1 Декември, 2023 13:21 2 870 42

Асен Василев: За първи път от над 20 години през ноември ще сме събрали повече, отколкото сме изхарчили

  • асен василев-
  • бюджет-
  • дефицит

Събираемостта се вдига значително, напът сме да си преизпълним бюджета

Асен Василев: За първи път от над 20 години през ноември ще сме събрали повече, отколкото сме изхарчили - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път от над 20 години през ноември ще сме събрали повече приходи от данъци, отколкото сме изхарчили. И ще имаме намаление на дефицита – от 0,8 до 0,6%. Това спокойно ни позволява да сме в 3-те процента дефицит за декември. Данъчните мерки за събиране на данъците започват да дават резултат. Това заяви пред журналисти финансовият министър Асен Василев.

"Събираемостта се вдига значително, напът сме да си преизпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Имаме ясна рамка за бюджета догодина, има няколко неща, които да се доогледат в данъчните закони, но това дава добра основа, за да изпълним една от основните цели на това правителство – еврозоната", категоричен бе той.

По думите му бюджетът на НЗОК не мина в бюджетна комисия по една проста причина: "Там има две мерки, които са свързани с това да се разходват по по-прозрачен начин парите на Здравна каса."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    37 22 Отговор
    Ей тупан а колко заеми изтегли бе? Ще си бягате по островите и след и вас и потоп

    Коментиран от #3

  • 2 ЛЪЖЛИВО

    33 18 Отговор
    ЗАТОВА ЛИ ТЕГЛИТЕ ЗАЕМИ
  • 3 Точно.

    36 18 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Събрали, пък теглят заеми като за последно. Тия идиоти - крадци, ни вземат за абсолютни идиоти като тях.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Умен и красив

    20 21 Отговор
    Най-добрият министър на финасите!!!
    Дори и тези, които не го харесват ще усетят политиката на държавата за вдигане на доходите!!!
    Румънците го направиха този скок преди години и сега са много напред.

    Коментиран от #11, #35

  • 6 ФЕЙК

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "Одит":

    Фъкинг ФЕЙК
  • 7 В Гърция е така.

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "Одит":

    Никой чужденец не може да купува земя. ЗАБРАНЕНО!

    Коментиран от #40, #41

  • 8 ...

    14 5 Отговор
    ахааа... ще се раздават премии значи.
  • 9 ...

    15 4 Отговор
    с други думи - някой сектори не получиха нужните пари за развитие, а ги задържахме.
  • 10 Престъпник!

    18 5 Отговор
    Ти и сглобката сте "събрали" многото пари! За народа знаем какво остана... Кога ще се махнете от България, проклети да сте! Кърлежи такива!
  • 11 Румънците най-добре

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Умен и красив":

    се справиха с бившия диктатор Чаушеску и жена му Елена 90-те години! В двора пред камерите ги пратиха в отвъдното.
    Така се постъпва с национални предатели на народа!

    Коментиран от #17

  • 12 ха ха

    4 7 Отговор
    да бе личи си , всеки ден самоубийство от държавнически грижи
  • 13 Хихихи..

    10 6 Отговор
    Адски надут црън татарунгел,удобен слуга и нищо повече..Слуга за Всеки..
  • 14 Шпекоф

    7 4 Отговор
    Така ли, лобоф моя
  • 15 колю

    13 4 Отговор
    Забрави ли кога похарчи за 10 дена 9 млрд. лв... Скоро ше си събереш парцалите.
  • 16 Хахахаха

    8 0 Отговор
    Браво Асене хаирлия да е!! Успех на сглобката и до края на мандата да взимаме средно 2 бона в евро.
  • 17 Хахахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #11 от "Румънците най-добре":

    Не знам колко са добре румънците Но в германия бачкаторите им са най много от Източна Европа А иначе винаги сме били пред тях икономически Отстъпихме по времето на ББ защото той държеше на стриктни финанси и дефицити. Увеличенията при ББ бяха по 25 евро годишно А румънците теглиха заеми и финансираха растеж на заплати с по 100 евро годишно. Това е истината С това правителство и финансов министър До 3 години ще ги минем пак.

    Коментиран от #29

  • 18 Пинокио

    7 6 Отговор
    Носът ти расте.
  • 19 браво

    13 5 Отговор
    моето момче ти си гении и наи добрия финансов министээр през всчки времена от освобождението от османско иго до днес заслужаваш тиквен медал и наи скоро изритване от посга финансов министър да доиде по кадърен от теб че народа е доведен до просешка тояга от такива като тебе

    Коментиран от #20

  • 20 Да просяшката тояга

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "браво":

    От него народа не е доведен със сигурност !!А и чак целия народ също не е верно .Тези които са мислили за себе си са добре Тези които нито бачкат нито учат са зле.. А те са 1 милион млади българи??? Такава е статистиката Такива и в швейцария да са и там ще са зле.
  • 21 Цуца

    3 10 Отговор
    Най-добрият финансов министър до сега на България! Колкото да го плюят заради сексуалната му ориентация, той единствен вади България от блатото на 30+ годишното ограбване от всякакви ”патриоти”!
  • 22 Чест и почитания на Асен Василев!

    5 10 Отговор
    Асен Василев е финансов Феномен! България никога не е имала финансов министър на такова високо ниво и с толкова престижно образование!

    Коментиран от #26, #28

  • 23 Истината!!!

    3 9 Отговор
    Ако не беше Асен Василев да всигне и заплати, и пенсии, българите нямаше да оцелеят след тази световна инфрация заради Ковида и Войната в Украйна!!!
  • 24 пенсионер

    6 0 Отговор
    а бе то умря циганката която хвалеше кокорчо че е наи наи добрия финансов министър за целия преход ама неиси щом казвате че е така така да бъде
  • 25 Хммм

    7 0 Отговор
    Асен само се хвали. Например за пенсионеригте Коледни добавки може и да няма, но пък за сметка на това Василев поизтупа чувала с бюджета и намери едни 66.6 милиона лева за Коледна премия на магистратите. Всеки магистрат в РБългария, ще получи Коледна премия /добавка/ в размер 1.6 основни заплати плюс клас.Всичко може в тази държава. Важното кой, кой е. От пенсионерите нищо не зависи.Те са безмощни и безсилни. Това е положението.
  • 26 Финансист

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чест и почитания на Асен Василев!":

    В Гърция финансовият министър отпуска на пенсионерите по 250 евро на калпак. Това прави 500 лева. Нашият финансов феномен отряза българските пенсионери. Без Коледна добавка тази година.
  • 27 Гост

    7 0 Отговор
    Какво си събрал же плуек,щавиш изрядните бачкатори за сметка на тези ,които са в сивия сектор.
  • 28 Читател

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чест и почитания на Асен Василев!":

    Видяхме какъв финансов феномен е Асен Василев. Отряза пенсионерите от Коледна добавка. Всички съседни държави дават такава на техните пенсионери, нашето Правителство не дава.Срам.

    Коментиран от #34

  • 29 Преминаващ

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хахахаха":

    Не пиши глупости. Румъния ИКОНОМИЧЕСКИ яко дръпна и в момента е на космическа дължина пред България. Затова румънците искат ЕС да ги отделят от пакета с България. Ние останахме в прахта. Държава с най ниски пенсии и доходи. За сведение Правителството на Румъния, освен че отпуска сега на пенсионерите Коледна добавка, ами е прието решение за увеличение на пенсиите с 40%.Къде е Румъния, къде сме ние. Далеч пред нас. Ние останахме под кривата круша. Коледно Левче дори не дадоха на пенсиите. Срам.
  • 30 Анализатор

    3 1 Отговор
    Да оставиш старите хора, пенсионерите без Коледна добавка е грозна работа. Управници, без сърце. Как не ги е срам.

    Коментиран от #38

  • 31 Петър Хитров

    4 0 Отговор
    Ако това е вярно ,защо са милиардите заем в тези кратки ,но много плодородно събираеми месеци ? Та викаш махали, села и малки градове са пълни с данъчни и икономическа полиция работещи пред многото нелегални магазини , заведения ,игрални зали , огромни къщи та и по две -три в двор ,автомивки , дворове превърнати в автосалони и авточасти на нарязани автомобили . Голяма събираемост на данъци от лимузини от потомствено безработни . фискална политика цъфти от обектите там нищо ,че не знаят какво е касов апарат или регистрация на обект в съответните много институции. Само тези в трите големи града го отнасят и стоят масово табели по централни улици - " Под наем или продава ". Който изгорял -изгорял. Младите в чужбина и масово закриване на бизнеси . Обезлюдяване въпреки високите медицински грижи с липсващи хиляди сестри и доктори , въпреки 50 лв на Бойко и въпреки вашите " мерки и теглилки " . Ама все си стоите 240 в сборището и изчезващ народ Ви хрантути с целия антураж и оядени фамилии .
  • 32 Ми МВР И КАТ

    3 0 Отговор
    Обраха народа за щяло и нещяло.ПРАЩАТ МИ ГЛОБИ КОИТО УЖ БЯЛ ПЛАТИЛ НО С ДРУГИ ДАТИ ИМАМ И ДРУГИ ПОЗНАТИ КОИТО СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ГЛОБИ ЗА 2021Г,А КОЛАТА НЕ БЕШЕ НА МОЕ ИМЕ ТОГАВА СЛЕД КАТО Я ПРЕХВЪРЛИХ НЯМАШЕ И ГЛОБА НО СЛЕД ЕДНА ГОДИН МИ ВРЪЧИХА ДОСТА СТАРИ ГЛОБИ КОИТО НЯМА КАК ДА ГИ ДОКАЖА ЗА ДА ОТПАДНАТ И ЗАТОВА ШИБАТ ПЕДАЛИТЕ ГНУСНИ С МАНИПУЛАЦИИ В МАШИНКИТЕ И ХАКЕРИТЕ ИМ.ПРОКЛЕТА ДЪРЖАВИЧКА СМЕ!
  • 33 ЖалкиНищожества

    1 1 Отговор
    България може да стъпи на краката си и да се избави от англо- краварския феодализъм само ако бъде върнато смъртното наказание и бъдат издигнати около пет хиляди бесили в цялата страна .Хем наказателно, хем назидателно,хем възпитателно,хем превантивно.
    Иначе продължаваме да копаем дъното.
    Такива като Кукорчо и Кирчо - най- първи в списъка.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Оцеляващ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Умен и красив":

    Вероятно определени ложи държат здраво Кокорчо за "топките" с някакви нелицеприятни за него и другиго компромати ,за да прави простотии и глупотевини, от които страда българския данъкоплатец, макар,че за него се говорили често не за топките му,а за задните му части
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ЖалкиНищожества":

    да ама българина знае само няколко партий -Герб,ПП и ДПС ,а ги е страх да гласуват за нови лица-Възраждане защото говорели глупости,нема доверие на никого и си страда,ама нека така му се пада на простия българин
  • 38 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Анализатор":

    Тия никога не са имали срам-само власт,ама требе скоро да им се отнема,че по-лошо ще става
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Керка

    0 0 Отговор
    Асене,Асене тук си много прав,защото събирането включва и новия много милиарден кредит!Долен лъжец!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове