Last news in Fakti

21 Декември, 2023 12:04 2 496 17

Карлос Контрера: Прикрива ли МВР поредна атака над български граждани?

  • карлос контрера-
  • араби-
  • нападение-
  • бой-
  • българи-
  • мвр-
  • българия

Това пита общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет органите на МВР

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женския пазар на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани, започва разказа за неприятната случка Контрера.

Той споделя историята на потърпевшите в профила си във Фейсбук:

Лицето В. К., заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“.

На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва, за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания, продължава разказа войводата.

Общинският съветник обаче е притеснен от факта не само за забавянето на реакцията от страна на полицията, но и поради факта, че до момента не се дава никаква гласност за случилото се. И според него такава е съдбата на още десетки подобни случаи, които са ежедневие за живеещите и работещи около невралгичните точки, в които са съсредоточени стоици нелегални мигранти в София.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ - престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания.

Граждани са сигнализирали общинския съветник от ВМРО с молба да поиска информация защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българското семейство.

Вероятно десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото. Аз обаче питам - кога ще има справедливост за жертвите, завършва своята публикация във Фейсбук Карлос Контрера.

Общинският съветник от години се бори с проблема с нелегалните мигранти. Негово е предложението центровете за настаняване от отворен тип да бъдат изнесени от населените места, именно за да се ограничи възможността за подобни нападения над български граждани. За съжаление, поради гореупоменатите причини, които възпират и МВР да дава гласност на подобни случаи, и това предложение удобно се „замита под килима“. А напрежението ескалира.

Позицията на Карлос Контрера във "Фейсбук":

Прикрива ли МВР пореден случай на нападение от мигранти над български граждани?

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женски пазаря на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани.

В. К. (спестявам името, защото не съм разговарял с него и нямам неговото съгласие за сега да обявя името му) заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“. На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания. До момента нападателите не са разкрити и задържани, а МВР умишлено прикрива от обществото подобни инциденти. Така десетки, ако не и стотици случаи остават скрити, а нападателите стават все по-дръзки и вероятно извършват нови и нови посегателства, защото се чувстват безнаказани.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ - престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания.

Граждани ме сигнализираха за този случай с молба да поискам информация като общински съветник защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българско семейство. Вероятно обаче десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото.

Аз обаче питам - кога ще има справедливост за жертвите?!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    13 20 Отговор
    Карлос от ВМРО???!!!! Даме Груев се обръща в гроба!

    Коментиран от #6

  • 2 българин

    23 4 Отговор
    те са помислили че са били украинци затуй са се забавили
  • 3 Нямаме закон за НПО

    37 1 Отговор
    Миналия месец алжирецът, който намушка с нож 3 деца и 2 възрастни в Дъблин е имал заповед за депортиране, издадена след като е бил арестуван през 2003 г.
    Той оспорвал заповедта с помощта на НПО-та (познайте чии) и през 2008 г. получил разрешение да остане.

    Ако беше депортиран през 2003г., никой нямаше да бъде намушкан. НПО-тата, които осигуряваха логистиката за пристигането на мигрантите, изхранваха ги, финансираха ги, осигуряваха им жилища и ги защитаваха с купища адвокати след извършени престъпления, са съучастници на престъпници и трябва да бъдат закрити.
    ...
    Надпис в Ирландия "Ирландските животи имат значение", се счита за анти-имигрантска реч на омразата !

    Това се случва след като имигрант намушка с нож деца в училище.

    Все едно в България да напишете "животът на българите има значение" и да ви съдят за "реч на омразата"!
    В какви времена живеем..
  • 4 Гепард

    25 0 Отговор
    МВР не Защитава БГ граждани

    Коментиран от #10

  • 5 Софианец

    4 3 Отговор
    Заменям 5 стане обзаведен до Женски пазар срещу празна гарсониерка в Младост 20 без доплащане.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Перо

    24 0 Отговор
    Района около женския пазар в София е свърталище на криминални елементи цигани и нелегални араби! Необходимо е денонощно дежурство на охранителна полиция в района!
  • 8 българско име Карлос

    7 17 Отговор
    Какво гражданство има воеводата кунтрера?! :)))))

    Коментиран от #11

  • 9 Странно

    7 3 Отговор
    Кои са тези симпатизанти като вие сте трима ти разбойника с маркуча и билла торбата
  • 10 Разкрит

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гепард":

    Здрасти Вальо
  • 11 Типичният българин

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "българско име Карлос":

    Войводата Карлос ахахаха

    Коментиран от #14

  • 12 Жмръц

    12 0 Отговор
    Смърф за амуджите!Вън от България!
  • 13 Ссссс

    6 0 Отговор
    Маааааннннгалллллллскаа България
  • 14 АГАТа Кристи

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Типичният българин":

    Досущ като украинеца със съветско гражданство - другарят Сергей Станишев !
  • 15 ЩО ГИ ПИТА ТУКА , ЩО НЕ ГИ ПИТА ТАМ ?

    2 0 Отговор
    ЩОТО ЗНАЕ ЧЕ В ДОСИЕТО МУ ИМА ЗМИЙЧЕ , КОЕТО АКО ИЗКОЧИ ЩЕ ГО ИЗЯДЕ !
  • 16 ВМРО Е БИЛА И СЕГА Е ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПА

    3 5 Отговор
    ТРИМАТА ГЛУПАКА ОБАЧЕ ДНЕС СА ЕДНИ СТРАХЛИВЦИ ДЕТО ПИЯТ И СЕ БИЯТ С МАРКУЧ И ПИРАТКИ !!
  • 17 Говедар

    2 0 Отговор
    Почакайте само да ни сполети нещастието Шенген. Като започнат да ни ги връщат всичките, които са ги регистрирали тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове