Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 11:05 1 113 28

София: Търси се мнозинство, а не сглобка

  • софия-
  • община-
  • политически партии
София: Търси се мнозинство, а не сглобка - 1
Снимка: БГНЕС

Водят се разговори за мнозинство в Столичния общински съвет (СОС) с всички партии без ГЕРБ, като се предлага общинският съвет да работи по нов начин, в който идеите и предложенията на всяка една от партиите да бъдат чути. Не се предлагат постове, подкупи и далавери. Това заяви председателят на "Спаси София" Борис Бонев пред БиТиВи.

Не се предвижда да се сключва коалиционно споразумение с евентуалните подкрепящи партии. Няма как да се случи сглобка в София, сигурен е Бонев. Предстои да бъдат направени ревизии на дирекции и общински дружества. Със сигурност няма да има чистки и реваншизъм в Столична община, увери той.

Основен приоритет на управлението в София ще е да продължи строителството на метрото, ще се разшири зелената зона и ще има подобряване разписанието на градския транспорт.

Той уточни, че от екипа на ПП/ДБ и "Спаси София" са се срещнали вече с всички партии, които влизат в Столичния общински съвет, но без ГЕРБ. Партиите сега трябва да преценят дали да подкрепят един нов начин на работа за София. Има припокриване между 70-80% на политиките на победителите от местните избори с останалите партии в общинския съвет.

Борис Бонев е провеждал срещи и с общинската група на БСП-София. Той призова Ваня Григорова да се отнася колегиално към всички общински съветници.

На никого от обединението на ПП/ДБ и "Спаси София" не е фикс идея Борис Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Той може да помага и да работи за София, без дори да е в общинския съвет. Борис Бонев смята, че позицията председател на общинския съвет изисква по-модерно мислене и енергия за справяне с проблемите, с което намекна, че няма да има подкрепа за Вили Лилков като един евентуален председател на общинския съвет.

Той обясни, че има още много работа, докато се спаси София, но е направена първата крачка с победата на местните избори и с новия кмет на София Васил Терзиев. Важен е резултатът от местните избори и е доста сериозна победа, доволен е Бонев. Когато избирателите на една от големите партии нямат мотивацията да излязат да гласуват, избирателната активност ще е по-ниска. Начинът, по който гласуваха хората на местните избори, на ГЕРБ не им бе даден поредният кредит на доверие, посочи Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шарено знаменце

    28 2 Отговор
    вие сте на всеки километър...
  • 2 Факти

    35 3 Отговор
    Каквото търси София, това си и намери !
  • 3 Онзи

    3 29 Отговор
    Борето започна с изявите - браво Борко ти си достоен българин и, ще направиш много за София

    Коментиран от #7

  • 4 хекиМЯУУ

    13 2 Отговор
    и ти си с брадичка като мен и винету...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Онзи с катъра

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи":

    Щял с БСП и Възраждане да се договаря! Проличаха си неокомунетата от Про100Дебили!
  • 8 Софийски

    17 8 Отговор
    Вили Лилков трябва да е председател на общинския съвет, редно е за да бъде коректив на ДС Терзиев.

    Коментиран от #10

  • 9 Нищоправеца

    27 1 Отговор
    Пеервазите са комплексирани, озлобени и злопаметни същества и не трябва да им се дава власт! Управляват със задниците си буквално и живота си и всичко друго. И винаги злоупотребяват и със задниците си и с властта
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бегай

    9 5 Отговор
    Вили да си гледа чашк ата.......коректив...хахаха
  • 12 това е

    5 32 Отговор
    Умно, младо, учило момче с отлични познания и планове, за София.
    Браво, такива хора ни трябват! Успех !
  • 13 Лорда

    13 2 Отговор
    Тоя мургавелко го жасам през ден ! Много е шавлив !
  • 14 хаха

    11 2 Отговор
    Смучи София Бонев ти ли си кмета в сянка. Нали разбра, че София не е сделка в която ДС се нави да влезе и не струва 5 000 000. София е кауза, за софиянци и е прекрасен град, но не случил с общинари. С бюджета дето има ако не крадете и де давате на наши фирми може чудеса да се направят.
  • 15 ФЕЙК

    10 2 Отговор
    Всяка една политическа "сглобка" зависи най много от гЕйките, които я стягат.
  • 16 Марко

    5 1 Отговор
    Аааааааа, групов секс, значи, а не индивидуални заклещвания!
    Яаааасно!
  • 17 Благой от СОФстрой

    10 1 Отговор
    Я па тоа лилаФ аpаП, от кAде па се довлече в БeГето!
  • 18 Нормален

    11 1 Отговор
    Мнозинство ще намериш,само на прайда.

    Коментиран от #22

  • 19 Супер

    3 1 Отговор
    Значи мнозинството управлява не в коалиция, а в сглобка, но сглобката не върви и затова се търси мнозинство. Гений.
  • 20 Галя от EmbassyTO

    8 0 Отговор
    Предимно цветни паради
  • 21 мъж

    10 0 Отговор
    Педалското движение се разраства
  • 22 Марко

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Нормален":

    На прайда ще има не просто мнозинство, а конституционно мнозинство 😉
  • 23 Коч Ина

    6 0 Отговор
    Айде пускай прайдовете и не се прави на нормален. И без това на гъбарите не им пука
  • 24 София

    4 1 Отговор
    Като чета коментарите оставам с убеждението,че столичани и софиянци не го харесват това нежно момче.
  • 25 Перо

    1 1 Отговор
    Като други екзотични и никъде не употребени изрази в политиката, като “сглобка”, сега ще прекръстят на “напаска”!
  • 26 Стар софиянец

    6 1 Отговор
    Да спасим София от Бонев, Василчо и "Спаси София".
    Преживели сме какво ли не, ще оцелеем и с тях. И след това се надявам да не ги и чуем повече.
    Апропо, има ли процедура за импийчмънт на кметове и за отзоваване на съветници?!?!?
  • 27 Един прост шарлатанин си Борисе

    3 1 Отговор
    Асена те е записала за София прайд да празнуваш
  • 28 Ачо

    1 0 Отговор
    Бе този смотаняк Бонев какво толкова е направил че само него ни натрапвате.Достатъчно е да го види човек за да разбере че не става за нищо освен да краде и да мърсува.Що нде кажете колко съботажи е правил с бандата си за да нажреди на досегашната управа.. За такъв само затвор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове