Last news in Fakti

30 Септември, 2023 19:32 1 176 36

Русенци протестираха за чист въздух

  • русе-
  • протест-
  • въздух-
  • замърсяване

Недоволството е в резултат на зачестилите замърсявания от промишлени предприятия

Русенци протестираха за чист въздух - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Протест с настояване за чист въздух бе организиран в Русе. Той е в резултат на зачестилите замърсявания от промишлени предприятия, предаде БНР.

Организаторите на протеста за чист въздух настояват, че нямат политически искания, но се обръщат към политиците в началото на предизборната кампания, тъй като въздухът в Русе продължава да е една от сериозните теми в града.

"Все още е жив споменът от тинейджърските ми години, когато ходехме с кърпички на устата и не искаме това да завещаваме на нашите деца".

"На протеста съм, защото съм солидарен с всички тези хора, които са на площада не за първи път, а от много години. Аз помня миризмите на хлора, помня и протестите. Край, трябва да се спре".

"На протеста съм, защото положението става безобразно, предвид на това, че замърсяванията продължават. От Общината няма никаква адекватна реакция".

Междувременно стана ясно, че от Министерството на околната среда и водите са разпоредили извънредни проверки на качеството на въздух в Русе.

От Регионалната екониспекция пък са реагирали на 546 сигнала за интензивни миризми от началото на септември досега, но станциите за измерване на чистотата на въздуха не са регистрирали отклонения от нормите.

Това означава, че по всяка вероятност става дума за залпово изпускане на емисии от индустриални производители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    4 1 Отговор
    Фрегатата Дръзки да влиза в Дунав , и бой , бой , бой.......чак до Унгария ! А качамак - само срещу български купони !
  • 2 ХАХАХА

    6 8 Отговор
    Тези вече 40 години протестират ,как пък Гюргево, все едно съм по времето на соца, активно мероприятие под егидата на някой партсек!

    Коментиран от #5, #6, #7, #9, #10

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ДЪРЖАВА
    ПОЛИТИЦИ
    Не Им
    ПУКА
    За
    Повечето
    Българи
  • 4 зевзек

    8 2 Отговор
    превъртя се прехода, и пак почваме отначало, пак сме 1988 година

    Коментиран от #35

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Кучетата Си Лаят
    Кервана
    Си
    Върви
  • 6 Голям смях а !

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Само че като често ти мирише на гадост и ти ще протестираш. Друг въпрос е,че няма кой да те чуе!

    Коментиран от #11, #36

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Свиреп

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Отърви света от себе си.

    Коментиран от #12

  • 11 ХАХАХА

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Голям смях а !":

    Ами голям смях ,що Гюргево не протестира ,а тези ветрови течения мамалигите да не ги насочват към България и все на тука ли дуат? Някой път да ,ама да ревеш 40 години е смешно!
    и
  • 12 ХАХАХА

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Свиреп":

    След тебе!

    Коментиран от #13

  • 13 Свиреп

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХА":

    Господ ще реши, кой кога не ти, въпреки, че се изкушавам да съм аз? За да се радваш, че хора от един град са тровени значи, че си тотално прогнил вътрешно, без никакви човешки качества, озлобен и комплексиран ? Собствената ти злоба ще те унищожи и тогава ще бъде един празник за всички нормални хора.

    Коментиран от #15

  • 14 Сандо

    2 5 Отговор
    А дали сега русенци протестират срещу академика,както наскоро ни излъгаха в сайтчето,че протестирали срещу Тодор Живков?

    Коментиран от #17, #22

  • 15 ХАХАХА

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Свиреп":

    Само ника ти говори що за човешки от п...к си . Като няма какво да пишеш не е необходимо да дращиш ,още повече като не знаеш как стоят нещата .

    Коментиран от #20

  • 16 ХАХАХА

    1 2 Отговор
    Извинете, толкова съм проз, че понякога се изпускам...

    Коментиран от #19

  • 17 смешко

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Явно си твърде малък, за да пишеш нещо такова. Да русенци първи в България протестираха срещу хлора от Румъния и същевременно срещу БКП и Тодор Живков. Тогава по него време това беше недопустимо, ама на на русенци им беше дошло до гуша. В нета има снимки от тези протести на центъра на гр.Русе септември 1987 г. Чети невернико.

    Коментиран от #32

  • 18 Киро Факиро

    2 6 Отговор
    Замърсяване нема. Ама не бих отишал да живеем у Русе.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Свиреп

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХА":

    Да ника ми напълно отговаря на моментното ми състояние, до което ме докарват такива ... като теб така, че и светата испанска инквизиция би ми завидяла на способностите. Така бих се позабавлявал с разни ..., че дори фантазията ти не е толкова развинтена, за да вденеш. Имам, какво да пиша, но вдлъбнат леген като теб няма да го разбере така, че ще е просто загуба на време. Много добре знам как стоят нещата, защото съм им съвременник, а ти явно още не си бил и в проекция тогава.

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Марина

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Свиреп":

    А в затвора де!

    Коментиран от #23

  • 22 Очевидец

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    За академика незнам, ама протестиращите яко освирка и изгониха кандидата на Възраждане за кмет и настоящ депутат Златанчо. Даже леко се сбута с бивши негови фенове. Беше дошъл на мирен градски протест с бивша мутра с прякор Психото, известен ромски "бизнесмен", които уж гравитира около ГЕРБ и БСП и още 7-8 объркани 60+ хорица с знамена и тениски. Та питам това ли са истинските патриоти в България?
  • 23 Свиреп

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Марина":

    Ми давай да видим как ще стане. Ти ли ще ме вкараш?
  • 24 ХАХАХА

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Свиреп":

    Абе недотавник, ти ли бе михлюзино знаеш как стоят нещата или как са стояли тогава по времето на соца? Колкото до какво и как отговаря ника ти и светата инквизиция гледай теб да не ти направят мечка по тъмно ,та светата ще ти се стори деи ствително като "света ".

    Коментиран от #25

  • 25 Свиреп

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ХАХАХА":

    Добре, съгласен съм, хайде давай да видя тази твоя мечка на тъмно. Дай адрес.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ХАХАХА

    0 2 Отговор
    26 коментар да се чете за отговор та 25 .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Свиреп

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "ХАХАХА":

    Пъзльо явно няма да дочакам отговора, както и координати, за да я видя тази твоя мечка на тъмно, така че не мисля да си губя повече времето с теб. Имам и други развлечения освен теб.
  • 30 Буквоядец

    1 2 Отговор
    А сега? Едни от замърителите караха коли вчера,къде бяха тези днешните тогава?: Сигурно за риба.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "смешко":

    Тия смешки ги разправяй на някой друг.А да се направи фотошоп на тия времена е по силите на всеки ученик,камо ли пък на соросоидните хрантутници.
  • 33 СвръхАз

    2 0 Отговор
    Господа, наистина е гадно. Има химия във въздуха, не се диша. Не знам защо си мерите тука пУшките, но за да излезем на протест, значи има проблем. Монтюпе го глобиха навремето 500000 лева, на втора инстанция падна на 50 000. От приятел мениджър там знам, че такситата на администрацията струват по-вече на месец!
  • 34 Нешка Робева

    0 0 Отговор
    Не може да бъде! Вече няма замърсяване! Демокрацията в България отдавна победи! Замърсяването беше порочна практика на Социализма! Лично аз организирах и ръководех протестите тогава! Аз, бях инициатора да се направи филма " Дишай" ! Вече няма никакви проблеми! Още СДС докато беше на власт всичко беше нормализирано!
  • 35 Сценарист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "зевзек":

    Не си гледал филми на ужасите?! Ние, живеем в един от тях! Тъкмо си помислиш че си се измъкнал и ужасите започват от начало!:)
  • 36 Ха-ха-ха

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Голям смях а !":

    Аз, протестирам само на жълтите павета! Хайде да излезем там и да подкрепим русенци!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове