Last news in Fakti

24 Декември, 2023 14:11 2 898 44

Справедливост тип "МВР": "Забележка" е наказанието на обиждалата малтретирано момиче юристка на СДВР

  • сдвр-
  • протести 2020-
  • малтретирано момиче

Деляна Иванова явно смята, че няма никакъв проблем в твърденията ѝ, защото се е обърнала към Административния съд с искане заповедта от ноември за наказанието да бъде отменена

Главната юрисконсултка от СДВР, който използва обиди по адрес на момичето, малтретираното от полицаи по време на летните протести през 2020 г., заслужава за нарушението си само забележка. Това е решил директорът на столичната дирекция на МВР, съобщи "Сега", като се позова на справка в съдебните регистри, тъй като служителката на МВР е обжалвала наказанието си. От МВР потвърдиха, че Деляна Иванова е получила най-лекото възможно наказание по реда на Закона за държавния служител.

Юристката стана обект на уж спешна проверка в МВР през юли, след като стана публично известно какво е написала в жалбата срещу решението на Административния съд в София, който присъди 40 000 лв. неимуществени вреди на Цветелина Цветкова заради действията на полицията спрямо нея под колоните на МС по време на летния протест през 2020 г. В касационната жалба до Върховния административен съд Иванова използва квалификации за момичето като "позорна", "недостойна" и "срам за младото поколение".

"Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че не си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример", пише Иванова.

Тя претендира, че съдът трябва да разгледа хипотезата на закона, според която, ако увреждането е причинено поради изключителна вина на пострадалия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е вината на пострадалата. Дали че е облечена провокативно, или че е била на протест, защото нито от двете обстоятелства не дава право на полицаите да извършат доказано незаконен арест, или пък да се гаврят със задържания, бил той и чисто гол.

"Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина срещу органите на реда и след това да се изкарваш "света вода ненапита и жертва" само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение", пишеше още в жалбата на юрисконсулта.

Иванова обаче явно смята, че няма никакъв проблем в твърденията ѝ, защото се е обърнала към Административния съд с искане заповедта от ноември за наказанието да бъде отменена. Делото е насрочено от съда за 25 януари догодина. По ирония на съдбата за същия ден във ВАС е насрочено и делото за обезщетението на Цветкова. Момичето вече окончателно осъди МВР за 20 000 лв. обезщетение за незаконното си задържане.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ченге

    80 6 Отговор
    Всички негодни роби на системата стават ченгета или мутри.
  • 2 мхааа

    48 8 Отговор
    Само Путя може да въздаде справедливо правосъдие изпращайки я в Сибир.
  • 3 Все тая

    66 9 Отговор
    Скъпи заптиета, вие сте една от причините държавата да остане на ниво бивша Губерния, бивша соц република итн… нищо няма да се промени
  • 4 ХаХаХа

    62 8 Отговор
    Така беше и по време на комунизма в България......Сега разбирам защо все тъпчем на едно място вече повече от 30 години. Държави като Чехия, Словения, Хърватска бяха даже след нас,а сега са поне век пред нас. Комунистите още дърпат конците в България,старата номенклатура

    Коментиран от #17, #33

  • 5 Мда

    71 7 Отговор
    Такива морални отпадъци работят в системата на МВР. И очакваме от тях да ни защитават?! Някой трябва да ни защитава от тях самите.
  • 6 2398

    63 2 Отговор
    Човек на някого. Политически или друг вид протекции.
    Свръх наказания и унижения за обикновените хора и никакви наказания за богопомазаните. Така е в Бг.
    Промяна ли!?
    Питайте К. Петков и Хр. Иванов къде е промяната им.
  • 7 az #СВО

    51 5 Отговор
    Интересно би било да се проследи съдбата на тази "служителка".
    Дори и да избегне житейското наказание, Бог вижда всичко, а от Неговото наказание спасение няма...
  • 8 Сатана Z

    16 46 Отговор
    Много добре го е казала юристката на лупенизираната кифла тръгнала да прави метеж срещу законното правителството на РБ срещу дребно заплащане от Соросоидите ОПГта.
    Тази пача няма ли родители да я възпитават?

    Коментиран от #35, #43

  • 9 глоги

    30 1 Отговор
    Главната юрисконсултка от СДВР, коЯто използва обиди по адрес на момичето,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 въпросче

    6 7 Отговор
    Защо е пак "юрисконсулта",нали е юрискосултка?
  • 12 Ветеринарен психолог

    55 2 Отговор
    Повечето милиционери са деградирали типове. Организирана престъпна група защитена от закона.
  • 13 Бг сбъркана логика

    29 2 Отговор
    Кой ще плати на потърпевшата, Деляна или плебса?
    Що си мисля, че плебса ще плати от данъците си!
  • 14 Евростат

    45 2 Отговор
    Количество милиционери на 100 000 жители:
    Германия - 192
    България - 620
  • 15 Айде

    48 2 Отговор
    Закриване на МВР, пълна ликвидация и създаване от нулата! Пряк избор на всички областни и столичния полицейски началници с един 7г мандат и възможност за отзоваване с 51% от броя на избралите ги! Същото и за министъра! Публични длъжностни характеристики за всички длъжности в полицията, КАТ и НСО!

    Коментиран от #18, #24

  • 16 мхааа

    36 3 Отговор
    Правилно, къде е тръгнало момето на нерегламентиран протест в този си вид. Трябвало е да е облечена с ватенка, каска, бронежилетка, наколенки и подлакътници.
  • 17 ямбол

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    подчертавам - не съм бил никога комунист , не съм бил комсомолец /пионерче и чавдарче - да / но тогава съм бил малък за да мога да се ориентирам правилно , но сега след като се натъквам на толкова неистини , започвам да си мисля , че вините и бедите на нас хората не са от политическата принадлежност и от поста , който заемаш , а от несавършенството израдено у нас и най - вече духа който те е оформил като човек .
  • 18 Ветеринарен психолог

    31 0 Отговор

    До коментар #15 от "Айде":

    Няма как мафията сама да си отреже главата
  • 19 Тото

    6 17 Отговор
    Забележка е достатъчно порицание.
    Като искате уволнения , работете в големи американски корпорации.
  • 20 Цв Цв, с новата служба за Подслушване

    12 4 Отговор
    наречена Киберсигурност,?? Тея новите ще ви ударт от Земята и Теб и Трактора!! Сега ще подслушват и влизат в компютри и Телефони без Съдийско Решение!? Всичко щее по Параграф "неизбежна необходимост" "национална сигурност" "опазване на Демокрацията и Евроатлантическите ценности" Чакаме Да Започне Тоталното подслушване и Четене на всякаква лична и фирмена Кореспонденция!! Мотивите са вече СЪЧИНЕНИ! "Киберсигурност срещу Русофили, Путинисти, ще има много подобни Измишльотини!
  • 21 Ммм...да

    15 7 Отговор
    Всеки може да протестира.Стига да не прави ексцесии.Незаконен протест има само в Русия.
  • 22 Все оная

    23 1 Отговор
    Все тая - при бившата соц.държава нямаше татуирани и брадясали заптиета и не охраняваха с автомати и кучета центъра на града,а границата
  • 23 Хъмпи

    16 3 Отговор
    Ченгетата борят раждаемостта, като ритат момите в корема за да не раждат.дпс

    Коментиран от #30

  • 24 Ф. Дзерджински

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Айде":

    Еееей, тогава как ще натаманим изборете?
    Нали ще вземе да спечели някой полит не коректен на посоля?

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Хорхе

    18 5 Отговор
    Правото на протест е гарантирано по конституция. Както и свободата на словото. Ако на някого това не му изнася а дърпа към Раша.
  • 26 Алигатор

    12 0 Отговор
    Баба Яга е само да бие и да контролира наркоразпространението .
  • 27 А ти знаеш ли?

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ф. Дзерджински":

    Какво е правил твоя феликс джердисания се?

    Коментиран от #32

  • 28 Абе Феликс Джърдисания

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ф. Дзерджински":

    То Сталин не те ли джърдиса ?
  • 29 МРЪСНА. ФАШИСТКА. ИЗМЕТ

    10 0 Отговор
    ВСИЧКИ. НА. ТРИБУНАЛ !!!
  • 30 Абе Хъмпирчо

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хъмпи":

    Глам ли си, или шиби, шиби даг ?
  • 31 Шибидакови

    4 3 Отговор
    Русофили да се шибидакват.
  • 32 Ф. Дзерджински

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "А ти знаеш ли?":

    Прочети малко(ако можеш) и ще разбереш.
  • 33 Калчо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХаХаХа":

    По тези и други въпроси относно БКП, се обръщайте към другаря от Банкя. Сега от кабинета на духовния си баща, може да ви обясни колко години протестиращите ще ги е страх от нови протести.
  • 34 Факти

    13 0 Отговор
    Тъй като от 40 г живях в блока на меверето, имало е един с татуировка, дори ми бе нтересно, но явно е бил човек на дс, сина му е също ченге, на висок пост, а майката е на държавна служба и е от пд селата дошли навренето в града и обиждаща майката, ако дойде х ще яде бой, защо ли, простотиите на някои нямат граници. Писна ми от прости българи от селата, но нейсе, да са живи и здрави на цветанов, борисов, цветка колко ли са им бутнали. Държание нула, но с етносоте се подмазват, кой го умее го умее, двуличници без образование, а юристи с отлични дипломи, ченгето старото, да ходи да пасе крави. Липса на домашно възпитание.
  • 35 Сатаната

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана Z":

    Ти да не си от кукления театър.
  • 36 хосето

    8 0 Отговор
    От какво ви е страх?Полиционера и съдията са такива на работа.Като излезат от работното си място и хвърлят униформата,на улицата са никой.Включете шамарената фабрика тогава.Да им държи влага.
  • 37 Истината

    14 0 Отговор
    ПОЛИЦАЙКАТА НА /георги семерджиев приятелката/Е ТОЧНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ НА ЮРИСТКАТА ОТ МВР!!!!
  • 38 Дейвид

    11 0 Отговор
    Така е, правилно - не се ходи на протест леко облечен. Крайно време е да се облечем подходящо - с кевларени дрешки и добре подковани кубинки, да вземе по един винкел и да му спретнем един протест както се полага...

    Коментиран от #44

  • 39 СИМОНА И

    8 0 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖКА НЕ ПОЛУЧИ ОТ НАРКОМВР !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гражданин

    4 0 Отговор
    Тази юристка е завършила право в Симеоново и е достоен член на своята паразитна класа.
  • 42 Нико

    0 0 Отговор
    Вижда се че на снимката МВР–ОПГ също са по къс ръкав и дори без шапки. Докато българинът не им направи протест с оръжие тояги и бесилки явно нищо няма да се оправи. Тази да коментира татуираната приятелка на дилъра със стълбата. Нали са от едно котило престъпници.
  • 43 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана Z":

    Като видиш едно кръгче отблизо с диаметър 7.62 мм, тогава ще разбереш какво е метеж. Герберска подлога.
  • 44 Пор

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дейвид":

    Така е, едно ченге от 90-те години ми разказваше - "ОТИВАМЕ НА ПРОТЕСТ НА НЯКАКВИ СТУДЕНТИ, А ТЕ, КАТО ИЗВАДИХА ИЗПОД РИЗИТЕ ЕДНИ КОЛОВЕ И КАМЪНИ И НИ СМЯЛХА ОТ БОЙ". Тогава властта имаше някакъв страх от народа, но и хората не бяха толкова овце, както сега. Вземаш си раничката с едни противогаз вътре, ако хвърлят сълзотворни гранати, и се екипираш с разни неща по колана отзад, под дреги си връзваш на лактите дървени летви, с които да блокираш ударите с палка на ушевите и така - трябва да има активна защита.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове