Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 21:41 1 731 15

Първан Симеонов: Бойко Борисов вече играе любимата си роля на ментор

  • първан симеонов-
  • бойко борисов-
  • герб

В един момент ЕС ще неглижира въглищата и България ще трябва да намери алтернативни пътища

Първан Симеонов: Бойко Борисов вече играе любимата си роля на ментор - 1
Снимка: Нова телевизия

Лош симптом е, че институциите правят два съвета по сигурност. Тази ситуация онагледи дълбочината на разлома по различните прочити. Такъв коментар направи социологът Първан Симеонов в ефира на Nova News.

Той обясни, че президентската институция и в частност Румен Радев се ползват с по-голямо доверие в обществото, но уточни, че това не е новина.

По много въпроси, свързани с войната в Украйна и вътрешната политика, Радев застава на страната на общественото мнение, докато правителството започна с голям резервоар на недоверие. Все пак е хубаво, когато президент и премиер намират общ език по националните приоритети, посочи социологът.

По адрес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Симеонов заяви, че той вече е прелегитимиран и от началото на септември се държи доста по-спокойно.

„От началото на септември Борисов се върна на предишните си центристки позиции и отново говори като балансьор. Той се връща в любимата си роля на ментор, на патрон, на човек, който гледа отгоре на базата на опита си. Не на последно място, Борисов няма да загуби рейтинг, докато рейтинг могат да загубят от ПП, защото нямат здрави ядра. Като цяло ПП не са в много изгодна ситуация, но това не е новина, тъй като именно те са управляващите в момента“, допълни Първан Симеонов.

Относно утрешния вот на недоверие той посочи, че такива действия от страна на опозицията единствено укрепват властта и рядко събарят правителства.

По темата с въглищната енергетика Първан Симеонов отчете, че напълно разбира гнева и недоверието на хората към управляващите.

В един момент ЕС ще неглижира въглищата и България ще трябва да намери алтернативни пътища. Държавата ни много лековато си дамгоса ядрената енергетика и то защото ѝ липсва стратегичност, отбеляза той.

Според социолога един от най-големите проблеми на правителствата е, че така и не се научиха да комуникират с гражданите и да им обясняват „какво и защо следва“, какъвто беше случаят с въглищните централи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ментор престъпник

    22 3 Отговор
    е тоя банкянски циганин, сетих се и за друг престъпник циганин от драгалевци
  • 2 Да, бе

    12 2 Отговор
    Помияр не е роля, а семейни ценности...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ама

    9 3 Отговор
    той може да играе и роля на космонавт ? Цял живот в роли !
  • 5 БайБоцимир

    17 3 Отговор
    Ще отлепим от дъното само когато човечето от Банки се озове зад решетките. Тогава може да предположим, че държавата е започнала да работи за гражданите си.
  • 6 Един не-трол

    5 12 Отговор
    Не знам, ако го няма Бойко за какво ще си говорите. Но знам че от 2009 до 2020г. вървяхме напред въпреки всички мизерии на комунягите. От 2020 сме спрели.

    Коментиран от #9

  • 7 оня с коня

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нека бъдем точни:НИТО ЕДИН от Българските войни няма да бъде "Курбан" в Косово и Всички ще се върнат след няколко месеца с Пълни Джобове НАТОВСКА ЗАПЛАТА.Всъщност Тревогата ти е тия хора НИКОГА няма да заведат радостните от Завръщането им Семействав Долнопробната ти Измислена Кръчма,а ще предпочетат квалитетно Заведение.Между другото в Началото на Другия месец ще бъда в Сф при Любими хора които искрено се кефят на подаръците ми,но те някакси ИЗОБЩО не приличат на тебе?:)
  • 8 Кмета

    6 1 Отговор
    Не на ментор,а на човек на системи!
  • 9 бечев

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Един не-трол":

    Ей подло го,нема да лъжеш
  • 10 дон

    4 3 Отговор
    Това е защото не е в затвора. Но неможачите от ППДБ могат само да му целуват топчетата и нищо друго. Смотаняци.
  • 11 нннн

    4 3 Отговор
    Ама нали ПеПетата изпраха Бойко! Каквато роля си хареса, нея ще играе.
  • 12 Тредстоун

    5 1 Отговор
    Козела пак иска да гради кариера върху гърба на Борисов , без Борисов тия мишоци до сега да са изчезнали от ефира , те са в симбиоза с платените жълти халтури , плюли са си в мусорите къде за Борисов , къде за ГЕРБ , малко интриги за чекмеджета , мата космата и жълти нещица в едни други неща ..., , като цяло смях в залата , но те са си посредствени елементаряги и за тях това е върха на кариерата , труфели неадекватни
  • 13 Ангеларий

    3 1 Отговор
    А коя е Мата Хари?
  • 14 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    ББ играе отлично любимата си роля на ПРОСТАК , просто защото той наистина е един ПРОСТАК . Такава е природата и възпитанието му, на един класически и брутален бай Ганьо !
  • 15 ТиквенсониадатА

    1 0 Отговор
    ПРез живота си Борисов е играл различни роли - на ПОЖАРНИКАР , на КОМУНИСТ , на МУТРА , на ПОЛИЦАЙ , на КМЕТ , на ПРЕМИЕР , на бай Ганьо ,на някакъв си ПРОСТАК , на САМОВЛЮБЕН МЕГАЛОМАН , на ЛИЦЕМЕР , на ЛЪЖЕЦ ! С една дума и хамелеоните могат да му завидят на способността му да се пребоядисва , както му е най-изгодно !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове