Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 10:15 2 033 11

Андрей Янкулов за "Барселонагейт": Прекратяването ще си остане предмет евентуално на проверка в прокуратурата

  • барселонагейт-
  • прокуратура

Ние така и няма да можем да разберем вследствие на един външен поглед дали в крайна сметка това е било правилното решение да се прекрати казуса, добави правният експерт на АКФ

Андрей Янкулов за "Барселонагейт": Прекратяването ще си остане предмет евентуално на проверка в прокуратурата - 1

„Безспорно прави впечатление различното поведение на прокуратурата по казуса „Барселонагейт“. Доста дълго време имаше едно затишие и не се случваше нищо по него. Чакаше се превода на едни документи от Испания.“ Това коментира пред bTV Андрей Янкулов, който е бивш прокурор и старши правен експерт в Антикорупционен фонд, след като бе прекратено разследването срещу Бойко Борисов по казуса с къщата в Барселона.

От съобщение на държавното обвинение става ясно, че няма доказателства за извършено престъпление, а именно - пране на пари и закупуването на недвижим имот в Барселона.

„Имаше момент, когато бившият главен прокурор Иван Гешев някак си се препозиционира обществено-политически и тръгна на борба срещу политическата корупция. И изведнъж делото се забърза и в рамките буквално на дни бяха извършени много процесуално-следствени действия. Стигна се и дори до формално искане на имунитета на бившия министър-председател и депутат Бойко Борисов от парламента. Но това искане потъна и след като господин Сарафов временно пое ръководството на прокуратурата виждаме, че това разследване може би стига до логичния си край“, каза още той.

Янкулов обясни, че прекратяването ще си остане предмет евентуално на някаква вътрешно-институционална проверка в прокуратурата.

„Ние така и няма да можем да разберем вследствие на един външен поглед дали в крайна сметка това е било правилното решение да се прекрати казуса“, добави той.

Янкулов каза, че хора от това разследване са предмет на ново в друг сюжет.

„Бойко Борисов не е включен в тази група. Инициалите на две лица са посочени, едното е Б. Й. Може би става дума за Борислава Йовчева. Тоест сега срещу нея се води разследване, за друг сюжет за потенциално пране на пари, който е свързан с някакви имоти и дружества в Турция, доколкото се разбира от прессъобщението“, каза той.

Янкулов коментира и че евентуално в някакъв бъдещ момент, ако се проведе вътрешно институционална проверка на правилността на това постановление, то потенциално би могло да бъде отменено постановлението за прекратяване от горестоящ прокурор и да се възобнови разследването за Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    2 1 Отговор
    Мечтата на Израел винаги е била , да съградят третият храм ! А палестинците , подкрепяни от Иран , винаги са пречели ! Както и съществуването на джамията Ал Акса , на мястото на третият храм в Йерусалим !!?Иран са персийци , и са много мразени от арабите! Никой няма да им помогне ! Освен Русия и Китай , може би ! Което ме кара да се замисля , дали войната в Украйна не е нищо друго , освен ангажиране на Русия , за да не помага на Иран !!! Ще избият палестинците и иранците , а Израел ще може спокойно да разруши джамията Ал Акса , и на нейно място да съгради третият храм , в който антихриста ще бъде провъзгласен за цар на света !!! Дори войната в Украйна , е била подготовка , за войната в Израел !!! Пророчествата за Антихриста , се изпълняват

    Коментиран от #2

  • 2 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Опаа..... грешка !!! Това не беше за тука !!!
  • 3 Жан Клод ( с двата ножа)

    3 0 Отговор
    Света вода е!
  • 4 дойде новината

    2 0 Отговор
    от испания навремето . но те освободиха боевски с 40 кг кока , без да лежи до живот . тук обвинения даде ясно обяснения - Парите за къщата дето да поживее бившата му жена са от Дарени средства - не подлежат на данък . Възползвала се и си живее в огромен Милионерски палат бившата бизнес дама, близка до Алексей-Асан . После се включи Магнитски и изкочи име с фирми и Пране на пари - явно е лъжа . Сега е било срещу бивш премиер, защото така са преценили в Испания . Значи Испания с нови сили и доказателства да Направят ново дело . Да . С арести, доказателства , само някой с акъл ще им трябва в тяхната система .
  • 5 Ангеларий

    5 3 Отговор
    А каква се пада малката Ема на внуците на Тиквата?
  • 6 уйко- калеко

    2 5 Отговор
    Защо винаги преди избори започва да се пуска,,ПЛОЧАТА БАРСЕЛОНАГЕЙТ..Явно някои хора от политическите среди много ги е страх ГЕРБ да не взвмв някой процент повече на изборите.ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СЕ СМЕНИ ТАЗИ ,,ПЛОЧА,ЗАЩОТО НА ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА.Мога да дам пример,преди 2-3 месеца един коментиращ беше написал,че БОЙКО откраднал 300 милиарда евро от европейските фондове и затова минималната пенсия в БЪЛГАРИЯ не е 1000 евро ,а минималната заплата 2000 еврака.Друг пример от преди два три дена беше написано от коментиращ,ч е за 2019 год БОКО ИЗТЕГЛИЛ 16 МИЛИАРАДА ЕВРО ЗАЕМ.Стана традиция особено последните 2-3 години всички кандидат политици да ,,ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ В ГРАДИНКАТА НА БОКО И ГЕРБ.,,
  • 7 И сега кво?

    8 1 Отговор
    Не знам защо никой от ПП( Перем Перфектно) още не е взел отношение за решението наСГП? Поне за оправдание. С това поведение допуснаха ДПС да управлява в момента.
  • 8 Гандалф

    5 0 Отговор
    А не ви ли прави впечатления...че вече никои не говори за съдебна реформа...преди всеки ден само затова се говореше..след като махнаха гешев..ни вопъл ни стон..съдебната реформа приключи...изпраха борисов..божков..догодина сигурно и цветан восилев ще се върне на бял кон от сърбия...
  • 9 Болшевишкия наследник

    3 0 Отговор
    по пътя на тати и мама
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Антикомунист

    2 2 Отговор
    Куцо, кьораво и сакато се изреди по въпроса!!!! Много им се искаше на някои хора да омърсят Борисов. С недодялани компрометира за големи наивници. Да ама не!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове