Last news in Fakti

7 Декември, 2023 17:36 1 457 17

Иван Таков: А след някой и друг ден, като навали 10 см сняг в София, пак ще има хаос и ще се чудят какво се е случило

  • иван таков-
  • софия-
  • сняг-
  • хаос

"Ако искат и Столична община да изглежда като Сглобката на национално ниво, тогава нека да си изберат председател на ротационен принцип", каза лидерът на БСП- София 

Иван Таков: А след някой и друг ден, като навали 10 см сняг в София, пак ще има хаос и ще се чудят какво се е случило - 1
Снимка: NovaNews

БСП не е спасителен пояс за вътрешнокоалиционни драми. Това заяви Иван Таков, лидер на БСП - София и на групата на социалистите в СОС. Той направи коментара по повод невъзможността да бъде избран председател на Столичния общински съвет и в днешното четвърто заседание. "Ние сме сериозна партия. Работим по политики и отстояваме предложенията, които даваме на гражданите по време на предизборната кампания", поясни той.

Иван Таков обвини съветниците от политическата група на ГЕРБ, че не мислят как да заработи СОС, а търсят начин да продължат техния порочен модел, който 18 години налагаха в Столична община. "Ние работим много по-разумно и рационално, отбеляза той. - За съжаление, най-голямата политическа група в СОС загуби още една ценна седмица на столичани, през която не направи нищо за справяне с блокажа за избор на председател. Вместо да решаваме проблемите на града и на хората, сега тепърва ще започваме разговори по политики и приоритети. Още повече, че ние вече ясно заявихме нашите по време на първата ни среща преди по-малко от две седмици".

Председателят на БСП - София изрази разочарование от липсата на официален отговор от страна на кмета Васил Терзиев на двете писма, които преди седмица от групата на социалистите му изпратиха. Едното беше с настояване столичният градоначалник да се разпореди да бъде изготвен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община към момента и да бъде направена проверка на текущото състояние и изпълнението на инвестиционните обекти в Столична община. Искането им в другото беше за изслушване на ръководствата на "ЕРМ Запад", на почистващите фирми, на "Топлофикация - София", на дирекция "Зелени системи" и "Софийска вода" ЕАД. Социалистите настояваха те да отговорят на въпроси, свързани с проблемите, които имаха, по време на първия по-сериозен снеговалеж в София, както и за готовността им да посрещнат нови предизвикателства на зимата.

"Нямаме отговор на тези наши писма, защото не били стигнали до кмета. А след някой и друг ден, като навали 10 см сняг в София, пак ще има хаос и ще се чудят какво се е случило, коментира Иван Таков. - Днес чухме настояването на кмета още в началото на идната седмица да има нова сесия на СОС, защото щели да изпуснат едни пари - 240 милиона лева по ОП "Околна среда" във връзка с водните цикли в София. Ние от медиите научихме, че съществува такъв риск, въпреки че имаме писмо, с което искаме информация точно по този въпрос. Затова днес настояхме следващото заседание на СОС да бъде на 18-ти декември. Така ще можем да проверим чрез съответната документация и в детайли дали твърденията на кмета са верни. Ако наистина съществува риск от загуба на средства и намерим разбиране относно работата в Столичния общински съвет, ние ще подкрепим доклад, свързан с разплащането по програма "Околна среда" във връзка с водните цикли в София".

Лидерът на столичните социалисти Иван Таков коментира и възможността за избор на ротационен председател на СОС. "Ако искат и Столична община да изглежда като Сглобката на национално ниво, тогава нека да си изберат председател на ротационен принцип, каза той. - Според мен, този вариант не е работещ за СОС. Досега няма такова конкретно предложение и не сме го обсъждали в нашата група. Зад председателя на СОС трябва да има ясно мнозинство, което да е базирано на политики, идеи и приоритети. Всичко останало би изглеждало като задкулисна договорка. Работа с плаващи мнозинства означават изключително тежък и труден мандат на СОС, който няма да е от полза за София и гражданите".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спеца

    20 8 Отговор
    Като навали Иване Вземате лопатите за сняг и ти и оная кукумявка Вана цигането почвате да ринете,а не да ми умувате много.Айде.
  • 2 наш

    18 10 Отговор
    Иван Таков и Ваня Григорова са едни мръсни злобари.Много са си повярвали,ма и чеп за зеле не стават.
  • 3 Стииякн

    17 6 Отговор
    За лошата пътна обстановка в София и страната са виновни дядо ти-крадеца-мандраджия и баща ти Софиският баровец
  • 4 дааа

    12 3 Отговор
    Допускам, че хаосът ви харесва.
  • 5 Гъдьо Гъдев

    11 3 Отговор
    Пеко , Янчо и Иванчо..
    Оправихме се..
  • 6 Красимир Петров

    13 9 Отговор
    Терзиев ще се окаже най-некадърният кмет на София.

    Коментиран от #15

  • 7 Ха-ха-ха...

    12 1 Отговор
    ... каза синът на мошеника, лежал в затвора за търговия с кожуси... Скрий се, бе!
  • 8 Магнитски

    8 2 Отговор
    Абе ИВАНЕ ИЗКАРАЙ ДОГОВОРИТЕ НА ВЪЛКА ТИТАН И ДОМУСЧИЕВИ КОИТО ГРАБЯТ СОФИЯ НА ГОДИНА С 285 МЛН ЛЕВА уж да чистят 285 млн лева .. а София е мръсна и неприветлива...хак да са ви...
  • 9 Червени катили!

    10 2 Отговор
    Въобще не ги интересува Сифия и софианци! Търсят само саботажи и политически акции- като партизаните!
  • 10 Хващай лопатата и излизай да ринеш

    6 2 Отговор
    сняг, Таков...стига само хейт, търтей
  • 11 Я нарш

    4 1 Отговор
    От тука,бе!
  • 12 Риба цаца

    3 4 Отговор
    Терзийско каза че е овладял зимата!!!!! Сега чакаме да овладее и другите стихии!!! Смешници братче кво да ги правиш!
  • 13 Пит

    3 0 Отговор
    и тава ако не е сина на янчо такованката Нема отърване от комунягите и техните некадърни внуци търсачи на пари и хаос
  • 14 Алигатор

    4 0 Отговор
    На този челото му е два сантиметра . Комунист за хубост .
  • 15 между другото

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир Петров":

    Не е работа на кмета да избира председател на общинския съвет!
  • 16 Няма бира

    3 1 Отговор
    Само знаете да плюете. С 9 съветника иска да управлява общинскя съвет. По-малко говори, повече за софиянци работи.
  • 17 Гертруд

    2 0 Отговор
    Паритета в общини и в парламента ражда само разруха и корупция. Решенията които се взимат и ще се взимат са безпринципни, неконституционни и дори подсъдни. Опозиционните партии нямат лостове с които да стопират разпада. И Европа се проваля и няма спасителен, резервен вариант за жалост!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове