Last news in Fakti

21 Декември, 2023 11:09 969 13

Ивайло Вълчев: Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо взето назначаван от Народното събрание

  • ивайло вълчев-
  • прокурорски съвет-
  • назначаван-
  • народно събрание

„Аз разбирам желанието на конкретно тези хора да вземат всичко от ръцете конкретно на този президент. Това ще се види, когато започнат да обсъждат правилата за смяна на шефовете на служби. Учудвам се, че с тези промени не беше отнето правото на президента да се качва по стълбите и да маха от самолета“, коментира депутатът от ИТН

Ивайло Вълчев: Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо взето назначаван от Народното събрание - 1
Снимка: bTV

"Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо взето назначаван от парламента. Това ако не е някаква висша политическа намеса в съдебната власт, аз не знам. А в крайна сметка в съда влиза това, което реши прокурора". Така Ивайло Вълчев от ИТН коментира пред bTV промените в Конституцията, приети окончателно вчера от парламента.

Според него друга цел на конституционните промени е да се отнемат правомощия на държавния глава.
„Аз разбирам желанието на конкретно тези хора да вземат всичко от ръцете конкретно на този президент. Това ще се види, когато започнат да обсъждат правилата за смяна на шефовете на служби. Учудвам се, че с тези промени не беше отнето правото на президента да се качва по стълбите и да маха от самолета“, коментира депутатът от ИТН.
Той уточни, че колегите му в парламента са участвали в живата верига пред трибуната, организирана от „Възраждане“ и БСП, не в защита на Паметника на съветската армия, а заради промените в основния закон.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    Продължиха мандата на Сарафов с още една година от благодарност че прекрати делото на Божков и Барселона гейт.
  • 2 ЕЛИ

    5 9 Отговор
    СМЕШЕН ЖАЛЪК ПЛАЧ, В ЦЯЛ СВЯТ ПРОКУРАТУРАТА Е ПОД ВЛАСТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО А ТО СЕ ИЗБИРА ОТ ПАРЛАМЕНТА,ПАРЛАМЕНТА Е НАД ВСИЧКО,ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО НАРОДА ИЗБИРА ПАРЛАМЕНТ И ТОЙ КОНТРОЛИРА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА,РЕДНО ЛИ Е ГЛ. ПРОКУРОР ДА СЕ ХВАЛИ ,ЧЕ НАД НЕГО Е САМО ГОСПОД

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    Какво народно събрание бе, пич???!!!! Народното събрание са двама главни Слуги и 238 обикновени Слуги
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Емигрант

    5 6 Отговор
    Абе Чалгарчев, тези промени "звучат" много по-добре от вашите чалга-ритми ! Защо МРЪНКАТЕ днес след като когато трябваше да управлявате сами си набихте шута от властта и с това си действие измамихте стотици хиляди будали гласували за вас ? Вашето место е само там където останалите ви верни будали се събират да мятат кючеци и гьобеци, парламента не е чалга арена в която смятате да го превръщате ! Вие сте едни негодни имитации на българи ! Събирайте си "багажа" и марш към Босфора !

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕЛИ":

    То и досега си го избираше ... Борисов и Пеевски, т.е. ... парламента и партиите в него. Явно сте доволна от положението.
  • 7 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емигрант":

    Еквилибрист, ицото не им разреши да управляват с една лъжа, подета и разрухата от правилните медии. А същият сега се лигави на пеевски

    Та, на опорните само вие комсомолците ди вярвате.
  • 8 Абе хора

    1 4 Отговор
    Вие като станете депутати навярно оставате мозъка си некаде защото няма да ви трябва.Разбирам Тошко и Славчо те няма какво да оставят но теб те имахме за умен човек та твоето изказване за прокурорския съвет звучи както на оня депутат който се изказа за Нубия.Ти близки хора нямаш ли да ти кажат да не си жалък като другите или тошквщината е завладяла всички.
  • 9 Вълчев

    2 3 Отговор
    Вашата партия разбира от всичко защото сте само умници и сега очакваме да ни ограмотите по въпросите за глобалното затопляне за изкуствения интелект защото чалгарите разбират от всичко.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Клети нещастни копейки

    0 1 Отговор
    Konaнката на посоль кондукторката става все по празна и като има толкова много наредени cвине, храната не стига и започват да kвичат все по силно...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Това е истината Ивчо

    0 0 Отговор
    Президента пречи на тази продажна сган да продават и крадат България и ще направят всичко възможно да го елиминират, да се окопаят във властта и да обслужат интересите на САЩ, затривайки България! За жалост голяма част от населението е като стадо и го водят с лъжи, манипулации и интриги и няма кой да ги спре.

    Коментара с нищо не нарушава правилата ви. Ако си се припознала някъде или не ти харесват фактите в коментара, няма лошо, но това е само твой проблем и не е причина за цензура! Цензурата е признак на зависимост, а мразенето на истината, за нисък интелект! Спазвайте си правилата и не влагайте лични чувства и емоции.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол