работата на тези централи. А именно цената на въглеродните емисии прави енергията от тях непродаваема. Това трябва да бъде отразено и да бъде намален този ефект именно с тези пари по териториалните планове", каза народният представител, цитиран от news.bg.

Рибарски отрече критиките на ГЕРБ, че въпросните планове не са били обсъждани със заинтересованите страни, като според него се касае за предизборна реторика.

"Големи заместващи мощности трябва да се предвидят от държавата или от частни инвеститори, това е съвсем друг инвестиционен процес. Териториалните планове са за намаляване на ефектите, които засягат хората, заети в този сектор и в тези региони", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 1 Отговор
    Щом вземете парите щете не щете ще трябва да затворите.
  • 2 да де

    43 4 Отговор
    Ама на Рибарски и другите национални предатели само парите, които ще вземат са им в главите. Никаква отговорност към бъдещето на страната. Никаква мисъл как ще се развива икономика без електричество и със скъп внос. Решението е просто - България излиза от зелената сделка и отказва да получава каквито и да било пари, за да си загроби енергетиката, която носи само за една година повече пари, от тези, които ще даде "добрият" и загрижен за екологията ЕС.
  • 3 Тиква

    36 2 Отговор
    Младото рибарче, от къде те намериха и теб да обслужваш чужди интереси! Как някой от вас не помисли и направи нещо добро и хубаво за майка България! Само крадене и разсипия на всичко!

    Коментиран от #6

  • 4 Иван

    29 2 Отговор
    Как гледа гузно този…. Те лъжите ги нямат за нищо от много време!
  • 5 Стефан Рибарски

    24 1 Отговор
    Абе, пич! Значи викаш залагаме 2038г. при теб идват едни пари и почваш да ги харчиш!:) Сладур !
  • 6 Знаещ

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тиква":

    По баща е дупничанче!:) По майка е заралийче!:) Не очаквано добра комбинация!:) Но, иначе е най-обикновено момче за изпълнение на мокри поръчки!:)

    Коментиран от #23

  • 7 щом се обединиха

    0 7 Отговор
    президент, премиер, от партиите, значи ЕС ще ни подкрепя . Косово и Сърбия се дърлят , северна македония се кротна . Да смажем протеста с Танковете на МагаренкО .
  • 8 цъ цъ цъ

    18 0 Отговор
    какви пари бе охлюв - тези пари ще ви излязат през ..............................
  • 9 едокас

    19 1 Отговор
    Ето тоя хубосник си имал чичо, дето се уредил да получи милиони евро от плана, та за това бърза и иска плана да мине. За да има за чичо и за него. Работниците трябва със тояги да му говорят на тоя нов айдук. Той да вземе, а че 100 хиляди души ще останат гладни и без работа не се интересува. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС ви оставят гладни и на улицата. Само Възраждане, Има такъв народ и БСП се застъпиха за хората.
  • 10 оня с коня

    22 0 Отговор
    и кунева така разправяше за аец Козлодуй!!!

    Коментиран от #16

  • 11 дедо

    9 0 Отговор
    Този е част от букета от мусори на Бъгария.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Юпитер

    12 0 Отговор
    Аааа менталик тия лакардии на някой друг, време е да сдавате, с оня дето щеше да бута Росенец, и цяла кохорта около вас от калинки с фалшиви дипломи от свободния факултет на Ихтиманският университет?
  • 15 Дедо Z

    7 0 Отговор
    Този си заслужава името-лъже като рибар и се опитва лови риба-шарани-в мътна вода! След време ще трябва да му дадем, както и на другата патриотка, Кунева(алоо Мегленче, дека си ма?), по един стълб на концесия 60г.!
  • 16 Тиква

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Много си прав за това! И времето изтече за ново гориво за нашите АЕЦ и след това затваряне и Стоп! Кой не разбра вече?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мнение

    7 0 Отговор
    Трийте, трийте, но вашият живот ще мине в тормоз! При капитализма единственото сигурно нещо е, че всеки може да загуби всичко! Зелената сделка е глупост, както и разрушаването на енергетиката ни, без евтина енергия икономика и конкурентност не се развиват. Даже буболечките и вафлените чаши ще са скъпи...
  • 20 Аз да попитам Глупарски

    10 0 Отговор
    Ходил ли е последните 10г. в Болярово , Елхово , Тороловград , Димитровград , Хасково и пренадлежащите им общини?Там няма нищо , малкото което е останало да живее и работи е свързано с комплекса.Селата са обезлюдени , къщите покрити с храсти и дървета , за пътища да не говорим.Това са базови мощности , работещи с наше гориво , хората капка петрол да извадят и се бият в гърдите ние и малкото останало наше да работи да затворим.Да попитам този Глупарски ,Академика и тези дето ни затриват...
    На АЕЦ Козлодуй му изтичат разрешителните за работа на 5-ти блок 27-ма година а на 6-ти 29-та ако не се лъжа , та могат ли тези умници да гарантират че руснаците ще им подпишат разрешителните за работа с още десет години , след като реално им лазим по нервите с това даване на оръжие?Да не стане така че само след 5г. ни АЕЦ ни ТЕЦ да имаме.Тогава ще питаме с тези 1.4млд.лв кво ще построят.Такава пасмина нагла и мразеща народа си не е било!
  • 21 да инвестираме в добива на ниско калории

    0 0 Отговор
    ни въглища . свалят правителства значи урсула знае . нея не я пипат . без газ на въглища от Въглищарите и да намалят 9 пъти парното . да пратят ромовете да копат въглища и да зареждат вецовете . Интеграция на ромейите , интеграция и на вецовете . хип хип
  • 22 ТаУмВзе

    2 6 Отговор
    Държавата си върши работата, обаче аман от коментирали всезнайковци и мрънкащи безделници
  • 23 Да и да

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знаещ":

    Иначе казано ... "Глупаче"
  • 24 Тоз пък

    1 1 Отговор
    Ще вземем парите за развитие, а ще ги наливаме пак в ТЕЦа. А като дойде време за затваряне, как ТЕЦа ще върне тези пари, за да се използват за истинско развитие?
  • 25 Габи

    1 0 Отговор
    Имали ли право и трябва ли да се разрешава на някого да пречи на свободното предвижване, пътуване и ежедневни занимания на всички които не се включват в протестите?На милиони потребители не им харесват спекулативно високите цени на хляба, олиото, сиренето и зеленчуците, но не блокираме пътищата към нивите за посев и беридба
  • 26 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Рибарски се е подготвил, пак като се върне на работа в Металик при Дечо Колев да има какво да работи.

    Металик е основен инвеститор по Плана за възстановяване, нищо че работниците му взимат заплати през 3месеца.
  • 27 позеленял

    0 0 Отговор
    евро бандитите си измислиха данък въздух / въглеродни емисии / , сега се чудят как да наложат данък слънце
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове