Last news in Fakti

29 Септември, 2023 16:31 1 462 15

Първан Симеонов: Васил Терзиев цели национална кариера като предприемач. Хекимян ще разчита да отвори ветрило за балотаж

  • васил терзиев-
  • национална кариера-
  • антон хекимян-
  • ветрило-
  • балотаж

"Кметът на София отдавна е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто състезание на тема как ще изглежда градът, а състезание в общополитическата страна на нещата", коментира социологът

Първан Симеонов: Васил Терзиев цели национална кариера като предприемач. Хекимян ще разчита да отвори ветрило за балотаж - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не си спомням толкова късно да са обявявани кандидати. Очаква се по-голяма активност на избирателите в сравнение с парламентарните избори. Винаги на местни избори всеки един кандидат за общински съветник или за кмет се бори максимално да оползотвори възможните гласове, бори се за всяка преференция. Това каза социологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".
На въпроса дали ще продължи да съществува "сглобката", Симеонов отговори, че според него ПП-ДБ вече са изчислили всичко и едва ли чакат резултати, за да преговарят тепърва.

"Битката за София е общополитическа. Кметът на София отдавна е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто състезание на тема как ще изглежда градът, а състезание в общополитическата страна на нещата", допълни Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.
"ГЕРБ е политическа сила, която е подчертано свързана с местната власт. Демократите трябва да доказват, че имат нещо по места, не само в София. "Възраждане" трябва да покажат, че растат. За ДПС също са много важни изборите, защото трябва да помиряват местни амбиции. Нямат номинация за София, защото не им е много силен район", коментира социологът.

"Г-н Васил Терзиев цели национална кариера като предприемач. Хекимян идва отвън, но има много сериозно раздробяване на ГЕРБ в София. Вероятно не е имало и много други опции. Знаят, че могат да загубят и затова дадоха нестандартно предложение", смята Симеонов.
По думите му Антон Хекимян е патриотично настроен човек и ще разчита да "отвори някакво ветрило за балотаж". "Това е находчива кандидатура, издигната по не много находчив начин", коментира социологът. Той подчерта, че при всички положения трябва да очакваме балотаж.

Според него кандидатът на "Възраждане" Деян Николов е много различен от типажа на партията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    В 18 часа на Паметника на съветската армия Ваня Григорова открива кметската надпревара

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стига пропагандирахте

    9 0 Отговор
    за тези представители на националните предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! В нормална държава, до сега да бяха осъдени за държавна измяна, за лъжи и кражби! Ако има умен народ, и глас няма да получат, а на вас жалки мишки ви плащат да сте всеки ден по медиите и да ми развивате глупости за тези нешастници!
  • 5 да де

    4 0 Отговор
    Разните лози продължават основно да набиват само за арменската мисирка и ДС избранника като, че балотажа им е гарантиран.
  • 6 Остана ли партия, от която да не си

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Беше за ИТН! Беше за предателите и лъжците ПП и ДБ! Беше за възраждане! А сега за БСП!

    Коментиран от #10

  • 7 Никой

    0 0 Отговор
    Селекционера на ГЕРБ номинира своя кандидат за кмет под мотото " няма синьо, няма червено " всички играем за зелено $. Ще се усмили ли Хали - гали да смени имената на улиците " Граф Игнатиев" и " Аксаков ".
  • 8 Никой

    3 0 Отговор
    Теменужка Петкова : Хекимят е номиниран от по голямата част на структурите на ГЕРБ в София. Леле майко ! Тия от ГЕРБ и селекционера им имат собствените си гласоподаватели за кръгли идиоти. Не ,че и от ПП са по различни с линията ДС,но хайде те са розови,не червени,но от същата кохорта и и простено да залитнат към старото.
  • 9 ооо Ваня

    4 0 Отговор
    разбий ги Ваня, тея палячовци ДС-то и Лалугера на ГЕРБ...
  • 10 контуй

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Остана ли партия, от която да не си":

    Кво БСП - Григорова е независим кандидат, подкрепен от БСП, тя не е от БСП!!

    Коментиран от #14

  • 11 Бибитко

    3 0 Отговор
    Първанов, каква "находчива" кандидатура може да бъде Хекимян?! Ако изобщо успее да стане кмет на София, Борисов ще го използва, за да владее пак столицата и големите финансови потоци! Хекимянчо също е изкушен да бърка в голямата каца с мед, иначе нямаше да напусне топлото си местенце в БТВ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Разбира се

    2 0 Отговор
    тоя човечец в интервю за гнойно зеле, май каза че като стане кмет на клоаката се вижда на бахамите! ами те всичките ни дупедати и политически проститутки това им е мечтата - продават народ и родина и после, примерно на бахамите...
  • 14 Разбира се

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "контуй":

    идеална, но от котилото но чичи ви сорос, той и орбан е от това котило, но ванчето с цялата и хубост и чар, не е орбан, може и да греша...
  • 15 То е ясно

    0 1 Отговор
    Сиктерян щял да се одупи на Герена и да го шият всичките му фенове.Така се печелят избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове