Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 06:26 8 081 209

Вижте доклада на ДАНС, след който отмениха машинното гласуване

  • избори-
  • гласуване-
  • данс-
  • доклад

Стойнов заснел неправомерно изграждането на изходния код на машините с цел "да си го гледа и да си поиграе с него"

Вижте доклада на ДАНС, след който отмениха машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

Ето го доклада на ДАНС, подписан от заместник-председател на ДАНС, в който се твърди, че е заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е свалил на флашка данните от "ХЕШ кода" на машините за гласуване.

На брифинг в Министерски съвет вчера премиерът Николай Денков обяви, че правителството е готово да освободи зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев след изпратения доклад. В него се твърди, че "според получената информация Стойнов е качил информацията от телефона си на флаш памет, с което е нарушил правилата и е копирал софтуер, чиито авторски права се притежават от търговско дружество.

Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е извършил действията по видеозаписване изграждането на софтуера от изходния код, с цел "да си го гледа и да си поиграе с него".

"Фокус" получи доклада от свои източни, които гарантираха, че в него няма гриф "Строго секретно". Публикуваме го без редакторска намеса.

СПРАВКА ОТНОСНО: Получена информация за действия на лице, явяващи се потенциална предпоставка за формиране на недоверие към използването на машини за гласуване на предстоящите местни избори на 29.10.2023 г.

Във връзка с подготовката на предстоящите местни избори е получена информация за действия на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, представляващи риск за формиране на благоприятна среда за внушения и манипулации, които биха могли да въздействат негативно на предстоящите местни избори на 29.10.2023 г. Съгласно чл. 213а ал.2 от Изборния кодекс ( ИК) процеса по удостоверяване на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване се възлага на Министерството на електронното управление (МЕУ) съвместно с Българския институт по стандартизация (БИС) и Българския институт по метрология (БИМ).

Процесът се реализира по утвърдена методика от ръководителите на МЕУ, БИМ и БИС. С протокол №435/19.10.2023 г. от проведено заседание на ЦИК е прието решение за реализиране на довереното изграждане на 20.10.2023 г. от 16,30 ч., както и реда за провеждането му. На 20.10.2023 г. в зала 344 в МЕУ в присъствието на членове на ЦИК, представители на политически партии, служители на Сиела норма АД, Смартматик интернешънъл холдинг, експерти наети от ЦИК провеждат процеса по доверено изграждане на софтуера за машините за гласуване на компютър, предоставен от ЦИК. Изграждането приключва успешно, като е генериран криптографски идентификатор хеш, който е предоставен на ЦИК и на представителите на политическите партии.

Идентификаторът е идентичен за всички машини за гласуване, които ще се използват за предстоящите избори. Чрез него се потвърждава, че софтуерът за гласуване с машините е този, който е преминал процеса по доверено изграждане. Полученият софтуер е подписан с UEFI сертификатите съхранявани в ЦИК и заредени в машините. Всеки друг софтуер дори и идентичен с изградения, но неподписан, не е възможно да се инсталира в машините. Съгласно чл. 213б от ИК представителите на политическите партии получават достъп до изходния код и документацията на електронната система за машинно гласуване.

По искане на ЦИК този процес е реализиран на 23.10.2023 г. в МЕУ, като ас присъствали 11 представители на различни политически партии. Достъпът е осигурен в подготвена и управлявана от МЕУ контролирана инфраструктура, разположена в зала 344 на министерството. Залата е с контрол на достъпа и с видеонаблюдение. Използваните носители на информация са механично унищожени пред представители на МЕУ и фирма Сиела Норма АД с цел гарантиране, че изходният код няма да бъде неправомерно разпространен и използван. На 25.10.2023 г. около 14,00 часа е било разпоредено от заместник-министър Михаил Стойнов да се проведе отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване в зала 344 на МЕУ. Разпоредено е дейностите по изграждане на горепосочения код да се проведат стъпка по стъпка следвайки заложените процедури. По време на тези дейности Стойнов е заснел с мобилния си телефон всички стъпки по изграждане на изходния код на софтуера на машините за гласуване.

Според информацията заместник-министър Стойнов е направил видеозаписа в противоречие на правилата за работа. Действията по неправомерния запис, направен от зам.-министър Стойнов, са потвърдени от системата за видеонаблюдение в залата, където се е осъществявала отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване, а именно 344 в сградата на МЕУ. Същевременно присъстващи в залата са казали, че това със заснемането е нередно, но въпреки това той е продължил. Според получената информация Стойнов е качил информацията от телефона си на флаш памет, с което е нарушил правилата и е копирал софтуер, чиито авторски права се притежават от търговско дружество. Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е извършил действията по видеозаписване изграждането на софтуера от изходния код, с цел "да си го гледа и да си поиграе с него".

Придобитата до момента информация сочи: 1. Налице е неправомерно заснемане на процедурата по изграждане на софтуера на изходния код на машините за гласуване; 2. Неправомерно поведение от страна на Стойнов, свързано с разпространение на заснетата информация от проведената процедура по изграждане на софтуера за изходния код на машините за гласуване, качването ѝ на преносима флаш памет и запаметяването ѝ на личния му телефон; 3. Извършените от Стойнов действия, в това число и разпорежданията му за повторни действия по компилирането на изходния код на машините създава риск тази информация да бъде предоставена на лица, които имат достъп до машините за гласуване преди изборите, както и след това. 26.10.2023 г. гр. София

Източник: ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страх и памперс

    105 215 Отговор
    Хартиената коалиция ми отне правото да гласувам машинно, това е незаконно! Всички институции работят за Герб-ДПС, против Българските граждани и България. Продължават да гонят Човеците от Родината. Но всичко си има край, както след тъмна нощ идва ден, студена зимата следва лято.

    Коментиран от #13, #36, #42, #49, #61, #82, #107, #121, #177, #203, #208

  • 2 Майна

    86 49 Отговор
    Къде е нашият Президент?
    България има ли Български президент?!

    Коментиран от #15, #30, #89, #90, #109, #202

  • 3 Избор

    154 7 Отговор
    Добър ден, бих искал 5 яйца, но сам да си ги избера.
    - Как така сам да си ги изберете?
    - Ами, така - като на избори.
    - Ааа, добре. Ето ви 5 яйца, избирайте си!
  • 4 Петър

    198 7 Отговор
    Стойнов заснел неправомерно изграждането на изходния код на машините с цел "да си го гледа и да си поиграе с него"
    Това ми звучи като сценарий за еротичен филм.

    Коментиран от #25, #53, #95

  • 5 Изпратен

    68 112 Отговор
    да го заснеме "неправомерно" с цел да бъде "хванат" по подмолния план на Боювата патерица на Чалгаря и активния му в интриги земляк Тошко ! Сделка за милиони , за сметка на България и на българския народ .
  • 6 Майна

    181 37 Отговор
    Всички мислещи българи трябва да гласуват!
    Има за кого- против сглобката!
    Иначе България досега е намаляла с 2 500 000;( колкото са в ГАЗА)
    Спете още , те на това разчитат..

    Коментиран от #34

  • 7 Има една

    136 22 Отговор
    приказка: Власите се дават на края на Дунав. Че и ПП.

    Коментиран от #175

  • 8 Клошар

    53 16 Отговор
    Като няма оправия,
    пука ми за изборната дивотия.
  • 9 Zглобката

    149 22 Отговор
    Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ !
  • 10 пешо

    41 77 Отговор
    да не се окаже че заснемането е правомерно

    Коментиран от #176

  • 11 Кабамилионеров

    50 10 Отговор
    Напред към пети мандат....с Д.П.С.То и дръндар...ския ман..гал.....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 При такова управление

    142 18 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    От страна на ППДБ в България никога няма да настъпи светлата част на деня!
  • 14 Докладът

    65 90 Отговор
    е предизборна пародия . Последни издихания на Банкянския криминален субект !

    Коментиран от #19

  • 15 Хайна

    76 9 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    То Държава няма,ти Президент на Държава търсиш...?!

    Коментиран от #17, #43

  • 16 Крис

    138 6 Отговор
    А Стойнов кога ще го освободят за да си играе в къщи?

    Коментиран от #33

  • 17 Майна

    74 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хайна":

    Ми когато няма народ , няма да има и държава..
  • 18 Джон

    73 4 Отговор
    Първо пише “изходен” код, после “хеш” код!!!!

    Лак не ви е срам да злоупотребявате с термини, които не разбирате?

    Идеята на хеш кода е да е публичен. От изходния код се прави хеш код. Ако някой хакне изходния код се променя и хеш кода. Хеш кода трябва да го публикуват официално от ЦИК, за да го знае всеки човек.

    Коментиран от #62

  • 19 ЯСНО!

    48 73 Отговор

    До коментар #14 от "Докладът":

    Хартиената коалиция,с последен ход,в последният ден преди изборите!
    Толкова са прозрачни...!
  • 20 Швейк

    77 8 Отговор
    Изборите нищо не променят.
    Ако променяха щяха да ги забранят.

    Михаил Бакунин
  • 21 пешо

    26 63 Отговор
    мафия , няма да гласувам , искам си машините

    Коментиран от #58, #100, #144

  • 22 Бонев

    144 36 Отговор
    Едно голямо браво на тези жени от ЦИК, които вчера бяха подложени на масова атака от чуждестранните агенти на влияние в България и не се огънаха.

    Коментиран от #35

  • 23 ДОКЛАДЪТ НА ДАНС

    47 102 Отговор
    Кой назначи шефовете на служби в България? Румен Радев! Кой назначи членовете на ЦИК? Румен Радев ! Кой носи отговорност за хаоса в България вече 3 години? Отговорът вече го знаете!Кой омаза България с плакати: "С Вас сме г-н президент"?

    Коментиран от #27

  • 24 Веднага

    94 15 Отговор
    Арест,следствиие,съд и затвор
    Чисто престъпление срещу 7 цифрена сума.
    Германия,страната на техниката, забрани гласуването с машини.

    Коментиран от #116, #174

  • 25 ВЪЗМУТЕН !

    132 8 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Стойнов заснел неправомерно изграждането на изходния код на машините с цел "да си го гледа и да си поиграе с него"
    Смятайте що за Държава сме,щом Заместник Министър казва такова безотговорно заявление ...!

    Коментиран от #151

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А Кой е с най-висок рейтинг?!

    55 17 Отговор

    До коментар #23 от "ДОКЛАДЪТ НА ДАНС":

    ПРЕЗИДЕНТА!

    Коментиран от #32, #57, #162

  • 28 Майна

    82 5 Отговор
    В момента може да направите нещо- да гласувате срещу ТЯХ
    Защо се отказвате от това си право?
    Срещу Старлинг ( фирмата със софтуера и машинките) в САЩ е направено разследване за изборите ,при което беше манипулиран вота за Тръмп!
    Ако не гласувате , бойкотирате себе си...
  • 29 Просто са търсили повод

    44 68 Отговор
    При условие, че машината работи като принтер и накрая някой брои гласовете даже и ДАНС-аджия му е ясно, че кой каквото и да копира нищо не може да манипулира.

    Коментиран от #59, #69

  • 30 В Масква

    13 30 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Е. В Масква е!
  • 31 Активно мероприятие

    35 43 Отговор
    на триумвирата Борисов-Пеевски-Радев. Хартиения български Хамас извърши терористична атака срещу България.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А сега Стойнов...

    57 5 Отговор

    До коментар #16 от "Крис":

    ... ,,да си играе" на жена и съпруг в килията,със съкилийника си...!
  • 34 Има за кого

    6 30 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    И той управлява в момента, бореъки се с Крадеф и злите сили
  • 35 пешо

    26 47 Отговор

    До коментар #22 от "Бонев":

    точно жените от цик са чужди агенти
  • 36 именно

    59 12 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Киро ли е лятото на България бе , глашатай на крадци и предатели .
  • 37 Молецът

    75 9 Отговор
    Щял да освободи дансаджията, а не снимкаджията!
    Това жаже не е и парадокс!
  • 38 Ден

    54 10 Отговор
    Keф пп и дб останаха като риба на сухо !
  • 39 Аааа

    21 48 Отговор

    До коментар #26 от "Апел":

    "доблестните" служители на ДАНС са на рашиста е враг на България Радеффф.
  • 40 Биволъ

    49 16 Отговор
    Машините ли си искате? Платете милионите дадени за тях от българския народ и си ги вземете. Пък после си играйте на избори в Сибир,Венецуела , но не тук.
  • 41 Ако това

    70 7 Отговор
    Е вярно този човек трябва да бъде съден и осъден . Това е неадекватно поведение , представяте ли си какви некомпетентни хора ни управляват . Този не знам как да го нарека ако не беше снимал ЦИК нямаше да вземе такова решени е и изборите с машина щяха да с е състоят . Тоя е за затвор . Имот Пп не трябва да се крият те трябва да са инициаторите за осъждането на Тоа .
  • 42 Памперси

    60 6 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Тотално си в грешка ония със телефона е за затвор . Пълна неадекватност . Ако не беше той сга щеше да гласуваш с машина .
  • 43 Щото

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хайна":

    Той я докара до тук.
  • 44 Мухахахахс!

    27 15 Отговор
    БОЮ 🎃🤑💰ПАК СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ! ФАКУЛТЕТО, ШЕКЕРМААЛА, ФИЛИПОВЦИ, ХР.БОТЕВ, СТОЛИПИНОВО, НОВ ПЪТ....ЗА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МААЛИ ОТНОВО ЩЕ ИМА ГЮВЕЧ! ШЕНГЕН ЛИ? НА НАНАЙСИ ШЕНГЕН!

    Коментиран от #60

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Макробиолог

    67 7 Отговор
    За подобни игрички лицето Стойнов в Щатите например би се сдобило с обвинения в конспирация против държавата и би лежяло 130 години....но тук е Хаити и може да протестираме че данс независимо от мотивите им,си е свършило работата.
  • 47 Майна

    34 7 Отговор
    Това, което се случи е опит за държавен преврат!
    Къде е Президентът?!
    Със записите нямаше правомощия, сериозно, а?
    Сега пак ..няма?
    Ха...
    Знам, че управлявани са ,,марионетките,,!
  • 48 Българин

    21 57 Отговор
    Има огромна разлика между ДОКЛАД и ДОКЛАДНА ЗАПИСКА каквато се явява тази порнография написана от служител на ДАНС. Единствените изнасе, които могат да се направят от документа са, че ДАНС се нуждае от сериозни реформи и от прочистване на служители, които изпълняват политически поръчки

    Коментиран от #52

  • 49 Ами ДА...!

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Ползвай хартия,вместо...памперс...!
  • 50 .....

    14 47 Отговор
    Предсмъртни гърчове на червената сгаан.Да живее ЕС!Да живее България в ЕС!

    Коментиран от #55

  • 51 123

    32 7 Отговор
    Вместо да решим за кого да гласуваме, отново трябва да обсъждаме как ще гласуваме - с машини или само на хартия. На последните местни избори - над 660 000 бюлетини бяха обявени за недействителни, Колко от досегашните кметове са избрани с недействителните бюлетини? Именно заради това след последните местни избори бяха въведени машините.
  • 52 Въпросче?!

    30 21 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Колко ли надълбоко се е бръкнал Боко,в чекмеджето си,за този доклад,от служител на ДАНС...
  • 53 Кокчо

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Ама не разбра ли пп и дб са сценария на еротичния филм по голяма еротика от тях не е имало
  • 54 Майна

    16 29 Отговор

    До коментар #45 от "Нека...":

    Щом това може, да си беше пилотирал самолетът..
    Не да съсипе българите....
    Непростимо е , да предадеш народа си за лични амбиции
    Непростимо
  • 55 Това ни напомня на :

    12 8 Отговор

    До коментар #50 от ".....":

    ,,Да живеят всички БКП-та,по... земните кълбета..."
  • 56 хартиена коалиция

    27 18 Отговор
    Я колко лесно било! А за миналите избори кавги, разправии, гласуване. Правиш едно докладче и готово.
  • 57 Защото

    11 10 Отговор

    До коментар #27 от "А Кой е с най-висок рейтинг?!":

    България е пълна с верисии!

    Коментиран от #64

  • 58 За Пешо

    43 6 Отговор

    До коментар #21 от "пешо":

    Прав си и аз ги искам , но искам сега зам. Министъра в затвора .питай го с какъв акъл е снимал . То по тази негова логика за какво се пази този код ами дай да го пуснем в нета всички да го гледат . Тука стана разграден двор . Всички каквото си искат а не каквото трябва . Когато нещо трябва да се пази не се появяват някакви Никаквици и да снимат . Тоя е пълен тъ......р . И бил зам министър просто не е истина .

    Коментиран от #88

  • 59 Българка

    48 9 Отговор

    До коментар #29 от "Просто са търсили повод":

    Яяяя, ти да видиш! Не можело да се манипулира. Знаеш ли преди колко години е измислена "Енигма"? Натискаш буквата А, а се отпечатва буква С. Защо мислиш, че сега не е същото? Колко са тия които поглеждат какво пише на оная "касова бележка ", а и половината от тия които уж я гледат, изобщо не виждат напечатанато, защото е бледо, а и не си носят очилата. Стига го оправдавахте тоя престъпник. Нали точно така са правили "ала-бала" на предните избори.

    Коментиран от #164

  • 60 Азим

    21 3 Отговор

    До коментар #44 от "Мухахахахс!":

    Ами вие, дето не сте от тези квартали, излезте и гласувсйте, че „Бою” да не спечели пак!
  • 61 Малчо

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Не са виновни институциите, че ги управляват господа като този от доклада. Гласувай с машина, нямам нищо напротив, разбира се след като правителството, към което принадлежи въпросния господин, подаде оставка.

    Коментиран от #68

  • 62 Хаха

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Джон":

    Мноо изпадаш в подробности сашр
  • 63 Докладът на ДАНС

    46 7 Отговор
    Ако това е докладът
    Е много меко написан, без квалификациите които трябва да даде тази служба и въпреки това той фиксира чисто престъпление
    Веднага е трябвало да бъде задържан след думите..да си поиграя....
    Веднага този Пепеец щеше да изпее колко пари му е обещал Киро Тъпото
  • 64 А бе ...

    34 12 Отговор

    До коментар #57 от "Защото":

    ...тия за ,,вересиите" ги разправяй на кака Пена от панелката си...!
    Рейтинга,си е рейтинг-даден от Народа!И Президента Радев...,харесвате,не харесвате,мрънкате,не мрънкате е с най-висок рейтинг в Държавата!
    ФАКТ!

    Коментиран от #78, #98, #99

  • 65 Десислава

    7 32 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ

    Коментиран от #70, #118, #124, #165

  • 66 Механик

    41 10 Отговор
    Какъв конфуз, само?! Предварително свирения от посолствоТо мач, в полза на Кико-гриндеров и кака ви Асенка-Момата, беше прекъснат от страничния съдия. В резултат на което, гореизброените нададоха неистов вой, който е музика за моите уши.
    НАдявам се възпитаницте на "слаботоковата" паралелка на Харвард да бъдат отстранени от власт и съдени за държавна измяна. След което да бъдат въдворени във "Врачанския" и там да бъде открит новия сезон на риалити шоуто "СтариПарцали-МладиБулки".

    Коментиран от #190

  • 67 Aлфа Bълкът

    8 4 Отговор
    На който му пука да ходи да гласува!
    Дайте статията да се посмеем на Фюри 🤡, фенките му какво ли ще кажат?
  • 68 Каква остсвка

    31 6 Отговор

    До коментар #61 от "Малчо":

    Този е престъпник...затвор
    С него веднага ще влязат Които и Кокора.
    Германия забрани гласуването с машини бе козяци.
    Марш на фронта тлъстяци

    Коментиран от #94

  • 69 Бурофф

    33 5 Отговор

    До коментар #29 от "Просто са търсили повод":

    Не е въпроса дали машината е принтер?
    Факт е че гласуването с тях е компроментирано.
    Друг е въпроса на кого е маша зам. министъра и кой е сценариста.
    Цанов, комисия, Народно събрание - май се навързват нещата…
  • 70 Крал Джордж 12, 17 век

    26 2 Отговор

    До коментар #65 от "Десислава":

    Демокрация е когато банда разбойници управляват армия от идиоти
  • 71 Гого

    18 6 Отговор
    Предлагам за по сигурно да се премахне и хартиеното гласуване и да се върне с зърна от царевица, фасул и др. пускани в буркан.

    Коментиран от #101

  • 72 аман от мошеници и тарикати

    35 8 Отговор
    Денков и цялата шайка са за боклука , заедно с мафиотите участвали в сглобката - Брисов , простия Кирчо и ококорения пи д а л .
  • 73 техник

    17 16 Отговор
    Доклада е технически неграмотен - ДАНС да се понаучат малко кое какво е.
    А за клетия любопитко зам. мин.: curiosity killed the cat.
    Иначе наистина, ако машината само печата на хартия, и броенето е на тази база, то софтуера няма роля в отчитането, и всеки сам може да се убеди в коректността на избора си.

    Коментиран от #79

  • 74 Гербераст

    19 10 Отговор
    Ураааа, пак ще носим чували, натъпкани с фалшиви протоколи.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Инфо

    11 0 Отговор
    Хеш / хеш код / чексума / криптографски идентификатор - това е сравнително кратък низ от символи, който представлява уникален отпечатък на даден софтуер или файл. Той е видим за всички, по закон е публичен и се публикува на сайта на ЦИК . И трябва да е еднакъв за всички машини.

    Изходен код - това е серия от инструкции, които описват поведението на софтуера. Той е доста редове (вероятно над половин милион за софтуера на машините). Той се представя в цялост на партиите и коалициите по закон, т.е. всички сме го виждали официално, пред представители на ДАНС.

    Коментиран от #159

  • 77 Механик

    37 7 Отговор
    Аз само да попитам, защо тоя мимистър все още не подследствен? Така ли ще се раминат нещата и тоя път?
    Кирчо подаде декларация с невярно съдържание и му се размина. Даже началник на държавата го направиха.
    Тоя копира кодове, а козячетата тука викат "Е, ко толкова станало"/
    Кога ще се носи отговорност в тая държава, питам?
    И защо ще уволняват шефа на ДАНС? Не му ли точно това работата на ДАНС?

    Коментиран от #83

  • 78 Майна

    10 10 Отговор

    До коментар #64 от "А бе ...":

    Какъв рейтинг има ,бе...
    Рецитиращия , винаги след като им съдейства като не си изпълнява функциите ,които са фиксирани в Конституцията!
    Това , което виждаме и се публикува от ДАНС е ,,престъпно деяние ,, от участник в УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ , в смисъл на деяние- действия ,които способстват за превземане на управленчески позиции!
    Държавен преврат!
    Какъв Президент е Радев!
    Той самоволно абдикира от служебните си задължения!
    Опазване на НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!
  • 79 Простакът е късметлия

    8 1 Отговор

    До коментар #73 от "техник":

    Никой не може да му изкара акъла
  • 80 Макробиолог

    26 3 Отговор
    Май верно функционално неграмотните са в повече в тая страна.Не става въпрос за кода който е публичен ,а за алгоритъма/списъка от действия/ по създаването му,които Стойнев е повторил и записал....тоест обезмислил е унищожаването на материалните носители.....и самия код.
  • 81 Да си поиграе с него казаха

    12 1 Отговор
    Някакво съчинение по картинка тука
    Мишки като ви извикат сега в съда да повторите същото нали знаете
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хе-Хе

    18 10 Отговор
    Преднамерен саботаж, че и демонстративно осъществен, за да постигне целта си! Вместо да отстранят Стойнев, отстраняват машината! Сега остава да каже, че е снел данните, за да следи дали някой друг не пипа след това! Машината е отлична, вие хората не ставате и опорочавате всичко! Откажете се от всичката техника и се върнете преди Христа! Да обикаляте океаните като Одисей, бос, с една туника та тялото и тояга да се варди от бездомните любимци.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Толкова

    12 26 Отговор
    неграмотност се шири из родните земи. Със снимка не може да се манипулират машините. О, свещена простота. Трябва да се арестуват Тошко Йорданов, тия от ДАНС, и каките от ЦИК. Нарушиха яко Изборния кодекс. Видно е, че е активно мероприятие на мафията.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 А кой

    4 15 Отговор

    До коментар #58 от "За Пешо":

    казва, че е снимал? Този "доклад" е пълна пародия.
  • 89 Тоест от статията се разбира, че:

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Няма никакъв вариант да се манипулират машините, но можело някой да си помисли, че могат. Тоест незаконно забраниха машинното гласуване.

    Коментиран от #167

  • 90 Нашият президент

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    седи с митрофанова заедно, гледат сеир и се хилят.
  • 91 Хе-Хе

    15 2 Отговор
    Схващате или не схващате, ЦИК си върза гащите! - Радой Радин!
  • 92 А как ти звучат...

    28 2 Отговор

    До коментар #83 от "Мишел":

    ...думи и то на Зам.Министър,че заснел кода,за да си...,,поиграе"...?!?!
    На мен ми звучат най-малкото несериозно!Все едно го казва някое пъпчиво тинейджърско хакерче...!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Забрани

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "Каква остсвка":

    защото гласуването беше само електронно, без разпечатки и електронни протоколи. Там също има много неграмотни гастарбайтери, над 4 милиона са.
  • 95 А бе,

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    тоя залупеняк няма ли си п.ш.а да си играе с нея ?
  • 96 Тези

    16 5 Отговор
    Типично активно мероприятие.От онзи заместник министър уж нещо направил през ДАНС та чак до медиите.Нищо чудно да участват и тези инфантили от ПП-ДБ дето все ги подслушали,все ги претаковали и т.н. и дето май ги пробутаха на протестиращите млади хора.Не може да си толкова смотан в приказките и действията си когато срещу тебе е организирана и обучена машина за терор и грабеж обучавана знаете къде.Е па сега потомък на ДС за кмет.
    Май и тези са от едно котило с другите.

    Коментиран от #106

  • 97 Изммамици

    17 4 Отговор
    Ами благодарение на машините сглопката ви се хили 😁и ви прави на Глупаци ейй няма махане само с хартията щесе разбере кой кой е вярно че много ще с невалидни но вие гласувайте но ще се пресее плявата айде този път да остане нещо че ни писна вече оттарикати

    Коментиран от #125

  • 98 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "А бе ...":

    Не е от народа, а от платени социолИзи.
  • 99 Българка

    11 3 Отговор

    До коментар #64 от "А бе ...":

    Стига и ти се натяга, като на масата има само гнили круши и тук там някоя не се е разтекла напълно, естествено е да я избереш. С отвращение, но е поне цяла. Така е и с фърчилото, отделно кой прави този рейтинг? Социолозите са хора продаващи се за пари.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Цецо

    11 2 Отговор

    До коментар #71 от "Гого":

    Предлагам за по сигурно да се премахне и хартиеното гласуване и да се върне гласуването с пръстов отпечатък!
    Това е най-сигурният и автентичен начин...!

    Коментиран от #204

  • 102 И как ще

    10 15 Отговор

    До коментар #93 от "Макробиолог":

    стане това със една снимка, и машините са около 10000. Как Естония гласува само електронно, и върви напред с прогреса. Не може да се спре прогреса в света. Старата генерация трябва да си отиде да гледа градинки, внуци, магнолии.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Хе-Хе

    7 8 Отговор
    ЦИК няма правомощие да отменя начина на гласуване! Това се определя от парламента! Щом има съвнения, избора се обявява. за фалшив и след 2-3 седмици - реванш! Ако някой заснеме някого да пише протокол днес преди обяд, ще отмените ли И хартиеното гласуване? Направете възстановка па престъплението и покажете как от петък до неделя променяш вота, след като си записал кода! Лично ли ще търчиш от машина на машина, с подставени лица, магически или дистанционно?

    Коментиран от #146, #149

  • 105 Вцс

    7 9 Отговор
    Аз не мога да разбера, как се манипулира принтер? Натискам избор 015000. Излиза от машината номер 015000 и го проверявам. Всичко наред ли е???????

    Коментиран от #114, #169

  • 106 Майна

    6 3 Отговор

    До коментар #96 от "Тези":

    Ето виждаш ,че може..
    Бесовете беснеят..
    Демонстрация на световно ниво ...
    Престъпленията са разрешени ,когато се извършват от ,,демоНОкратични ,, поставени лица..
  • 107 Минувач

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Първо си задай въпроса - Хартиената коалиция ли накара или принуди тоя Стойнев да иска генериране на нов код, че и да го записва? А този Стойнев не е от хартиената коалиция! Когато си зададеш тоя въпрос и започнеш да работиш повече с ума си, ще поразсъждаваш и над причинните действия, не само за последващите резултати. А тоя Стойнев е никой, на него му е казано и наредено да направи това. Големият въпрос е КОЙ му е наредил и ЗАЩО! Вариант едно - наредено му е от ръководството на ПП, защото има вариант за манипулация с кода, като му е обещано да няма последствия за него, защото те държат службите. Вариант две - наредено му е Герб, които са го купили и е тяхна къртица, с ясната цел, че с тези си действия Стойнев не може да направи нищо с тоя код, но целта е да се създаде компромат и шум и да се махнат машините. Отделно спречкванията в сглобката стават ежедневни - бюджет, назначения, Лукойл, избори,... май се готвят от Герб след изборите да разтурват коалицията. Но дали ПП, дали Герб са инициаторите на тоя скандал, и двете формации са ТОКСИЧНИ, крадливи, лъжат за всичко и нямат независима българска позиция, а следват нареждания, корупция и подготовка за грабежи на цели отрасли. И разбира се, никой не иска и да чуе за референдуми, а това е възможно най-демократичното нещо, създавано някога. Дори,напротив, ДПС искат забраната им по някои въпроси, а НИКОЙ няма право да забранява гласа на народа, какъвто и да е той.

    Коментиран от #138

  • 108 Даниел

    8 9 Отговор
    Ако трябва да сравняваме кой от двата вида гласуване е по-компроментиран мисля,че отговора отдавна сме го получили.
    Ако утре ДАНС реши,че изборите са неправилно проведени ще ги забранят ли?
    Как една назначена комисия реши,че ще променя изборния закон,след като тяхното задължение е да провеждат изборите по закон от НС??!!
    Установени ли са промени в софтуера на някой малини?
    Каква е ролята на председателя на всяка изборна комисия???
  • 109 Какво да направи

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Президента какво да направи, като всички структури са с герберски калинки. ГЕРБ и ДПС не искат машините, пречат им на фалшификацията.

    Коментиран от #130, #131, #134

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хе-Хе

    0 2 Отговор

    До коментар #103 от "Козарско мнение":

    Ти ще отидеш на фронта, за да платиш греха си към правилната гейоориентация на родината си! А този, когото укоряваш ще е ръководител! Деятел от най широк мащаб! Национално богатство!

    Коментиран от #133

  • 112 Защо не е

    17 5 Отговор
    Да, машините на практика са принтер и след като гласуваш, получаваш разписка с твоя избор.
    После се броят и се вписват, до тук ок..
    Измамите стават накрая, когато се въведат кодовете за извличане на крайната бройка по номера и тук се прибавят или изваждат от едни и добавят на други или само се добавят гласове.
    Протоколите от секциите са изпратени и сборовете от тях вече са табу за крайна проверка. Взимат се гласовете от бюлетините и извадките от машините за крайния резултат.. Нито една партия освен нейните протоколите не притежава протоколите и гласовете на другите за да ги сумира и разбере дали отговаря на крайния сбор, обявен от цик...
    Този госпоинчо, трябва да е следствен.. Дори ако не успеят да повлияят на резултата, то поне успя да компрометира изборите с машини и отново да сме под прожекторите на ЕС и останалите.

    Коментиран от #117

  • 113 Ццц

    10 4 Отговор
    Ти да видиш какви рабоги стават! И да няма дежурен съдия, макар да са избори и решенията на ЦИК да трябва да могат да бъдат обжалвани! Толкова необмислена работа, че човек чак да си помисли, че по нея е мислено.
  • 114 Така е!

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Вцс":

    Елементарно Уотсън!

    Коментиран от #192

  • 115 Провокация

    8 5 Отговор
    И активно мероприятие с цел "опорочаване" на машинното гласуване.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Хе-Хе

    8 1 Отговор

    До коментар #112 от "Защо не е":

    Няма извадка от машините на тези избори! Беше! Брои се само това, което са отпечатали!

    Коментиран от #153

  • 118 И гнома...

    5 4 Отговор

    До коментар #65 от "Десислава":

    ...да продължи да плаши от ТВ,децата ни ли...?!
    Ооо нее...!
  • 119 Българин

    12 8 Отговор

    До коментар #87 от "Механик":

    Доброволните американски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от американците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.
  • 120 Ний ша Ва упрайм

    11 5 Отговор
    "да го разгледа и си поиграе" тия от ППДБ се такия деби.или са?
  • 121 Хммм

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Не ти е виновна хартиената коалиция а тъпите ПП и ДБ. На тях се сърди. Да не бяха правили ала-бала толкова нескопосано. Един път вече им се размина да видим дали Бойко или Пеевски няма да се смилат над тях.
  • 122 Ммм да, изводите

    8 4 Отговор

    До коментар #83 от "Мишел":

    Ммм да изводите на ДАНС са политнекоректни и направо не отговарят на опорките спусюати от Посолството.
  • 123 Ела

    5 0 Отговор
    Подходящ момент съдебната система да заработи на високите етажи на властта при недосегаемите.
  • 124 до мър-та

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Десислава":

    Кой каза , Фашистката маст-я ли ?
  • 125 Сега очаквайте...

    5 4 Отговор

    До коментар #97 от "Изммамици":

    ...милата родна картинка :
    Бай Ганьо,с нарамени чували с хартиени бюлетини,лежащи посред нощите по пода на ,,Арена-Армеец"...
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Пред фактите и боговете МЪЛЧАТ!

    13 2 Отговор
    Ами този стойнов си е за затвора. Що надежди може да унищожи един "смотаняк", ако е такъв? КОЙ го е предложил за зам. министър? В КОЯ масонска ложа е заложник. И накрая що за деца ще създаде, след като ТОЙ не е завършен като ЧОВЕК? Замислете се върху тези въпроси!

    Коментиран от #157

  • 128 Гост

    7 2 Отговор
    бойко борисоф пак ни го наби с 200, само както той си знае. Кочината няма оправия

    Коментиран от #140

  • 129 100йнов

    5 3 Отговор
    Има каунеста кpaтyнa на нискочела корумпирана мyтpa, а шорошите си го хвалете колкото искате
  • 130 С една дума...!

    8 5 Отговор

    До коментар #109 от "Какво да направи":

    Хартиената коалиция,ни направи на...тоалетна хартия...!

    Коментиран от #135

  • 131 Майна

    10 2 Отговор

    До коментар #109 от "Какво да направи":

    Ми то е записано в Конституцията..
    Когато има опит за преврат, а случаят е точно такъв( въпреки, че не в точния смисъл ,,въоръжен,, с оръжие , но е с ТЕХНИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ( машинките) има право да свика Съвета за национална сигурност )
    Има си го в Конституцията..
    Що му търсите оправдание, аз не разбирам !
    Той не извършва служебните си задължения!
    За какво тогава е..?
    Правилно го наричат фигурант
    Нещо повече е - п,редател .
    Кой ги доведе?
    Кой ги направи и толерира като организация?
    Всъщност в близките години ще излезне всичко..
    Българите в ежедневието си забравят, но Историята- помни !

    Коментиран от #141

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Браво

    1 3 Отговор

    До коментар #111 от "Хе-Хе":

    Но говеждото ще бъде в батальона Ахмат и чечените ще му се радват
  • 134 А и да

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Какво да направи":

    Резидента е с тях.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 до изме-кяр@

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "По-кротко":

    Тебе забравих да питам .
  • 137 Майк Алън Патън

    5 3 Отговор
    Бойко и Делян пак успяха да наложат своето ! Ще ги оставим ли да си разхождат коня на свобода ? Нали само преди 2 години ХИЛЯДИ протестираха срещу тях по площадите ? Какво се промени сега , че тези двамата надменно и нагло ни поучават , че са ЕДИНСТВЕНИ и НЕПОГРЕШИМИ , ВСЕЗНАЕЩИ и НЕЗАМЕНИМИ !?

    Коментиран от #142, #182

  • 138 Хммм

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Минувач":

    Много точно.
  • 139 Съчинение по картинка

    12 1 Отговор
    Много ми е чудно как така има нарушение на процедурата пред свидетели и всички знаят и няма задържан..тия машини място нали се пазят от МВР..още там е трябвало да бъде задържан тоя ако е вярно съчинението..няма как заради действията на едно лице умишлени или неумишлени да се променя изборния процес които е регламентиран със закон
    Въпроса ми е кога ще бъде задържан тоя и кои други лица ще бъдат задържани защото няма как само едно лице да фалшифицира изборите в България както се твърди
  • 140 Избирател

    2 3 Отговор

    До коментар #128 от "Гост":

    Ореолчестият светец Бойко Борисов е достоен за уважение.
  • 141 Гордостта на Тара

    3 1 Отговор

    До коментар #131 от "Майна":

    И неговия господар Менте Минков
  • 142 Ха-ха-ха

    5 0 Отговор

    До коментар #137 от "Майк Алън Патън":

    Ами ПП и ДБ ги изпраха .
  • 143 Е, няма такава държава

    17 1 Отговор
    Как е възможно, хора на високи държавни позиции, да си позволят да нарушават закона? Подобни своеволия в нормалните страни моментално биха били квалифицирани като национално предателство! Изобщо, недоумявам, как шепа политици, решили, че са несменяеми и недосегаеми, се подиграват с народа!?!? И ние продължаваме да спим! От много години вече, сме със широко затворени очи. За огромно съжаление
  • 144 Пешко

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "пешо":

    си иска алабалата
  • 145 Факт

    5 17 Отговор
    Проблема на този доклад е : 1. Съставен е от човек, който вече се е дънил в службите; 2. Не притежава грифовете на ДАНС, необходими и удостоверяващи, че информацията поднесена в него е вярна, подплатена със солидни доказателства и може да издържи е съда.; 3. Проблем е и изнасянето на тази информация и предоставянето и на външни лица. Всички тези "пропуски", го правят лист хартия, с който може да си избъшим г...вете. За това от него няма да произлязат арести, а само провалени избори. Каквато е и реалната цел на хартиената коалиция.

    Коментиран от #163

  • 146 Хъъъм

    11 3 Отговор

    До коментар #104 от "Хе-Хе":

    Защо да не може ЦИК !?
    По закон изборите са тяхна работа и те трябва да ги проведат, без никакви съмнения за монополиране и извършено престъпление с резултатите...
    Имат два варианта за избор и не по тяха вина е компрометиран единия и изборите продължават с единия от двата.
    Те са потърсили за компетентен доглад ДАНС и на базата на него не на техно мнение са остранили единия вариант от двата..
    Изборите продължават и сътресение има само в хората които са имали очакване за ала бала..
    До тук добре, не виждам нищо от рекацията на ЦИК.

    Въпроса е, защо прокуратурата не сезира за записите ала бала и сега с тоя господинчо със записите на кодове и флсшката..
    Къде са???
    Кой ще намести досегашните бабаити в кауша и новите мераклии за далавери с нашите пари и ресурси.
    До кога ще гледаме, "политици и бизнесмени" да се държат като мутри и държавата да се прави на сляпа!?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Абсолютно!

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Парарадокс":

    То, у нас в България, кое не е парадокс? Ще го отнесе този, който е сигнализирал за нарушението, и който е изпратил доклада!?! Що за малоумщина?
  • 149 койчо от койнаре

    5 3 Отговор

    До коментар #104 от "Хе-Хе":

    Че кой има въобще правомощия на територията бе ? Единствено Козяк !
  • 150 Вие сте бунаци

    4 11 Отговор
    От доклада става ясно, че някой е снимал някакъв код. Как този код може да повлияе на машините не става ясно. Манипулация.

    Коментиран от #172, #189

  • 151 не издържал на 33 год крет.....ъм

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "ВЪЗМУТЕН !":

    Аз ви знам отдавна що за държава сте въпроса е вие които останахте на територията да го осъзнаете !
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Бреййй

    8 2 Отговор

    До коментар #117 от "Хе-Хе":

    Няма извадка от машините на тези избори! Беше! Брои се само това, което са отпечатали!

    Ако не се прави извадка, явно тоя път им подляха вода на ппдб заради предишното ала бала.
    Без машини другите имат повече шанс с хартиените да имат повече гласове, защото ги спираше неумението да гласуват с тях, а обртно много няма да идат заради хартиените.
    Яярно тук тоя Стойчев е къртица на гроб или дпс

    Коментиран от #180

  • 154 Тоя Стойнев,

    6 1 Отговор
    нямали си .....,да си играе?Иска да си играе на "ала-бала",ясно!
  • 155 Какво хленчат ПП-ДБ,

    13 1 Отговор
    да си вземат торбичките и към съда, те са престъпници, мястото им е в затвора! "На 25.10.2023 г. около 14,00 часа е било разпоредено от заместник-министър Михаил Стойнов да се проведе отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване в зала 344 на МЕУ. Разпоредено е дейностите по изграждане на горепосочения код да се проведат стъпка по стъпка следвайки заложените процедури. По време на тези дейности Стойнов е заснел с мобилния си телефон всички стъпки по изграждане на изходния код на софтуера на машините за гласуване.

    Според информацията заместник-министър Стойнов е направил видеозаписа в противоречие на правилата за работа. Действията по неправомерния запис, направен от зам.-министър Стойнов, са потвърдени от системата за видеонаблюдение в залата, където се е осъществявала отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване, а именно 344 в сградата на МЕУ. Същевременно присъстващи в залата са казали, че това със заснемането е нередно, но въпреки това той е продължил. Според получената информация Стойнов е качил информацията от телефона си на флаш памет, с което е нарушил правилата и е копирал софтуер, чиито авторски права се притежават от търговско дружество. Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е извършил действията по видеозаписване изграждането на софтуера от изходния код, с цел "да си го гледа и да си поиграе с него"." Какво по явно искат, сега народа ще си поиграе с тях
  • 156 Марко

    10 1 Отговор
    "Ала-бала с президента" във формат "Стойнов". За съжаление на извършителя - документирано....Марш в съда!
  • 157 Защо

    3 1 Отговор

    До коментар #127 от "Пред фактите и боговете МЪЛЧАТ!":

    Прочети 96 и ще разбереш.Проблемът е че имат и западняците на своя страна.Единствено ги е ктрах от протести.
  • 158 Васил

    2 13 Отговор
    На Данс може да се вярва колкото кремълската пропаганда. Няма ли кой да затвори тази скапана структура наречена Данс никаква работа не върши!
  • 159 Въпрос

    9 1 Отговор

    До коментар #76 от "Инфо":

    А ако някой свали изходния код, може ли не просто да си "поиграе" с него, а да го манипулира за да повлияе на инсталирания в машините софтуер?
  • 160 Макробиолог

    5 2 Отговор
    Не е само една снимка ,а незаконно повторение на процедура по генериране на код,който пази хиляда хиляди машини...ако Стойнев го прави и го записва,това може да се ползва от всеки негов съпаргиец нали?..В Естония всички избиратели се познават лично и дори знаят кой как ще гласува.А как е в Германия, Франция, ВБ и т.н.?Аз такива магнолии като вас ги виждам на место,тук в центъра на най демократичната демокрация, но тук се използват не машини а пощи,като в тоя случай активната регистрация е избегната,от което често се възползват дори починали избиратели.
  • 161 БГ картинката е

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Парарадокс":

    Такава, правото на страната на престъпника/ насилника, министъра е за уволнение и наказателна отговорност, те наказват който го вади на светло, всичките ни работи са такива
  • 162 А мога ли да

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "А Кой е с най-висок рейтинг?!":

    Си измисля рейтинг и после наглася с какво, с машинкитеееее
  • 163 Марко

    11 3 Отговор

    До коментар #145 от "Факт":

    Проблемите на лицето "Факт" са:
    1. Че не коментира съдържанието на доклада, а легендите за "лицето". Стара стратегия в затворения свят на потомствените мръсници.
    2. Не е виждало оригинала, но твърди, че го е виждало. Нов проблем. лицето "Факт" обича халюцинациите.
    3. Не коментира факта, че почти всички политически сили призоваха докладът да бъде огласен публично. Което е и разумното действие в ситуация на всеобща какафония, при която забърканите страни твърдят съвършено различни неща, базирани на този конфиденциален документ. Е, сега е ясно кой е лъгал и манипулирал - ППДБ. Радетелите за законност и ред в държавата. Тези, които вече трета година буксуват със съдебната реформа, непрекъснато говорейки как ще я направят.
    4. Не коментира доказаното престъпление на лицето Стойнов, нарушило публично собствената си заповед.
    5. Не коментира смехотворното му обяснение по престъплението.
    6. Не коментира лъжите на пъпкодебарките, предхождащи огласяването на доклада.
    7. Не коментира напълно разумната отмяна на машинното гласуване от страна на ЦИК в тази ситуация на очевидно компрометиране на сигурността.

    Забавно е лицето "Факт". Факт е, че има доказуеми ментални затруднения, комбинирани с огромни количества склонност към ромски подход в една съвършено ясна ситуация. Да му е честито!
  • 164 Ввв

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Българка":

    Затова трябва да има ценз! Да можеш да различиш буква от цифра и да можеш да провериш! И тук не става въпрос за такива машини като Енигма, а за ПРИНТЕРИ! Сещингс!
  • 165 Коя демократична

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Десислава":

    ДС-демократите, ай недей
  • 166 Стойнов е

    12 1 Отговор
    1. Агент-провокатор който съзнателно нарушава закона за да се задействат ДАНС и ЦИК и да отменят машинното гласуване
    2. Опасен хакер, който планира да подмени софтуера в машините и да повлияе на изборните резултати
    3. Дете-идиотче, което няма с какво да си играе

    Чакаме службите да се произнесат. Къде е Сарафов?
  • 167 Можел, не можел

    11 0 Отговор

    До коментар #89 от "Тоест от статията се разбира, че:":

    Помислил...НЯМА право да снима, сваля на флашка и пр.действия министър, НАРУШАВА закона, но за тия законите не важат, доказаха го многократно

    Коментиран от #170

  • 168 Леля Гошо

    12 0 Отговор
    Реакцията на правителството е предвидима. Ще накажем този който е забелязал нарушението и е сигнализирал за него, а не самият нарушител. Не си позволявайте да сигнализирате за престъпления, защото вие ще пострадате.
  • 169 Не е така,

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "Вцс":

    Сумарният резултат се взема от машината на флашка, а той може да е различен от напечатаните хартии, по закон не сравняват протокола от машината с ръчното броене, пък и може да се подмени самата флашка, достатъчно е на някои, имаше ли едни резервни машини за части уж, това че не разбираш, не означава че всичко е наред

    Коментиран от #179

  • 170 Неясна работа

    3 5 Отговор

    До коментар #167 от "Можел, не можел":

    Аве мой ти как си представяш да разпишеш документ какво не трябва да правиш и после да направиш същото пред свидетели и камери..демек публично..на място има хора които носят дисциплинарна отговорност това да не се случва и евентуален нарушител трябва да бъде задържан..туй е постановка на тиквите от ДАНС и евентуално на тоя така наречените министър друго нищо не е

    Коментиран от #173

  • 171 Гошо

    11 0 Отговор
    Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е извършил действията по видеозаписване изграждането на софтуера от изходния код, с цел "да си го гледа и да си поиграе с него".
    Тоя вярно ли така е казал ?---"да си го гледа и да си поиграе с него".

    Коментиран от #195

  • 172 То когато

    3 1 Отговор

    До коментар #150 от "Вие сте бунаци":

    На теб ти стане ясно, вече ще е късно
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Има и друга

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Има една":

    "Пилците се броят наесен"
  • 176 Да де

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    "правомерно" с личния телефон. Ти сериозно ли ?
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Вцс

    2 8 Отговор

    До коментар #169 от "Не е така,":

    Щом броенето е с приоритет за какви флашки си говорим от 5 часа!!! Машината в случая е ПРИНТЕР!

    Коментиран от #185, #187

  • 180 Товеждо

    7 1 Отговор

    До коментар #153 от "Бреййй":

    Киро и Ристю докараха обявените от тях Борисов и Пеевски за най голямото зло.
    След това се прегърнаха с тях и направиха Сглобката.
    Само мошенници и лъжци като тях можа да са им избиратели
  • 181 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Мишел":

    съгласно чл. 213а от ИК се извъшва удостоверяване, в което могат да участват и представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, на български неправителствени организации, които са регистрирали наблюдатели за съответния вид избор, и на БАН.
    След като е минало това удостоверяване, ЗАЩО зам.министъра си е позволили да си прави сам второ удостоверяване. Никъде не е записано в ИК да се прави "на тъмно", значи е нарушение.
  • 182 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #137 от "Майк Алън Патън":

    питай т.н. стържещи кирчо, кокорчо и гнома, те се обединиха с деян и бойко, и излъгаха протестите
  • 183 ДПС

    1 4 Отговор
    Зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев е назначение на ДПС. Какво да говорим?

    Коментиран от #188

  • 184 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Деятелят следва да бъде подведен под наказателна отговорност незабавно. Неговите куратори като простокиро и сие също. Незабавна оставка на това продажно правителство, вредно за страната и нашия народ във всичките му действия досега, полезна за жидоянките и всякаква друга алчна империалистическа паплач, гробокопачи на българщината.
  • 185 Отговор

    2 4 Отговор

    До коментар #179 от "Вцс":

    Такива са указанията от Масква.
  • 186 Коз Як

    4 0 Отговор
    Опаланкаааа пъпетите ги хванаха по бели гащи дамски. Дали ще вземат и 7% този път?
  • 187 много удобно

    7 0 Отговор

    До коментар #179 от "Вцс":

    оправдание на неправомерни действия на един зам. министър, който следва да спази процедурата. Някой може ли да даде нормално обяснение от какъв зор, този човечец повтаря изграждането на изходния код във формат, различен от утвърдения, па и го записва, сякаш да докаже на някого, че е свършил работата!
    Принтер, ама я да видим колко са места, където хората не гледат какво е изплюла машината, а просто сгъват и пускат в урната, убедени че всичко е както трябва. Ще се изненадате колко много не проверяват разпечатките.
    Така че, оправданието, че машините са просто принтери не върши работа, когато сме свидетели на подобна наглост. Взеха правилно решение да се гласува само с хартиени бюлетини.
    На който не му харесва това, да се сърди на самозабравилия се зам. министър на ПП ДБ
  • 188 абе

    9 0 Отговор

    До коментар #183 от "ДПС":

    зам. министъра е назначение на ПП ДБ.
    Та, кой от двамата наруши процедурата? Или понеже са креатури на партии трябваше и двамата да вършат нарушения - единия като повтаря процедура без да е необходимо, но в разрез с правилата, а другия да мълчи.
    Нарушението на зам. министърчето е факт и следва да си понесе санкцията
  • 189 Пат ла Джани

    0 1 Отговор

    До коментар #150 от "Вие сте бунаци":

    То на теб какво ли ти е ясно. Май бонакът си ти
  • 190 ти някога

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "Механик":

    чувал ли си да има в българия осъден политик???
  • 191 Честен българин

    5 1 Отговор
    Този човек е истински честен Българин.Трябва да бъде награден!!!!
  • 192 Елементарно е

    5 1 Отговор

    До коментар #114 от "Така е!":

    да вярваш, че е само принтер...

    Коментиран от #196

  • 193 Гей Зер

    7 0 Отговор
    Хитрата сглобка с двата крака
  • 194 Пала Марка

    7 0 Отговор
    Кога ще бъде подведен под отговорност пепеецът за длъжностно престъпление?
  • 195 Чичо Гьорга

    1 0 Отговор

    До коментар #171 от "Гошо":

    Тези ддуми не са ли израз на безпардонна простащтна и арогантност ?
  • 196 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #192 от "Елементарно е":

    Народните представители направиха със закон тези машини на принтери!
  • 197 Копипасте

    4 1 Отговор
    Ако зависеше от изборите да се промени каквото и да е - щяха със закон да ги забранят! Помним пчеличката Мая как топуркаше около Костинброд с компания преди години! Цирка сега е още по от тогава! За мен като здравословно недоверчив гражданин с избирателни права на РБ остава въпросът : Защо тоя Стойнов като не е бил сам и са му казали околните, че не е редно и като е знаел, че има работещи камери все пак се е наврял в секретното помещение и е правил каквото е правил!? Има няколко смислени отговора и може пък и да разберем кой е верния!?

    Коментиран от #198

  • 198 Тапа Нар

    1 1 Отговор

    До коментар #197 от "Копипасте":

    Оправдания за малодушните. Стой си вкъщи и после мрънкай как никой не пита народа. Идиот
  • 199 Много си е тревожен Доклада

    4 0 Отговор
    Само дрогирани центаджийски жендъри могат да реват и да се опитват да го омаловажат…
  • 200 Дедо

    3 0 Отговор
    Не разбрах, защо ще уволнява зам. председателя на ДАНС - защото е посмял да си свърши работата ли ? Значи тия дето си вършат работата ги уволняват, а за оня дето бърника където не му е работа - нищо, щото е от "наште" и искал да помогне човека. Така ли ?
  • 201 пак да питам

    2 0 Отговор
    Какво стана с онези 625 фалшиви изборни машини хванати на Аерогара София? Ако им запишеш кода копиран от зам. министъра, по какво ще се различават от истинските? Принтерите им, могат ли да изпечатат идентична "бюлетина" като на държавните машини?

    Коментиран от #205

  • 202 БЪЛГАРИН

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Българския президент е на проба на новата рокля на жена си Деси.Един друг бивш
    бълг. президент храни опитомената си вълчица. И двамата са номинирани от БСП
    отявлени русороби путинофили.
  • 203 Мииии

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Гласувай с хартиена бюлетина, гласът ти ще бъде преброен и отчетен. Баба ти все с машина е гласувала.
  • 204 бузю

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Цецо":

    аз пък предлагам на цяло да се премахне гласуването - просто най-яката мутра ще става цар и ние , раята долу, ще ну ръкопляскаме. б.ах ти кви бескрупулни и лъжливи хора ни управлявав . лошото е , че надежда от нийде се не види
  • 205 Кцд

    0 0 Отговор

    До коментар #201 от "пак да питам":

    Пак отговарям машините откъдето и да се вземат са принтери в случая. Бележката която излиза от тях се брои от хора. Човек като гласува натиска някакъв избор и го проверява. Ако машината излъже той ще каже, че има грешка на комисията. Сега разбрахте ли го? Принтер!!! Не може да стане измама.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 ганю

    0 0 Отговор
    време е за протести и арести
    зглобката ке падне
    корумпирани боклуци
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Пенчо

    0 0 Отговор
    Доклада изглежда фактологичен; не виждам внушения или безпочвени твърдения

    Сега, че се заснема това което виждат всички там, не виждам какъв пробив в сигурността може да е. Тегленето на тотото нали също го показват по телевизията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове