Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 17:12 2 262 29

След сигнал от ИТН прокуратурата подхвана Кирил Петков и Божидар Божанов за заплахи срещу министър

  • божидар божанов-
  • кирил петков-
  • сигнал-
  • итн-
  • прокуратура-
  • натиск-
  • александър йоловски

Натискът бил упражнен заради обществени поръчки за 640 млн. лв.

Прокуратурата вече е образувала досъдебно производство по сигнала, че министърът на електронното упарвление е бил заплашван. Сигналоподател са депутати от групата на ИТН.

Това стана ясно на брифинг с участието на зам.-главния прокурор Мария Павлова.

Проверката е за длъжностно престъпление, разкриха днес на брифинг на прокуратурата и МВР зам.-главният прокурор Павлова и Ваня Стефанова - прокурор от ВКП, която се занимава ресорно с изборни престъпления.

След председателски съвет по-миналия петък Тошко Йорданов от ИТН и Десислава Атанасова от ГЕРБ излезе и разказа пред медиите, че Кирил Петков от ПП и Божидар Божанов от ДБ заплашвали живота на Александър Йоловски. Натискът бил упражнен заради обществени поръчки за 640 млн. лв., припомня "Евроком".

Двете категорично отказаха да назоват кои са разпитваните по делото заподозрени, но потвърдиха, че сигналът при тях "е същият, който бе изнесен след председателския съвет". И че част от лицата ще бъдат разпитани в понеделник.

Дали проверката по справката на ДАНС ще прерасне в досъдебно производство ще зависи от възложеното експертно изследване на компютрите и машините за гласуване, на които е бил генериран хеш кода на първия тур.

По случая обяснения са дали лица от Министерството на електронното управление и други държавни органи, каза още заместник главният прокурор Мария Павлова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 12 Отговор
    Затвор за джендърите!
  • 2 Чалгарите

    19 33 Отговор
    си вадят вече какво ли не из под ноктите ?
  • 3 Жалки

    21 31 Отговор
    и гнусни постановки от червивата патерица на банкянския ! Типично !
  • 4 Демократ

    22 33 Отговор
    Кучето ИТН не спира да джавка, изпълнява ролята,която мафията му е възложил,откакто е инсталирано на политическата сцена- държавните институции да не работят. Простотиите на чалгарите дотегнаха на всички. Мафията ги вкара отново след като народа ги изкара от парламента с т.н. хартиена коалиция и водят не спира.

    Коментиран от #7, #16

  • 5 След 90г който е крал

    21 4 Отговор
    Веднага в панделата, ако няма места ще строи нов затвор и вътре !

    Де, Де ! Ще бара той от хляба на Българите !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "След 90г който е крал":

    Във Враждебна Финландия строи нов луксозен затвор.

    Коментиран от #22

  • 7 обещание

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Ей, демократе, ако си намерим ченето ще те ухапем !
  • 8 ТаУмВзе

    12 18 Отговор
    Пуделите на учиндолския чалгар, спретват циркове срещу другите Продажници!
  • 9 факт

    23 2 Отговор
    С главен прокурор Сарафов всичко, което можем да очакваме от "подхващането" на прокуратурата, е да каже, че няма данни за престъпление. Те не са го натискали и заплашвали, на него така му се е сторило. Осмото джудже е най-добре перящото джудже на света. Само за няколко месеца изпра доста мръсно бельо и дори петънце не остана по него.
  • 10 Който

    13 3 Отговор
    гроб копае , сам влиза в него !
  • 11 Няма такъв резил

    11 17 Отговор
    Вие виждали ли сте г-н Божанов ? Представяте ли си го да заплашва ?
    Всъщност, в очите на дребничкия тошко, сигурно Божанов е страшилище, ММА боец и рекетьор.....

    Коментиран от #14

  • 12 Тошко

    11 7 Отговор
    сценарист , главен участник в спектакъла министЕра му земляк ! Мутрю плаща , нали са на негово разпореждане чалгарите ?!

    Коментиран от #18

  • 13 Киро вече се изживява

    7 8 Отговор
    като мутра. Това е добре за рейтинга - повече Ганювци ще гласуват за него на следващите избори.
  • 14 Хи хи

    15 10 Отговор

    До коментар #11 от "Няма такъв резил":

    Божанов наистина прилича на шушумига , но това не му пречи да ходи подир Киро простото . Може да не си е отварял устата ,но да е бил там .
  • 15 Браво на ИТН

    13 8 Отговор
    Лошото е, че прокуратурата не е независима и ще потули всичко!
  • 16 Коя мафия

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Дали кръга капитал зад ПП и ДБ или кръга доган зад ГЕРБ и ДПС! Че гледам и двете мафии са на власт и бая лъжи спонсорират!

    Коментиран от #25

  • 17 Стресиран софиянец

    8 7 Отговор
    Някой да подаде сигнал в Сфийски зоопарк за избягал африкански чакал, който хапе невинни граждани по улиците и твърди че е завършил НГДЕК.
  • 18 Ай ся

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Тошко":

    Гърчеш се в лъжи като кирил петков!
  • 19 Име

    10 9 Отговор
    Кирил заплашвал, не изглежда вероятно, не е такъв тип. Виж Бойко е типичен диктатор, само дето напоследък не му се връзва никой.

    Характерно е и за Слави Трифонов да кряска. Врясканици винаги е имало, не знам какво може да заплаши един човек.

    Прокуратурата няма работа и си измисля това-онова.

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Име":

    Борисов с кого ли не управлява и не съм чул някой министър да се е оплакал. Самият Христо Иванов се хвалеше , че има карт бланш от Баце да прави съдебна реформа . Ама това собствения ти министър да се оплаче от теб , не говори добре за теб . Не е нужно да си диктатор , за да заплашваш някой , достатъчно е да си известен като Просто Киро.
  • 21 АГАТа Кристи

    6 0 Отговор
    Мечките спят зимен сън...
    а ПРОКУРАТУРАТА НИ - ЦЕЛОГОДИШЕН...
  • 22 007 /агент/

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Твоята "стая" с какво изложение е ???
  • 23 Сега има ли някоя

    8 3 Отговор
    овца, която да се усъмни в режисираният "отказ" от съставяне на правителство за ИЗЧАГЪРТАНЕ на ТИКВАТА от ИТН, има ли още заблудени които не виждат, че ГЕРБ + ИТН = КОРУПЦИЯ с вещата подкрепа от ДПС !

    Коментиран от #24

  • 24 Няма бе

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "Сега има ли някоя":

    Сите виждаме, че си евтин лъжец на мафията ПП и ДБ!
  • 25 Демократ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Коя мафия":

    Няма кръгове,те са за разделение и объркване на хората, а всъщност има един твърд ДС квадрат с мафиотско ядро, с разпределени функции,които пускат в определени моменти в управлението на държавата различни имена с един и същи корен. Важното е да се държат парите, властта и контрола. Цялото правосъдие се държи от симеоновската милиционерска школа, библиотекарския институт е техния приемственост и разпределител на ръководните функции в държавата навсякъде. ДС е малкото КГБ, всичките му функционери са обучавани в Москва, потомците им са безброй и навсякъде.

    Коментиран от #26

  • 26 Ай ся няма

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Че се въргаляте в лъжи, убо, ама не сите са овце като избирателите на единият кръг на мафията ПП и ДБ, та да викаш на черното бяло! :))
  • 27 Анонимен

    3 5 Отговор
    Малии кой подава сигнал един сурикат от ИТН и една крадла от ГЕРБ на пари за имение на о-ов Манорка ? Браво, това ми прилича стари номера на прокуратурата на Гешев.
  • 28 Коментар

    1 1 Отговор
    Пълно Падение...кой гласува за тези?!
  • 29 Интересчия

    3 0 Отговор
    България е нужник ! Пуснаха на свобода срещу 5 хил.лв. убиец осъден на доживотен затвор ? Какво се развъжда на тази територия, явно не хомосапиенс, но не и добитък, вероятно само глисти ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове