Last news in Fakti

12 Декември, 2023 10:14 1 370 36

Политолог: „Въздушният Шенген” е по-добре от никакъв Шенген

  • шенген-
  • правителство

Пускането на Пеевски на терена цели да унижи партиите на промяната, защото той е трън в техните очи или поне в очите на техните избиратели, смята Петър Чолаков

Политолог: „Въздушният Шенген” е по-добре от никакъв Шенген - 1

„Витае усещането за крах на това управление, което според мен е измамно – аз мисля, че то функционира съвсем прилично. ГЕРБ и ДПС, като гледам как стоят нещата, си имат достатъчно власт в момента.” Това заяви в студиото на Нова телевизия социалният антрополог Харалан Александров в коментар за бъдещето на управлението на страната.

Според него добрата новина е по повод отказа на условията от Австрия за Шенген – в тази ситуация всички дружно са заели достойна позиция и България е показала, че не може да бъде третирана като втора ръка държава.

„Да, силните фигури изглеждат Борисов и Пеевски, но те са нелегимитни без „Продължаваме промяната”, посочи бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Тази играчка с Пеевски за вицепремиер и Борисов за премиер можем да я обърнем обратно – Пеевски да бъде премиер, а Доган – вицепремиер. Така или иначе пускането на Пеевски на терена цели да унижи партиите на промяната, защото той е трън в техните очи или поне в очите на техните избиратели”, смята политологът Петър Чолаков.

По неговите думи „въздушният Шенген” е по-добре от никакъв Шенген. Според него евроатлантизмът е важна ценност, но "келепирът се е оказал още по-важна ценност". Чолаков изтъкна, че промените в Конституцията най-вероятно ще се случат.

Журналисът Асен Григоров коментира, че ако Борисов и Пеевски наистина са имали толкова сила, колкото да ги удовлетвори, нямаше да полагат такива усилия да изглеждат силни. „И в двата случая става дума за едно демонстративно поведение, което цели да покаже значимост и определена тежест във властта. Не че те не участват в определянето на основните посоки на нещата, но лидерското поведение показва известни дефицити”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    36 3 Отговор
    Това ми звучи като: щом като нормални не остават, поне да идват афганистанци и сирийци.
  • 2 Бг тъпунгер

    32 1 Отговор
    Гонят ги, те през прозореца искат да влязат.
  • 3 Гошо

    35 1 Отговор
    Тоя Шенген е същата работа като с Македония на времето
  • 4 Исторически парк

    42 1 Отговор
    Въздушният шенген е като космическият шенген... едно нищо
  • 5 Продажници!

    28 1 Отговор
    ПроЗто продажници.
  • 6 Читател

    36 0 Отговор
    Проблемът никога не е бил във въздушния Шенген а в земния, тъй като хиляди камиони стоят дни наред по границите. Точно в това се състоят проблемите на промишлеността и стокообмена.
  • 7 Шенген е Предателство

    30 0 Отговор
    към българския Народ! Много от клаузите и условията остават скрити за българите. България винаги е страдала от предатели.
  • 8 Хахаха

    34 0 Отговор
    Абе политолози на хартия какво му е хубавото на шенген по въздух за да дойдат милиони бежанци да бъдат на лагер във БГ кажи кое му е хубавото от къде ви намират такива умници

    Коментиран от #30

  • 9 Димни Огледала

    26 0 Отговор
    Политологчето, да обясни кфо е Шенген! Щото ислямизирана Европа е приключила. Са нова дъвка Въздушна.
  • 10 Айде бе!

    27 0 Отговор
    "Въздушния Шенген" е нещо като Гаврош пред витрината! Или сме в Шенген, или не сме междинно положение няма!
  • 11 12345

    14 0 Отговор
    Време и малкото свестни да се изнесат.

    Коментиран от #17

  • 12 хмм

    20 0 Отговор
    Абе главок, и бабите по селата разбраха че шенген нема да видим.
  • 13 нннн

    29 0 Отговор
    Ако цената е да си внесем човекоподобни, не ща ни въздушен, ни безвъздушен Щенген.
  • 14 Излагате се

    29 0 Отговор
    Те ни унижават и изнудват,а ние да ръкоплясаме, що за глупости ръси тоя политолог.Да не говорим че този въздушен Шенген си е въздух под налягане
  • 15 Въздушния шенген е нищо,

    22 0 Отговор
    нула, зиро! Подлоги,работят ни здраво"партньорите! Те ви пре п.кават,вие мислите че дъжд вали! Меко тели не годни!Оставка!!!!!
  • 16 Излагате се

    21 0 Отговор
    Те ни унижават и изнудват,а ние да ръкоплясаме, що за глупости ръси тоя политолог.Да не говорим че този въздушен Шенген си е въздух под налягане
  • 17 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "12345":

    То това е целта. Друг е въптосът колко "свестни" са тия, дето се изнасят? Но при това разложение е нормално. Колкото по-бързо се изнесат, толкова по добре за нас.
  • 18 1234

    11 0 Отговор
    въздушен шенген е гавра и е ОК само за чиновниците за брюксел и страсбург
  • 19 Да, така е...

    6 3 Отговор
    надуваемата жена е по добра от никаквата жена...
  • 20 Оф Чар

    2 0 Отговор
    прави като вятъра в Шенген охлиув
  • 21 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    13 1 Отговор
    ТОЯ ШЕНГЕН Е ОБВЪРЗАН СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИМИГРАНТИ ОТ СИРИЯ, АФГАНИСТАН ДА ОСТАНАТ ПРИ НАС. ЗА ТОВА ЯКО СЕ МЪЛЧИ И НИ МАМЯТ!
  • 22 Тодоров

    12 0 Отговор
    Господа управляващи, депутати, политици, социолози и други престъпници, намиращи се към момента на свобода, поради липса на адекватна правораздаватална система. Престанете да унижавате Република България. Предадохте националния ни интерес, относно Северна Македония, а сега сте на път да ни превърнете в мигрантското гето на ЕС.
  • 23 Аз съм половин човек!

    10 0 Отговор
    Работя на половин щат, на половин работен ден, на половин минимална работна заплата. Моля! Обадете се след половин час! Или не по-добре след половин ден, половин седмица, половин месец, половин година, почти половин век след "престъпния" режим на соца ни управляват идиоти!!!!!
  • 24 малеййй

    12 0 Отговор
    Един вид - почти бремена! Те открито ни се подиграват, но политиците ни го издействаха това отношение на 100 %.
  • 25 я по сериозно!

    15 0 Отговор
    И каква ни е ползата от въздушен Шенген? Това, че Австрия ще продължи да се възползва от връзката си по Рейн с Ротердам и Дунав с останалата част на Европа за да остане монополист в най важния търговски коридор на континента. Така България и Румъния ще си останат вечно само с въздушен Шенген, за да не конкурират Австрия с нов търговски път по суша от гръцките пристанища до Унгария без граничен контрол.
  • 26 бай Иван

    8 0 Отговор
    Този иска да ме убеди ,че това да те погалят само по главичката е някакъв напредък преди да те пуснат на общата трапеза. Само ,че обикновенно детето дето го галят по главичката му казват "Иди миличко да си поиграеш още малко на двора, ние ще преценим кога да те викнем на масата" . Това е също и като лафа "Тате каза ,че ще ми купи колело ама друг път". Когато нямаш гръбнак да си отстояваш интересите така се получава, да се радваш и на трохите дето ти подхвърлят.
  • 27 Мнение

    10 0 Отговор
    Браво! Именно за това става въпрос! Странно, че българските превозвачи позорно мълчат, вместо да организират един митинг пред Министерски съвет и сградата с другите 240 маймуни и да им обяснят какво значи истински Шенген.
  • 28 Хохо Бохо

    6 0 Отговор
    Тва е дъвка, употребена и изхвърлена в брюкселски кенеff, която жълтопаветните ще дъвчат с удоволствие дълго време, и ще представят като велика победа
  • 29 Име

    2 0 Отговор
    Нито сме за Азия - нито за Европа. Навремето руснаците ни изгониха накрая - то само - аванти, дай-дай, а им пробутвахме неясни стоки, понякога - ценни, както и да е - обаче не сме уникални ако това си мислим.

    Сега Турция е по-квалитетен живота - не че е възможно да стане и при нас подобно, но - едва ли имат чак толкова неуредици. Съответно е възможно именно Турция да излезне по-цивилизована и изобщо, вместо нашите надувки.

    Докато ние се правим на разсеяни - в едни момент просто ще ни отсвирят, - сега само изнудваме Европа - че ще се обидим, еми какво толкова - ще ни отсвирят.

    Нямаме изобщо икономика, която да е възможно да се издържаме сами и - това положението.
  • 30 Госта.

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Ами че това е идеята да ни подготвят за лагер за бежанци.Номера с украинците мина значи може да изджаме и авга истински "бежанци".Те затова искат територията България и това "правителство "усърдно работи в тази насока.
  • 31 бобо

    4 0 Отговор
    Ех,тез платени политолози, само омайват електората, но никой не им се връзва. Нима по всички летища няма проверки на всички пътници, стига сте ни баламосвали с този "въздушен" шенген! Да не говорим за унизителните условия, които поставят пред клетата ни държавица!
  • 32 1221

    4 0 Отговор
    На тия политолози, социолози, анализатори и куп други ненужници кои им дава заплатите?
    Те са като врачките и баячките но си получават заплатите.

    Коментиран от #35

  • 33 Въздушен шенген

    3 0 Отговор
    Що е то ще се качвам на самолета без да показвам паспорт ли. Или пратките през самолет няма да се проверяват от митница и полиция ???? Не мисля! Аз расъждавам като обикновен гражданин , тоя да каже какво допринася въздушния шенген за хора като мен
  • 34 Понеже

    1 0 Отговор
    Ние имаме съсел за премиер и след него някаква анорексичка със синки под очите нема да видим шенген. Ако имахме някой като ОРБАН , щяхме да блокираме всички помощи за украйната и да махнем всички санкции за руснаците докато не ни приемат в шенген. Логично всички евролидери казват единна в европа , за украинците сме единни , но за шенген не ха ....нещо не разбирам избирателна еддиност
  • 35 'ква я мислихме, тя 'ква стана...

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "1221":

    "Не е луд който яде баницата, а който му я дава!" (народна поговорка)
    Всеки, който носи глава на раменете си знае, че материалното производство генерира брутен вътрешен продукт, увеличава количеството пари и само то внася средства в общия фонд , а всички останали само изнасят от общата хазна, без да са внесли и стотинка. Това, че не упражняваме никакъв контрол по отношение на тези, които имат достъп до общата хазна и разпределят общите ни средства както на тях им е угодно, си е наш общ проблем. Никй няма сам да се откаже от баницата докато има кой да му я дава.
  • 36 глупости

    0 0 Отговор
    Винаги се гънем като блатна тръстика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове