Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 07:26 3 902 70

Ваня Григорова: Преборих модела "ГЕРБ", но Нинова още не го е разбрала

  • ваня григорова-
  • софия-
  • избори-
  • корнелия нинова-
  • герб

Не съм имала разговори с Борисов, заяви кандидатът за кмет на столицата

Ваня Григорова: Преборих модела "ГЕРБ", но Нинова още не го е разбрала - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът отказа да спре встъпването в длъжност на Васил Терзиев като кмет на София.

"Абсолютно очакван ход на съда, което не означава, че ние няма да продължим да търсим какви са реалните резултати, без значение какво ще се окаже накрая. Силно се надявам съдът да вземе предвид всички доказателства и аргументи, които ще бъдат вписани в жалбата, която ще внесем. Така или иначе има много сериозни проблеми. Чух и г-н Терзиев да каза, че има съмнения за част от резултатите. Очевидно и двете страни са недоволни и ще се радвам съдът да се вслуша", каза избраната за общински съветник от БСП Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя вярва, че екипът ѝ от юристи е добър и те много добре знаят какво правят.

"Това, което се случи още преди първия тур, с тази злоупотреба с темата за машините, най-малко повдига въпросителни. Очевидно е, че двете неща са свързани - какво се случва и какви са резултатите от изборите, и как премиерът защитава незаконни действия на зам.-министър. Няма как да има повдигнати обвинения, защото все още тече разследване. Когато има такива нарушения, редно е да проследим какво се е случило вследствие на тези нарушения", допълни Григорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея има генерален проблем: "Когато няма доверие по какъв начин са вкарвани данните от "Информационно обслужване" и защо протоколът е преминал, след като контролите не излизат - това съмнение тежи на всички протоколи."

Попитана как си обяснява факта, че 49% от симпатизантите на ГЕРБ са я подкрепили, Григорова отговори: "49% от тези, които въобще са излезли да гласуват. Не от всички. Останалите очевидно са гласували за г-н Терзиев. Това не е учудващо, особено след последното изказване на Борисов, че той подкрепя кандидата на правителството - Васил Терзиев. А кой е изнасилил ГЕРБ и защо някой "с отвращение" гласува за г-н Терзиев, как се стига до тази принуда - това е важен въпрос, на който Борисов трябва да отговори."

По думите ѝ тя самата е преборила модела "ГЕРБ", но Нинова все още не е разбрала.

"На първи тур аз имах повече гласове от кандидата на ГЕРБ. Преборих ГЕРБ, но някак не разбрах, че на "Позитано" са разбрали, че ГЕРБ е преборен и че следващият, който трябваше да се пребори, е следващата част от сглобката", добави Ваня Григорова.

Самата тя отрече да е имала разговори с лидера на ГЕРБ.

"Ако съм имала разговори и договорки с г-н Борисов, той нямаше да подкрепи г-н Терзиев. Не съм говорила и с г-жа Нинова, тя не е моя тема. Аз не съм партийно лице, аз съм непартиен кандидат. И никога не съм говорила за политически проект по време на кампанията. Ако някой това е чул - да посочи момента. Това, което предстои пред мен, е да се изготви детайлна жалба, която да насочим към съда. Аз и като общински съветник ще защитавам каузите", категорична е Григорова.

Тя призна, че партията ще има собствен кандидат за председател на СОС, като най-вероятно това ще е Иван Таков.

"Имаме няколко приоритета в СОС, със сигурност една от темите ще бъде преустановяването на нощния транспорт в столицата, тъй като няма достатъчно шофьори и автобуси. Ние първо трябва да гарантираме градския транспорт през деня, а после през нощта. Ние няма да сме против, ние сме там в интерес на софиянци", поясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф ,

    60 38 Отговор
    Помислих , че ще спре да досажда , самовъзхвалява и бие в гърдите с обещания , но ей я на цъфнала пак !

    Коментиран от #6, #15, #30

  • 2 РЕАЛИСТ

    59 32 Отговор
    "И ти ли Брутен" Ваня тръгна рано рано по пътя на Радев. Нинова ви извади и двамата от нищото и ви направи политици, а вие тръгнахте срещу нея. Нинова се бори цялата си кариера, като председател на БСП срещу Борисов и не е етично, сега точно ти Ваня да се хвалиш, какъв борец си. Излязла въшка на чело.

    Коментиран от #51

  • 3 Майна

    27 26 Отговор
    Сорос може да пребори всичко , което реши..И от ромка да изгради и нова ,,българска,, партия.. , да я ,,шлифова,, в ,,шорошката ,,Подкрепа и да я пусне на полуудавените шарани...
  • 4 Браво Ваня!

    31 66 Отговор
    Най-накрая един свестен човек ,да казва смело право куме в очите...!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нищо

    53 19 Отговор
    не си направила в мизерния си живот , освен да се нагаждаш само за лични облаги , да скачаш от хранилка на по - голяма , и от Сорос , и държавната , и да парадираш с голи приказки !
  • 8 МЪРШШШ

    24 13 Отговор
    МА!!!!
  • 9 Блгарският съд действа по принципа,

    30 17 Отговор
    "не знаем как трябва да бъде, но не е така"!? След като има жалба, първо трябва да проверят и тогава да отреждат дали може да е кмет. А какво ще стане, ако се докаже, че Терзиев е спечелил с далавери? Съдът може да умува и една година, а Терзиев ще си прави нови далавери!? Това е българското правосъдие, трай бабо за хубост!?

    Коментиран от #12

  • 10 Здрасти

    33 17 Отговор
    Ако беше го приборила, сега щеше да си кмет на София
  • 11 Хаха

    37 18 Отговор
    Фекалометката.
  • 12 Да не ти е

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "Блгарският съд действа по принципа,":

    Лошичко?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ний ша Ва упрайм

    22 17 Отговор
    накрая др. Нинова ще остане и сам члена е член разбирай Партия
  • 15 Омразата ти се е

    12 20 Отговор

    До коментар #1 от "Оффф ,":

    настанила вместо мозък в главата ти ! Може да не ти е приятна Григорова, но е права ! Комунистите постигнаха разделение на масите точно чрез тези пороци "омраза" и "завист" и вече достигнаха върхът на наглостта си да издигат ДС наследници из върховете на властта ! Само ще ти дам един пример от вчера колко е корумпиран този съд, освободиха срещу 5 хил.лв. осъден на доживотен затвор за убийство ! Ти не можеш да разделиш важното от маловажното и затова комунистите ще ни превръщат в още по-големи бедняци, защото чрез клонираните си шайки контролират и манипулират ! Разделяй и владей - разгадай това !

    Коментиран от #16, #38

  • 16 Майна

    31 7 Отговор

    До коментар #15 от "Омразата ти се е":

    Ц,иганин и истина?
    Не мой така, бе, бате...

    Коментиран от #19

  • 17 Да попитам

    27 10 Отговор
    Как го пребори този модел Ами че тя още Мая Манолова го пребори А да ти припомня едни други модели Модела Станишев Модела Жан Виденов, Това са вашите модели
  • 18 Ванче ванче

    28 9 Отговор
    Велика си помисли , че е момичето на Кирил Добрев и прегоря. Сега трябва да опази къщата до голф игрището, защото ще й я вземат за измами с цените на имота.
  • 19 Ами то ще излезе,

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    че и най-простия циганин е по-умен от теб, щом те "водят" уличните изрази !

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 РЕАЛИСТ

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "Имаш право...":

    Хайде без лични нападки. Единственото нещо с което се различава Ваня от другите е , че е е от смесен брак. Извадиха я , за да се вземат гласовете от гетата, които отиваха за ГЕРБ. Мария Габриел е същата. Идва от помаклъка, жени се за французин и сега е голямата работа. "Големият успех е плод на случайността, а малкият само зависи от теб самия" Забравих на кого беше тази мисъл. Остарял съм.
  • 22 Майна

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ами то ще излезе,":

    Напротив , това съм го чувал, а и Пловдив е извор на интеграцията на това ,,племе,, , като учебно помагало за нагледен пример.
    Истината, тя е генетично зачеркната при тях..
    Те търсят ,,дупките,, в обществото от където да се хранят..
  • 23 Факт.

    10 13 Отговор
    Ако не беше от мургавите,като нищо ставаше кмет.
    Факт.

    Коментиран от #26

  • 24 ти кажи

    26 7 Отговор
    От къде взе парите за имота и къщата в Равно поле със заплата на чистачка.

    Коментиран от #29

  • 25 ?????

    28 7 Отговор
    С 2000 лв. заплата,къща за половин милион.????
  • 26 Майна

    12 8 Отговор

    До коментар #23 от "Факт.":

    Що да не повторят българите грешката си..?
    Той и Костов беше премиер..
    Колко му е , а..?
    Виж ги с какъв ентусиазъм я ,,възхваляват,,
    ,,Циганска ми е душата, циганско ми е сърцето..,,
    Как още не я взела и да кълне, щото това им е веруюто.

    Коментиран от #46

  • 27 Като гледам

    22 2 Отговор
    Колко ,,висока,, изб. активност имаше ХИЧ НИЩО не си преборила. Нито ти нито опонента ти. Преборете си егото и тогава се правете на народни души
  • 28 Иван

    28 6 Отговор
    Ванче, много на сериозно се взимаш, че даже не се осъзнаваш.

    Коментиран от #41

  • 29 Айде пак ти

    13 5 Отговор

    До коментар #24 от "ти кажи":

    Теглих 600 к лева заем, само като ме видяха в банката и казаха, Ванче за теб и 100 кила ракия даваме, камо ли 600 к лева!
  • 30 Готви се

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Оффф ,":

    Дълго да я виждаш. Тя е дългата ръка на Румбата, през нея ще овладее БСП и след две години максимум, ще видиш Ванчето начело на БСП. А Румбата, ще си пие ракията с Доган, в качеството му на почетен Председател.

    Коментиран от #32

  • 31 Ванчето съм

    13 4 Отговор
    “Имаме няколко приоритета в СОС, със сигурност една от темите ще бъде преустановяването на нощния транспорт в столицата, тъй като няма достатъчно шофьори и автобуси.” Впечатляващ приоритет! Втория ми приоритет ще е да осигуря моторизирани метли на колежките от чистотата. Ем да се не морят много, ем да имат безплатен транспорт до работа!
  • 32 повишение

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Готви се":

    А ти ще се издигнеш в сглобката на приятелите ти.
  • 33 Хубава раб’та,

    17 4 Отговор
    Ама цuгaнcka!
  • 34 Ремонти на ремонти на ремонти

    7 0 Отговор
    И сега кой ще пълни дупките на Фандъкова?
  • 35 сиганите

    13 4 Отговор
    винаги реват !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Герак Митко

    6 6 Отговор
    Нинова е авторитарен комунистически лидер, като Путин, Ким Чен Ун и Борисов.
  • 38 3333

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Омразата ти се е":

    Григорова да не би да не е комунист?

    Коментиран от #47

  • 39 рада дълбоката

    4 0 Отговор
    Най големите фашисти в България (не само в София ) са в съда . Казвам го не просто така а от личи наблюдения и контакти .
  • 40 Копейкин

    5 4 Отговор
    Айде двете квачки се почнаха.
  • 41 кюмюра от Драгалевци

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Той и твоя адаш се взе на сериозно преди 30 години и виж какъв батак настана .
    Няма значение , важното е да има банани за дъщерята .
  • 42 Име

    2 1 Отговор
    Когато един човек е честен - трябва да го уважаваме. Рядкост са такива.

    София има нужда от добро управление. Има стотици хиляди в администрацията - като казвам, зная - всеки пети е в община, ведомство към общината, охрана на съда, всякакви служби. Това всичко цоцка държавно и общинско.

    Дефакто Паркинги и гаражи събират такси, за да може да се издържат в общината - тези, дето дават удостоверения за наследници и прочие.

    Това, както и да е. Много са - служба по паднали клони, всякакви ведомства, запушени шахти.

    Всичко това се плаща. Раздути са и градските линии на транспорта - няма нужда от често преминаване на транспорт, когато е в самият център.

    Както и да е.

    Коментиран от #49

  • 43 Дани

    6 2 Отговор
    Сеганката няма спирка Устата Нагла !От къде финанси за юристи и екип !А да от там от където евтиния имот и скромната къщурка от там за убочението на чедото си в чужбина!Е цял живот синдикалистка - Ама разбира се че от СИНДИКАТА а иначе се борела за благото на хората ДА АМА НЕ!
  • 44 Васил

    5 2 Отговор
    Преборила ама с купен вот аллллллллллооооооооо кого заблуждаваш????
  • 45 Чае шукарие

    5 3 Отговор
    Чаее..Чаеее...
  • 46 къв бг.си..

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    Ти..пра пра баба ти знаеш ли колко пъти е оправяла миндерчето за се порадва на дядя иван..

    Коментиран от #66

  • 47 не е..

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "3333":

    Комунистите казват истината,ако ванчето беше казала на ония двамата от нова..че крим преди да стане русски е бил български-оня и онова грозното..щеха да зинат..
  • 48 Ко речи?

    9 2 Отговор
    Освен дедови, друго не можеш да пребориш. Добре, че бягаха на обратно, та да се главозамаеш.
  • 49 Ко речи?

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Име":

    вЕрно ли? Ами, ако всичко направим електронни услуги и съкратим администрацията, нали пак вашите безкомпютрни комундели ще ревнат!
  • 50 ???

    4 1 Отговор
    И ние не сме го разбрали.
  • 51 А50

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Нинова ги избра от безизходица защото отблъсна левите избиратели и от време на време и трябва успешен кандидат. Нинова е огромен вредител
  • 52 Мнение

    8 2 Отговор
    На тази и набутаха гласове от протестен вот, предимно от "десните " гербаджии и тя си помисли че е някакъв фактор в политиката. А всички виждат че е крайно некомпетентна почти по всички обществени въпроси. Ако се повтори балотажа в София, Терзиев ще я бие с 50% разлика.

    Коментиран от #55

  • 53 реру

    23 1 Отговор
    "... аз съм непартиен кандидат..."


    Как пък поне една партия не я подкрепи, а само някави формации...
    – Коалиция "БСП за България" — БСП, Политически клуб "Екогласност", Политически клуб "Тракия";
    – Коалиция "Левицата" — АБВ, "Изправи се.БГ", "Движение 21";
    – Коалиция "Неутрална България"— Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Нова сила", Русофили за възраждане на отечеството;
    – Коалиция "Алтернативата на гражданите"— Зелена партия, Българска левица, Обединена социалдемокрация, Движение за социален хуманизъм;
    – "Атака";
    – "Нова зора";
    – "Европейска сигурност и интеграция";
    – Съюз на отечеството;
    – Земеделски съюз "Александър Стамболийски";
    – "Народна сила";
    – "Солидарна България".
  • 54 буха

    10 1 Отговор
    Пандемичната Шизофрения в България не е пожалила и г-жа Григорова. Как е преборила герб като повечето им избиратели в София гласуваха за нея на 2ри тур
  • 55 Механик

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мнение":

    Бойко каза, че бил изнасилил партията си да гласуват с отвращение за Терзиев. Оказа се обаче, че я е изнасилил анално, защото вместо за Терзиев изнасилените гербаджии да гласували за Ванчето.
  • 56 Рубладжийче

    4 13 Отговор
    Ванчето Григорова е българската Маргарет Тачър и ще ни изкара от евроатлантическото блато. Започнала е трудовия си път като чистачка в училище, има здрава пролетарска закваска и не е покварена от фалшивите джендърски ценности на западното образование. А като синдикален лидер винаги безкомпромисно е защитавала правата на работниците нарушени от алчните капиталисти и експлоататори.
  • 57 реру

    26 1 Отговор
    "... Тя призна, че партията ще има собствен кандидат за председател на СОС..."


    Така е... Има стара българска мъдрост...

    Коментиран от #69

  • 58 Демократ

    6 3 Отговор
    Досега не прочетох какво е образованието на Ваня Григорова, къде и какво е учила и кои нейни професионални качества са я издигнали толкова много. Че е била чистата в училище и келнер в заведение за бързо хранене е ясно и няма нищо лошо човек да работи, за да си изкарва прехраната, но в политиката са нужни образовани хора,които искат висок пост. Ние от такива управници сме докарани до дъното. Сега имаше същия избор за 4 по ранг пост в държавата- кмет на София: официално ДС и пролетариата. Няма мърдане- все диктатура и популизъм и никакъв шанс за знаещия и можещия професионалист Вили Лилков, така е решила мафията.
  • 59 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    Най доброто за тази женица е да не говори.всеки път а си отвори устата и почва с неземните щуротии.
  • 60 Хахаха

    4 0 Отговор
    Преброяването на ленинистите - комунистите и ромите стана. Нищо не е преборено само се събориха митове колко са много ромите.
  • 61 Именно

    4 0 Отговор
    абе тая с голям зор преборва чаршафа като става от леглото, камо ли греб!
  • 62 Да бе

    5 1 Отговор
    Преборила герб ?? Смях в залата Ако бойко не беше се изгаврил с кандидата хикимян Щеше отдавна да си се скрила някъде
  • 63 За протокола

    7 1 Отговор
    Ванчето много рано даде си показа истинското лице....
    Което не е много приятно...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 защо

    1 1 Отговор
    преборила - таратанци
    - целия общински съвет е герб и пп - над 50% - което е реалната власт
  • 69 М3 голд

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "реру":

    Не е добре да се подигравате така. Показателно е, че тази жена ви сложи в джоба преобладаващата част от все още неориентирани архаици. Гласувахте за ДС, а нея мачкате щото имала цигански произход. Още 33 години няма да ви стигнат да станете европейци, ама сте с големи претенции.
  • 70 Алзахер

    0 0 Отговор
    Тая тъпата се прави на лебет.
    Лабет който не може да лети,
    защото е патка.
    И то каква с колие на Тифани за 7000 евро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове