Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 16:17 1 430 11

Корнелия Нинова в Шумен: Асен Василев перфидно махна 2 млрд. лева от бюджета

  • шумен-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • асен василев-
  • бюджет

Така не се управлява държава. Това не може да продължава повече

Корнелия Нинова в Шумен: Асен Василев перфидно махна 2 млрд. лева от бюджета - 1
Снимка: БСП

„Поздравявам ви с избора ви за кметове и общински съветници. Благодаря ви за хубавата кампания и усилията. Благодаря на общинските и областните ръководства и координаторите на партията, на народните представители и членовете на националния съвет. Заедно постигнахме на тези избори много добър резултат. Спечелихме 4 областни града, имаме 72 общински кметове, с 15 повече от миналия път. Увеличихме с 50 000 гласовете за партията. Това е признание за труда и последователността ни в отстояване на интересите на хората.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред новоизбраните кметове и общински съветници от Североизточна България.

В Шумен, на първата регионална среща, която ръководството на партията провежда след изборите с представителите на социалистите в местната власт, Нинова припомни призивът на БСП: обединение на всички срещу модела „ГЕРБ”, който десетки години задушаваше страната и общините в прегръдката на дълбоката държава и задкулисието.

„БСП успяхме да привлечем други партии и съмишленици. И вие имате сериозен принос за тези съюзи. Превърнахме се в център на обединението срещу модела „ГЕРБ”. Но сега предстои по-трудното. Трябва да отговорим на доверието на хората с много всеотдайна работа. Между нас има опитни кметове с по няколко мандата. Има и новоизбрани. Помагайте си. Тук сме депутати и националното ръководство, които ще ви помагаме в парламента с предложения за закони. Няма силна местна власт без национално представителство и подкрепа от партията и в парламента. Ние сме единен организъм - отбор. Ще хвърлим усилия в подкрепа на местната власт, защото тя е единствената стабилна в следващите четири години и е най-близо до хората”, категорична бе Корнелия Нинова.

И подчерта: „Вчера Асен Василев ги надигра всички. Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство – ПП-ДБ, БСП и „Възраждане”. Вчера "евроатлантикът" Борисов клекна и дерогацията остава. Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 млрд. от приходната, махна и 2 млрд. от разходната. Пито-платено. Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети за едното левче, откраднато от българите и за комисионните, с които Добрев става и ляга. А дълговата спирала, с която Борисов ни прослуши ушите къде отиде? А данъка върху бакшишите и „донос-бонус”? Нито дума за това, което очаква хората. Само порциите и парите. Така не може да продължава. Така държава не се управлява. Никаква предвидимост за икономиката, за да могат фирмите да планират заплати, инвестиции. Никаква предсказуемост за домакинствата, за цените, за доходите на хората. Никаква сигурност за семействата за следващите месеци. Никакви гаранции за приемането ни в Шенген.”

Тя даде пример с бюджета за 2024 г., че да се увеличат трансферите от централния бюджет към общинските бюджети, сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС прехвърля отговорността на общините да вдигат местните данъци и такси.

„Години наред на общините се възлагат задължения без обезпечено финансиране. Раздават се пари за проекти без ясни правила и така се държат кметове в зависимост. Време е за истинското решение за реална децентрализация - част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили. Ние, събраните тук и още хиляди социалисти, симпатизанти, партньори останахме единствената алтернатива на това пошло и вредно за България управление. Нека го докажем с работата си. Вярвам във вас. Във вашия професионализъм и човечност. Водете се от грижа за хората и на добър час”, обърна се Нинова към представителите на БСП от областите Шумен, Търговище, Разград, Варна, Добрич, Русе и Силистра.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я марш,

    22 6 Отговор
    мърла безподобна.Колкото пъти бяха на власт червените гюбрета, все с фалити и протести приключи всичко.Тая да каже защо синчето и "рафаел" учи и живее в гадната америка, и защо свлече скапаната си партия под 10% на парлам. избори, и още по-зле на местните.
  • 2 българин 777

    14 2 Отговор
    цирк - едни и същи крадци всичките
  • 3 Така си е

    8 16 Отговор
    Най-умната е тя. Само тя не клекна на тиквон. Алтернативата е Корнелия.
  • 4 Ицо

    8 18 Отговор
    Браво на социалистите ,те мислят и работят за обикновените работещи хора ,майките с деца и пенсионерите !! Тези от сглобката на посолството под ръководството на Дебелян Пеевски громят всичко руско ,величаят украинските фашисти и евро атлантиците агресори !!! Предатели алчни за милиони и власт ,не са хора а чудовища !!!

    Коментиран от #10

  • 5 Разбирачка

    14 3 Отговор
    Само Корнелка да не дава съвети как се управлява държава. Колкото пъти БКП/БСП е управлявала толкова пъти провалът е пълен. Като се почне от "деветосептемрийската победа" и се мине пре Луканон, Виденов, Орешарски. Мизерия и бъркотия. Това е.
  • 6 ИСТИНАТА

    12 1 Отговор
    „Държавна тайна“ са случаите на починали при „неизяснени обстоятелсктва“
    в арестите и затворите.

    Именно затова Борисов,Гешеви Пеевски не разрешават
    Цветан Василев и Васил Божков да бъдат разпитани конферентно,
    както бе разпитан Симеон Дянков от САЩ.
    Цветан Василев по казуса КТБ, където бяха откраднати над 4 млрд. лева.
    А Васил Божков по казуса Еврофутбол, където Биршсов и Горанов са прибрали над 400 млн. "такса спокойствие"!

    И до днес Гешев не е отговорил, кой е позвънил „за справка“ на удавения варненския разследващ журналист
    Георги Александров.
    И до днес Гешев не е отговорил, кой е превозил до лобното му място Георги Александров, който не е шофьор.
    И до днес Гешев не е отговорил, кой е откраднал лаптопа на Георги Александров с компроматите за Портних
    и за Борисов, след като го е удавил.



    Единствено в България от държавите в ЕС и до днес изборите са недемократични!
    Единствено у нас има привилегироване на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции!
    Навсякъде другаде в ЕС,
    гласуване с неотбелязана преференция
    се отчита като НЕВАЛИДНО!!!
  • 7 Българка

    12 2 Отговор
    КУрнела с празнодумие и словоблудство ни преразкава вица "зайо защо си с шапка? Зайо защо си без шапка?". Но пък стабилно защитава прокремълски интереси
  • 8 Българка

    10 1 Отговор
    И как точно БСП е център за разграждане модела на ГЕРБ- корупцията, след каро в София БСП не оскат да подкрепят Бонев или който и да е представител на ПП-ДБ за председател на СОС?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 българин

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ицо":

    абсолютно си прав но кел файда
  • 11 Саид Алзахер

    1 0 Отговор
    Асен Василев перфидно махна 2 млрд. лева от бюджета
    Асене, идиот и бакшишите ми от работа ли ще ми облагаш?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове