Last news in Fakti

17 Декември, 2023 15:04 4 347 96

Петър Витанов: Касапският подход към Паметника на Съветската армия ни нарежда до талибаните

  • петър витанов-
  • паметника на съветската армия-
  • моча-
  • пса-
  • българия-
  • демонтаж

В цивилизования свят никой не руши паметници, без значение от коя епоха са

Петър Витанов: Касапският подход към Паметника на Съветската армия ни нарежда до талибаните - 1
Снимка: БГНЕС

„Сглобката не може да решава големите проблеми на обществото, единственото нещо, което може да направи, е да руши. Тази политическа конюнктура е отчайваща, защото води до поругаване на националната ни памет“.

Това каза евродепутатът Петър Витанов в предаването „Денят започва“ по БНТ. Той определи демонтажа на Паметника на Съветската армия като „варварски акт“, който отнема националното ни достойнство и ни отдалечава от съвременните цивилизационни ценности.

„Екзалтацията от транжирането, ампутирането на крайници, касапският подход при демонтажа ни подреждат цивилизационно до талибаните и "Ислямска държава", които разрушаваха статуите на Буда в Афганистан и културните артефакти в Палмира. В цивилизования свят никой не руши паметници, без значение от коя епоха са. Освен на съветската, това е паметник и на българската армия. А България има с какво да се гордее в края на Втората световна война“, коментира Петър Витанов.

„Забравяме нашето национално достойнство и нашата историческа памет, за да се кланяме сега, заради политическа конюнктура, някъде другаде. В международен план това самопотъпкване на достойнството предизвиква неуважение към страната ни, дори презрение. А и всяка битка с историята е обречена. Може би миналото не ни харесва, но ако не го познаваме, сме обречени да повтаряме едни и същи грешки“, каза още евродепутатът.

Витанов коментира и подписката за провеждане на референдум за националния празник в качеството си на председател на Инициативния комитет Трети март.

„Комитетът имаше и има една единствена цел – да не допусне поредна гавра с паметта и държавността. Имаме срок до 21 декември да внесем подписите, които сме събрали. Но той приключва своето съществуване с изпълняването на целите си“, каза Петър Витанов.

Според него сред хората има огромен заряд да бъде запълнен политическия вакуум, който сегашното управление освобождава. „В момента сглобката се ползва с по-малко доверие, отколкото кабинета на Жан Виденов. Опозицията сякаш изглежда неспособна да бъде алтернатива, затова съвсем естествено големите очаквания са свързани с президента“, смята евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    64 37 Отговор
    Как му се вика на онзи, който руши паметници за победата над фашизма?

    Коментиран от #66

  • 2 Ти виждал

    50 64 Отговор
    ли си изобщо талибани , бе , умен ?
  • 3 Ха Ха

    53 66 Отговор
    Я още копейки има ли, които не са ревнали?
  • 4 вдигам тост

    54 72 Отговор
    за всяка отрязана част от монумента на окупатора

    Коментиран от #64

  • 5 мхааа

    50 61 Отговор
    Какво друго да каже един путлерастки рупор.

    Коментиран от #53

  • 6 Ха Ха

    44 61 Отговор
    Тоя говори с думите на фашагата Копейкин!
  • 7 Не съвсем

    53 26 Отговор
    Не обиждай талибаните, толкова садизъм и наслада има само у украинското липсващо звено.
  • 8 Мъка

    40 43 Отговор
    Колко болка има в руските душички.

    Коментиран от #81, #83

  • 9 Майна

    26 17 Отговор
    Обърнете се към ония ,,Винаги в синергия с дневния ред на САЩ,,..Радев
    ,,Подложката за демонтажа е направена от служебното правителство на Радев през март 2023 година.

    От областният му управител и министъра на културата.

    В качените от областната управа документация се вижда, че с писмо от 30 март на Министерството на културата се вижда черно на бяло: „Монументът „Паметник на съветската армия“ не е културна ценност по смисъла на Закона за културното наследство и не се стопанисва/управлява от министъра на културата (стр 59-60).

    Това пише служебният министър на Радев до служебният областен управител на Радев.

    Това означава: правете каквото искате с този паметник, който има име, наричат го монумент, но не е паметник и култура ценност.

    Областната управителка Вяра Тодева стъпва на документацията подготвена от Радев, за да се извърши демонтажа.,,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 123456

    36 49 Отговор
    Трябваше да го взривят този паметник в присъствието на защитниците му, както комунистите на времето взривиха църквата Света Неделя и избиха половини я елит на България. Този път нямаше да загине нито един интелектуалец 😆

    Коментиран от #18

  • 12 Боруна Лом

    40 27 Отговор
    ПРАВ СИ ТИ ДРУЖЕ!И ТАКА НАРЕЖДАТ КРАВАТА И НАШИТЕ МЕКОТЕЛИ ИЗПЪЛНЯВАТ И СЕ ПРЕСТАРАВАТ! ДАНО СКОРО БУТНЕМ. КРАВАРСКИЯТ!
  • 13 Ами такъв подход

    13 15 Отговор
    имаше и към паметника на Цар Освободител, ама никой не истеряса. Нали ви обещаха, че ще бъде запазен? Слава Богу на място, където няма да боде очи. Феновете му могат пак да го посещават и да затрупват с любов и цветя. А, и няма да го разкрасяват редовно с графити.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софийски

    31 25 Отговор
    Паметник на българската армия е имало пред НДК - първи и шести полк, а това капище за полезни идиоти. Ако някой спре демонтажа смятайте го за взривен и да си го метат.

    Коментиран от #63

  • 16 ха сега де,

    27 6 Отговор
    Добре де, проблема стой не от вчера, а от 30+ години. Толкова техни политици бяха на власт, защо не си го премахнаха сами, по най щадящия начин?
  • 17 Само предлагам

    26 24 Отговор
    Малко да те поправя Витанов искаш да кажеш че между талибаните и комунистите няма разлика , Ти го знаеш много добре тъй като си в Европарламента независимо че там се правиш на социалист
  • 18 Мунчо

    14 20 Отговор

    До коментар #11 от "123456":

    То къде видя защитници пред МОЧАТА??Кучи си очила.
  • 19 реру

    43 9 Отговор
    "... демонтажа на Паметника на Съветската армия като „варварски акт“..."


    Интересно какво патриотично има в акта с паметниците в Пловдив...

  • 20 МЪРШШШ БЕ!!!

    16 17 Отговор
    МЪРШШШШ
  • 21 Браво!!!

    31 33 Отговор
    Това ще е първата крачка към националното ни самоосъзнаване. Дано по скоро да се променят и учебниците по история. Стига са тъпкали в главите на децата тази руска пропаганда!!!

    Коментиран от #28, #56

  • 22 Ами да!

    27 15 Отговор

    До коментар #13 от "Ами такъв подход":

    Каквото е отношението на "освободителите", такова е и отношението на "освободените" към тях!
  • 23 Мочовците

    24 10 Отговор
    с флексовете и чуковете, пак се ОмоЧаха, тях ги пазят 2 огради и 350 джандарма, или се крият в тоалетите. Всичките моЧовци с тежко копейкаджийско минало и ценТаджийско настояще. Иво Инджев Първо Главно ДС, главен МочоВец с чук и флекс. Плевенлиев платен Комсомолски Секретар главен копейгаджия настоящ центаджия. Терзиев ДС копейкаджия, настоящ Центаджия. Нямаше лустрация, тази ни беше грешката.
  • 24 Гост

    19 15 Отговор

    До коментар #14 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ако рус0филите заминат за Русия, тук ще останеш сам, заобиколен от 0рки, които гласуват срещу 50 кинта, но пък нито работят, нито учат, нито се къпят. Е, щом ти харесва такава среда.....

    Коментиран от #26, #36, #43

  • 25 66666

    22 5 Отговор
    А във Варна героя ни с гранатата във въздуха насред единствения градски парк.. чудо на естетиката
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сатана Z

    25 22 Отговор
    Македонците винаги са твърдяли,че българите са фашисти.И с право.Днес обаче,българските фашисти станаха талибани.Най-презряната измет ,която е търкала планетата.
  • 28 Гост

    22 4 Отговор

    До коментар #21 от "Браво!!!":

    Само българофобите не харесвате българската история и искате да я подменяте.
  • 29 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    27 3 Отговор
    НЯМА ПЪЛЗЯЩ ФАШИЗЪМ, с него се приключи с Нюрбергнския трибунал . ИМАМЕ СИ ЕДИН РЕСТАВРИРАЩ СИ СЕ КОМУНИЗЪМ У НАС . С него не сме приключили и не можахме да приключим . Кръвожадната комунистическата банда си остана на власт .

    След 1991., когато комунистическото мнозинство на БКП във ВНС прие Новата Комунистическа Конституция, НИТО ЕДИН , АМА НИТО ЕДИН ОТ ДОТОГАВАШНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАКОНИ НЕ БЕ ОБЯВЕН ЗА ПРОТИВО-КОНСТИТУЦИОЦЕН . Така, че комунизмът не беше отменен .

    АБЕ, НАРОДЕ МОЙ ! НЕ СЕ ЯДОСТАВЙТЕ, А СЕ РАДВАЙТЕ . Една част от комунистическата банда воюва с другата част от нея . ТОВА Е ЧУДО БОЖИЕ, ИЗОБЩО НЕ Е ЛОШО . Само така, тези криминални системи се саморазпадат, като никой не гласува вече за тях , се чудят какво да правят, за да са на власт и за да ни отвличат вниманието .

    ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ СРАЖАВАТ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕЗИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ , БЪЛГАРО-УБИЙЦИ . Няма нужда да се започват пак граждански войни заради тези комунисти . ИЛИ ЦЪРКВА ЩЕ ГРЪМНАТ, или друг терористичен акт ще направят, за да запалват граждански войни .Такива са си те кърво-комунистите - българо-убийци, майце продавци, генетично обусловени абсолютни престъпници !
    ..
    А СЕГА СА СЕ ХВАНАЛИ ЕДНИ ДРУГИ ЗА ГУШИТЕ - АМИ ИДЕАЛНО, ИДЕАЛНО, ДА ИМ ПЛЯСКАМЕ , ДА ГИ АПЛОДИРАМЕ , ДА ГИ НАСЪРЧАВАМЕ !

    И кой ги бута паметниците ?- Самите наследници на вършушката БКП-Терзиевци , Христовци Комунистовци и цялата второ-ешалонна номенклатура на БКП ! Потрес ! Довчера служеха н
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Реалист

    21 7 Отговор
    В България винаги са били фашисти и туркофили просто през социализма са се прикривали
  • 32 АГАТа Кристи

    11 4 Отговор
    До колкото знам, Русия няма евродепотати... Или бъркам ?

    Коментиран от #39

  • 33 Червената армия

    22 11 Отговор
    Ни окупира за 2 години, помага за държавния преврат и убива хиляди без съд и присъда.
    Да го нарежат на хиляди парчета този монумент на греха.
  • 34 В музея му е мястото

    11 4 Отговор
    Има историци и учебници по история, който се интересува ще провери в чест на какво е издигнат паметника.
  • 35 Мда

    18 8 Отговор
    Комунетата много бързо забравиха за паметниците на Сталин и Ленин. Като зяпне Митрофанова ,те се нас...т.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 В България

    19 9 Отговор
    само Български паметници! Някой явно трябва да им го набие в кратуните това, на копейкаджиите !

    Коментиран от #41

  • 38 Витанов пройзсхода ви е терористичен

    24 11 Отговор
    Петър Витанов , как дойде социализмът на власт през 1945 ? С масови екзекуции без съд и присъда в руски стил . Изграждане на контрационни лагери , конфискации на бизнес и лично имущество , къщи и апартаменти , депортации само защото не споделят коминтернските измишлъотени и комунистически фантазии . И за какво беше всичко това за да се отсранят и ликвидират можещите и знаещите и на тяхно място да дойдат криминалните и терористите марионетки на Москва

    Коментиран от #48

  • 39 Боруна Лом

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "АГАТа Кристи":

    ЗА КАКВО СА ИМ?А НИЕ КАТО ИМАМЕ ЦЯЛО КОТИЛО. ЛБГХЖЦ. ,КАКВО СВЪРШИХА ЗА РОДИНАТА? САМО ХРАНТУТНИЦИ!

    Коментиран от #55

  • 40 Ха Ха

    15 4 Отговор
    Що лъже тая копейка?

  • 41 Боруна Лом

    19 7 Отговор

    До коментар #37 от "В България":

    А ОНЗИ НА ЛЕТЦИТЕ УБИЛИ ТРИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ, КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМ?

    Коментиран от #44, #58

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 И той

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Боруна Лом":

    за скрап !

    Коментиран от #47, #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 инж. Ганчо Илков

    8 3 Отговор
    Националното Достойнство на Българина беше погазано точно в Събитията които Комунистическите Символи отразяват. Тук не става въпрос за Ликвидиране така както Българските Комунисти ликвидираха Паметниците на Сталин и символите на Сталинизма след обявяването му за Култ към Личноста. Нека се съхранят Символите на най-трагичните за Българската Интелигенция, Индустриалци, Земеделски Стопани Събития, но на определено за Целта Място. Някои Интелектуалци правилно Коментирате че тези Символи трябва да напомнят на Потомците за Гаврата на болшевизираните български Комунисти над своите инакомиклещи Сънародници. Гавра, която не трябва да бъде допускана.
  • 47 Боруна Лом

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "И той":

    ДАНО, АМА НА ДАЛИ?
  • 48 ЕВРОНЮЗ

    10 11 Отговор

    До коментар #38 от "Витанов пройзсхода ви е терористичен":

    По същия начин ще настъпи и демокрацията в България.. Като се взривят къщите на евроатлантическите варвари а с тях нахраним прасетата.

    Коментиран от #73, #77

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ЕВРОНЮЗ

    6 5 Отговор
    Но все пак трябва ясно да се каже, че всичко свързано с пияните терористи на страхливото с ботокса трябва да се заличи, ВИДНАГА!
  • 51 В грешка си

    5 3 Отговор
    Нарежда ни до Чехия..държава която от 20 години е в Европа
  • 52 Тези комунисти

    10 5 Отговор
    от всичко разбират. Ами реже се там, където е била заварката. А вътре е пълен с бетон. Най- доброто щеше да бъде да го взривят.
  • 53 оня

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "мхааа":

    Един не е проблем, а многото краварски, като теб:))
  • 54 ал булгари

    2 1 Отговор
    значи скоро ше ти падне тиквата
  • 55 АГАТа Кристи

    18 7 Отговор

    До коментар #39 от "Боруна Лом":

    На некролозите има две дати - на раждането и на кончината.
    Така и го записахте и във вашият комунистически герб -
    "681 - 1944"....
    1944 г погребахте България...

    Коментиран от #79

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Име

    8 9 Отговор
    Теренът едва ли ще стане място - за строежи, имаше една кръчма и това беше, не е атрактивен толкова - може би - но - може би - не.

    Обаче - как имаше - искаха - НДК да правят на казино, от типа - увеселителен парк - ако тръгне - тръгне, ако не - не.

    Както и - стадион "Раковски", беше нападнат - да се строи - незабавно, отчаяно, както и да е.

    Борисовата градина - доста пострада и т.н.

    Общо взето - ще плеснат пак някой паркинг и - това ще е.
  • 58 Онези

    11 7 Отговор

    До коментар #41 от "Боруна Лом":

    са се били срещу хитлеристката напаст, в която и България е била въвлечена от Борис 3. Огромна грешка, но затова е виновен Стамболов, защото е докарал Фердинанд, и е потъпкал идеала на Левски - За чиста и свята република.
  • 59 Казуар

    10 6 Отговор
    Касапски подход към хорота са имали сталинистите, които са построили паметника.
  • 60 Демократ

    14 7 Отговор
    Къде се нареждат касапите- комунисти, ,които избиха цялата интелигенция на България и 35,000 души невинни родолюбци по нареждане на съветските касапи,които издигнаха паметника на съветските войници,които окупираха България и инсталираха комунистическата касапска власт за 45 години и очевидно потомците им досега безчинстват над съдбата българска?

    Коментиран от #62

  • 61 Така ли,

    12 1 Отговор
    че защо тогава, не си го демонтирахте сами? Имахте 34 години време за това.
  • 62 Цар Борис Трети давал 50 хил.за

    8 7 Отговор

    До коментар #60 от "Демократ":

    глава на шумкар комунист.Не бих дал и 50 лева.
  • 63 Много

    10 7 Отговор

    До коментар #15 от "Софийски":

    кухи лейки има в тая територия бг!!!
    Само тук и част от лудата Африка може да се види такъв идиотизъм!В Германия още стои пощенската кутия на Хилер в парламента им-само един пример хилядите от цивилизованите нации!
    Прост народ,слаба държава!!!!!!!!!
  • 64 И тази

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "вдигам тост":

    на майката с детето ли? Видяхте ли Вие, пишещият, как висяха като на бесило? И вдигнахте ли тост?!
  • 65 55 от Козлодуй

    13 7 Отговор
    Петър Витанов - майцепродавник
  • 66 Ха-ха-ха...

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не е над фашизма, а над НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА, но тази пуста думичка "социализъм", в името на партията... В България сражения не са водени, а единствените "жертви" са пияниците, налокали се с метилов налкохол или убитите от съпруг или брат на насилена жена от пиян ванка, затова, този кичозен тотем да си го монтират където искат., само не и на публично място.
  • 67 Професор

    8 7 Отговор
    Витанов, ЗАЩО си разрушил минаретата на джамии в София, които са паметници на културата? В една от джамиите си поместил някаква си художествена академия, в която светотатствено се рисуват голи тела. Другата я наричаш археологически музей, а на мястото на разрушеното минаре си направил бар, в който лично ти поркаш уиски всеки божи ден. За четвъртата джамия да не говорим -- преобърнал си я на църква и ходиш там да я оскверняваш като палиш разни вонящи свещи. Веднага възстанови всички минарета, паметници на културата със световно значение, и се покай.
  • 68 Майора

    10 10 Отговор
    Витанов , явно си много мслък и не си бил роден , когато паметника се е сфлобявал по същоя начин , както сега се реже за демонтаж! С варварски акт не е ли войната която Русия и любимия ви Путин водят срещу Украйна? Засрамете се , няма смисъл да се защитава паметник на СА , стояла близо три години в страната и струваща 139 млд лв само и само да се установи съветска власт в страната!
  • 69 началото и следствието

    8 8 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956

    Коментиран от #87

  • 70 Град Симитли

    7 2 Отговор
    Къде спа досега, партайгеносе?!
    Защо изплуваш сега. от брюкселския рахат?
    Да не си си счупил маникюра?
  • 71 Хе-Хе

    4 5 Отговор
    Станахте като македонците! И те унищожават спомена за Окупатора!
  • 72 в Брюксел пускат руски еничари

    11 5 Отговор
    като " Троянските коне" на путин.
  • 73 БОЦ - ко

    11 6 Отговор

    До коментар #48 от "ЕВРОНЮЗ":

    Удавени в море от спомени,
    "другарите" останали без дъх,
    От последните си дни подгонени,
    Произвеждат вопли, както във капана плъх !
  • 74 Класика

    8 11 Отговор
    Еничарите от " посолството" Кирчо Кокорчо Габриел Денков Тагаренко Лолер Иванов Атанасов Мирчев на военен съд като чужди агенти подаряващи България на военни лобита и чужди страни....и вече като няма кой да пази и изпира българската мафия,нека осъдим Бойко Пеевски Доган Сарафов и останалите престъпници и ги пратим при бай Ставри!
  • 75 Абе

    13 4 Отговор
    Талибаните сте вие червени от падъци и псевдопатриотични лумпени
  • 76 Някой си...

    8 4 Отговор
    Н а тоя Нинова му би такъв шут, че още го боли задмика. Казват че станал член на ГСДП...ОТРЕПКАТА ВИНАГИ СИ ОСТАВА ОТРЕПКА
  • 77 Да ти кажа..

    10 3 Отговор

    До коментар #48 от "ЕВРОНЮЗ":

    Точно за това от комунистическите тотеми няма да оставим и следа. Капищата бързо ще бъдат забравена, а такива като теб няма да липсват на никого когато пукясате и се вмиришете.
  • 78 Стига сте ревали

    11 4 Отговор
    Щом търсите история,вдигнете паметник и на Осман Паша. И той е част от историята на България. За 500 г. Турско владичество си запазихме религията и християнските празници,а за 45 г. Съветско,ни забраниха религия и християнски празници. Който ходеше на църква му намаляха поведението в училище,а празник беше 9-ти септември.

    Коментиран от #86

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 РЕАЛИСТА

    8 5 Отговор
    Има ли друга държава в света която да си сложи паметник на своя окупатор.Такъв позор едва ли има някъде.
  • 81 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мъка":

    Като няма народен съд Така е И на что щеше да има справедлива пресъда
  • 82 Aмиии

    3 1 Отговор
    Абе Муне, колко паметници на "робовладелци" махнаха точно преди година-две в "цивилизования свят"?
  • 83 Лошото бе

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мъка":

    Ако бяха извратили паметника в Белене или Скавена Тогава да говорят комунягите
  • 84 Гост 1

    4 4 Отговор
    В Берлин има паметник на съветската армия! Защо не го махнат германците! Явно ние сме си варвари!
  • 85 Човек от народа

    4 2 Отговор
    Президента не каза гък срещу талибанския изблик на фашисткияБашибозук... Някъде се покри, изчезна, разтопи се...
    Стадото, е оставено на милостта на колячите..
    Опозицията организира ялови протести в народното събрание за да не би случайно да станат улични...
    Имаше преди десетина дена погроми и палежи заради някакъв мач. За погрома над историческата памет на нацията и бавното ни унищожаване като такава не се намери един защитник. Подобно безхаберие и апатия е имало и в Германия, когато Хитлер идва на власт. Същото в момента е и тука. Страха и сервилността към новия ни господар втълпени чрез подмяна на общочовешките ценности е основният естествен фон на отприщената вакханалия на реставриращия се пред очите ни фашизъм.
    ..Стоим хипнотизирани и изтръпнали като мишка пред змия... И чакаме покорно неизбежната си сътба...
  • 86 Божеее

    3 10 Отговор

    До коментар #78 от "Стига сте ревали":

    Какви простотии ръсиш тук бе fasist ? Кой ти е забранявал да ходиш на църква или са ти заличили църковните празници ? Да лъжеш е грях ! Нямате срам и съвест ! Боже прости им, те не знаят какво правят и говорят грешните. Витанов казва точно онова, което мислят повечето българи, нормалните хора .

    Коментиран от #89, #90, #91

  • 87 А така

    3 5 Отговор

    До коментар #69 от "началото и следствието":

    И успяха, докато ние спахме, упоени от лъжите за американското чудо.
  • 88 Айде бе!

    6 0 Отговор
    Проклет червен изр.од! Поне двама от авторите на паметника са били ЗА премахването му, с той го сравнява с паметници от наследството на ЮНЕСКО! Прочетох внимателно заповедта за спиране от Министерството на културата. Обърнете внимание, изброяват че по НИКОЙ критерий МОЧА не е паметник на културата, само попада във втора археологическа зона и искат проектите за преместване да бъдат съгласувани с тях. Това са фактите, дрогаре, дето грачите по студията!
  • 89 И аз да кажа

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "Божеее":

    Ти лъжеш ! По Великден около големите църкви правеха кордон от комсомолци слагачи и милиционери и искаха паспорт, за да те пуснат, а после -санкции. А в по-малките населени места, дето хората се познават, никой не смееше да иде в църква освен бабичките. Живеех в блок на АБПФК и когато баба ми почина и повикахме поп да я опее, написаха доноси за нас. Кога ще си платите за греховете?!
  • 90 Бях на почивка

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "Божеее":

    Ти кого наричаш фашист, бе невежо! Вашата идеология червена и вашият вожд Ленин не наричахте ли религията "опиум за народа" и не избихте ли сума ти свещеници !? Ти ли плашиш с Бог и възмездие?
  • 91 реру

    9 3 Отговор

    До коментар #86 от "Божеее":

    "... Кой ти е забранявал да ходиш на църква или са ти заличили църковните празници ?..."


    Забрани имаше... осибено по големите празници. Рождество Христово си беше най-обикновен работен ден...
    Темата е много голяма, дори и заради...

  • 92 Талибан

    2 8 Отговор
    Моля да не ни сравнявате със софийски лумпени! Чест и почитания, бъдещето е ваше!
  • 93 вятъра на промяната

    3 2 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.

    Помниш ли кагда пришол със танка?

    Беше млад, но се държеше мъжки.

    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.

    Помниш ли, как кушаше картошки?

    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.

    А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.

    Даже кръстих дъщеря си Маня.

    Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.

    Грабихте и жито, папироси…

    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.

    Ние всички хранехме танкиста.

    А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.

    Ние тук възпявахме успехите.

    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #95

  • 94 Вълк

    1 0 Отговор
    Мача е издигнат от БКП в благодарност към червената армия, която ги постави и държа на власт. Унищожаването на Мача е и край на мечтите за връщане на комунистическия режим
  • 95 Такава

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "вятъра на промяната":

    небивала недомислица може да съчини само едно истинско "мамино синче" никога не положило никакво усилие дори да повдигне лъжичката с торта за да се засити...
  • 96 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Гледах предаването. Изключително премерени думи на Петър Витанов, без да напада, сдържан и културен разговор с водещия и с Ал. Йо. Обаче Ал. Йорданов се разпали и изрече една фраза, която накара водещия да се изчерви - каза, че президента трябва да си седне най-после на . Трябва ли такъв циничен човек да продължава да бъде евродепутат? Как ни представя такъв човек пред Европа? Мери ли си думите там?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове