Last news in Fakti

9 Декември, 2023 07:22 3 430 35

Росица Кирова за боя в НС: Преумората си казва думата, случва се

  • росица кирова-
  • парламент-
  • депутати

И в най-доброто семейство има спорове, заяви зам.-председателят на парламента

Росица Кирова за боя в НС: Преумората си казва думата, случва се - 1
Снимка: БГНЕС

„Затворени сме в една зала 7-8-12 часа. Случва се”. Това коментира относно вчерашния бой в парламента зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова. "Преумората си казва думата", допълни тя пред NOVA NEWS.

„Текстовете в Конституцията са отражение на обществените очаквания в последните 10 г. Ако проектът не е съвършен, съмнявам се, че има съвършено законодателство, то след толкова обсъждания колегите от Комисията са оформили вариант, върху който ще се работи на второ четене. Всички промени, до които се е стигнало и които ще бъдат направени, ще бъдат направени между първо и второ четене. Има постигнато съгласие да не се променя националния празник и той да остане 3 март”, каза депутатът.

С промените в Основния закон главният прокурор няма да може да взема решения за съдийската част, както е в момента, поясни Кирова. „По отношение на двойното гражданство дебатите продължават”, каза тя и допълни, че дебатите са провокирали уеднаквяване на мнение по темата.

Тя очаква депутатите да се обединят по темата за разширен кръг от лица сред които президентът да избира служебен премиер. С днешните промени, приети на първо четене, изборът е само между трима - председателят на парламента, на БНБ и на Конституционния съд.

„И в най-доброто семейство има спорове”, каза Кирова по повод разногласията за бюджета. Тя самата би направила предложение за ремонт и рехабилитация на републиканска пътна мрежа в Северозападна България. „Все още балансът между Северна и Южна България не може да бъде установен. Много повече се проектира и строи в Южна България. Ще имам и предложения за община Видин, от общината са пропуснали да поискат средства за поддържане на минералните извори в общината. Ще направя така че да бъде задалено финансиране на кулата Баба Вида”, каза Кирова.

Тя ще има и предложение и по Закона за защита при домашно насилие. „Трябва да се погрижим за хората, които са жертви на домашно насилие да намерят реализация”, заяви председателят на Народното събрание. „В държавните центрове сме много назад. Хората добиха смелост да говорят. Живеем в общество, доминирано от мъжете, от 28 града само една дама е кмет”, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АГАТа Кристи

    62 1 Отговор
    "Затворени в една зала 7-8-12 часа".....
    Е по-голяма лъжа и на 1 април не е изговаряна ...
    "Работите" 3 дни в седмицата по 3-4 часа в зала !
    А за да станете народни представители, би трябвало да минете през доста тестове, най-вече по интелигентност и психотест.
  • 6 Бай Ламби

    57 2 Отговор
    Роскеее, ам туй значи ли че тия дет цял ден работят на полето и вечерта са като умрели от работа и преумора трябва да се избиват на къра бе мойто момиче?Или то туй с преумората и боя важи само за депутатите?
  • 7 Шопо

    17 3 Отговор
    Редно е да се заплаща извънредния труд, тогава хората ще са по спокойни.
  • 8 Оооо , да

    52 1 Отговор
    преумората била крива ? Горките работари , без възпитание , морал , нулев респект към българските граждани и към държавата ! А какво да кажат хирурзите например , опериращи много често и денем и нощем часове наред , както и много с други професии ? Те не познават ли умора ? Срам и позор !
  • 9 Политиците ще

    33 2 Отговор
    си отидат с тояги,ако увеличат възрастта за пенсиониране.Това ще е най- голямата подигравка над болния,изнемощял народ
  • 10 ГРАДА КОЗЛОДУЙ

    30 4 Отговор
    МАНОИЛЧО ГЕРБАВИЯ Е ОТ СТАРА ЗАГОРА БЕШЕ МИЛИЦИОНЕР АМА ГО ИЗГОНИХА ОТ СИСТЕМАТА ЩОТО Е ТЪЪПО ПАРЧЕ ПОСЛЕ СТАНА ГЕРБ И СЕ ИЗДИГНА, НАПРАВИ КОЛЕЖ ЗА ОХРАНА АМА БЕШЕ ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ЩОТО ЧОВЕК ДЕТО И ЗА МИЛИЦИОНЕР НЕ Е СТАВАЛ

    И В УЧЕЛИЩЕ НИКОЙ НЕ ДРУЖЕШЕ С НЕГО УЧИЛ Е В У-ЩЕ ГЕОРГИ РАЙЧЕВ АМА НИКОЙ НЕ ГО ХАРЕСВАШЕ

    СЕГА КАТО ДЕПУТАТ Е МНОГО НАГЛО КОПЕЛЕ МИСЛИ СЕ ЗА МНОГО УМЕН АМА НЕ Е ДОРИ ВИСШЕ АКО ИМА ЩЕ Е КУПЕНО НЕ ИЗКАРАНО
  • 11 Ццц

    36 3 Отговор
    Който е уморен спи ма! Ако много сте се уморили, вървете почивайте по-скоро. Ние че си изберем други, белким една идея по-малко зле.
  • 12 РЕАЛИСТ

    28 3 Отговор
    От какво сте уморени, ма? От седяне на големите задници, ли? Трудещите се бачкат здраво същото време на някой кръвожаден капиталист, щото деца хранят, а вие там сте все, дето потни вода не сте пили цял живот. Ами заспал народ, не вземе една гьостерица и да ви нашари мързеливите задници.
  • 13 Момчил

    33 2 Отговор
    Затворени били горките. А защо не приехте един закон в защита на българите? Един! Примерно нещо елементарно като примерно това всички загуби по водопреносната мрежа да си ги плаща дружеството,а не да се начисляват в сметката на потребителите. Също така да премахнете завинаги закона, според който българските битови потребители от юни 2026 г. излизат на либерализирания пазар на ток,т.е. оттогава всички ще плащаме,дами и господа, промишлен ток. Всеки ,който се чуди колко пъти ще му се вдигне цената на тока ,нека погледне фактурата си за тока като цена за киловатчас и сравни с цената на борсата за промишлен ток. Това са потвърдили тия хубостници от парламента. Те искат да ни изгонят от страната и да я затрият изпълнявайки чужди заповеди.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 така е

    17 3 Отговор
    Една от клю,клю,клю...маса мисирки-клюкарки нищоправещи създания ....
  • 16 Ха-ха

    7 2 Отговор
    Не се връзвайте всичко е Пунта Мара.
  • 17 Ден

    12 1 Отговор
    представям си как удрям с чук росица готино нали !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 йхнкхйких

    7 2 Отговор
    РОСИЦА СЕ ПРИБРА И СИ ЗАВАРИ СЕМЕЙСТВОТО ИЗБИТО
  • 21 Абе

    14 1 Отговор
    Хаха,"преумората" нагли до безобразие! Оставка съд затвор за цялата пасмина
  • 22 Локо Сф1956

    10 1 Отговор
    Кирова за боя в НС. Случва се, преумората си казва думата. Какво да кажем за училищата, където също се случват подобни инциденти. Може ли сравнение. И какви са последиците за всички нас - обикновените хора.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин

    16 1 Отговор
    Какъв бой,бият се мъже,а в това място,няма нито един мъж,пълно е с розови понита и депутати които приличат на пияни торби пълни с три годишни л ... на
  • 26 Немога да повярвам

    11 1 Отговор
    Че подобно нещо се обеснява по подобен елементарен и безобиден начин

    Или сте мега дебилоиди и наглеци и не ви пука от нищо
    Или имате коефициент на интелигентност на домашна кокошка и в двата случая е срамно за вас обидно за нас
    И обеснява всичко защо сме на това дередже
    Лошото е че ако са и двете никого няма да се оправим
    А има голяма вероятнос да е така
  • 27 Точен

    12 0 Отговор
    Депутатът от ДБ беше пиян в НС. Ако аз отида пиян на работа, веднага ще ме уволнят. Трябваше да го набият и още нещо.
  • 28 ФЕН

    7 0 Отговор
    ВИДИНСКАТА ПО ПРЯКОР /ЦИЦКАТА/ МНОГО КОМПЕТЕНТНА . Б Р Е Й....
  • 29 мунчо

    6 0 Отговор
    ох горките депутати да ги съжелиш работят денонощно без почивка а и не им дават и за извънреден труд това никъде го няма по света а и заплатите им са малки та ние пенсионерите вземаме къде повече от тях 500 -600 лв месично това са много пари и то без да работим като тях по 7-8 та и 10 часа на ден ох горките направо да ги съжелиш
  • 30 тиририрам

    3 0 Отговор
    Не преумората, а липсата на възпитание и неуважение към институцията.
  • 31 Уморените коне ги убивaт

    6 0 Отговор
    Три дни ходят на работа за по няколко часа и се преуморили... Па и пияни
  • 32 Абориген

    1 0 Отговор
    Ох, потекоха ми очите от мъка! Горките те!
  • 33 БИВШ

    2 0 Отговор
    ВИДИНСКАТА Е МНОГО ДОБРА .
  • 34 Донки Хот и Сан Чопанса

    4 0 Отговор
    Политически боклук
  • 35 Малеииии

    1 0 Отговор
    Горките то да не е лесно да дремеш и да си бъркаш в носа цял ден.то глупостите им идват на акъла лесно защото те умно нещо не могат да измислят така че от какво се измориха завалийките.освен да са им дошли много кебапчетата и кюфтета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове