Last news in Fakti

14 Декември, 2023 21:51 1 779 48

Вили Лилков: Този монумент е много важен за БКП, защото Съветската армия докарва комунистите на власт

  • моча-
  • съветска армия-
  • бсп

Ситуацията в Общинския съвет на София ще се промени след 18 декември, защото има обстоятелства, които не позволяват повече протакане, смята общинският съветник

Вили Лилков: Този монумент е много важен за БКП, защото Съветската армия докарва комунистите на власт  - 1

Въпросът с Паметника на съветската армия е политически въпрос, тъй като изразява една историческа неистина. Съветската армия в България не е освободителка, а е окупационна армия, този паметник е изграден не от благодарния български народ, а с решение на Политбюро на ЦК на БКП. Говорим за възстановяване на историческата истина. Това каза в студиото на bnt.bg лидерът на "Синя София" Вили Лилков.

"Този паметник е много важен за БКП, защото Съветската армия докарва комунистите на власт в България и гарантира тяхната жестока разправа, заедно с криминални елементи, на ликвидирането на българския политически елит", каза Лилков.

По думите му, този паметник трайно е разделил българското общество, а публичните пространства като Княжеската градина, са да събират, а не да разделят и на негово място трябва да се направи нещо красиво:

"Този паметник е спрял историческото развитие на едно от най-красивите места в София. Това място е започнало да се развива по европейски - появява се Ботаническа градина, зоопарк, алпинеуми, царската детска градина, басейни. Там работят най-големите паркостроители на София. И се появява един паметник-натрапник, който за 70 години спира развитието на тази градина.

Според Лилков, ситуацията в Общинския съвет на София ще се промени след 18 декември, защото има обстоятелства, които не позволяват повече протакане - няма да има комисии, които да вземат решение по изплащане на пари за европейски проекти и ще изгубим огромни суми безвъзмездна европейска помощ.

"Няма кой да приеме структурата на общинската администрация, което затормозява работата."

Лилков сподели, че за да застане начело на Общинския съвет, зад него трябва да застане солидно мнозинство, но за съжаление такова не се вижда и най-вероятно ще се управлява на ротационен принцип.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    38 20 Отговор
    Изпечен мошеник като Иван Костов..
  • 2 Мда

    25 15 Отговор
    Те за това го бранят като родните си деца. Гуци е в пединфарктно състояние.
  • 3 Комунисти ?

    28 19 Отговор
    Шумкари и терористи !
  • 4 родител

    34 12 Отговор
    Последните 15 год. управляваха герберистите ,и техният гуру унищожи държава и народ ,и изгони над милион млади , и сега и продължава да убива вместо да е осъден на 1000 год. затвор !!

    Коментиран от #45

  • 5 Павел пенев

    29 18 Отговор
    А предателя Горбачов и Русия докараха на власт вас псевдо демократите и фашизирани бивши комунисти. Ти си точно олицетворение на това-бивш комунист, бившо ченге и настояща подлога на ГЕРБ.
  • 6 12...34

    7 4 Отговор
    Едни се облажиха други отидоха до за..Ра без пречи..а а трети изчез..а безсл..но.Отлично.
  • 7 БОЦ - ко

    20 15 Отговор
    Комуняги, забравихте какви ги вършихте,
    Днес защитавате "права",
    На бавен огън пържихте,
    Народ, повярвал в комунистическата "свобода"...

    Коментиран от #23

  • 8 ЦЪРВУЛ ДОЛЕН

    26 10 Отговор
    АМА И ТИ СИ ОТ ТЯХ БЕ !!! След като падна Тато от червени - посиняхте !!
  • 9 Танас

    26 6 Отговор
    Съветската армия докара бащите и дедите ви на власт. Никаква благодарност.
  • 10 На мястото му

    22 3 Отговор
    Да се върнат войнишките паметници от Балканскоте войни, красиви, достойни, български, загинали за обединението на българския етнос
  • 11 Здрасти

    13 4 Отговор
    Всеки ще си получи заслуженото до последния цент, плюс лихвите
  • 12 Сатана Z

    14 16 Отговор
    Вили Лилков обича повече чашката ,отколкото своите избиратели.Първи сяда на трапезата и последен става от нея.Типичен пещерен антикомунист,злобен реваншист.
  • 13 така ли

    13 13 Отговор
    дърт пергиш?!Какъв си до сега?!Мазник ли си?....
  • 14 Някой си...

    17 12 Отговор
    Събаряй тва капище. Хаирлия да е. Пък напролет и Льошката да потегля..На мястото на това позорище да вдигнем величествен паметник на генерал Колев, достойният българин, разгонил пияните ватенки от китна Добруджа..Слава!
  • 15 Майна

    18 15 Отговор
    А ти за нациската власт ли си?
    Това е да!
    Щото съветската армия разгроми нацизма..
    Сега вече официално заявявате, че подкрепяте нацизма..
    Ситуацията от Окраина, вече и в България..
    Почвайте с татутата..

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бесен-_ Язовец

    13 14 Отговор
    Ипиянду.рника Лилков с лил@вите венци. По време на Социализма лил@вите като Лилков си седяха в мах@лите не смееха да си помислят да ги дават по телевизията
  • 18 Тоя дедо

    11 11 Отговор
    да си гледа внуците. Едвам гледа, тръгнал акъл да дава.
  • 19 Град Симитли

    13 7 Отговор
    А бай вили оди у сърцето на комунизма--Дубна, СССР
    да учи атомна физика!
  • 20 Да ти кажа..

    9 13 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    ..хубавото е, че такива като тебе вече сте на отмиране. лека полека..един по един
  • 21 !!!?

    12 8 Отговор
    "Натовците" по униформата се познават !!!?

  • 22 факт

    3 4 Отговор
    шлифер
  • 23 БОЦ-ка

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "БОЦ - ко":

    И така, нека започнем с малка част от разрушените български паметници и храмове в периода 1944-1989г.
    1. Мемориал на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк в София.
    Открит е на 28 октомври 1934 г. от цар Борис III. Състоял се е от три големи мраморни стени, разположени във формата на буквата „П“, на които са изписани имената на над 3000 загинали от двата полка в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Пред централната стена е поставен на пиедестал лъв, който държи картата на Санстефанска България с нейните етнически очертания. След деветосептемврийския преврат комунистическата власт премахва статуята на лъва. През 1979 година мемориалът е окончателно разрушен.
    2. Паметник-портал на 7-ми пехотен преславски полк в Шумен.
    Построен е през 1927 г. по проект на шуменския архитект Кирил Рачев и e открит на 6 май. На основните мраморни плочи са били имената на повече от 2000 войници, подофицери и офицери, служили в полка и загинали за Отечеството. Монументът е съборен през 1957 г с решение на БКП.
    3. Паметник на Ботев във Враца.
    Изработен по проект на австрийския скулптор Густав Еберлайн, автор на уникалната статуя на Гьоте в Рим. Открит през 1890г на същия площад, на който 14 години по-рано са излагани главите на ботевите четници. Демонтиран през 1955 година след като подразнил Вълко Червенков.
    4. Паметник на д-р Страшимир Дочков в Свиленград.
    Български революционер, одрински деец на Вътрешната македоно-одринска революцио

    Коментиран от #39

  • 24 Психо Доктор

    12 16 Отговор
    Фашизма е зло което Червената Армия победи. А такива продажни родоотстъпници като вили лилков жадуват за 30 сребърника от посолството.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хохо Бохо

    13 11 Отговор
    Скоро нацистите от БСП и Възраждане ще останат без символ...
    И после какво ще защитават? Да станем 16-та република ли?
    Какво, г-н Радев?
  • 27 лилко

    8 4 Отговор
    Този е откровен глупак
  • 28 За грант продавам майка си

    9 6 Отговор
    Прочетете изказа на тоя като съм сменил думите - ПСА с Дамия:

    "Джамиите също са политически въпрос, тъй като изразява една историческа неистина. Османският режим не е освободителен или съжителствен, а е окупационен и робски, тези джамии са изградени не от благодарния български народ, а с решение на Османската власт. Говорим за възстановяване на историческата истина.
    Тези джамии са много важни за Турция, защото Османлиите докарват турците на власт в България и гарантират тяхната жестока разправа, заедно с криминални елементи, на ликвидирането на българския благороден и политически елит."
    .
    Разлика няма ,нали? Но за джамиите и дума не обелват! Явно има американски натиск за унищожаването на определени паметници и символи.
  • 29 ПРОФЕСОР ТЪПАНАР ,.. СЛЕД ТОЗИ ПАМЕТНИК

    10 6 Отговор
    АКО ТАМ НЕ ОТВОРЯТ ПАЗАР ЗА ГАЩИ И СУТИЕНИ ТО ЩЕ Е ЗА ЧОРАПИ И ПЕЗАРАТИВИ ..... ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ И ДА ГИ КРАДАТ В СОС , А МОЖЕ И НА ПАРКИНГ ДА ГО ОБЪРНАТ ПРОСТАЦИ КАТО ТОЯ УРОД НЕНАКРАЛ СЕ С ФАНДЪШКА !
  • 30 този ли

    6 4 Отговор
    хьорго люлкьо тараманков....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Локо Сф1956

    13 9 Отговор
    Лилков, България е била в съюз с Фашистка Германия. Съветската държава обявява война на България на 05.09 1944 г на тогавашното фашистко българско правителство. Естествено, че съветските войски ще минат през България. И естествено, че българския народ ги посреща като освободители. Защо не дойдоха американци и англичани тогава. Не помните ли , че американски самолети бомбардираха София, Карлово и др. селища. Не помните ли, че в България е имало партизанско движение срещу фашисткото бълтарско правителство. И не само в България, а и в много европейски страни . Не Ви ли е срам, учен, интелигентен да говорите глупости и да се подлагате на днешните олигофренски управници. Всеки паметник от миналото е история. Тези паметници говорят за нашето минало изпълнено с геройство, твърдост и....срам.
  • 33 А50

    9 7 Отговор
    Пи.ян.дурска физиономия
  • 34 Хохо Бохо

    9 10 Отговор
    Днес е хубав ден за българската демокрация.
    МОЧА беше обезглавен.
    ПЛАЧЕТЕ, ПРЕДАТЕЛИ!
  • 35 Сатана Z

    9 3 Отговор
    През 2008год.синчето на Вили Лилков, Николайчо,е назначен като контрольор в центъра за градска мобилност след молба на бай Вили,който е бил още тогава общински съветник.Некадърният му 32 год.син обаче е изритан дисциплинарно след като е изпращал СМСи на пътнички хванати без билети в градския транспорт което е психически тормоз и разблокиране на карти за пътуване на санкционирани пътници.
    Абе,кокошкар,за разлика от баща си.За тия ли гласувахте?
  • 36 РЕАЛИСТ

    3 4 Отговор
    Ако Хитлер не Нео нападнал СССР ,никой никого нямаше да докарва на власт в България. Имаше немски войски в България , така както сега има американски.
  • 37 нннн

    8 7 Отговор
    Този паметник е ненавиждан от фашистите, защото Съветската армия ги свали от власт.
  • 38 Име

    2 3 Отговор
    Едва ли е точно така.
  • 39 АГАТа Кристи

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "БОЦ-ка":

    Като точка ПЪРВА, трябваше да споменете АТЕНТАТА В ЧЕРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - все още гордостта на "другарите" !
  • 40 факти

    4 4 Отговор
    Когато българските управници в края на лятото през 1944г виждат вече ясно краха на фашистка Германия,вземат решение тайно да изпратят Стойчо Мошанов да преговаря със САЩ и Великобритания за сключване на примирие.САЩ и Великобритания му представят готов договор за подписване.Договорът подарява ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ДО ПЛОВДИВ на Гърция.Спасява ни окупацията на страната ни от Съветската Армия.Доказателство за това е позицията на англосаксонците по време на Парижката конференция през 1946г.,които поставят абсолютно същите искания пред конференцията.Има само малка разлика от около 985 558 879 долара.Сума,която ни представят като искания за репарации.Скромненко,но со вкусом.И пак благодарение на, познайте кой,-СССР СЕ ОТЪРВАВАМЕ БЕЗ ТЕРИТОРИАЛНИ ЗАГУБИ.ЕДИНСТВЕНИ ОТ ВСИЧКИ ВОЮВАЩИ НА СТРАНАТА НА Третия райх.Репарациите също са намалени драстично-на 45 000 000 долара.Спасена е от разоръжаване армията ни.Всичко това е заслуга САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СТАЛИН И СССР. А вие им събаряте Паметника, невеж сухописецо.
  • 41 Боруна Лом

    1 1 Отговор
    СМОТАН ВЛААС!
  • 42 Пенчо

    1 4 Отговор
    Разбира се, че Червената армия докарва комунистите на власт. А кой ни дава на Червената армия/СССР ? Демек, продали са ни на СССР или разменили за друго парче от баницата и сега трябва за това да сме им благодарни ?
  • 43 на льоло

    2 0 Отговор
    е винаги готов да го лапни сам,естета....
  • 44 Още един доностник

    1 1 Отговор
    На цру
  • 45 наско

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "родител":

    Народа му е дал пълен имунитет. На всички избори, Бойко е Номер 1!
  • 46 Мда

    0 0 Отговор
    Точно !
  • 47 Одит

    1 0 Отговор
    Това че махнаха фашизма и царчето не е важно. Над 11000 депортирани и унищожени български еврей не е важно.
    Само популизам и отричане на историята ни.
  • 48 Още един клатикрачол

    0 0 Отговор
    Лили Вилков, бил си в Дубна, значи разбираш руски език: заткнись ради Бога!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове