Last news in Fakti

29 Септември, 2023 18:50 1 372 19

Георги Ганев: Миньорите имат своите основания, но исканията им са и политически използвани

  • георги ганев-
  • миньори-
  • основания-
  • искания-
  • политика

9% ДДС за ресторантьорите бяха въведени заради извънредната ситуация с огромен удар върху конкретни бизнеси. От година и половина няма такова нещо. Запазването на 9%-та ставка би било превръщането на една временна помощ в постоянна привилегия, коментира депутатът от ПП-ДБ

Георги Ганев: Миньорите имат своите основания, но исканията им са и политически използвани - 1
Снимка: NovaNews

„Г-н Делян Пеевски по-добре да се договаря с останалите парламентарни сили. ДПС винаги са били много консистентни, че трябва да има единни ставки. В случая – 9% ДДС за ресторантьорите бяха въведени заради извънредната ситуация с огромен удар върху конкретни бизнеси. От година и половина няма такова нещо. Запазването на 9%-та ставка би било превръщането на една временна помощ в постоянна привилегия. Аз съм против”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в предаването „Денят на живо” по Nova News
„Патентния данък няма как да се въведе за по-големи заведения. Той е добър за по-дребни бизнеси, които е твърде скъпо да бъдат наблюдавани”, каза Ганев.

Относно протестите на енергетиците депутатът-икономист обясни: „Миньорите имат своите основания, но исканията им са и политически използвани, за да спечели някой на местния вот. Усещам, че и това присъства на техния протест. Чух, че искат правителството да подаде оставка.”.

Той обясни, че справедливият преход е стъпка по стъпка, месец по месец да се предвиди какво да се прави до 2038 г., когато се предвижда да бъдат затворени въглищните централи.

Относно идеята, ако при посещение на ресторант не ви дадат фискален бон, да не си платите сметката, Ганев каза, че се обмисля касовите бележки да се събират и с тях клиентите да участват в томбола.
Той обясни, че предложението да се приравняват гражданските и трудовите договори, трябва да се прецизира. За ревизирането на данъка върху големите корпорации, Ганев каза: „нека поне в едно нещо сме последни”.

За удължаването с две седмици на внасянето на Бюджет 2024 г. икономистът разясни, че това е станало, защото искат да има публично обсъждане на всички предложения.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не пипайте

    25 5 Отговор
    с корумпираните си ръчички Енергетиката. Докато не пуснете 2 нови реактора АЕЦ в експлоатация, не може да закривате нищо. Връщайте реакторите, крадци.

    Коментиран от #4

  • 2 Зърнар на минимална заплата и 49 години

    10 2 Отговор
    Зърнарите сме като ято! Нашият протест е като летен бриз и тиха вода, спрямо протестите на миньорите в атака.
  • 3 Кой68

    12 2 Отговор
    Винаги има политика.......във всяко искане и действие!
  • 4 фен на ПП от софийско

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не пипайте":

    Как да ги врънеме, като они бегаа !

    Коментиран от #9

  • 5 СТИГА

    10 2 Отговор
    с тия политически искания, всичко е политика, както и, че Zглобката е вредна за България !
  • 6 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Сглобката продаде България за пари от Брюксел.

    Коментиран от #8

  • 7 Ива

    19 2 Отговор
    Всичко, което не отърва на управляващите, е използвано политически от някого. Колко удобно!
  • 8 съселяни

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Говори с президента, какво може да се направи за разкатаване на сглобката !
  • 9 Да връщат Парите

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "фен на ПП от софийско":

    30 милиарда долара струва по западни цени един реактор с оборудване, 2 реактора с оборудване, подарени на Украйна 60 милиарда долара. Да пвръщат парите Крадците.

    Коментиран от #12

  • 10 Даамм

    10 0 Отговор
    Решенията за затварянето на реакторите на АЕЦ, за продажбата на реакторите за Белене, за унищожаването на зеленчукопроизводството и животновъдството, а сега и за ликвидиране на ТЕЦ-овете и българската енергетика, за ликвидирането на цял регион да не би да е икономически оправдано? Чиста политика в угода на чужди икономики и лични интереси. Политическите искания за оставка на този кабинет на сглобка от национални предатели шарлатани, шайкаджии и лъжци, са закъснели!
  • 11 Град Симитли

    12 0 Отговор
    ".... Ганев каза, че се обмисля касовите бележки да се събират и с тях клиентите да участват в томбола...."
    Еде0т!
  • 12 украинка

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "Да връщат Парите":

    Я на тибя дурашкий палец покажу !
  • 13 бобо

    2 0 Отговор
    Тоз да вземе да се подстриже и обръсне, че изглежда сящаш сега е станал и има махморлук.
  • 14 Тъмен субект

    8 0 Отговор
    Абе аланкоолу, енергетиката винаги е политика. Политиката решава дългосрочните праблеми и тенденции на ВСИЧКИ в държавата. Енергетиката е точно това и затова винаги е политика. Тоя "депутат" говори пълни глупости. Поне малко да се засрами!
  • 15 Сипиро 🇧🇬🇧🇬

    6 1 Отговор
    ПО ЖАЛКО, ПО СМЕШНО ,ПО НЕКАДЪРНО И ПО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ТОВА НА ГЕЙОВЕТЕ ППДБ🏳️‍🌈 В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА.
    ОСТАВКА НА КАБИНЕТА НА ПЛЪХ🐭🐀 ДЕНКОВ!
    ВРЕМЕТО ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ ДОЙДЕ.👊👊👊
  • 16 ежко

    3 1 Отговор
    ПП-ДБ да си гледат работата.След като правиш глупави и ощетяващи народа политики, естествено е,че друг ще се възползъва от това.Иска ви се оставка,защото хем за нищо не ставате, нем излъгахте избирателите си!
  • 17 В държавна компания

    2 0 Отговор
    и всички ги преквалифицирайте в учени по математика, физика, химия и биология! И им дайте заплатите, каквито получават всички учени в БАН. Ще са мнооого довилни!
  • 18 Беше време

    1 2 Отговор
    когато миньори можеха да свалят правителства, сега ресторантьорите са по-голяма сила от тия катили! Чакам опровержение от тях, че и кръв щял да пуска част от контингента, според репортажите...

    Коментиран от #19

  • 19 Дойде време

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Беше време":

    Да те изритат на фронта и да станеш на тор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол