Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 11:04 1 159 19

Борис Бонев: Една от причините да се налагат подобен тип сглобки е невъзможността да има стабилно мнозинство

  • борис бонев-
  • сглобки-
  • мнозинство-
  • налагане

"Имаме огромен екип от подготвени и посветени на София хора, с много подробна програма, описваща проблемите и решенията за тях”, заяви още лидерът на "Спаси София"

Борис Бонев: Една от причините да се налагат подобен тип сглобки е невъзможността да има стабилно мнозинство  - 1
Снимка: Нова телевизия

Причината „Спаси София” толкова дълго да съществува е именно да бъдем антипод на ГЕРБ, на тяхното управление и начина, по който работят”. Това заяви в „Здравей, България” Борис Бонев, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София” за местните избори в столицата.
"Имаме огромен екип от подготвени и посветени на София хора, с много подробна програма, описваща проблемите и решенията за тях”, заяви Бонев. Той открои 3 приоритета – инвестиции в кварталите, прозрачност при управлението, както и София да е чист и зелен град.

По думите му не им е било лесно да продължат партньорството на местно ниво с ПП-ДБ заради „некоалицията” на национално.

„Една от причините да се налагат подобен тип сглобки на национално ниво е невъзможността да се сформира стабилно мнозинство и да няма постоянна политическа криза”, заяви Бонев. По думите му това е причината да работят за пълно мнозинство в Столичния общински съвет.
Бонев разказа за казус с „Топлофикация” – за ремонт на път преди 2 години. Той акцентира, че дружеството не се е съобразило със закона, за да облагодетелства определена фирма.

„Топлофикация” разделя пътя и паркинг на 2 обществени поръчки, за да може да се вместят и двете до 270 000 лв. Едната е само на 18 лв. под тази граница. По този начин възлага на една конкретна фирма да бъде извършен ремонтът в нарушение на Закона за обществените поръчки”, заяви Борис Бонев. Той показа асфалтови проби от пътя и паркинга, които са под законовото изискване за дебелина. Според Бонев злоупотребата е за около 150 000 лв.

„Не сме зависими от строителните фирми, нямаме бизнеси с тях, нито възнамеряваме да имаме, поради което очакваме да ремонтират качествено и общината да осъществява контрол”, заяви Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кадир

    25 4 Отговор
    Идиот и некадърник! Щял да прави Спаси София национална партия. Представяте ли си?
  • 2 А истинската причина е

    20 6 Отговор
    посолството на САЩ, да събере не българи и майкопродавци, готови за някой сребърник и род и родина да харижат!

    Коментиран от #3

  • 3 Ветеран от Протеста

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "А истинската причина е":

    Така е.САЩ са ни Съюзници срещу домогванията на Руския Окупатор отново да ни завладее ...И Окупира...Или имаш нещо против свободна и Независима България!???

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Така е

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    Похвален е напъна ти да се продадеш и да си обрана и окрадена от мафията и националните предател;и ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, но дай да сменим малко опорките, че тия вече са супер детски! Я виж колко планети има! :))

    Коментиран от #5

  • 5 БСП на Бунището

    10 12 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Докато в управлението на България участват Путинисти,Комунисти и Русопитеци все ще е така ,без закон за Лустрация ...Сега сте на Бунището на Историята след заслужени изборни Шутове от Народа...От там ,колкото и да се оплаквате е все тая...Идват и останалите Русофили и Държавни изменници - направете им място бе...

    Коментиран от #6

  • 6 Така е

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "БСП на Бунището":

    И марсианци, плутонци и юпитеровци, все ще сме щастливи, обрани, окрадени и продадени от мафия и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Напъвай! Не се отказвай от мечтите, да те крадат и обират!
  • 7 Рядката

    15 2 Отговор
    Жалка картинка. Внуците на най-върлите комунета сега станаха първи демократи, но още по-лошото е, че има хора, които им вярват, че ще "променят" ситуацията в страната. Да, ще я променят, ама към по-лошо. Ще я завъртят на изток, защото чипът им е бъгнат. Ще продължат да мародерстват народа, а той притесняван постоянно, няма да може да си вдигне главата, за да им се противопостави.
    Честита да ни е ПОДМЯНАТА.
  • 8 Бонбонев

    16 2 Отговор
    В името на стабилно мнозинство(заради власт) сме готови и с Партията на човекоядците да направим сглобка. Поне менюто им ще знаем... И...т!
  • 9 И този

    15 2 Отговор
    се включи към групата ИЗМАМНИЦИ от пп/дб
  • 10 тоя

    15 0 Отговор
    мушморок не знае на кой свят е
  • 11 Простия

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    Вие днешна България свободна и независима ли я смятате.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да бе да

    10 2 Отговор
    Е уж бяхте против герб и Бойо Борисов бе мушмурок?! Лакомията няма граници ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Aдcки нeпpиятeн

    13 2 Отговор
    гееей
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    6 1 Отговор
    Такива като теб и приятеля ти Терзиев сте за психиатър.Много интересно дали сте ходили в казармата.Като ви слушам глупостите , лъжите и гледам немъжкарското ви поведение съм почти убеден че и представа си нямате от другарство, взаимопомощ, доверие и отговорност. Вие сте си абсолютни женчовци..
  • 18 Майора

    5 1 Отговор
    Бонев от "Смучи София" пак се изказа неподготвен! Какви екипи имате след като за водач на листите ви е трето поколение ДС? А какъв българин си щон интимния ти приятел е син на най голямата българомразка в Македония Солза Горчева? Нищо не става от бивши комунисти , техните отрочета , хора от ДС и джендъри!
  • 19 марш при брат ти

    4 0 Отговор
    нали знаеш какъв е той.......долен лъжец с обратна.. резба
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове