Last news in Fakti

4 Декември, 2023 07:39 1 133 21

Младежи от България и Република Северна Македония обсъждат ролята на НАТО

  • българия-
  • северна македония-
  • нато-
  • младежи

Европа, както и регионът на Западните Балкани са изправени пред многобройни рискове

Младежи от България и Република Северна Македония обсъждат ролята на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Конференция на тема „Ролята на НАТО за справяне с предизвикателствата в динамичната среда на сигурност“ ще се проведе в Централния военен клуб в столицата, съобщиха организаторите от Софийския форум за сигурност.

В конференцията от 9:00 часа ще участват младежи от България и Република Северна Македония, като програмата включва лекции и дискусии с експерти по сигурността и международните отношения, дипломати, представители на български държавни институции.

Европа, както и регионът на Западните Балкани са изправени пред многобройни рискове за сигурността и отбраната, за справяне с които са необходими общите усилия на всички демократични държави. От ключово значение е ангажираността на НАТО и ЕС и тяхното единство. България и Северна Македония, като страни-членки на НАТО, са гарантирали изпълнението на клаузата на взаимна отбрана по член 5 от Вашингтонския договор. Това предполага развитие на добри двустранни отношения и висока степен на доверие, посочиха от форума за сигурност.

Младите хора от България и Северна Македония ще дискутират какви са рисковете и предизвикателствата пред сигурността и какво НАТО, ЕС и отделните държави следва да предприемат, за да се справят с тях.

На 2 декември за първи път Министерството на външните работи (МВнР) отвари вратите си за студенти. Често казваме, че инвестицията в младите хора е инвестиция в бъдещето. Аз смятам, че инвестицията в младите хора е инвестиция в настоящето, каза на младите хора вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Имаме нужда от вашите идеи, енергия, критично мислене, визия за настоящето и бъдещето, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    31 1 Отговор
    Вместо да обсъждат пиене и жени... Тоя свят изкуфя

    Коментиран от #3

  • 2 Какво има да обсъждаш НАТО

    41 1 Отговор
    Това е частната организация на САЩ, на която и трябват войни, за да съществува! А съществуването и, носи милиарди във военната индустрия на САЩ!
  • 3 Механик

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Какво пиене, какви жени? Та тия са от сороските НПО-та. Тия от жени и пиене не се вълнуват. Тия си падат по тротинетки, изоспортчета и клизми.
  • 4 фен

    25 2 Отговор
    Мдаа. То НАТО голямо показно направи срещу Русия.. Видя се, че е тотално безсилно...
  • 5 Паисий е жив

    18 2 Отговор
    А бащите и майките на младежите обсъждат мезетата и хубавата македонска музика на по чашка в заведението до конферентния център, докато младите си мислят, че обсъждат важни неща. Най-накрая мнението на всички възрастови групи ще е, че е редно по-често да има такива мероприятия.
  • 6 ха ха

    22 0 Отговор
    със сигурност няма да им кажат че нато е престъпна организация пазеща инсталирани правителства които да ограбват и унищожават хората
  • 7 Самальоти

    13 1 Отговор
    По-добре да обсъдят самолетната линия София-Скопие. Да обсъдят, какво става с тая линия, докъде я докара Кирташки. И също да си извикат Кирташки като лектор. Да им обясни, колко ще е супер печеливша, а еугЛенчето да е там облечена като стюардеса, да ги учи как здраво да държат парапета, когато ги клати турбуленцията

    Коментиран от #15

  • 8 Нищо

    16 0 Отговор
    няма да обсъждат. На тези сбирки НПО - та си подбират млади активисти за пропаганда на евроатлантическите ценности. Най активните може да станат и бъдещите политици.
  • 9 Чист българин

    10 2 Отговор
    Къде мога да се запиша за преводач от български на Македонски и обратно
    Нещо което може да направи всеки образован българин
  • 10 Гост

    15 0 Отговор
    Отглеждане и захранване на еничари. Това е тази сбирка.
  • 11 дядо поп

    16 0 Отговор
    Щели да обсъждат НАТО и ЕС. Хора които са на издръжка на мама и тати и не са помирисвали оръжейна смазка и вакса щели да обсъждат неща от които си нямат никаква представа!
  • 12 Радослав

    14 1 Отговор
    На младежите, а и не само, трябва да се обяснява че НАТО и всички други глобални организации, работят за разделянето на хората и създаването на конфликти между тях.
  • 13 Чичо Сам

    11 0 Отговор
    Тоягата ми не подлежи на обсъждане.
  • 14 Исторически парк

    10 0 Отговор
    Млади хомоатлантици
  • 15 Ивелин Михайлов

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Самальоти":

    Те я закриха щото никой не я ползваше
  • 16 просто е

    5 0 Отговор
    Очевидното винаги е враг на дясното

    Бертран Ръсел
  • 17 Да обсъждат,

    7 0 Отговор
    Дядо Иван е на Дунава вече!
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    8 0 Отговор
    В Италия има младежка организация NON ABIAMO IL FUTURO CON NATO...... Преведено на български, С НАТО НЯМАМЕ БЪДЕЩЕ.... Бих се радвал да се организира общ форум на тези две организации и проведат обща дискусия
  • 19 незнайко

    7 0 Отговор
    НАТО , НАТО и все НАТО !!! Къде тази организация е свършила това за което е предвидена ? НИКЪДЕ !!! Това е организация което създава конфликти за да съществува !!! Къде отиват парите на "организацията" и за какво никой не знае ! Няма ле тези младежи да прогледнат най накрая ?
  • 20 Бъдещето е

    0 3 Отговор
    България в ЕС и НАТО завинаги!!!
  • 21 ивелин

    2 0 Отговор
    "Конференция на тема „Ролята на НАТО за справяне с предизвикателствата в динамичната среда на сигурност“ ще се проведе в Централния военен клуб в столицата, съобщиха организаторите от Софийския форум за сигурност." Ако трябва да обобщим ; Най голямата престъпна легална организация наречена НАТО служеща на интересите на Световната сг..ан наречена Америка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове