Last news in Fakti

11 Декември, 2023 12:26 3 044 20

Свидетел по делото срещу Ивет Стайкова: Да, употребяваше наркотици, не знам колко често. Амфети употребяваше

  • ивет стайкова-
  • наркотици-
  • дело

За малкото време, в което я видях в момента на прегледа не ми съдействаше да установя възприятия и мисловен процес, казва служителка в болницата, където е била настанена Ивет

Свидетел по делото срещу Ивет Стайкова: Да, употребяваше наркотици, не знам колко често. Амфети употребяваше - 1

Продължава разглеждането на делото по случая на Ивет Стайкова, която уби баба си - известната актриса Виолета Донева, съобщи Агенция "Фокус".

Пред съдебния състав се явиха Радка Стоянова, която работи в болнично заведение, където е била настанена обвиняемата и Иван Георгиев, който е бивш приятел на Ивет, както и Христослав Николов - полицай, който е посетил адреса след подаден сигнал за отсъствието на жертвата.

Стоянова разказва, че Ивет е докарана при нея с линейка, поради агресивно поведение. Отговаряла е на въпросите ѝ избирателно. Направен и е ковид тест и 6 степенен тест за наркотични вещества, от който е отчетена употребата на канабис.

"Беше занемарена като външен вид избирателно отговаряше, беше наточена и към персонала, не мога да кажа била ли е ориентирана или не, защото не отговаряше. Беше сравнително адекватна, по-скоро насочена враждебно. Остана при нас 16 дни. От това, което наблюдавах, беше с враждебно поведение, доста често, но това са малки наблюдения. Около 3-4 срещи максимум съм имала с нея. Не забелязах промяна в поведението и състоянието ѝ. По данните на полюцията я приехме заради агресия. Когато е взета от полицейския екип отново е проявила агресия и върху полицая, затова я приеха в болницата", разказа пред съда призованата.

На въпроса дали е установено психично заболяване на Ивет, свидетелката каза: "За малкото време, в което я видях в момента на прегледа не ми съдействаше да установя възприятия и мисловен процес и не мога да кажа".

От разказа на призования полицай става ясно, че починалата не е била в контакт със сина си. Той е бил извикан от съседи, притеснени от липсата на Виолета. Когато, заедно с колега отива на адреса, там вече е отворено от сина на жертвата, а самата Виолета е намерена гола до кръста в тоалетната.

Екип на 112 е констатирал смъртта. Телефонът на Виолета е намерен в шахта от момче, което го е извадило и се е свързало с номерата, който са звънели последните дни.

19-годишният Иван Георгиев разказва, че познава Ивет Стайкова от 2020 г. и са имали приятелски отношения. "Видях я последно две-три седмици преди случая. Не помня по какъв повод. Бяхме в обща компания, рядко по купони. Не познавам роднините ѝ. Да, употребявала е наркотици. Виждал съм да употребява, не знам колко често. Амфети употребяваше. Биполярно се държи. Сменя си настроенията. В мое присъствие и към мен не е проявявала агресия", заяви пред съдебния състав момчето.

От дадените от Иван по-рано показания и изчетени пред съдебния състав се разбира още: "Излизахме заедно, бяхме по партита. Беше интелигентна, красива, поддържана и имаше нормална комуникация. Беше започнала да употребява наркотици. Поне 5 години е взимала всичко, което човек може да се сети - амфетамини, антидепресанти. Кара се с майка си заради наркотиците. С Ивет започнахме да бъдем интимни. Като сме се разделяли в началото имаше период, в който тя имаше халюцинации. След половин година, до средата на лятото, когато беше спряла, беше нормална, нямаше халюцинации. 2022 г., начало, започна с метамфетамини. Халюцинираше и нямаше нищо общо с реалността. На събирания можеше да е и весела, можеше и да се затвори в себе си. Нямаше приятелки, само мъже. Февруари 2022 си прекратихме отношенията. Запознах се с Виктор - приятеля на Ивет и изглеждаха нормални, не знам да са били в лоши отморения. Тя нямаше връзка с реалността и употребяваше наркотици. Звънял съм и съм писал, но не ми отговаряше. Чувахме се и виждахме септември-октомври 1-2 пъти сме се виждали. Видяхме се в обща компания, говореше за звезди и галактики и трябваше някой да ѝ казва какво да прави, нямаше самосъзнание. Чух, че е паднала от 5 етаж, но не знам друго. Тя нямаше желание да спре да взема наркотици и не можеше да живее без тях. Правеше всичко, за да си ги набави. Чувал съм, че е налитала на мъже".

Делото не е изяснено. Насрочени са следващите две заседания - 9.02 и 7.03 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еврогей

    10 4 Отговор
    Не е проблем, нали има вече банани....
  • 4 маца

    2 0 Отговор
    И бившата счетоводителка на ЦДГ- Пролет която избяга с бившия директор Стоянов е биполярна
  • 5 Язе

    18 0 Отговор
    "По данните на полюцията я приехме заради агресия"

    Може и така да се нарече родната милиция.

    Коментиран от #19, #20

  • 6 Име

    8 3 Отговор
    Това е всъщност - семейството на режисьора на "Хан Аспарух", Л. Стайков, това е аристокрацията, ако някой завижда - примерно.

    Не всеки ден са такива - обаче, вторник са, но сряда - не са.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Верно ли

    10 0 Отговор
    Така, така. Ето го бъдещото поколение, на метамфетамини била! Справка: филмчето "Канада умира" в Тубата, и там е пълно с разни, дето се ръгат по улиците и блъскат хора в метрото, щото Трюдо им легализира наркотиците! Ама нали искаме да сме "демокрация"... каквото и да значи това днес, е, ще си носим последствията тогава! А историята с баба ѝ (единственият човек, който я обичал по думите на това същество) е покъртителна!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гена

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    В Русия думкат директно на крокодил със бояр.Преживяемост,6 месеца.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Верно ли

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гена":

    Тоя па к.етен! Ква Русия те гони, бе, аме.о?

    Коментиран от #14, #18

  • 13 Българин

    5 0 Отговор
    "По данните на полюцията я приехме заради агресия."
    Опааааааа! Тук става опасно! Сигурни ли сте, че правилносте изписали всяка една дума?
  • 14 Механик

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Те такива като тоя, всяка вече проверяват под леглото, да не би Путин да се скрил отдолу и презнощта да направи някое неприлично нещо с тях.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Страхотно

    1 1 Отговор
    Ей така от наркотици или за наркотици.Пожелавам от все сърце на тези които допуснаха това в малка България да ги сполети същото било от децата им или от внуците.
  • 18 А В Т.НАР. ....русия

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    И БАНАНИ НЯМА.....НО РАКЕТИ..БОЛ👍...
  • 19 Мъдурко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Язе":

    Ми тя БГ-милицията си е чиста полюция, две мнения няма..
  • 20 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Язе":

    Да беше само това ... сигурен съм,че и автора на този пасквил е на трева . Има 15 смислови и правописни грешки , словореда е покъртителен .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове