Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 14:53 4 089 78

Пеевски: Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим?

  • делян пеевски-
  • николай денков-
  • управление-
  • лукойл-
  • дерогация

Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция

Пеевски: Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим? - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва "на мен не ми е началник никой от парламента". В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан". Това заяви в позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите ми "суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители".

"Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в "Политико" международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските власти и "Лукойл", незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема", посочва Пеевски.

Според него дерогацията е трябвало да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но "тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер".

"От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?!

Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим? Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма.

И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори", категоричен е Пеевски.

"Затова какви разговори с "Лукойл" и представители на и руската държава води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев. Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва.

Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с "Лукойл" и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори", каза още председателят на ДПС и напомни, че "премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пуфи

    92 8 Отговор
    Лоената буца нема търпение да гепи нефтохима(шишиойл

    Коментиран от #68

  • 3 да де

    79 7 Отговор
    Тоя съвсем изтрещя хаха още малко и ще изкара, че Путин докара на власт про100то и сапунджията, а не посолствоТО.
  • 4 българка

    71 7 Отговор
    В случая не важи правилото на един нацист, че "Една лъжа повторена 100 пъти, се приема за истина", защото тези които я изговарят - големият и малкият Делян, са всеизвестни лъжци! Така че само затвърждават мнението за тях, че са лъжци и са се подготвили пак да лапнат голяма "хапка"!
  • 5 Той

    8 69 Отговор
    Денкоф е руски слуга

    Коментиран от #30

  • 6 Пейовски

    42 9 Отговор
    Марешки неможа но аз съм сигурен, люкойл е мой
  • 7 магнитскии..

    70 3 Отговор
    А бе мазник,и твойто време ше дойде..
  • 8 горски

    38 7 Отговор
    Баламосване на простичкия народец....
    Тез всичките пър..т в едно гърне...но навън се пишат различни...Ако има деркания,то са са за по големия кокал..
  • 9 Софийски

    31 40 Отговор
    По руска партия от ДПС няма, Денков е европеец а правителството за шест месеца свърши повече от всички правителства за целия преход.

    Коментиран от #19

  • 10 Казуар

    71 6 Отговор
    Ефенди Пеевски, българското правосъдие те прикрива, и започваш да ставаш нагъл. Ненапразно се ската в ДПС.
  • 11 име

    62 5 Отговор
    Вече не се говори за съдебна реформа, корупция, купуване на гласове. Няма напъни да се пресекат кражбите в митниците, а лъжливия асан ще ни увеличава данъците за да си направи бюджета. На местните избори новините за арестувани за търговия с вот са в пъти по-малко от колкото при Рашков и Дерменджиев. ДПС си уредиха всички села с малцинства. боко си развява коня, а видния шеф на ДАНС шиши ще ни прави конституционна реформа с цел ограничаване правата на мажоритарно избираемия президент, щото е лошо ако пак стане някой, неудобен на посолството. Подаряваме на украинците уж ненужни и негодни ракети и бронетранспортьори - що са им на тях след като са негодни? А после купуваме всичко от американците, естествено без конкурс, дори и на български фирми няма да поръчаме нови бронетранспортьори, които уж не ни трябваха. Ще има да чакате промяна на кукув ден!
  • 12 един

    54 5 Отговор
    Денков нищо не печели от Лукойл,а на тебе по-физиономията ти личи,че си крадец и мафиот,цяла България ще ти го каже това,не само аз!
  • 13 ТаУмВзе

    33 3 Отговор
    Съществото е Пример, защо сме Приключили Вчера!
  • 14 Град Симитли

    38 9 Отговор
    Абе, къде са Ристо Чушката и Мирчо Шопарчето? :))
  • 15 3333

    50 3 Отговор
    Напират да махнат дерогацията преди да се сменят Денков и Габриел за да изкарат виновни ППДБ като се вдигнат цените на горивата.
  • 16 Саното

    10 57 Отговор
    Пеевски отдавна трябваше да е на кормилото на държавата. Много го забавиха.
    Само Пеевски, ще оправи България. Браво г-н Пеевски. Народа е с Вас и Ви подкрепя, направете необходимото, за да живеят хората по-добре и по-богато.

    Коментиран от #61

  • 17 Магнитски

    51 4 Отговор
    Направи шиши върл натовец
  • 18 М3 голд

    28 5 Отговор
    Пеевски е прав, че НС представлява суверена, народа. Но НС НЕ МОЖЕ да управлява МПС пряко. Може, чрез създаване на закони, контрол, приемане на отчети... Вижте правилникът. Пеевски не може пряко да командва и съдебната система. Да прочете и Конституцията.
    И кога стана председател на ДПС, както го пише в статията?
  • 19 НЕ ДУМАЙ

    25 8 Отговор

    До коментар #9 от "Софийски":

    "а правителството за шест месеца свърши повече от всички правителства за целия преход." Я ни кажи какво свърши, освен да купува от американците без конкурс, че се сещам само за неща, които не е свършило - нито администрация има намерения да съкращава, нито за промишлеността нещо да направи, а дрънкаха празни приказки как трябвало да имаме дейсти с добавена стойност, не само не се бори с корупцията, а дори си уреждат на свой спонсори и хора европроекти с "формално" одобрение. Съдебна рефома, корупция в митниците, чегъртане на калинките.. няма проблем, дойдоха на власт и забравиха за всички онези неща, заради които хората протестираха.
  • 20 Коце

    6 43 Отговор
    Пеевски е най-великия политик, който майка България е раждала след 1989г.
    Аферим и машалах !

    Коментиран от #44, #57

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 илюзорна реалност

    31 2 Отговор
    двойния агент дава мнение...
  • 23 Фори

    34 4 Отговор
    Този Пеев иска да пусне Денкоглу по пързалката. Горивата да станат изведнъж 4.5лв и той да каже : Вижте колко сте некадърни допуснахте народа да страда!
  • 24 зъб

    29 1 Отговор
    Когато лъвът е зад него..то заека е царя на гората....те медиите бях твои гн Пеевски но ги хариза на Петреас...сега пак ли същото упражнение...за Лукойл
  • 25 Гъбарко Гъбарски

    26 7 Отговор
    Избиха се да плонжират пред ПосолствоТО. Всеки от тези предатели на България е най-важно да плюне срещу Русия. Този е ясен, скоро и чалма ще сложи, онези от ПП, също, те и българи не са били по принцип. Пита се защо раята им търпи?
  • 26 Санкт-Петербург

    16 4 Отговор
    А вие дори не се съпротивлявахте на Хитлер. Нищожна държава. И в замяна на нашите "роби" германските военнопленници работеха за СССР до началото на 1960 година. Германците не бяха роби, както и руснаците. Те бяха военнопленници. Българите са роби и ибpикчии.
  • 27 Прасе, а ти

    35 1 Отговор
    колко печелиш от Турция? Иде Коледа прасе.
  • 28 комсопол

    24 1 Отговор
    За Лукойл прасето най-добре да пита "чичо" си. Нали тъкмо той от години е приютен в задния двор на нефтеното пристанище.
  • 29 Пеевски е станал вече Политик-

    28 1 Отговор
    Международник?? Тоя дали си мисли, чее станал Нов човек!? Всички знаят какво е Пеевски!! Наглеца си остава Наглец!!
  • 30 Бесен десен

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "Той":

    Тагаренко е Руски шпион ,който ще разори България с поръчки на старо железо от УСА.Скрита лимона

    Коментиран от #69

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пурко

    12 1 Отговор
    Тоя качи колата и с тях наглостта! Какви ли козове държи Сокола?
  • 33 Оххххх

    20 2 Отговор
    След толкова много сигнали от Добрев и Пеевски се чудя дали новите "собственици" вече не са приготвили парите.Сега без да им пука за цените на горивата за нормалните хора и кризата,която ще настъпи ,май искат само и единствено да смъкнат цената.Намирисва на второ КТБ.
  • 34 Кики

    21 1 Отговор
    Да те изперат си има цената.
    Тоя стана най-големия евроатлантик.
    Цирк
  • 35 дедо

    15 2 Отговор
    До №16. Кой е този народ,който го одкрепя /Пеевски/ , бе тарикат.
  • 36 Абориген

    13 7 Отговор
    Абе, смотан, я оставете Нефтохим намира! На кого ще харижете рафинерията по заповед на ПОСОЛСТВОТО?!
  • 37 Бамбука

    12 2 Отговор
    Мунчо, първо попитай Ахмет, после Борисов, после се замисли, ако си в състояние, какво би станало, ако без предварителна подготовка и финансово-икономически анализ се премине на друг режим на Лукойл. Работиш за една друго правителство и искате да падне сегашното у нас. Не сте по измислили нищо друго от ИТН и БСП. Пълни цървули сте.
  • 38 Кошмар

    16 1 Отговор
    Как успяхме да си отгледаме чудовище!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахахаха

    16 1 Отговор
    Абе тоя шопар няма ли кой да го гръме бе.....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ейййй

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Коце":

    Педеругооооо
  • 45 УСА боклук

    11 1 Отговор
    Дали Шишко не се е прицелил в Нефтохима!
  • 46 Хелоу

    10 1 Отговор
    Хахахах ХАХАХАХА направо е трагикомично вече
  • 47 Тоа па

    8 3 Отговор
    Руския "режим" създаде Гуруто ти Доган 😂
  • 48 Българка

    11 1 Отговор
    Тива корумпирано туловище след като беше помляно от руската мафия за кражбите си от нея, много рязко стана евроатлантик. И защо емблемата на корупцията е фактор в НС и съпредседател на ДПС? Това какво говори за България? И дали пък не е част от причините страната ни да попадне в сивия списък за пране на пари? И дали те това ... да е част от причините,че не ни искат в Шенген? А зощи те Това не пита Борисов и ортаците си от ГЕРБ защо за 15 години Лукойл не е платил и стотинка данък печалба? Но сега "големият евроатлантиец" се опитва да вмени вина там, където определено я няма.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Стига сте

    7 1 Отговор
    Предлагали този корумпиран магнитни.дайте му снимките още от мултигруп.
    Знаем си го.
  • 51 Този топарлак

    8 1 Отговор
    Ако не дпс ..един няма да гласува за него.
    Там знаем как са нещата...БКП
  • 52 Българка

    12 1 Отговор
    Шиши трябва да дава показания за БулгарТабак ,контрабанда на цигари, пране на пари, рекет над медии,но най-вече за фалита и разграбването на КТБ. Пиша за милиарди.....КОЙ е той , че да ни размахва пръст порицателно, че видите ли от 6 месеца искал да отпадне дерогацията? Да си спомни, че 70% от българите поискаха за него съд и затвор, но Темида е сляпа, а Прокуратурата глуха
  • 53 Гал

    7 1 Отговор
    Какво не прави един магнит. Тоя, на Биби, да не говорим за черепи, им гепиха всичко. Сега са натиснати копчета.... Жалко за народа.
  • 54 Макробиолог

    5 4 Отговор
    Пеевски и Денков го играят доброто и лошото ченге спрямо лукойл. Целта е прозрачна, да премине цялата собственост върху компанията в ръцете на правилната част от акционерите и,.Резултата, успешен или не,по никакъв начин няма да се отрази положително за българските потребители Това беше предопределено още когато др Костов реши че рафинерията е губеща.
  • 55 Ученика

    7 1 Отговор
    За агата има приготвен сребърен куршум, а за тебе - бедност...
  • 56 Комбина

    7 1 Отговор
    Шиши и Боко май са голяма комбина. Зора е, че искат от бюджета отделно перо за тях . Няма лошо ама преди това ще трябва да се обясняват.
  • 57 Мустафа

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Коце":

    Коце, не от 1989г., а от 1396г. - падането на България под турско робство.
  • 58 Макробиолог

    7 0 Отговор
    Изразените мнения че целта е рафинерията да стане собственост на Пеевски/Доган са смешни....А да си го представим---Ротешилдето ортак на тия.Ми той не би ги взел и в кухнята,да му мият чиниите.
  • 59 Според Божков

    10 1 Отговор
    Шиши трябваше вече да е в затвора, но ... - единственият губещ от Американската сглобка е българският народ. Пак оставиха престъпници (стари и нови) да управляват страната!
  • 60 факт

    7 2 Отговор
    Голям срам е цели 34 години след преврата властта в държавата да се упражнява от криминалните елементи на прехода. Приказките на Пеевски за конституция и волята на народа докато призовава да се действа бързо против интересите на този народ, е нещо повече от гавра. Управляват ни нагли и ненаситни престъпници.
  • 61 розово

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Саното":

    Държавата е на българските граждани а не на народа стадо като теб.Защо ли ти го казвам като се определяш като част от този стадо народ.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Матей преображенски

    7 0 Отговор
    Шишкин иска ли да заеме мястото на денчев и да си изпълни заканите да скъса икономическите връзки с Русия?Според него Путин ли управлява България и по някакъв начин измъквал толкова много пари от тук,че с тях финансирал войната.?И май денчев е повече в час какво мислят гражданите по въпроса,опасяват се от ръст на цените на горивата и на всичко останало,ако се осъществят всички въжделения на посланика.А сега има едно тромаво кретане на държавата,но поне се влачи напред,макар със скоростта на костенурка,населението вегетира някак си,а ако се овласти шишо,тогава ще има повсеместен мор.
  • 64 Грухчо!

    4 0 Отговор
    Не да те били скоро най?!

    Коментиран от #70

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дурхан

    5 0 Отговор
    Значи това открито антируско говорене на ДПС е поредния жест на Доган към България ..ако вятъра задуха от север ще кажат " аз не беше Ахмет беше .." ..
  • 67 Дурхан

    8 0 Отговор
    Тоя дебелак за да спаси своя гъ..з от Магнитски е готов да хвърли ДПС срещу Русия ...това не е нашия конфликт , не е нашата война ..Бог високо,Америка далеко а газта и петрола на Русия ефффтино
  • 68 Бай Яни

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пуфи":

    По добре шишиойл отколкото путиойл😄👼
  • 69 написах за натагаренко

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен десен":

    че е руски възпитаник - разбира се, цялата ни камарила управляващи са свързани с Русия и бившата БКП томенклатура. Но лично качество на военния ни министър, че е много зъл и противен.
  • 70 грухчо,

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Грухчо!":

    идва Коледа.
  • 71 Истината!!!

    4 0 Отговор
    След свалянето на дерогацията над "Лукойл" ще вдигне цената на горивата и ще секне плащането на данъци от фирмата!!! ГЕРБ и ДПС са неадекватни и прости!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 БАШ -

    4 0 Отговор
    Обирджията на Корпоративна Търговска Банка. Мразят го не само руснаците, а и десетки хиляди българи и хора от различни националности.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове