Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 15:39 1 526 18

„Възраждане“ издига Даниела Петрова за председател на Общинския съвет в Кърджали

  • даниела петрова-
  • общински съвет-
  • кърджали-
  • възраждане-
  • българия

Едно от действията, които от партията ще предприемат след изборите, е инициирането на подписка по отношение на т.нар. "Синя зона" на Кърджали

„Възраждане“ издига Даниела Петрова за председател на Общинския съвет в Кърджали - 1
Снимка: Фейсбук

На утрешното първо заседание на Общинския съвет (ОбС) в Кърджали от партия „Възраждане“ ще предложат юристът Даниела Петрова за председател на местния орган. Това обявиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Кърджали от партията.

„Смятаме, че тя има доста богат юридически опит, който ще бъде полезен в тази посока. Също така е наясно как работят администрациите, и общинската, и областна, а като цяло е добре председателят на ОбС да е с юридическо образование, тъй като повече от нещата и проблемите, които се решават са малко или много от правно естество“, каза областният координатор на партията Анета Георгиева, цитирана от БТА.

Даниела Петрова, освен, че бе водач на листата на „Възраждане“ за общински съветници в областния град, бе и кандидатът за кмет на Кърджали от партията. По изборен резултат тя се нареди на трето място след Ерол Мюмюн от ДПС и Никола Чанев от ГЕРБ. А резултатите на първия тур отредиха на партията трима съветници: Даниела Петрова, Анета Георгиева и Георги Дяков.

„Бих искала да кажа, че резултатът на „Възраждане“ в Кърджали, с неговите особености от политическа гледна точка, е един от най-добрите в страната. Истински трудното обаче тепърва започва. Тепърва местната власт идва в ръцете на новоизбрания кмет и на новоизбрания Общински съвет и тепърва ще трябва да се доказва, че даденото ни доверие си е струвало“, коментира Даниела Петрова.

Тримата общински съветници се обявиха, че ще бъдат общински съветници на всички граждани, като ще бъдат конструктивна опозиция, но не и опозиция на всяка цена. Едно от нещата, които новоизбраните съветници искат да променят, е да има видеоизлъчване на заседанията на Общинския съвет – практика, която вече е имал ОбС - Кърджали, но от известно време е преустановена.

„Моето обещание и ангажимент е да се опитаме да показваме прозрачно всичко, което се случва в ОбС и ще търсим начин заседанията да бъде излъчвани, както се излъчва парламентарният контрол. Ще работим изцяло с хората, защото ние сме техни представители“, каза Георги Дяков.

Едно от действията, които от партията ще предприемат след изборите, е инициирането на подписка по отношение на т.нар. "Синя зона" на Кърджали. До десетина дни се очаква тя да започне, като целта ѝ ще бъде да се преразгледа общинската наредба, по която действа и по-точно да се преразгледа обхватът ѝ, да се реши проблемът с междублоковите пространства, да се създадат допълнителни буферни паркинги.

От „Възраждане“ ще повдигнат въпроса за преразглеждане на действащия Общ устройствен план на Кърджали и кое налага приемането на нов, след като настоящият е приет преди десетина години.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доган

    17 7 Отговор
    Убава ханъма.Аферим.
  • 2 да питам

    17 6 Отговор
    Как да не я уважиш ?!
  • 3 ТаУмВзе

    7 8 Отговор
    Израждане, което се Гушна с герберастията и кирелацията ли! ХАХХХАХА
  • 4 Сталин

    16 6 Отговор
    От де ги намират такива патки с пилешки мозък ,да ги слагат да управляват,те не могат да управляват себе си ,а ще управляват цял град, с България е тотално свършено
  • 5 Мис Калифорния да предложат

    13 4 Отговор
    Пак немат шанс.
  • 6 вярващ в доброто

    4 8 Отговор
    Тази поне няма да ползва лайномета.
  • 7 У сите дупки лютеница

    2 2 Отговор
    Боц!
  • 8 хххх

    4 4 Отговор
    А дано... добра кандидатура.
  • 9 мучич

    4 5 Отговор
    очи узкие значит руские
  • 10 Без теб Сърби

    3 6 Отговор
    Председател на общинския съвет в Кърджали ще е турчин от ДПС ! Скоро така ще бъде и в София и в Пловдив, после в Бургаз и Стара загора ! Това е бъдещето на България !
  • 11 Малко фактииии

    5 5 Отговор
    А бе защо всички изрожденци имат едни специфично отнесени физиономии ....... и излъчват неестествено състояние на личността .......

    Коментиран от #12

  • 12 Бай дън

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Малко фактииии":

    За Продължаваме ПОДМЯНАТА ли говориш
  • 13 Копейки

    1 3 Отговор
    Това ми прилича на Майкъл Джаксъна след пластичните си операции оти го издигате?
  • 14 СЗО

    1 4 Отговор
    За легло става, за председател....не съм сигурен.

    Коментиран от #15

  • 15 Фотографията

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "СЗО":

    Абе незнам но досега търкам, търкам надувам се, напъвам се апа не ми идва нещо на това фото....
  • 16 Гост

    0 1 Отговор
    Не съм я чувал. Може ли повече снимки, моля?
  • 17 Ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор
    Смех
  • 18 Става

    0 3 Отговор
    Ама за и.ба.ние
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове