Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 15:11 1 232 38

Ваня Григорова: Производителите имат право на предвидимост и планиране на инвестициите си, за да оцеляват

  • ваня григорова-
  • кмет-
  • софия-
  • бсп-
  • избори-
  • българия

Удължени договори за наем на пазарните павилиони и сергии ще предложат общинските съветници от БСП

Ваня Григорова: Производителите имат право на предвидимост и планиране на инвестициите си, за да оцеляват - 1
Снимка: БСП-София

Ваня Григорова и групата на общинските съветници от БСП ще предложат промени, с които да бъдат удължени сроковете в договорите за наем на павилиони и сергии на столичните пазари с цел по-справедлив достъп и повече предвидимост за търговци и производители.

Кандидатът за кмет на Местна коалиция "БСП за България" продължи срещите си с граждани, този път на Женския пазар. С лидера на БСП – София и общински съветник Иван Таков разговаряха с работещите там, за да се запознаят с конкретните им проблеми и искания. Към обиколката се включиха и представители на ръководството на емблематичния за столицата Женски пазар.

Високи наеми, високи разходи за ток и вода, липса на свободен достъп до тоалетни, както и невъзможност дългосрочно да планират инвестициите си – от това се оплакаха търговци и производители на Женския пазар в срещите си с Ваня Григорова. Те разказаха, че всяка година трябва да участват в търгове, но хора, които работят там от двайсет и повече години често се случва да бъдат изместени от новодошли търговци или от производители на разсад, които предлагат високи цени и печелят, но само след два месеца се отказват. Дългогодишни търговци поискаха да имат възможност за отстъпка или месец "ваканция" през най-студените зимни дни, без да губят правото да ползват мястото си на откритите сергии. Те се оплакаха, че правят инвестиции, стават разпознаваеми, клиентите научават къде е тяхната сергия и на третата година са принудени да напуснат павилиона.

"Големият проблем на производители и търговци на Женския пазар са краткосрочните договори, които се сключват с тях. И когато наемат павилион и направят някаква инвестиция, те не могат да я изплатят, нямат никаква предвидимост, поради което за тях е трудно да оцеляват, коментира Ваня Григорова след срещите си с хората. - Това, което смятаме да направим в следващия мандат, е да предложим и да се преборим за промени в две от наредбите, които регламентират продължителността на наемите – така, че за павилионите договорите да станат до 7-годишни, вместо максимум за 3, а за сергиите – вместо да са година за година, да бъдат до 3-годишни".

Ваня Григорова беше категорична, че хората, които целогодишно са на пазара, имат право на предвидимост. "Въпросът е да убедим и другите колеги от Столична община", добави тя.

По време на обиколката си на Женския пазар Ваня Григорова беше посрещната изключително топло и радушно, минувачи и търговци се спираха, за да се ръкуват или да се снимат с нея, да разменят думи и сърдечни пожелания да спечели поста столичен градоначалник в неделя. Не липсваха и коментари за проваления дебат с опонента ѝ.

Смятам, че дебатът трябва да се води публично пред широка публика, каза Ваня Григорова и допълни: "Този опит за неглижиране на изключително важния дебат за столицата смятам за пренебрежение и приемам като липса на базова политическа култура. Аз продължавам срещите с гражданите на терен. Очевидно е, че софиянци трябва да направят своя информиран избор в неделя без да чуят нашите аргументи и тези в дебат между нас".

Очевиден е опитът и на неговия екип да избяга от дебат с мен, каза още Ваня Григорова и заключи: "В крайна сметка, ако го е страх да се яви на дебат с основния опонент за поста, аз се чудя как господин Терзиев ще намери сили и кураж да се изправи срещу лобизма, който се вихри в Столична община от десетилетия и който я направи най-голямата "агенция" за продажба на недвижими имоти. Този лобизъм има нужда от гръбнак срещу него, а не от човек, който се крие от камерите и от жена, която е другият кандидат за позицията".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григор

    15 20 Отговор
    И Ваня не е цвете за мирисане но е по-малкото зло от Терзиев и затова, ще гласувам за нея.
    Най-малко, за да не концентрирам цялата власт в едни ръце, това ще се окаже пагубно за народа на РБ!

    Коментиран от #20

  • 2 Чар и Карма

    14 12 Отговор
    Това е Ванчето.Гарантирам и няколко мандата..

    Коментиран от #32, #34

  • 3 мбухааа

    20 10 Отговор
    А ТКЗСтата ще връщаш ли с пет годишното планово стопанство.
  • 4 Русофил

    20 15 Отговор
    Какви производители бе.
    Ромката путинофилка Григорова, с властта си на кмет ще засели всички роми
    от провинцията в София и ще я превърне в гето. Кражбите ще скочат до тавана,
    освен в общината ще са и по домовете на хората.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Ограничен

    18 11 Отговор
    интелект , самочувствие без покритие , изключително лицемерна и не отговаряща на важни въпроси , продължавайки това , което си е навикана пръста ! Абе , интересчийка с ограничен мироглед !

    Коментиран от #17

  • 6 Симпатична

    17 4 Отговор
    е жената и най вероятно с добри намерения, но това са поредните социални заигравки, които няма да доведат до нишо ново.
  • 7 На бръснара брат му

    16 8 Отговор
    Искам от кметицата Ваня да отдели място на Женския пазар за продажба на ромски булки. Ше ги извозваме от Ст. Загора ,с. Могила. Искаме от нашето момичи да уважи нас Калайджиите щото при тази безработица намаляха продажбите а цените скочиха до 50 000 хиляди за убава булка. Нашите булки са бели ,намазани с помада ,червосани и спецални тоилети. Мястото ни в столицата София.
  • 8 о ааа

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Ами както кумира и правешкия каскет ги събра от Гърция и бившата Югославия и ги разсели тук сега тази е решила да докара всички малки хора в София.
  • 9 Хихихи..

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Ами тъкмо! Таквиз смотани "русофили" като твоя милост таман за това плачат от години.Иийехуууу...
  • 10 ФЕЙК

    6 14 Отговор
    Сега жълтопаветниците КЕЛЕШ - ПОЛИТИЦИ да ИЗМИСЛЯТ, какво е откраднала Ваня от пазара днес и колко малки деца е изяла на обяд по поръчка на Путин! Простотиите им нямат дъно !
  • 11 Производители няма

    10 3 Отговор
    Земеделието в България се спомина отдавна, Ванче ... Всичко на пазара е внос от близки и далечни страни
  • 12 Заплата в синдиката 2 хиляди лева.

    16 4 Отговор
    Къща за половин милион лева???
    Защото сме социалисти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мнение

    10 3 Отговор
    Тази евтина лъжкиня Ванчето нали уж беше за "малкия човек". Сега обърна плочата ... жалка некомпетентна женица!
  • 15 Мис Тигрова

    8 3 Отговор
    и Мутрофанова харесват Ванчито Грингорова
  • 16 Право на мнение!

    12 4 Отговор
    Простовата устата като Боко Тиквата е тази лелка Ваня, която от чистачка исщала да стане кмет на столицата София с бюджет 2 милиарда! Блажени са сънищата й ... никакъв управленски опит няма, същата като Фандъкова, само хаос ще сътвори!
  • 17 ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ограничен":

    Чернокосата Мая Манолова, нали? Това ни пробутват, ама човек трябва да има очи да го види...
  • 18 Цръното Ванчи

    12 2 Отговор
    говори това , което иска да чуе раята. Това е върха на популизма, лозунгарството и типичните ОФ и БКП политкоректни проповеди
  • 19 КовидманЯк

    10 2 Отговор
    Вакса Григорова.
  • 20 ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Григор":

    30 години гласуваме за по-малкото зло и то се оказва по-голямото.
  • 21 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    8 2 Отговор
    Т.НАР.СИНДИКАЛИСТ ВАНЯ
    ДЕМЕК Е ПОСЕТИЛА И
    АВЕРИТЕ С КОНТРАБАДНИТЕ ЦИГАРИ😀
  • 22 КПСС / БКП

    9 3 Отговор
    Дрогарката е от нашето котило - тъмно цървено
  • 23 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 11 Отговор
    Успех Ваня Григорова

    Коментиран от #26, #29

  • 24 От дядо ми знам

    7 3 Отговор
    на лилавите вяра да нямаш
  • 25 Какво

    7 2 Отговор
    ги баламосва тази? Нали ще прави всичко общинско/държавно. Връщай Плод и зеленчук и с него цялото безхаберие на соца.
  • 26 Бaй Kyрти 48 г.Ергeн- 24 г.Вaш Лидeр

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз признавам моя приятел Валентин от Козлодуй работил в предприятието на глухите в Лом "Тих труд" и почивал в станция на глухите "Тишина в Приморско безплатно за най умен тук! С уж подкрепата му за етническата ромка -мюсюлманка стипендиантка на "Отворено обшество" на Джордж Сорос ,Валентин гарантира победата на Терзиев! Целта е всички да останат с впечатление че само лудите и циганите подкрепят ромката мюсюлманка, нормалните да се активизират и гласуват за по малкото зло Терзиев! Валентин денонощно троли тук,с цел да отврати все повече нормални хора от ромката! Примерно за цял ден спам 2 хиляди човека да отврати,покрай тях техни близки и познати и ето 4 хиляди гласа взети от кюмюра и отишли при Терзиев! Наистина е умен Валентин,знае защо троли, за изборите си докарва средства допълнителни към пенсията а вие лапайте мухите! Ваш Лидер Бай Курти 24 години НЕТ ЕФИР!

    Коментиран от #27

  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бaй Kyрти 48 г.Ергeн- 24 г.Вaш Лидeр":

    Сега ли установи господин лидер че нашия приятел Козлодуй е най умен от нас! Получи си заплащането да срине рейтинга на Григорова ,да отврати гласоподавателите от нея а ние си изказваме мнението безплатно! Козлодуйския е пример как най лесно се печелят пари от къщи!
  • 28 до Софиянци

    3 1 Отговор
    Аз проЗта и вие сте проЗти, значи ша са разберем
  • 29 Изумен

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо вече давате само минуси на ник Козлодуй защото подкрепя Григорова и го намразвате още повече! Пича си свърши работа, отврати много хора от Григорова и заслужено ще си получи солидна добавка към пенсията!
  • 30 ГанЯ

    1 1 Отговор
    Ти ще ги правиш, нали така, бухаха!
  • 31 Бибипкото

    3 5 Отговор
    Абе къде изчезна за Терзиев статията да не е имало нареждане отгоре да се махне?
    Не я виждам нещо, явно много компромати имаше там... ех факти - факти !!!
  • 32 неее

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чар и Карма":

    Кармата са и синдикатите, подведохте я.
  • 33 И как по-точно

    4 1 Отговор
    кметът им помага? Нали за Путин не щеш да отговаряш, че било глобална политика? Ами тогава бизнессредата пак не е втоя работа, а на държавата и е държавна политика, защо си отваряш мръсните устенца?
  • 34 В мацква нали

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чар и Карма":

    за там е идеална. За София-не.
  • 35 Клети неграмотни копейки

    1 1 Отговор
    Това го решава Общинския съвет, а не кмета.
    Празни приказки на незнаещи и неможещи хора.
  • 36 пътник

    0 1 Отговор
    Рамо не на производители,а по-скоро на посредници търгаши.На голям град е нужен кмет с вече доказан чрез ефективни действия висок предприемачески дух.Човек,който разбира от финанси,инвестиции и пр.,за да бъде арбитър в ОС,ДА ЗНАЕ ЗАЩО И КЪДЕ ДА СИ СЛАГА ПОДПИСА.
  • 37 БКП-КПСС вечна дружба

    1 0 Отговор
    Ваня Газпромова и тя като сКопейкин се е сдобила с къща с огромен двор.

    Ваня Григорова е успяла да вдигне за няколко месеца двуетажна къща в софийското село Равно поле. Сателитната снимка с готовата къща е от 20.07.2023. Година по-рано Google Earth показва, че на терена няма къща и няма следи от започнат строеж.
    Имотът, на който е построена новата къща е придобит чрез очевидно симулативна сделка през 2021 г. само за 9779 лв. или само по 5 евро на кв.м. За тези пари Григорова и нейният партньор с сдобиват с 991 кв.м. терен и съществуваща масивна къща с РЗП 45 кв.м.
    По това време имот от 1 декар в регулация в това село, което е на няколко минути с кола от София, се продава средно по 70 евро на кв.м. според специализираните сайтове за недвижими имоти.
    На 19.10.2022 Григорова подписва с ДСК договор за ипотечен заем от 348 400 лв. Ипотекиран е теренът и правото на строеж на двуетажна къща. Очевидно с тези пари е финансирано строителството.
  • 38 Гост

    0 0 Отговор
    Как ще планирате разходите си, като днес токът е 200 лв за МВт, вчера беше 600, а утре може да е 350? Тези, пазарно цени постоянно се менят и няма как да си предвидите разходите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове