Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 13:41 834 23

Eмил Радев: Изпълняваме всички изисквания да запазим Европа от нелегалната миграция. 12-а година чакаме за Шенген

  • емил радев-
  • европа-
  • изисквания-
  • запазване-
  • нелегална миграция

Ние отново ставаме заложник на вътрешнополитическата обстановка в Нидерландия и Австрия. Надявам се, че тази дискриминация към България и Румъния няма да продължи и ще успеем да убедим Нидерландия, че вътрешнополитическите битки не трябва да се пренасят на ниво ЕС, коментира евродепутатът от ЕНП

Eмил Радев: Изпълняваме всички изисквания да запазим Европа от нелегалната миграция. 12-а година чакаме за Шенген  - 1
Снимка: NovaNews

Надявам се, че ще приложим всички дипломатически мерки, за да убедим Нидерландия, че страната ни отдавана е изпълнила изискванията за влизане в Шенген. Това каза в предаването „Твоят ден” по Nova News евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

„Видяхме, че едно от изискванията на Нидерландия, което въобще не е свързано с критериите за членство, а именно, свалянето на механизма за сътрудничество и проверка се случи. Ние отново ставаме заложник на вътрешнополитическата обстановка в Нидерландия и Австрия. Надявам се, че тази дискриминация към България и Румъния няма да продължи и ще успеем да убедим Нидерландия, че вътрешнополитическите битки не трябва да се пренасят на ниво ЕС. Дванадесета година чакаме да влезем в Шенген, след като пазим най-трудната европейска граница между България и Турция и изпълняваме всички изисквания да запазим Европа от нелегалната миграция.

Емил Радев коментира и предложението на страните от ЕС да връщат мигранти, опасни за сигурността им. Според него до този момент практиката е да има подписани двустранни споразумения с държавите, в които се иска мигрантите да бъдат експулсирани. „Трябва да се направи бърз и спешен механизъм, в който и без съгласието на дадена държава да има начин, това да се случи. По отношение на политиката за мигрантите няма единна позиция в ЕС как да се действа. Ние винаги сме държали на позицията, че трябва да се охранява външната европейска граница много добре. Нужно е затягане на контрола по външната граница и много бързи процедури за експулсиране на тези, които представляват опасност за гражданите на ЕС”, каза Радев.

Според него трябва да съсредоточи внимание по сигурността на външните граници и контрол върху влизащите. „Има достатъчно механизми за тези, които са бежанци от войната да получат статут на бежанци и да пребивават законно в ЕС”, каза Емил Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 8 Отговор
    Радев е поZор. Копейкин в лудницата

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    4 11 Отговор
    Долу Възраждане

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Иди на лекар

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    До оня ден беше с Коцето. Като не ти поръчат в кафеджийницата и те избива на агресия.Много си хлъзгав. Бъди мъж, като си с някой си до край с него. Ти си цветарка. Вчера с Киро, днеска с Коста утре с Радев, а другата седмица с Пеевски! Иди на Росенец да ти дадат някой лев, че да се успокоиш.

    Коментиран от #18

  • 5 кокорчо

    8 1 Отговор
    какви изисквания изпълнявате на ден минават стотици бежанци през границата
  • 6 А бе,

    13 0 Отговор
    с тия бузи има още много да почакаш !

    Коментиран от #20

  • 7 Специалност

    10 0 Отговор
    лъжец !
  • 8 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    бъркаш се фалшиви софиянецо, Възраждане е вече горе, ама ти откъде да знаеш, като си си заврял главата в краварския г.ъз.
  • 9 Този

    7 0 Отговор
    софраджия и той стриктно от хоремака следи нещата!

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    продължавай да чакаш за шенген - кравар залющен
  • 12 Да ви пиk.aя на вестника

    7 0 Отговор
    големи сте специалисти да изравяте най-големите бок.луци и да ги лансирате в нас.рания ви вестник.
  • 13 12 е добре ,

    2 1 Отговор
    сърбия още не е в европа . виж цените радев . измама след измама . сега шенген не ни трябва . далаверата с мигрантите върви . не сме опазили европа . затова оня ден урсула ни пуска , а австрия и нидерландия не искат . това е за камьоните . да не ги проверява никой . ако е за бързо минаване - лесно ще отворят пунктове . колкото трябва . контрабанда има много .
  • 14 Нали

    8 0 Отговор
    С мафиоти като теб едва ли някога ще дочакаме мечтата на всеки мафиот ,този Шенген!
  • 15 Българина

    6 1 Отговор
    12 години чакал .Аз 30 години чакам да ви вкараме по затворите
  • 16 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Този":

    тя "демокрацията" на ФАЩ е добре дошла за софраджиите. Сега им е времето, вижте как вършеят яко с двете ръце и с гъ.за дори. Еб.аха мамата на държавата. Нооо........ вече май им е дошло времето, да не се чудят после от къде им е дошло.
  • 17 Нема Шенген

    2 3 Отговор
    България е територия на Султана, разберете го най-после.
  • 18 Този не е оригинала,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иди на лекар":

    а най - обикновен крадец на никове. Не се връзвай. Тук доста го правят. Затова не ползвам свой ник.
  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор
    ПП и Герб ще намерят решение както са показали години през Герб.
  • 20 Ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "А бе,":

    Оял се в Брюксел шоп-р.
  • 21 пешо

    1 0 Отговор
    минават през границата като на парад
  • 22 Няма Шенген за

    0 0 Отговор
    Балканските роми😤
    Тия, който толкова години ни проповядват равенство, сега най-безугледно ни дискриминират😤
    Какво ще стане утре, когато ние блокираме някое решение на Холандия, защото са наркомани?
    Или отказваме диалога, докато не премахнат сексуалната експлоатация на жените, които излагат по витрините, като парчета месо 🤔
    Око за око оставя целия свят сляп🧐
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол