Last news in Fakti

21 Декември, 2023 11:21 2 040 110

КОД: През последните години има тенденция към рекомунизация на България и откъсването ѝ от ЕС и НАТО

  • моча-
  • българия-
  • рекомунизация

Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България

КОД: През последните години има тенденция към рекомунизация на България и откъсването ѝ от ЕС и НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Ние, български граждани с демократични убеждения сме силно обезпокоени от масираната кампания за реабилитация на престъпния комунистически режим и от тенденцията към рекомунизация на страната ни през последните години.

Това се посочва в открито писмо на КОД до Народното събрание, премиерът и и.д. главен прокурор Борислав Сарафов.

В грубо нарушение на ал. 1 на чл. 108 от Наказателния кодекс, в който е записано, че: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология, или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.“, по недвусмислен начин се проповядва обявеният през 2000 г. със закон за престъпен комунистически режим, припомнят от КОД.

Една от най-очевидните форми на проповядване на недемократичната комунистическа идеология е защитата и рекламирането на пропагандните монументи, издигнати във възхвала на тоталитарния комунистически режим. Силно сме обезпокоени и от факта, че такива противозаконни и антиконституционни действия се извършват от народни представители и лидери на парламентарни партии. Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България.

Настоящата кампания е част от хибридната война за ревизия на цивилизационния избор на Република България. Замисълът страната ни да бъде откъсната от ЕС и НАТО, от общността, която гарантира нашата сигурност, свобода и просперитет, представлява национално предателство. Всеки, който работи за запазване на зависимостта на страната ни от Кремъл и за връщането ѝ в Евразийската зона на режими, управляващи с насилие и корупция, извършва тежко престъпление срещу нашия народ. Очевидно е, че зад тези незаконни деяния стои днешната олигархия, в която са се трансформирали корумпираният политически елит на комунистическия режим и репресивният му апарат, посочват от КОД.

Ето и цялото писмо:

ДO
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО

СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ

ДО
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н НИКОЛАЙ ДЕНКОВ

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ

ГРУПИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

И.Ф. ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА

БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОРИСЛАВ САРАФОВ

О Т В О Р Е Н О П И С М О

Уважаеми г-н Председател на Народното събрание,


Уважаеми г-н Министър-председател,


Уважаеми госпожи и господа, народни представители,

Уважаеми г-н и.ф. Главен прокурор,

Ние, български граждани с демократични убеждения сме силно обезпокоени от масираната кампания за реабилитация на престъпния комунистически режим и от тенденцията към рекомунизация на страната ни през последните години.

В грубо нарушение на ал. 1 на чл. 108 от Наказателния кодекс, в който е записано, че: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология, или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.“, по недвусмислен начин се проповядва обявеният през 2000 г. със закон за престъпен комунистически режим.

Една от най-очевидните форми на проповядване на недемократичната комунистическа идеология е защитата и рекламирането на пропагандните монументи, издигнати във възхвала на тоталитарния комунистически режим. Силно сме обезпокоени и от факта, че такива противозаконни и антиконституционни действия се извършват от народни представители и лидери на парламентарни партии. Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България.

Настоящата кампания е част от хибридната война за ревизия на цивилизационния избор на Република България. Замисълът страната ни да бъде откъсната от ЕС и НАТО, от общността, която гарантира нашата сигурност, свобода и просперитет, представлява национално предателство. Всеки, който работи за запазване на зависимостта на страната ни от Кремъл и за връщането ѝ в Евразийската зона на режими, управляващи с насилие и корупция, извършва тежко престъпление срещу нашия народ. Очевидно е, че зад тези незаконни деяния стои днешната олигархия, в която са се трансформирали корумпираният политически елит на комунистическия режим и репресивният му апарат.

Освен в обнародвания на 5 май 2000г. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен има още няколко документа на европейските институции и на Народното събрание на Република България, в които недвусмислено се приема, че комунистическите режими са тоталитарни и престъпни:

- Резолюция 1481/2006 г., приета от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа;

- документ 11112/2006 г. на Комитета на министрите на Съвета на Европа за осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими;

- Резолюция на Европейския парламент „Европейската съвест и тоталитаризмът” от 2 април 2009 г.;

- Решение на Народното събрание от 18 септември 2008 г. за подкрепа на Пражката декларация „Европейската съвест и комунизмът“. Сред препоръките на Пражката декларация е и предложението 23 август да бъде обявен за ден на почит към жертвите на нацистките и комунистическите режими;

- Решение на Народното събрание от 19 ноември 2009 г., с което 23 август е определен за Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.

Уважаеми госпожи и господа,

Всеки един от вас има морален, конституционен и политически дълг да бъде лидер в борбата срещу опитите за реабилитиране или налагане на недемократични методи на управление и срещу хибридната война срещу България. Вашата пасивност е равносилна на престъпно съучастие. Не е случайно, че в Резолюцията на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 3 юли 2009 г. „Ново обединение на разделена Европа“ се казва:

„14. Изисква от правителствата и парламентите на държавите-участнички да гарантират, че всякаква структура на управление или модел на поведение, които възпрепятстват пълната демократизация, или продължават съществуването на тоталитарното управление, или го представят в привлекателен вид, или се стремят към връщането му, или продължават влиянието му в бъдеще, ще бъдат напълно разградени“.

Призоваваме ви, съобразно конституционните си правомощия и задължения, да предприемете категорични действия в защита на конституционно установения ред, законите на Република България, демокрацията и българските национални интереси.

21 декември 2023 г.

София

доц. д-р Борис Стоянов – историк, СУ

Васко Кръпката – музикант

кап. I ранг Васил Данов

проф. дтн Вили Лилков – преподавател

Владимир Кисьов - председател на СОС 2003-2007, главен преговарящ за присъединяването на България в ЕС

Георги Боздуганов - публицист

Горан Благоев - историк и публицист

Евгений Михайлов – режисьор

проф. д-р Евелина Келбечева, историк

Ивайло Йонков – съветник в Столичен общински съвет

Иван Бутовски - журналист

Иван Сотиров, народен представител в 37 НС и 40 НС

доц. д-р Красен Станчев - икономист и философ

д-р Любомир Канов – психиатър

Марио Топчийски - адвокат

проф. д-р Милена Стефанова - преподавател СУ

проф. д.н. Милко Палангурски - историк, ВТУ

доц. д-р Момчил Баджаков – политолог

Николай Василев - политолог

Николай Ненчев - бивш министър на отбраната

доц. д-р Огнян Минчев - политолог

д-р Петър Москов – бивш министър на здравеопазването и народен представител в 43 НС

проф. д-р Пламен Павлов – историк, ВТУ

Росен Елезов, режисьор

Станислав Станев - адвокат

доц. д-р Светослав Живков – историк

Спас Димитров - народен представител в 36 НС и 37 НС

д-р Стефан Иванов – историк

Стойко Стоянов - журналист, главен редактор на сайта „Фактор“

Стоян Радев, режисьор

Христо Кирчев - кмет на Варна (1991-1999) и народен представител в 39-о и 40-о НС

Христо Христов - журналист, писател, изследовател на комунистическото минало


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    71 19 Отговор
    Отправя Петиция с личният си интерес. Без да се допитва до мнението на гражданите.

    Коментиран от #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    49 21 Отговор
    При изчерпване на ресурсите в света бъдещето принадлежи на комунизма.На всеки ще дават по паничка щурци на ден и кат дрехи годишно.Добре че няма да сме живи.Горките ни деца!

    Коментиран от #41, #72

  • 4 Делю Хайдутин

    60 14 Отговор
    Тенденцията е на фашизация
  • 5 Фашисти, сър

    78 22 Отговор
    Запомнете тези имена, след които пише "историк". Те получават пари за да изопачават историята ни. След години вероятно ще се докаже това.

    Коментиран от #73, #74

  • 6 Е тия ли ще ни управляват?

    64 13 Отговор
    Цял живот са писали доноси. Друга не могат.

    Коментиран от #24

  • 7 котАРак

    13 38 Отговор
    няма такава опастност/ никой не е чак толкова побъркан да ни иска извън ЕС и НАТО насериозно-само лаят , правят се на интересни , и популизъм

    Коментиран от #78

  • 8 Нено

    49 12 Отговор
    Розовият комунизъм е повел кръстоносен поход на живот и смърт срещу нормалността.
  • 9 Морски

    56 15 Отговор
    Аве колко продажници има в тая страна?!🙉ужас просто.КОД МОД всички оттичате в канала до 2-3 години
  • 10 Така Така

    37 10 Отговор
    И демокрацията ше отиде при робовладелския, феодалния, капиталистическият и социалистическият социялистическият ред. Намя закон или войска , която да може да защити нещо , което се е изчерпало напълно

    Коментиран от #34

  • 11 Абе

    59 21 Отговор
    май ще трябва незаконно съборения паметник да бъде възстановен!

    Коментиран от #50

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Селянин

    62 12 Отговор
    Май е точно наобратното.
    ООН гласува резолюция която заклеймява фашизма, като 172 държави гласуваха за, а няколко сред които и България гладуваха против.

    И когато Костадинов ви обяснява, че ни управляват фашисти, да си отваряте ушите.

    Коментиран от #77

  • 14 Гал

    47 3 Отговор
    Имаше една пиеса "Лека форма на тежка депресия ".
  • 15 Като гледам

    54 12 Отговор
    Това е открито писмо на Со-ро-сои-дите до Народното събрание
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трол

    25 9 Отговор
    Тия пък за какво реват. Ако искат пари - дайте им.
  • 18 дедо Герчо

    28 5 Отговор
    НЕМА КЪДЕ ДА КОПАТЕ ЛИТИЙ,ДРАГИ МИ СМЕХУРКОВЦИ...ХЪХЪХЪ...
  • 19 УСА боклук

    46 14 Отговор
    Фашистите от ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ забраняват комунизма....
    Ами ние живеем във фашизъм
  • 20 Клакьори и безполезници

    41 11 Отговор
    От изброените куп лаладжии, България никога не е имала полза, няма да има и сега!
  • 21 Сглобката

    37 8 Отговор
    Активира Доносниците.
  • 22 руска комплексна атака

    20 45 Отговор
    Росия от 2017г създава терористични огнища на напрежение по цял свят!Но в България няма да и се получи. Слава на ЕС и НАТО!

    Коментиран от #75

  • 23 България е средноголяма държава,

    33 5 Отговор
    но национални предатели дебнат отвсякъде!

    Коментиран от #53

  • 24 Мишоци

    44 7 Отговор

    До коментар #6 от "Е тия ли ще ни управляват?":

    Повечето са агенти на ДС, минали на другия бряг! Трогателно, е че продължават да се борят с комунизма 33г. след като той падна! По времето на комунизма пишшеха дитирамби и се кълняха във вярност на БКП и лично на другаря Живков!
  • 25 Ако Ломски

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Пак си предрусал.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    26 13 Отговор
    Вие, небългарските проамерикански граждани сте не-повече от 25 % ,така че нямате думата!

    Коментиран от #30

  • 28 ДО баба на село

    13 5 Отговор
    Да си скъсаш червения байрак, че иначе ще дойдем да те декомунизираме!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 фАНТОМасс

    15 2 Отговор
    СарафоВ имитира някаква дейност май ? Защо се хаби човечецът ? Има ли смисъл ? Надява се да го потупат по рамото и да получи паничка с храна ли ?
  • 32 Жаба Кикерица

    19 2 Отговор
    Барабар Сарафов с цялата друга нашенска политическа измет !
  • 33 Тъй ли

    25 5 Отговор
    На кого му пука какво са съчинили тези тъпунгери код ли, док ли, йок ли
    Не си губете времето да им четете глупостите.
    Жалко за изхабената хартия - не става и за 00

    Коментиран от #47

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кресна

    33 12 Отговор
    Глупост след глупост в този сайт .Аз не съм комунист и никога няма да бъда ,но съм против САЩ и измисления ЕС .Живях по времето и на соца и сега и сега милиони пъти по зле за обикновените хора .Сега е добре за шепа предатели ,за хора като Тиков и онзи гелосания на Лудогорец с имоти за над 2 милиони в Марбея.Има имот близо до моята къща и това е купено с откраднатите пари от вас .Аз излезнах с 1000 е от България ,за това бързам да отговаря на зложелателите които ще ме попитат от къде са моите пари .Не са от България ,спокойно .Продължавайте да гласувате отново и отново за същите хора до като затрият България с обещанията за светлото бъдеще на България .Вчера ,Денков каза ясно ,че ще работи за интересите на САЩ в Европа ,с това не съвпада с интересите на България,това явно показва какви хора управляват България .

    Коментиран от #40, #76, #79, #80

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Резултатите от последните избори

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    какво ти говорят?

    Коментиран от #99, #107

  • 39 Другаре русофиле

    6 20 Отговор
    Какво предпочитате:1 500 € заплата.Или 20 000 рупли заплата?

    Коментиран от #48, #96

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Абе тъпак

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Следиш ли какво се разработва по отношение енергия и ресурси?

    Коментиран от #70

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Миле

    21 6 Отговор
    Ре-комунизъм няма ...има ре-нацизъм проповядван от нато и ес ....опровергайте ме ! Ако държава членка на ЕС не е на същото мнение , като другите , какво става .....санкции , че не си гласувал като нас, или ще ти отнемем правотонна глас ....това са факти , може да ги проверите ....нациска европа набира сили
  • 44 Мухаа,хаа!

    16 5 Отговор
    На последните избори попадат в графа" други" - тоест в рамките на стстистическа грешка-. Със сигурност,са гласували подписалите " Петиция" техните семейства и приятели по чашка.Онзи" кърпения от Подуене,тръгна със црън Ванчо-но си остана кръпка в прекия смисъл на думата. Сега се присламчи в КОД.За да го разбие.Тези живеят,за да мразят!
  • 45 гражданин

    26 7 Отговор
    Не искам НАТО и ЕС новите поробители. Какво е по различно от османската империя?? Плащаме им данъци, не сме суверенни, даваме оръжията си, изпълняваме техните искания и т.н. Няма нищо демократично в НАТО и ЕС.
  • 46 Мъдрият

    17 10 Отговор
    Вие сте безумци и заблудени!

    Аз също съм против комунизма!

    Но за мен българин, който не обича Русия - не е българин!

    Коментиран от #51, #55

  • 47 Ти си просто един

    2 9 Отговор

    До коментар #33 от "Тъй ли":

    "майсторски" конструиран ТЪПАНАР, прибирай се в пещерата, че "смърдиш" на развален мозък !
  • 48 Евроджендъре лъжлив

    13 4 Отговор

    До коментар #39 от "Другаре русофиле":

    Искаш да кажеш 500 евро заплата, нали?
  • 49 Хорхе

    20 6 Отговор
    Целия КОД- един автобус провалени и несъвместими с дневния ред на България, хора! Полит трупа с изтекла давност и необходимост. Повече впечатление ще направят ако Москов излезе по жартиери и минижуп, а Огнян Минчев по бюстие на Витошка в час пик.
  • 50 Агитката на Левски

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Споко дядка. Ша ги опраиме поклонниците на пи чкин преди да прекалят.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 УСА боклук

    7 6 Отговор
    Аз ги записах, и те ща са първите за Белене

    Коментиран от #67

  • 53 отдавна ви наблюдавам

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "България е средноголяма държава,":

    Особено онези, които ни засипват с хейт, когато имаме национални празници.

    Коментиран от #63

  • 54 Абориген

    15 6 Отговор
    Я увеличете белото и си седнете на нежните части.Откъде ги измисляте тия простотии? Вие власт няма да видите.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 истина ти казвам

    5 17 Отговор
    Бутайте най после тоа МОЧник! Айде че и Альошника требва да се гърми!
  • 57 1212

    3 9 Отговор
    Най-после накой да каже нещата такива каквито са и да сезира тези, които трябва за престъпленията на политиците!
    Престъпления, които съда НЕ еднократно е защитавал и прикривал.
    Главния прокурор е крайно време да вземе адекватни мерки.
  • 58 Кух Камък

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Е аз значи не съм":

    Това сам ли го измисли, "историко"?
  • 59 Локо Сф1956

    16 3 Отговор
    Подписалите горния документ "ОТВОРЕНО ПИСМО", са малка група представители на СДС, които в момента нямат и 3% от българския народ. Навремето, когато за първи път бяха първа политическа сила, с малко предимство, от трибуната на НС, казаха , че .."с малко, но завинаги ще управляват..." Видя се как управляваха. И в момента се молят на други управляващи "сбор от кол и въже..." Защо е това унижение.
  • 60 България ми е мила!

    16 5 Отговор
    Написани 2 страници захранени от англо-саксонската хеанилка срещу желанието на над 60% от народа.. Народен съд за предателите на България!

    Коментиран от #65

  • 61 Хубавичко

    14 5 Отговор
    Еййййййй, тоя комунизъм ги съсипа, ейййй, за всичко ще е виновен още поне 150 години... Ама че от 35 години само "демокрация" се вихри, няма значение. Че само "евроатлантически" правителства са на власт и властта е в тях, правят каквито искат, пак е заради комунизъма...
    Мълчанието на народа...е най-жестокия резултат от всичко...и той продължава да мълчи...

    Коментиран от #64

  • 62 Грогу

    14 3 Отговор
    Наглост велика , самите управляващи реставрират най-нагло фашизма , а колкото до Паметника , че е построен от комунистите ,ами язовирите също са строени и са символ на соца, ще ги бутнат ли , а и цяла България е построена от комунистите... с какво ще се похвалят пред народа си капиталистите , освен с милионите и милиардите в личните си сметки .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    5 15 Отговор

    До коментар #61 от "Хубавичко":

    А всъщност, не са изминали и 35 години откато за две думи срещу Другаря Едикойси заминаваше в Белене! Тогава викаш, нямаше "мълчание на народа", а?! Като хлебAрките - пълзите и внушавате някаква розова илюзия за "онова време" дето било много убаво. Толкова убаво, че по границите се стреляше на месо - да не хване щастливия народ да драсне към "Лошия Запад"!
  • 65 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    4 10 Отговор

    До коментар #60 от "България ми е мила!":

    Е как 8-те % на Копейкин станаха 60% от Народа? И математиката ви е като "познанията" - московска. Апропо, ако съдим по местните избори, май и тея 8% са преувеличени. Дори и родната Варна не иска джобния Фюрер.
  • 66 Най-големите

    8 4 Отговор
    комунисти станали демократи и ще се борят срещу комунистите - УЖАС.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 3.14К

    4 1 Отговор
    Има една група хора с еднотипно закодирани генетични увреждания по рождение.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Абе тъпак":

    Абе "умник" това което го разработват ще дойде в България слад 200 години.
  • 71 Перо

    8 3 Отговор
    Комунистическият режим е дошъл на власт чрез референдум от 1947 г., а измислената демокрация е наложена от вън, чрез НС със съмнителни избори и манипулации!

    Коментиран от #85

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дедо Пене

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Фашисти, сър":

    КОЯ ИСТОРИЯ Е ИСТИНСКА И КОЯ Е ФАЛШИВА....НА ВСИЧКИ Е ЯСНО! ИЗОПАЧАВАНЕТО И ГРУБОТО ПОТЪПКВАНЕ НА ФАКТИТЕ БЕ СИМВОЛ ВЕРУЙОТО НА СССР-НАГЛЕЦИТЕ И СЛУГИТЕ ИМ-БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ!!! НАРОДЪТ БЕШЕ ПРИНИЗЕН ДО РАЯ-ПО-НЕЩАСТНА ОТ ТАЗИ ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СА ПРИТЕЖАВАЛИ ЗЕМЯ И КЪЩИ, А НЕ ТКЗС-та И ПАНЕЛНИ КУТИИ-СПАЛНИ. РОБСКАТА ПСИХИКА ВСЕ ОЩЕ НИ КАРА ДА СЕ ПРИВЕЖДАМЕ НА БУРЯТА, А НЕ ДА Я ПОСРЕЩАМЕ С ЮМРУК. РУСОР.ОБИТЕ КОПНЕЯТ ДА ЦЕЛУВАТ РЪКАТА НА ДЖУДЖЕТО И ДА ЛАПАТ ВЛАСТ ПОД ЗОРКИЯ МУ ПОГЛЕД.
    СВОБОДАТА И ЗАЩИТАТА НА ЧОВЕКА, КАТО ЕДИНСТВЕН ФАКТОР НА ДЪРЖАВНОСТТА ВБЕСЯВА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ, КОИТО МЕЧТАЯТ ЗА МИНАЛОТО СИ "ВЕЛИЧИЕ". БЪЛГАРИ МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ, ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ ДЕЦАТА ВИ В ЧУЖДИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ!!!

    Коментиран от #82

  • 74 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фашисти, сър":

    А КЪДЕ Е МЯСТОТО НА ТЕЗИ ФАШИСТИ ????СКОРО НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ ИЛИ ПРИ ТРАКТОРА ...ЗА НЯКАКВИ СИ ПАРИ ПРОДАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН ...СКОРО ЩЕ ИЗБИЯТ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО НАРКОМАНА ЗА КЕФА НА КРАВАРИТЕ
  • 75 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "руска комплексна атака":

    МИ СКОРО НАТО ЩЕ СЕ БИЕ САМО С ТОЯГИ ..ВИДЯХМЕ КАКЪВ БОКЛУК СА ОРЪЖИЯТА МУ ...
  • 76 Аз съм прост като Бочко

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Кресна":

    Кресльо, ти да не си заработил рубли в Коми, че така криеш откъде са ти парите?
    Не пиши глупости за бай Тошовия строй, с които да лъжеш младите, които е добре че не го познават, пък и не им трябва!
    Никой ц.ървул не е станал милионер нито тук, нито на Запад.Ако си искал да бъдеш в групата на крадците и мошениците да си го направил,но ако Сибила честен, мислещ и работлив защо не си успял,а плачеш че си зле?с
  • 77 Експерт

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Селянин":

    Коя е тази резолюция, а измислен селянин, или само си драскаш глупотевини и им се радваш, колко си "умен"?

    Коментиран от #101

  • 78 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "котАРак":

    12 змилиарда нов дълг за 2024 година
    На 27 място по икономически разтеж преди 40 години
    Факти Смятайте
  • 79 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Кресна":

    12 змилиарда нов дълг за 2024 година
    На 27 място по икономически разтеж преди 40 години
    Факти Смятайте

    Коментиран от #81

  • 80 баба Ванга

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "Кресна":

    ЕТО ТОВА Е ПРОПАГАНДА:
    АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ НО СЕ ХВЪРЛЯМ КАТО МАТРОЗОВ ДА ЗАЩИТАВАМ ЛЮБИМИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРОЙ НА ПСЕВДОКОМУНИСТИТЕ ЛИЗАЛИ 45г. РУСКИ ЗАД.НИ.ЦИ ! ТИ НЕ СИ КОМУНИСТ, А СИ ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР-НАГАЖДАЧ
    ОГРАБИЛ НЯКОЕ ТКЗС или ДЗС В РОДНОТО ТИ СЕЛО!
  • 81 Експерт

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Име":

    ТОВА ЗА ДЪЛГА Е ЛЪЖА В СТАТИЯТА, ЗАЩОТО ЗА ДА В 3% ДЕФИЦИТ, МОЖЕ ДА ВЗЕМЕМ МАКС.6млрд.лв. ДЪЛГ, КОЕТО Е 3% ОТ 200млрд.лв.-БВП!!! ....ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА!
    Но всеки си го върти и суче, както му е изгодно
  • 82 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Дедо Пене":

    КОИ СА ДЕМОКРАТИЧНИ БЕ СЪРВУЛ СМ0ТАН??? "ДЕМОКРАТИЧНА" ГЕРМАНИЯ Е СЛУГА НА АМЕРИКАНСКИТЕ КРАВАРИ ....ЗНАЧИ ДА СЕ ДЕМОКРАТ ТРЯБВА ДА СИ СЛУГА НА КРАВАРИТЕ И ДА ПРЕНЕБРЕГВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА СВОЯТА СТРАНА
  • 83 копи пейст

    2 4 Отговор
    Има някакъв такъв проект на Балканите. За него ми разказа един от сръбските приятели на Виктор Канзуров. Когато аз им пожелах куртоазно да забравим кавгите в миналото и да заповядат в ЕС, той отговори: "В новия съюз." Първо не схванах какво точно има предвид, после ми обясниха: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Аз му обясних, че това е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.
  • 84 Рекомунизация

    7 3 Отговор
    няма да има. Първо мозъците са достатъчно добре промити, второ Посолството бди. Българинът е доволен, че кара БМВ втора употреба и носи прет-а-порте от Бангладеш. Викаше ура, когато разпродаваха народната собственост, вика и сега ура, че рушат Паметник за милиони левове.
    Не се явил този, дето ще ми забрани да имам носталгия по соца. Живяла съм живия капитализъм и разни малоумни няма да ме разубедят във виждането ми, че капитализмът е алчен и нагъл строй, а у нас специално беше изграден на основата на кражба на социалистическо имущество и лъжи. Преди да преследвате хората си погледнете капитализма крадлив и фалшив.

    Коментиран от #102

  • 85 Ветеран от Протеста

    5 7 Отговор

    До коментар #71 от "Перо":

    Комунистическия Режим идва на власт след Окупацията на царство България от Червената комунистическа Армия...Референдум като в Окупираните от Руската армия в Украйна области...

    Коментиран от #92

  • 86 минаващ

    3 3 Отговор
    Тия пак не са си пили хапчетата.
  • 87 фбр

    4 3 Отговор
    Списък на подписалите си - ОТ БОКЛУК НАГОРЕ!!! ОТВРАТ !
  • 88 КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОНЕ СТРО

    5 2 Отговор
    ЯХА БЪЛГАРИЯ , А СЕГАШНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ОТКРАДНАТ И РАЗРУШАТ , ИДИОТИТЕ ДОЛНИ !
  • 89 ТОВА ПИСМО ДИРЕКТНО НА ПУТИН

    1 0 Отговор
    ЗА КЛОНИРАНЕ !
  • 90 ГОРАН БЛАГОЕВ , ВЛАДИМИР КИСЬОВ ,ЕВГЕНИ

    5 3 Отговор
    МИХАИЛОВ , ОГНЯН МИНЧЕВ -- НЯМА ДА ГИ ЗАБАВИМ И ЗАБРАВИМ ИЗОБЩО , КАКВИ МРЪСНИЦИ СА БИЛИ ДО СЕГА И КАК СА КРАЛИ !
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 МНОГО ЗНАЕШ ТИ НЕЩАТА ОКОЛО РУСНАЦИТЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ветеран от Протеста":

    ПРОМИТ БЕЗМОЗЪК !
  • 93 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    Единственото по лошо нещо от комунизма е това което оставя след себе си.ние като народ вече 34 години не може да се отърсим от миналото си.
  • 94 1529

    3 4 Отговор
    Ами той фашизмазапочва с вкарването на партийци в прокуратура и съд , или ръководната роля на партията се връща . Как така едно народно събрание се е провалило ще продължи да работи , това не е ли узурпиране на власта Демокрацията остава една утопия също както комунизма беше
  • 95 хихи

    3 2 Отговор
    На Калпав Демакрат ВълнатаМу пречи...
  • 96 ПаДа

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Другаре русофиле":

    Ти що не кажеш че 20000рубли са си 200евро щото объркваш тези дето живеят още у комуната
  • 97 Шопо

    5 3 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 98 Олга

    4 2 Отговор
    Лъха на най-мрачните времена на макартизма: лов на вещици, доноси, преследване и наказание за възгледи.
  • 99 Говедар

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Резултатите от последните избори":

    На които се дописваха бюлетини както им скимне в комисиите ли?
  • 100 Говедар

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Хрупай си хлебарковата филия със соево масло и недей грухтя, евроджендераст третополов!
  • 101 Не си ти когато си тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Експерт":

    78-ма сесия на ООН за борба с прославянето на нацизма, неонацизма

    un 78th session combating glorification of nazism
  • 102 Масова приватизация

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "Рекомунизация":

    Бе извършена от БСП и ДПС заедно ченгетата,с приватизационни фондове,Труд и Капитал, Доверие,на КНСБ,Ванчето Григорова, която е сиромахомилка,да каже кой от КНСБ взе хот.СПС в Пловдив,модерният Андрешко,Костя Копейкин да каже как е придобил и на каква цена имотите си ,Ангел Георгиев от Възраждане 410 кв м.къща за 55 хиляди,те правят бизнес чрез политиките си,които се харесват на не успешни хора,превърнали се в лумпен пролетариат.

    Коментиран от #104

  • 103 Гост

    3 2 Отговор
    Тази прокламация на извратената демокрация, що ли ми спомня на времената ,когато се прокламираше, или Живков и Брежнев, или нищо друго...... Милички, жалки сте, типично по български.....

    Коментиран от #105

  • 104 Допълвам

    1 3 Отговор

    До коментар #102 от "Масова приватизация":

    Властовите механизми се осъществяват посредствено политики,насочени към групи хора,Лос Барабос,"Барабите", е новото политическо крило в България ,то обхваща партиите,ИТН начело със Слави Трифонов,Възраждане на К.К.,голямата част от БСП,новата звезда Ванчето, и още,така наричаните патриоти, елитите им са МНОГО богати и имотни,като капитала им се базира на големи групи хора,в които те инвестират чрез политиките си.Така Лос Барабос имат влияние в обществото, което осребряват,сдобиват се с бизнес и имоти на добри цени.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 факуса

    3 1 Отговор
    вие демократичните продажници не е зле да заплатите това което не сте построили и събаряте,и е време да се направи референдум за ес и нато вместо да ги натрапвате на всички българи тез колониалисти
  • 107 факуса

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Резултатите от последните избори":

    кви избори с ала бала и съгласуване с посолството,в колония няма избори
  • 108 Витаещо

    0 2 Отговор
    Още ли витае духът на сифилистика ленин и пиянгурските лидери сталинисти с премахването на комунистическите паметници да се сложи край на това сатанинско влечение баста баста...разбрахте ли...!!!!

    Коментиран от #109

  • 109 Говедар

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Витаещо":

    Като не щеш ПСА на ти Паметник на Въоръжените Сили на Руската федерация!
  • 110 Комунистическата идеология

    1 0 Отговор
    е много по-хуманна и демократична от капиталистическата! Повтаряте една и съща лъжа, подобно на Гьобелс, но истината е точно обратното.

    Точно като лъжите на американците за войната в Укрия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове