Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 11:36 5 140 58

Вежди Рашидов: Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах

  • вежди рашидов-
  • бойко борисов-
  • герб

28 години съм в политиката - да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) - няма да стане

Вежди Рашидов: Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Мъчно ми е в момента, че моята партия, в която бях 20 г., мина в опозиция. А тя постла килима за сегашните управляващи - аз не бях съгласен за това правителство. Трябва да се промени качеството на живота ни - да измием улиците, да си изметем къщите. Аз бях против това правителство, но ме извика Борисов и ми каза: "Трябва да даваш пример!" Това заяви в ефира на БНТ скулпторът Вежди Рашидов, доскоро депутат от ГЕРБ.

Съмнявам се във възможностите на управляващите - ПП да бяха забили поне един кол, ГЕРБ направи много и няма кой да го скрие това. Не всички мразят сглобката, но защо една печеливша партия се съгласи на това. Когато бях кандидат от Пловдив обикалях много в махали, в села и от 17 общини спечели ГЕРБ 14. Какво стана 3 месеца по-късно - само 4 общини, обясни Рашидов.

Моите успехи не съм ги намерил на улицата - аз съм ги постигнал за всичко досега.

Според него Фандъкова беше успешен кмет - не би било честно да кажем обратното.

Преди време ГЕРБ не ми възложиха конкурс, за да не кажат че Фандъкова дава на свой проекта. Но аз си нося се съдбата с мен. Казах на една американска посланичка да спрат да разделят българското общество. Сега в обществото ни има много омраза - днес се мразим, а сме една шепа. Политиците имат голяма роля затова.

Путин да си носи отговорността за война която направи - тя не е наша война. Трябва да водим национално-отговорна политика, а ние се занимаваме с всичко навън, а у нас нещата стоят. За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали. Времето носи друга памет, трябва да си подкрепяме културата. Сегашният министър е много читав.

Рашидов обясни, че ДПС е постоянна партия, имат много добър почетен председател - рядък водач, който има права да управлява до конгреса.

Делян (Пеевски) е прагматичен човек, добре се справя - какво от това че му извадиха "Магнитски", какво ще му направят. Ами вижте Хасан Азис - изключителен човек, вече е за по-сериозно място от кмет.

28 години съм в политиката - да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) - няма да стане.

Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах, това е друг. Да е жив и здрав. С всички компромиси не съм съгласен. Вече нищо не искам да му кажа. Искам да се върне старият Борисов, с който побеждавахме, каза накрая за лидерът на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    93 10 Отговор
    ей , Мултак...палавник такъв , същите сте си всичките
  • 2 Русофил

    66 29 Отговор
    Главният Мултак на републиката Вежди пак облъчва с руска пропаганда
  • 3 Тото

    87 10 Отговор
    😂😂😂 алчен мазник!!!! Като беше на хранилката друга песен пееше!!!! Типичен пример за ценностите на българският политик!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чики Рики

    67 5 Отговор
    Веждичката иска старият Борисов за да бие полицаи😂
  • 6 Град Симитли

    66 5 Отговор
    Бою, като ви натика големите носове в калта /на теб и Цветан Цървула/--изведнъж прогледнахте!
  • 7 Иво

    62 4 Отговор
    Ха добро утро
    Плачим пак да лапним кокала. Ама няма няма
  • 8 пияндурникът

    45 9 Отговор
    Б О К Л У К

    Коментиран от #28

  • 9 Абсолютно

    64 6 Отговор
    същият е , както и ти самия ! Тръгнал си заради лични интереси и натрупа бая милиони , а той милиарди ! И двамата сте от един дол дренки !
  • 10 Ха-ха-ха...

    41 20 Отговор
    "Казах на една американска посланичка да спрат да разделят българското общество." Ама на една руска посланичка, не смееш да кажеш същото... Ако и да си "подквасен" за смелост...
  • 11 Българка

    41 6 Отговор
    Веждичката явно е бил опиянен ,когато е тръгнал с Бою. Определено и тогава и сега си е сикаджийска разБойко мутра. Само че в алчността и цинизма си се надскочи и достигна невиждани низини

    Коментиран от #19

  • 12 име

    32 5 Отговор
    Както винаги дрънка яки глупости. На тиквата ОПГ-то може да стартира дейност преди 20г. като главен секретар на МВР при царя, ама партията му не е от 20г. За много кадърните и святсни турци и еничари от ДПС няма какво да коментирам, по делата им може да се съди за тях.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    35 6 Отговор
    И тоя е една ко рва...сега като изпадна от властта и взе да върти към дпс.вежди к орв ите никой не ги обича макар понякога да ги ползва.
  • 15 Ха-ха-ха...

    52 7 Отговор
    Ако не беше тиквата да ти спаси 2-та милиона, оставени за висока лихва в КТБ, щеше да пиеш не "малка водка" а студена вода от чешмата. Олигофрен!
  • 16 Ветеринарен психолог

    38 7 Отговор
    Ми като си избираш приятелите в нетрезво състояние,така става.
  • 17 Иванов

    36 5 Отговор
    Едно време е пълен простак , сега е политически простак.
  • 18 6623

    40 4 Отговор
    Докара хора с автобуси да гласуват за теб в Кърджали,стана министър на културата и вкара шуробаджанакцията ,не че я нямаше там,но при теб трайно се засели.Който не беше на твое мнение ти казваше че не става за чеп за зеле,а сега какво се бунтуваш?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 дж4д

    29 4 Отговор
    Като си измиеш улиците, няма да подобриш качеството на живот. Трябва да ги ремонтираш из основи, да подобриш достъпността, маркировката, озеленяването... За това трябват пари, ама гуруто ти ги открадна. Затова се промени Бойко ти- щото краде прекалено много и господарите ви го хванаха. Сега слуша и изпълнява, ама най- добре за него и за нас- народа, щеше да е, ако се беше махнал. Да беше заминал завинаги при Мис Бикини и да ни отърве от себе си.


    С миене на разбити, разкопани стари улици не става, Рашидов.
  • 23 Мъррр божеее

    23 7 Отговор
    То да беше го казал някой друг, ами то тоя пиян ма н го , че е и един от мафията!
  • 24 дж4д

    30 3 Отговор
    Рашидов май си мисли, че с едно къпане(миене на улици) и вождът му ще стане като нов и пак ще коли и беси 13 год., ама няма как да стане вече. Каквото било(крал), било. Крайно време е да си понесе отговорност за стореното, макар прокуратурата му да го прикрива. Или да се маха, да заминава нанякъде, както изчезна Пепи Еврото.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГЕРБ умре

    30 1 Отговор
    Бойко в затвора
  • 27 1122

    15 2 Отговор
    Е ..., след 14 години и ние не сме същите.
  • 28 измекяр соросоиден

    13 24 Отговор

    До коментар #8 от "пияндурникът":

    Боклук не боклук , за разлика от Продължаваме Измамата е постигнал нещо в живота без да е имал нужда от политика .
  • 29 4498

    20 1 Отговор
    Кого финансира МК?Сети си!Чия изложба?
  • 30 Монк

    23 1 Отговор
    Не знам защо чак се е усетил, на всички това беше ясно отдавна. Изглежда строенето на власт за по дълго притъпява сетивата. Но все пак нека не се оплаква толкова. И той намаза от властта. Да не говорим,че ако не беше ортак на Тиквата никога нямаше да си върне тези над 3,5млн.лева, които беше вкарал в КТБ от лакомия за по голяма лихва
  • 31 Киро

    15 2 Отговор
    Рашидов се оказва по българин от продажника мутра ББ ,който се съюзи с шиши за да громят руснаците и отървават кожите от Закона " Магнитски" ,какъв позор ще воюват срещу " Лукойл",за да мизерства народа ,а те да се свалят на американците !!! Съд за двамата престъпници ,спи Сарафов ,но и той плаче за независим съд!! Кьовеши си направи разходка и вероятно ги увери ,че всичко е приключено !! ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
  • 32 Бай Лисан

    12 1 Отговор
    "За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали."

    Въпрос за 100 000 лева:
    Кой е бил българският министър-председател по времето на Моцарт?
    Волфганг- Амадеус Моцарт - роден 27 януари 1756 г. - починал: 5 декември 1791 г.

    Вежди Рашидов - министър на КУЛТУРАТА, при министър-председател Бойко Борисов.
  • 33 Стоян Хлебаров

    16 1 Отговор
    Вежди Рашидов-глупостите на един алкохолик с голямо его...и мечта....:"Да спрем омразата"!? Сигурно е изобретил вълшебната пръчица....
  • 34 Малий

    19 2 Отговор
    Главният Мултак говори за морал
  • 35 Аз съм съвременник

    3 21 Отговор
    За разлика от някои сополиви многознайковци аз живях и при бай Тошо видях и какво правят и Бойко и другите преди него и как преведоха България през големи премеждия но без война а сме били на ръба на гражданска война много пъти и за това мога най спокойно да заявя че политици като Борисов Доган вежди Рашидов и Николай Добрев трябва да се уважават защото са направили много за българия.а не някакви келеши които нямат хабер от света да ги плюят.и тия приходящи експерти недоучили просто унищожават България.подкрепят ги мързеливите които не могат нито в чужбина нито в България да си намерят работа но искат лукс.а и герб все още е първа сила за ваше съжаление

    Коментиран от #53

  • 36 Стършел

    5 4 Отговор
    И Бойко и Путин не са Същите , а са Двойници!
  • 37 българка

    17 3 Отговор
    Добре се беше скрил, както Тома, Томислав, Митов, Захариева. Сега пак изпълзяхте и пак лъжи, лъжи, лъжи! Засрамете се, толкова безчинства на ГЕРБ и най-вече на Борисов излязоха на бял свят, а вие се държите все едно току що сте пристигнали от друга планета! Или се реформирайте, или се разкарайте! Средният път води до едно нелицеприятно място!

    Коментиран от #40, #45

  • 38 Бай Лисан

    10 2 Отговор
    "За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали."

    Въпрос за 2 х 100 000 лева:
    Кой е бил българският министър-председател по времето на Пикасо?
    Па́бло Дие́го Хосе́ Франси́ско де Па́ула Хуа́н Непомусе́но Мари́я де лос Реме́диос Сиприа́но де ла Санти́сима Тринида́д Кли́то Ма́ртир Патри́сио Руи́с и Пика́со - роден на 25 октомври 1881 г. - починал 8 април 1973 г.
    Министър-председатели на България:

    Леонид Соболев, Драган Цанков, Петко Каравелов, Васил Друмев, Петко Каравелов, Васил Радославов, Константин Стоилов, Стефан Стамболов, Константин Стоилов, Димитър Греков, Тодор Иванчов, Рачо Петров, Петко Каравелов, Стоян Данев, Рачо Петров, Димитър Петков, Димитър Станчов, Петър Гудев, Александър Малинов, Иван Гешов, Стоян Данев, Васил Радославов, Александър Малинов, Теодор Теодоров, Александър Стамболийски, Александър Цветков, Андрей Ляпчев, Александър Малинов, Никола Мушанов, Кимон Георгиев, Пенчо Златев, Андрей Тошев, Георги Кьосеиванов, Богдан Филов, Петър Габровски, Добри Божилов, Иван Багрянов, Константин Муравиев, Кимон Георгиев, Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков, Антон Югов, Тодор Живков, Станко Тодоров.

    За посочения период министър-председатели са били около 40 човека.
    За кой точно пита бившия министър на КУЛТУРАТА Вежди Рашидов?
  • 39 ЖЕКО

    16 0 Отговор
    БРАВО, НО БОИКО НЕ ЧЕТЕ ТАКИВА САИТОВЕ ЗА ДА ЧУЕ ИСТИНАТА, ТОИ ЧЕТЕ ЗА БАТЕ ГОИКО, И ОТ ПОСОЛСТВОТО СА ГО СТИСНАЛИ ЗА ТОПКИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА МЪРДА
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 НИКО

    9 8 Отговор
    КОЛКО МНОГО НЕКЪДЪРНИЦИ СКОЧИХА СРЕЩУ ЕДИН ЧОВЕК КОИТО КАЗВА ИСТИНАТА
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Мъдрият

    11 1 Отговор
    Рашидов като взе да остаряваш - взе и да помъдряваш, това е хубаво! Едно, обаче не ти достига - да приемеш Православието!

    За Бойко - винаги съм смятал, че човекът, който изгради партията му е Цветанов. Но и двамата допуснаха генерална грешка, че се настроиха и насочиха против Русия, и изведнъж поистакаха да станем "еврогееве"... И оттам нататък партията му(герп) е въпрос на време да изчезне и да отмре!
  • 44 Държавник до държавника, хахахаха

    14 0 Отговор
    Ти тръгна с мутрата и бандюгата, а сам нарече себе си "мултак".Сега и двамата сте старци, при това омразни.
  • 45 МЛЪКВАЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "българка":

    КРАВО
  • 46 Вайвайвай

    5 2 Отговор
    А вие дребни мързеливи душички се реформирахте и чакате баба и дядо да вземат пенсията чче да виснете в барчето и да се жалвате колко сте недооценени и да управлявате горката България защото преливате от акъл.колко сте жалки само
  • 47 Вайвайвай

    4 2 Отговор
    А вие дребни мързеливи душички се реформирахте и чакате баба и дядо да вземат пенсията чче да виснете в барчето и да се жалвате колко сте недооценени и да управлявате горката България защото преливате от акъл.колко сте жалки само
  • 48 Бита карта

    12 0 Отговор
    си Вежди! Гледай си старините и не се бъркай в политиката. Никой не ти вярва вече.
  • 49 Забелязъл

    10 0 Отговор
    Съм,че веждю винаги се души на мафията! Преди на мултацити сега на герберасите.....
  • 50 Инструмент на Господа

    15 0 Отговор
    Всичките сте за затвора, престъпници такива!!!
  • 51 Направил е деня на Мария-Терезия

    4 0 Отговор
    и нейния син, там в отвъдното.
  • 52 Румен

    6 0 Отговор
    По рано по малко пиеше щото ходеше на работа в Парламента. Сега кръкаш яко, и затова виждаш че Тиквата е различен.
  • 53 Бай Тъньо

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Аз съм съвременник":

    Видял си на дедо...!
  • 54 Жоро Бекъма

    7 2 Отговор
    Тоя пък нарочения скулптур си искал предишния Бойко! Той Тулупа си е ветропоказател от малък, къде си гледал? Барба Ганьос винаги е приведен към келепира и силните на деня.
  • 55 Буци

    3 0 Отговор
    Тоя като изтрезнее не знае какво говори!
  • 56 Ян Бибиян

    6 0 Отговор
    И тоя усеща на къде духа вятъра и дава лекичка заявка.
    Абе не се ли наядохте за толкова години поне по възрастните да имате срам и достойнство да се отеглите, много работа свършихте няма що ,цяла Европа ни се сме че стигнахме дъното и упорито се окопаваме .БЕСРАМНИЦИ.
  • 57 333

    2 0 Отговор
    А Вежди,какво прави Радка?Когато ти се скътаваше,тя дълги години колеше и бесеше в културното министерство.
  • 58 Боби

    1 0 Отговор
    Много плачеш , много! Говориш врели , некипели! А трябваше да влезеш в затвора , за това че наби голямата си глава в главата на един млад полицай пред кметството в София . Трябваше , а ма нали и ти си от недосегаемите! Аааа...???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове