Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 12:09 1 447 31

Кирил Петков защити дерогацията да падне на 1 март догодина

  • кирил петков-
  • дерогация-
  • лукойл-
  • руски петрол-
  • руски нефт

Всичко друго преди тази дата би донесло огромни и необосновани рискове

Кирил Петков защити дерогацията да падне на 1 март догодина  - 1
Снимка: БГНЕС

Отмяната на дерогацията преди 1 март догодина крие рискове, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. Той говори след края на днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което беше обсъдено предложението за отпадането на дерогацията за руския нефт.

Той коментира и напускането на представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС преди края на Съвета по сигурността. „За мен беше важно да останат до края, за да се видят всички мнения. Всеки народен представител е длъжен да се запознае с обективната информация и да вземе решение", смята Петков. Той поясни, че Агенция „Митници" има възможност да контролира износа на петрол.

„ГЕРБ се опитва да ни вкара в политически капан - ако сме отговорни за българските граждани и спазим сроковете, които казват експертите, ще ни обвинят, че защитаваме руските интереси. Ако не сме отговорни и гласуваме с тях, и се качат цените на бензиностанциите, нашето правителство ще бъде обвинено. Моят устрем също е да намалим паричните потоци към режима на Путин, но не трябва да е в ущърб на българските граждани. Няма да допуснем да има недостиг на дизел и бензин, нито цените да се покачат драстично на бензиностанциите, защото някой си прави политически заигравки", завърши съпредседателят на ПП.

Петков посочи, че от формацията са готови да прецизират първоначалното си предложение дерогацията да отпадне от 15 март, като новата дата да бъде не по-рано от 1 март.

Всичко друго преди тази дата би донесло огромни и необосновани рискове, каза още Кирил Петков.

Министър-председателят акад. Николай Денков свика днес извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Заседанието започна в 08:00 часа.

Фокус на заседанието беше оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия. Доклади по темата ще представят компетентните органи - Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хихихи..

    14 9 Отговор
    Кирето е Апотеоза на ганьовците,Денко и Тагаренко са сватбения му шлейф.П.Р.Славейков ги предрече..

    Коментиран от #9, #19

  • 3 Ти да видиш

    19 10 Отговор
    "Всичко друго преди тази дата би донесло огромни и необосновани рискове".
    Да Кире, ще ви секнат комисионните преди да се извърши рокадата в правителството, а вие искате да цоцате до последно и на макс. След това каквото ще да става с нас, на вас не ви дреме, нали ще си ги харчите по островите.
  • 4 Боко Тиквата

    12 6 Отговор
    Аз съм Боко Тиквуна и зеадно с Диди БикМака лъжем всеки ден,за да спечелим позиции в управлението и да направим така че да обвиним накрая ПП-ДБ въпреки че сме пряко отговорни за което и да е взето решение.Ако това не ви е увряло в главата значи трябва сериозно да помислите над себе си.

    Коментиран от #28

  • 5 гражданин

    16 7 Отговор
    Абсолютно е прав !! Явно ,че граб и дпс искат горивата за празниците да станат по 5 лв. за литър !!
  • 6 Ганьовистан

    6 3 Отговор
    от 1342 години само тероризира ЕС с присъствието си.И Чушкопека си не е докарал до Евростандартите!

    Коментиран от #18

  • 7 Д си оправя Ле

    6 3 Отговор
    На,а не България.....или пък тЯ него.....със с ТрАп онЪт
  • 8 Този пък кой е?

    5 5 Отговор
    Аааа, сетих се! Един, който работи само за посолството! Не би трябвало тогава да решава нищо за България!
    Той гледа да се уреди него си, както повечето примитивни такива и да изчезне с жената и децата си нанякъде. Ама нас какво да ни интересува това? Да се маха веднага!
  • 9 Логично

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    Щом лъже, сигурно и краде, поне докато го хванат.
  • 10 абе венци

    9 3 Отговор
    много убав е тоя бе и толкова умен и лъжлив! а светло синята лентичка на ревера му за кво е, да не се простил с малкия кире?

    Коментиран от #27

  • 11 любител

    8 2 Отговор
    прав си кире аз предлагам пък ако наложите дерогация от 01.03.то на 03.03 да сте изчезнали от Б-я защото имаме национален празник който не е ваш краварски.
  • 12 Киро, ти

    9 5 Отговор
    Няма да доживееш до тогава!
    Гледай си щерките!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 2 Отговор
    Ей про100... румънците направо им взеха лиценза на Лукойл и литаско....
  • 15 а дано

    3 3 Отговор
    Силно се надявам вие да я изпреварите.
  • 16 Юлиян

    6 2 Отговор
    мошеник
  • 17 Майора

    5 2 Отговор
    Нищо лошо не може да стане просто Киро , ще продължаваме да пълним хазната на Русия и Путин! Защо при служебните кабинети Лукойл работеше с 50% руски петрол и цените бяха около 2,40 л , а по ваше време работи с 90% руски петрол и цените са около 3,50лв!Нищо не оправдава вашите действия , Харвардски мошеници!
  • 18 ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ганьовистан":

    Щом искаш стандарт - най-добрите сортове са българските! Какъв чушкопек, какви 5 евро?
  • 19 пфф

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи..":

    От вчера си зациклил на Славейков, някой друг автор не познаваш ли?
  • 20 миряните да празнуват

    4 3 Отговор
    че кирето и буда се грижат за тях инфлацията им да е висока чрез закупуване пак на руски газ чрез някакви хора
  • 21 Пешо

    4 2 Отговор
    Много лошо му се е отразило без кислород в хеликоптера. Тогава умират мозъчни клетки и ти се вижда как летиш над 8000 метра. Той и сега лети над 8800 метра , но таван на хеликоптер е максимално до 7000 метра и то с много условия . В главата явно са му как да гепат 7 милиарда и сбогом територия българска. Него какво го свързва всъщност с тази територия и тези хора?!!!! НИЩО! Това е един банкомат без парола за него.
  • 22 грух

    1 2 Отговор
    Абе, защо на всички Путин им е виновен, Путин, та Путин, ма, той голем човек се оказва тогаз ?!
  • 23 оня

    2 0 Отговор
    "преработката на руски нефт от българската рафинерия." Последно, рафинерията българска ли е или руска?:))
  • 24 Ха Ха ХА

    3 1 Отговор
    безглутенова канадска ...баница !
  • 25 бл.134 в Zап. парк

    3 1 Отговор
    Кирил , е руски агент

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 дамммм

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "абе венци":

    Абе дали е убав не знам, за умен е съмнително, но че е лъжец е безспорно!
  • 28 Вано си зелёный чорап

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боко Тиквата":

    За какво да лъжи ГЕРБ СДСкато печелят изборите Управляват тези които не печелят изборите И парни ли дерогацията падат комисионните А ти и българския народ ще плащат дълговете А Путин ще убива повече Украици и ще жертва повече млади руснаци за тези комисионни
  • 29 бай герги

    0 0 Отговор
    Егати наглеца долен,кире след март ти и цялата ваша таифа няма да сте никои а дотогава да бозаеш от лукойл,егати наглеца,ами вземи си събирай багажа и бягай бързо към канада но вземи с теб и оная мустакатата/хиената/
  • 30 просто е

    1 0 Отговор
    Исус ни казва: "Пазете се от фарисейския квас, който е лицемерие" (Лука 12:1). Лицемерие не е ли думичката днес -- ДВОЙНИ СТАНДАРТИ? УПРавляващите държавата и народът, слугуващи на империята, угаждащи на богатите, корупционерите.. са фарисеите..
  • 31 Кирил Петков

    1 0 Отговор
    Добър вечер , извинявам се че гласувах на местните избори с разкопчан дюкян , и си признавам че тогава докато гласувах пръднах и направих голям гаф защото изцапах гащите , ядох боб и пръднах , какво да се прави , все пак това са газове от които организмът трябва да се освобождава, извинете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове