Last news in Fakti

10 Декември, 2023 16:16 1 438 28

Симов: Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията

  • александър симов-
  • парламент-
  • промени-
  • конституция

Това е мнозинство, сформирано при отвратително ниска активност. Мнозинство, което буквално излъга своите избиратели. Промените в Конституцията ще са епичен провал

Симов: Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията - 1

Този парламент не е легитимен да боядиса сградата на Народното събрание, камо ли да се занимава с Конституцията. Това каза пред БНР Александър Симов, журналист, бивш депутат от БСП, визирайки нивото на обществена подкрепа спрямо управляващите.

"Това е мнозинство, сформирано при отвратително ниска активност. Мнозинство, което буквално излъга своите избиратели. Промените в Конституцията ще са епичен провал", смята Симов.

Според него амбициите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски вече са много по-големи от това просто да не бъде разследван или просто да бъде изваден от списъка "Магнитски".

"Не бих се учудил той да развива амбиции, ако не да стане премиер, то да влезе в изпълнителната власт на достатъчно ключово място. Фактът, че ДПС е това, което е - нещо, което напомня повече на корпоративно паравоенно формирование, отколкото на политическа партия, е вина на всички останали партии. През годините никой не работеше за българските турци и да се опита да им даде някакво представителство. От ГЕРБ направиха някакъв опит. В стратегически план обаче ДПС има проблем. Пеевски да бъде лидер на ДПС - това би било стратегическа грешка. От ДПС добре се усещат, че имат голям проблем, който се появява в последните години - младите турци не припознават ДПС като свой говорител. Рано или късно ще видим и ДПС в политическа криза, ако продължават по същия начин", посочи още Александър Симов.

Той подчерта, че БСП може да бъде обвинявана за много неща, но не и за това, че е влязла в колаборация с ГЕРБ. "БСП бива припознавана като партията, която е водещата опозиционна в момента. Това е резултат и от поведението ни в последните няколко месеца - на фона на бедствието, наречено "сглобка", която управлява. Основният опонент на БСП е безумието, което управлява в момента. БСП е партията на здравия разум, който надделява над красивия популизъм, който често от "Възраждане" демонстрират", допълни още бившият депутат.

Той е категоричен, че от вътрешна битка в БСП никой няма да спечели.

"БСП е длъжна да направи широко обединение с партии, които споделят нейната посока. Фактът, че "Левицата" не е поканена, това е признак. Моя позиция е, че "Левицата" беше създадена малко преди изборите през април, тогава тези хора напуснаха БСП, за да я създадат, а сега, няколко месеца по-късно, говорят за обединение на лявото. Коалиция с "Левицата" е като да имаш коалиция с въображаем приятел", каза още Симов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТИ

    28 7 Отговор
    Споко и да можеха нямаше да я боядисат в червено.
  • 2 Тия

    24 8 Отговор
    не могат и да боядисват !

    Коментиран от #4

  • 3 Просто човек

    31 14 Отговор
    Мнението на еднопроцентова партийка няма значение!
  • 4 Така е

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тия":

    на тия ръцете са им у г.....@ !
  • 5 ха ааа

    25 8 Отговор
    Тоа в главътъ прилича на Муй с шушляк.
  • 6 мазния арабо лапкопишешст

    21 5 Отговор
    се иzтропка
  • 7 Софийски

    23 9 Отговор
    Свинче със звънче се напъва да разсъждава
  • 8 Българка

    28 7 Отговор
    Много ми е интересно след като Свиленски е против двойно намагнитения Пеевски защо БСП предложи преди години именно Пеевски за шеф на ДАНС и предизвика многохиляди протести? Нима всички от столетницата имат бели петна или къса памет?
    Иначе е хубаво, че поне на думи и то сега от БСП са против Пеевски, Борисов и КО

    Коментиран от #16

  • 9 Комунягите искат старата Конституция

    29 8 Отговор
    за да крадат още 34 години.
  • 10 АУУУУУ

    24 7 Отговор
    А ТВОЯТА ПАРТИЙКА ЗА КАКВО Е ЛЕГИТИМНА , СЛЕД КАТО НЯМА НАРОДНА ПОДКРЕПА......ААААА ИМАЛА ПОДКРЕПАТА НА РУСИЯ.....ЕМИ ХОДЕТЕ СИ В РУСИЯТА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 11 Майора

    17 5 Отговор
    Симп , а ти от журналистика освен от друго разбираш ли? Та вашата партия няма и 8% спечелени на изборите , тогава за какво говориш! А за това че в т. н. от вас ляво влизат мафиоти , играчи на черно тото и прочие? Че вонаги когато сте били на власт сте водили страната към фалит и последно отворихте дупка пт 10млд лв в бюджета на НОИ!
  • 12 Хъхъ

    19 7 Отговор
    Парламента е в пъти по легитимен от президента и шайката от Кремълските пионки в България !

    Коментиран от #15

  • 13 Киро

    6 15 Отговор
    Безсрамници ,предатели сглобка на посолството!! Да влязат, седнали като господари на сградата ,малоумниците разграбват и последното което е останало от соца е ГРЯХ за мутрите, канадците и шиши турчина!! Да се премахне тази сграда , да не я мърсят !!!
  • 14 оня с коня

    10 4 Отговор
    Свиленски се възмущава че Мнозинството в НС/ГЕРБ,ДПС и ПП/ са ИЗЛЪГАЛИ Електората си.Естествено това е Лошо,но народът е казал че от лошото има и По-лошо...И го знае много добре свиленски кое е това "по-лошото",но не го споменава,а това е да няма кого да лъжеш щото нямаш Електорат!
  • 15 А бе,

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хъхъ":

    къде го виде, бе аланкоолу !
  • 16 редник

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    /...защо БСП предложи преди години именно Пеевски за шеф на ДАНС.../

    A не е ли още по странно как Промяната арестува ББ, а днес са so close?...

    Коментиран от #18

  • 17 Киро

    16 3 Отговор
    Ало редник,шиши лично беше предложен от изменницата Мая Манолова ,питайте нея !!

    Коментиран от #27

  • 18 галош

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "редник":

    Странно. Как странно животът се гърчи сред моите стаи душевни. и с кикот съдбата се кълчи пред нощите с тебе безхлебни…
  • 19 Макробиолог

    10 2 Отговор
    Накрая ще си останете с избиратели колкото са хората около Нинова с тая политика на некоалиционно сътрудничество.
  • 20 АГАТа Кристи

    11 7 Отговор
    "Другарю" Симов, кога ще върнем Член ПЪРВИ в конституцията.
    Кога във всяка фирма, завод и предприятие ще се върнат така любимите ни партиини секретари... Кога ???
    "Другарю" Симов,
    Не бяхте ли именно вие, които подписахте билетите на българските турци за голямата екскурзия, а сега - тези пламенни слова в тяхна защита...
    Вари го, печи го КОМУНЯГАТА не увира !
  • 21 Сатана Z

    3 11 Отговор
    Прав е човека.Режимът на ППДБ е нелегитимен,като за това ОПГ са гласували 360 000 + Останалите 5милиона българи се управляват от назначени от посолството и Украйна събрани от кол и въже пребоядисани комунисти и сатрапи от ДС или откровени шпиони работещи за чужди държави
  • 22 галош

    6 1 Отговор
    Вече хвърли съдбата фаталното зарче. Дръж се, любов, дръж се, наше орисано, храбро другарче.
  • 23 Бамбука

    8 3 Отговор
    Продължавайте в същия дух и след малко време от файтонна партия ще останете само с кошияша.
  • 24 Ами ти

    7 4 Отговор
    какво правиш в този парламент, като не е легитимен? Или викаш, кюфтета в стола са си легитимни.
  • 25 всички тия спешни промени...

    1 2 Отговор
    Като се започне от спешната смяна в ДПС
    и се стигне до спешната смяна/промяна на конституцията
    и цялото това бързане на хората с малка представителност,
    вероятно става въпрос за ограбване на държавата.
    Въпроса е защо старите партии и те са в ,,кюпа,,
    Вероятно ги плашат от някъде с нещо.
    Аз ги мразя безплатно,цялото това котило на Д.,но това не променя нищо.
    Първо бяха борците против фашизма,сега са борците против Русия и внуците на другите.
    Тези хора не вярват в нищо,но бог наказва на мръсниците потомствата им.
  • 26 На този

    5 3 Отговор
    мозъкът му е гладък като яйце. И защо да не е легитимен? Излезте от парламента БСП, и тръгвайте към залез. За да не сте в коалиция с ГЕРБ и ДПС, ви тръпна спирачката Бригадира, който назначи Борисов за главен секретар. Та този си е от ДС, и е задкулисие, което разграби държавата. Добре, че дойде Иван Костов, та я сложи в ред.
  • 27 От Станишев

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    беше предложен, а Мая пое вината само.
  • 28 Ламби

    3 4 Отговор
    Стига лъжи, местните избори показаха как мисли народа. Резултатите дават квалифицирано мнозинство на ГЕРБ, ППДБ и ДПС. Факт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове