Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 15:40 2 711 29

Майката на убитата Евгения към Орлин: Изчадие

  • евгения владимирова-
  • орлин владимиров-
  • убийство-
  • куфар

Процесът срещу двамата е на финала. Започнаха пледоариите, а днес се очаква дори да има и присъда. В залата присъстват десетки близки на младата жена, които носят и нейни снимки

Майката на убитата Евгения към Орлин: Изчадие - 1

Изключително емоционално говориха пред съда родителите на Евгения Владимирова - Андрей и Капка Чорбанови, както и брат ѝ Николай Чорбанов.

Вече трети час продължават пледоариите по делото за убийството на 33-годишната жена. Подсъдими са съпругът ѝ Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров.

"Искам доживотна присъда без право на замяна за бащата-помагач и за убиеца на дъщеря ми. Те са ходили заедно да гледат къде да изхвърлят тялото. Не помисли ли за единствения си внук? Дъщеря ми те наричаше Пламче. Даже на едно от заседанията, ти дойде с пуловер, подарен ти от нея за Нова година", обърна се Капка Чорбанова към свата си Пламен. Докато говореше, на няколко пъти сълзи прекъсваха изказванията на жената.

Бащата на Евгения призна, че го е страх за семейството му, страх го е за сина му и за внуците. По думите му Орлин бил с две лица и ако един ден излезе на свобода, семейството на Евгения щяло да бъде в опасност.

"Да няма възможност никога да е сред нас. Тогава и душата на Евгения ще намери покой. Съсипа живота ни, отне нашата принцеса, отне душата на нашия дом", каза Андрей Чорбанов.

Братът Николай пък разказа как се е наложило с помощта на психолог да съобщят на малкия син на Евгения, че майка му е убита. Преди дни детето трябвало да прави родословно дърво в училище и братът попита какво да напише то в това родословно дърво.

Преди тях говори и адвокатът им Иво Найденов, който разкри, че в компютъра на Орлин се виждало, че той се опитвал да се сдобие с шпионски софтуер. Освен това използвал техника, за да следи жена си, докато е на компютъра и така да установи нейната парола.

Някои от техните спорове датирали още от 2019 година, като причината била точно това, че Орлин я е шпионирал, влизал е в компютъра и телефона ѝ. Макар че не е било изследвано от експертизата, в неговия компютър били открити и хиляди порнографски снимки, предава 24 часа.

Делото продължава с пледоариите на адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения.

За бащата Пламен Владимиров, който е помагал на сина си да укрие тялото на младата жена, държавното обвинение не конкретизира какво да бъде наказанието, като посочи то да е в предвидените граници. За престъплението "убийство" в закона те са 15-20 години затвор или доживотна присъда.

Процесът срещу двамата е на финала. Започнаха пледоариите, а днес се очаква дори да има и присъда. В залата присъстват десетки близки на младата жена, които носят и нейни снимки.

Евгения бе обявена за издирване от мъжа си на 13 октомври 2021 г. Той и нейни близки дори я търсиха в София, както и с призиви за информация във фейсбук. Тогава Владимиров твърдеше, че жена му тръгнала за фитнеса и повече не се прибрала.

Още докато издирвал съпругата си, той е бил основен заподозрян за убийството ѝ. Криминалистите следили всяка негова стъпка. Задържан е след месец, когато се получил сигнал за куфара с труп в покрайнините на Перник, където живее баща му - бившият служител на ДАНС Пламен Владимиров. Той е на свобода, но е подсъдим като помагач за убийството на снаха си, защото лично е откарал с колата си куфара с трупа до миньорския град. Основният мотив за убийството на Евгения е ревност. Орлин постоянно подозирал красивата си съпруга, че има любовници. Следял ѝ телефона и постоянно ѝ вдигал скандали.

Всъщност Орлин Владимиров е решил да убие Евгения още на 12 октомври, когато споделил намеренията си с баща си. Дори го попитал как да извърши престъплението, без да го разкрият. В деня на убийството Орлин пътувал до Перник и Пламен Владимиров подробно дал указания на сина си, включително за фолиото, което да омотае около главата на Евгения. В ранния следобед Орлин вече бил в семейното жилище в столицата. Евгения била в кухнята.

Според обвинителния акт той минал зад нея, хванал я за шията и започнал да я души. След като спряла да диша, се обадил на баща си. Пламен Владимиров веднага тръгнал от Перник с колата си. Паркирал пред задния вход на блока. Сложил си ръкавици и се качил в апартамента. Там баща и син поставили трупа на Евгения в куфар, облепили го с тиксо и го качили в багажника. Бащата взел документите на снаха си. След това се качил в колата и изхвърлил куфара до хвостохранилище в Перник. Документите и други нейни вещи изгорил. А Орлин хвърлил телефона ѝ до фитнеса, в който обичайно тя спортувала. Апаратът обаче е намерен от мъж, който се опитвал да го ползва и информацията от него била изтрита.

През цялото време Орлин Владимиров поддържал версията, че жена му е изчезнала. Дори ѝ писал съобщения във фейсбук.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на трупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    25 22 Отговор
    Заради един к-валък, една в гроба, двама в затвора.
    А е-ача шапка на тояга.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 явно е че

    10 32 Отговор
    тя е съизвършител . сърбяло я е . и е отишла при любовник да я почесва . в неравната борба е било нужно да го насъска срещу килъра . не е преценила какво идва . умряла е бързо . сега служи на софия за пример как се бори и живее съвременната семейна есесовка .

    Коментиран от #29

  • 6 поредната

    12 29 Отговор
    Ако бе мирно седяло не бе чудо видяло.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тракиец🇺🇦🇦🇹🇩🇪

    11 41 Отговор
    Изчадие е дъщеря ти ку-вата която въпреки че има дете и семейство и съпруг е ходила да се е-е наляво надясно с чужди мъже а не си е гледала съпруга семейството и детето. КВа майка трябва да си да имаш мъж и дете и да ходиш по чужди мъже да се е-еш ??? И вие госпожа сте изчадие защото не сте я възпитали на ценности и елементарен морал. Бо-к-луци. Жалко за мъжа дето сега заради ко-чината наречена държава ще си пропилее живота заради една ку-ва
  • 9 вери

    54 7 Отговор
    Ако всяка изневяра се решаваше с убийство, България щеше да е към 2 милиона, не се излагайте! Има развод като не ти изнася!

    Коментиран от #12, #26

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тредстоун

    19 3 Отговор
    сега мара и пена зад решетките ще ти са верни , примат неадекватен
  • 18 аао

    20 3 Отговор
    Да лежи, но дано му помогнат в затвора да си съкрати присъдата завинаги.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 25 Отговор
    по хубава жена от куррвата у дома няма, идва си начесана и после всичко е наред у дома
  • 20 Бая сълзлива история..

    7 5 Отговор
    Пламче-Мламче..Бащата да го "осъди" както си е било преди,но се разводнихме през тези последните 60-70 години..
  • 21 Пловдив

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ронин":

    Що не се гръмнеш, лaйнaр?! Eла да те гръмна аз, ако искаш, както и помиите, дето са ти сложили плюсове.

    Коментиран от #24

  • 22 Пецата

    1 15 Отговор
    Що просто не му е казала "Скъпи, не е това което си мислиш" и готово 😆
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 😆😅🤣

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Пловдив":

    Гърмящия, пропусна да се представиш 😉
  • 25 😆😅🤣

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "България":

    Иска, хайде да те видим 😉
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 това са сатанистите

    7 3 Отговор
    русофили
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове