Last news in Fakti

11 Декември, 2023 10:58 1 464 15

Експерт: Електронните шофьорски книжки ще намалят корупцията и ще ликвидират фалшивите и купените

  • електронни книжки-
  • корупция-
  • кат

КАТ е абдикирал от задължението си да връчва актове и фишове. За тях е важно да се замаскират хубаво и да отчетат, че днес са „застреляли“ 50 шофьори, каза Красимир Георгиев

Експерт: Електронните шофьорски книжки ще намалят корупцията и ще ликвидират фалшивите и купените - 1

Твърдо „за“ съм за електронните книжки. Вариантът да изчезнат фалшивите книжки и силно да намалее корупцията е електронизацията в обществените отношения.Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България.

При електронизацията вашата квалификация може да бъде проследена във всяка една държава от ЕС. Сега информацията между тези страни е много малка.

"Пада и възрастта за младите шофьори на 17 г., които обаче трябва две години да шофират с придружител. Придружителят ме притеснява – ако придружителите са си купили книжките? Трябва да се прецизира кой може да бъде придружител. Първо трябва да се оправи движението. Шофьорите да станат знаещи и можещи, и да уважават правилата. Пропускаме основата и градим къщата. Държавата не иска да носи отговорност – придружителят да я носи", каза още Георгиев.

Според него, електронните шофьорски книжки нямат разумна алтернатива.

Експертът заяви, че КАТ е абдикирал от задължението си да връчва актове и фишове. За тях е важно да разпънат триножката, да се замаскират хубаво и да отчетат, че днес са „застреляли“ 50 шофьори. Реформата трябва да мине през обучението, полагането на изпит и реформа в КАТ, защото това е гаранция за правилен и ефективен контрол, общините и АПИ – за правилна организация на движението, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    16 0 Отговор
    Толкова са сигурни, колкото и личните данни в НАП. Важното е нито една стотинка да не бъде отклонена от плебеите в посока патрициите.
  • 2 Седящият Бик

    19 0 Отговор
    А команчите и апачите от моя народ как ще карат кола? Това е расизъм, ще върнете червените войни по каруците.
  • 3 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    Не бре! Ще се Краде от уж електричка шофърска книжка! Още. Щото Проблема не е у шофърската книжка, каквато и да е, а задВоалнното устроиство на Психика.
  • 4 Азз

    14 0 Отговор
    А защо не направят електронно правителство?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Такааа,според мен,

    15 0 Отговор
    тоя с асоциацията иска да пребори кат,за да може той да краде! Няма по лесна манипулация от електроненния документ(в случая шофьорска книжка)!Справка- машините за изборите!

    Коментиран от #7

  • 7 ЕВРОНЮЗ

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Такааа,според мен,":

    Така ще дадем и нашия принос в изграждането на европейския концлагер 😂😂😂
  • 8 Хаха

    11 0 Отговор
    Ама е проблем гласуването да е електронно нали а с книжките проблем няма ?
  • 9 ЧОЧО

    13 0 Отговор
    Колко пъти сменихме личните карти,регистрационите номера на колите и все сме последни в Европа. Сега книжките като станат електрони ще цъфнем и вържем.Докато сме алчни и крадливи няма оправяне.
  • 10 електронните рецепти намалиха

    4 0 Отговор
    корупцията и краденето на белите сенки от касата . може и в парламента всичко електронно , та да не носят хартии , и в съдилищата, и в общините . защо се мълчи . само вдигат цени . после заплати . пак цени . после заплати . това също е заради кражби и корупция . изкуствена инфлация . после войните били виновни . не са .

    Коментиран от #13

  • 11 22222

    12 0 Отговор
    Всичко искате да е електронно,за да дадете пари на някого.Който иска да си купи книжка ще си купи и електронна.Проблема не е в книжките а в шофьорите.Преди дни пътувах по една от магистралите имаше хора със скъпи коли които се святкаха с много висока скорост.Имаше един които когато изпреварвахме се появи зад нас и започна да мига с фарове да караме бързо и да го пуснем,а ние карахме с разрешената скорост.Имаше и други които минаваха по аварийната лента и засичаха камиони.Карахме и псувахме.Проблема е че мислят като се качат на скъпи коли са безсмъртни.
  • 12 Малолетен хакер

    6 0 Отговор
    Не съм кормувал,но като им хакна системата и аз ще имам "шофьорска книжка",спрелият ме катаджия ще мига на парцали,хи,хи,хи.
  • 13 ЕВРОНЮЗ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "електронните рецепти намалиха":

    Приятел, не си запознат с електроните рецепти.... С тия рецепти докторите стават дистрибутори на фармацевтичните компании.. Всеки доктор си има код в рецептата, в момента в който касата му засече кода отива процент от продажбата на съответния код. Сега ще видиш как за щяло и не щяло ще ти пишат рецепти колкото си искаш и ще плащаш, ще се кефиш че си модерен, дигитален.
  • 14 Алоууу

    4 0 Отговор
    Ами те карат без книжки, нарушават и убиват на пътя и пак няма наказани. Къде е смисъла от електронни книжки? Само пари касирате с новите правила. Аре бегай
  • 15 Оракула от Делфи

    1 0 Отговор
    Не ти трябва електронна книжка, това което е нужно е ,
    дигитален достп на полициата, нон стоп 24 часа до регистъра на книжките!

    Мирише пак , на лобистика за милиони!
    Бактън от програмистите на " Шише"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове