Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 23:30 1 509 11

Важните новини във ФАКТИ на 27.11.2023 г.

  • асен василев-
  • катастрофа-
  • пожар-
  • андрей цеков-
  • кмет-
  • тодор тагарев-
  • глоби-
  • техника-
  • тир-
  • темида-
  • румен радев-
  • превала-
  • сашо диков-
  • трайчо трайков-
  • сняг-
  • полиция-
  • иван таков-
  • обезщетение-
  • спасени-
  • валери найденов-
  • васил терзиев-
  • българска коледа-
  • зимна обстановка

Румен Радев се изказва за държавния бюджет с фалшива новина

Важните новини във ФАКТИ на 27.11.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Асен Василев: Няма да продаваме държавни земи

Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с фалшива новина. Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби. Всички те са публикувани на сайта на НС и внесени за обсъждане. Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива приходи няма предвидени. Аз лично съм учуден, че президента се поддава на фалшиви новини. Това обяви министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг в Министерски съвет.

Тежка катастрофа на пътя Пловдив- Карлово, има един загинал

Тежка катастрофа затруднява движението на пътя Пловдив - Карлово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив, цитирани от "Фокус".

Пожар в квартал "Владиславово" във Варна, загинал е мъж на 59 години

Мъж на 59 години е загинал в пожар във варненския кв. “Владиславово”. Това съобщи за TheSite24 Светла Златева, говорител на полицията в морския град. Тя посочи, че сигналът е подаден към 16.00 часа. Пожарът е загасен в 16.20 часа.

Министър Цеков: В Разградско през изминалата нощ се образуваха допълнителни преспи от над 2 метра. Там е най-тежко

Най-тежка продължава да е обстановката в Разградско. Там движението все още остава ограничено за всички превозни средства. Това каза в “Интервюто в Новините на NOVA” регионалният министърът Андрей Цеков.

Изборът на кмет на община Панагюрище е обявен за недействителен, произнесоха се магистрати

Изборът на кмет на община Панагюрище е обявен за недействителен, произнесоха се от Пазарджишкия административен съд, съобщават от БНТ.

В София Тодор Тагарев се срещна с украински военни СНИМКИ

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с украински военнослужещи, които преминават езиково обучение във Военната академия „Георги Стойков Раковски“. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Той заяви, че "България подкрепя Формулата за мир на президента Зеленски".

Глоби за около 120 000 лв. отнесоха фирми за некачественото почистване на София от снега

За некачествено почистване на снега в столицата някои от фирмите, ангажирани с тези дейности, са глобени от Столичния инспекторат с около 120 000 лева. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Столична община.

С техника на пожарната извозиха до болници двама тежко болни от великотърновски села

С техника на пожарната извозиха до болници двама тежко болни от великотърновските села Горна Липница и Стефан Стамболово. Информацията съобщи областният управител Ивайло Здравков, цитиран от Нова телевизия.
Заради усложнената зимна обстановка мъж от Стефан Стамболово е транспортиран с тежко проходим трактор до Спешния център в Полски Тръмбеш, където е прегледан и е насочен за хоспитализация в болницата в Горна Оряховица.

Затвориха три пункта на границата ни с Румъния

Километрична опашка от автомобили се образува по границата ни с Румъния. Причината - временно сприране на движението в двете посоки на ГКПП „Кардам" заради проблеми с електрозахранването на румънска територия. Информацията е от „Гранична полиция”.

Оставиха в ареста чужденецът, свързан с "Хамас"

Софийският градски съд остави в ареста задържания словенски граждани, свързан с "Хамас". Това съобщи "24 часа".

Енергийният министър: Близо 590 населени места са без ток

"Все още има селища без ток, но ситуацията се подобрява". Това призна пред "Още от деня" по БНТ енергийният министър Румен Радев.

Отвориха "Превала" за тежкотоварни камиони

Отпадна ограничението за движение на автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала", съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.

Сашо Диков: В нашия футбол ще настъпи коренна промяна само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция

Подобен сценарий сме гледали преди 4 г. След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки. Това каза в предаването "Лице в в лице" по БТВ журналистът Сашо Диков по повод подадената днес оставка от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Трайчо Трайков: Дори и аз не бях уведомен за поредното копане по улица "Шишман"

В София подготовката за справяне със зимната обстановка започна още преди да завали сняг. Със сигурност мога да кажа, че такова въвличане на всички от Столична община в справяне с тежката ситуация не бях виждал досега. Относно множеството сигнали за паднали клони и дървета това се дължи на мокрия и тежък сняг.

Отмениха бедствено положение в Шуменско

Бедственото положение във всички общини на територията на област Шумен се отменя, съобщиха от областната администрация. Заради усложнената обстановка вчера в десет от общините в област Шумен бе обявено бедствено положение, припомня БТА.

Полицаи спасиха жена от самоубийство в Монтанско

По сигнал до полицията, постъпил към 22:00 ч. миналата нощ, екип на полицията отишъл на главен път Е-79 край село Смоляновци, в община Монтана, и намерил в безпомощно състояние жена на 29 години, живееща в селото, съобщиха Областната дирекция на МВР в Монтана.

БСП иска финансов анализ на Столична община

Общинските съветници от БСП ще изискат от кмета Васил Терзиев да бъде направен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община към момента. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков ден, след като беше проведена първата експертна среща с представителите на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет.

Правителството предлага 107,41 лв. максимално дневно обезщетение за безработица

Правителството е коригирало ставката на максималния размер на дневното обезщетение за безработица в проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година, който вече е внесен за обсъждане в Народното събрание. Вместо досегашните 85 лева и 71 стотинки, се предлага то да е 107 лева и 14 стотинки. Промяна в минималния дневен размер не е предвидена и той според законопроекта ще остане 18 лева.

Спасиха туристи от хижа в Родопите

24 туристи – от Пловдив и Панагюрище, са спасени от пожарникари от Пловдив. Туристите се оказали в зимен капан в хижа в Родопите. Заради обилния снеговалеж те не са успели да напуснат сами туристическия обект и се е наложило участие на екипи на пловдивската пожарна. В хижата са били общо 40 души. Сред спасените има жена с изкълчен крак и мъж, ранен при опит да разчисти падналите дървета, съобщи Нова тв.

Валери Найденов: Защо Асен Василев иска да продава държавна земя срещу компенсаторки?

Как да тълкуваме неочакваното решение на Асен Василев да продава държавна земя срещу компенсаторки?

Терзиев: Основните пътни артерии са почистени, напредва работата в кварталите

Ситуацията със зимната обстановка в София е овладяна, екипите работят денонощно. Имаше изключително добър синхрон между Столичен инспекторат, районни кметове, аварийна помощ и пожарната. Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев.

Над 3 млн. лева събра "Българската Коледа"

Рекорден бюджет от 3 520 000 лв. са събрани от кампанията „Българската Коледа“ тази година. Това обяви в Бургас президентът Румен Радев, който даде старт на 21-то издание на благотворителната инициатива. Новата кампания ще премине под надслов „Да дарим надежда на дете в беда“ и ще бъде насочена в помощ на децата, нуждаещи се от хирургично лечение.

Около 200 хиляди потребители остават без ток

Около 200 хиляди потребители в страната продължават да са без ток, съобщава БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руни

    12 4 Отговор
    затвор за Василев.Продажен човек.Ще ни затрие
  • 2 то да беше само той

    7 1 Отговор
    Те и двамата боравят с фалшиви новини. Ако си припомним колко пъти е повторил шкафчета и пачки, той даже президента не мой го стигне.
    И двамата сте отпадъци, ами се извинявайте на народа за дивотиите и се пръждосвайте!
  • 3 да де

    4 2 Отговор
    Дим без огън няма та и така с фалшивата според амбриажа новина.
  • 4 д-р цветеслива злобната

    3 0 Отговор
    президента никога не лъже,той е най-честният човек!!!!
  • 5 въпрос

    4 2 Отговор
    Президентът е избран от народа.
    А кокорчо от кого?
    Кокорчо има ли българско гражданство?

    Коментиран от #7

  • 6 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    5 2 Отговор
    ВЕДНАГА СВАЛЯНЕ НА КОКОРЧО ПО-ПРОДАЖЕН И НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР НЕ СМЕ ИМАЛИ
  • 7 Няма

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "въпрос":

    българско гражданство и регистрацията му са щатски. Не можа заради това да гласува в родното си село. С това нарушение на закона е не само престъпник, но и незаконен. Трябва да са разследва за всичките си престъпления, конфискация на имуществото и у панделата до живот. Всички полЮтици от 1990г. до сега трябва да им се приложи същата процедура.

    Коментиран от #9

  • 8 Петър

    2 0 Отговор
    Андрей Цеков отново затвърждава десетилетната политика по изоставянето на гр. Варна. Пореден регионален министър, който отказва да задълбае темата с АМ "Черно море", а сега си и измисля доста по-маловажна такава - АМ "Рила". Варна тъне в изолация десетилетия вече, не е нормално град с толкова голямо население да продължава да бъде низвергнат от управляващите, тук НЕ СЕ СТРОИ нито един път, затова и бурята ни удари така силно, защото няма път, по който да се мине. С АМ "Черно море" ще бъде решен проблемът много по-бързо, отколкото със затлаченото изграждане на АМ "Хемус", първата е 98 км. в цялост, което в 21 век е постижимо за доста по-кратки срокове.
    Нещастен си, ако си роден варненец и още повече - българин.
  • 9 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Няма":

    А преди 1990 г.? Поредното соцносталгично изчадие на екрана........
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Настрадин Ходжа

    0 0 Отговор
    … а дали населението иска педара..ти разни да му прибират парите и да му ръководят финансите!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол