Last news in Fakti

28 Декември, 2023 10:52 1 513 32

Пламен Димитров: Ще има протести, ако заплатите останат ниски

  • заплати-
  • доходи-
  • инфлация-
  • кнсб-
  • пламен димитров

Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво се купува от магазина

40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева, допълни той

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края. Устойчивото финансиране е много важно. Бюджет 2024 като цяло не е лош. Това каза за "Твоят ден" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Инфлацията беше покрита с ръста на средната работна заплата, по данни на НСИ. Тя обаче продължава да расте. Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво се купува от магазина. 40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева. С тези възнаграждения не можем да задържим тези, които работят у нас", коментира той.

По думите му около 350 млн. лева все още липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. "В земеделието нямаме никакви увеличения на заплатите, градският транспорт наскоро получи някакви средства. Там остава напрежението. В здравеопазването също няма ръст. В този сектор през януари също ще има напрежение със сигурност. Проектната готовност по капиталовата програма е доста ниска. Държавните структури има голям риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част", смята Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    24 8 Отговор
    не разбрахте ли, че на това правителство приоритет е Украйне?!

    Коментиран от #4, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Торанага

    15 1 Отговор
    Тоз е абсолютен олигоуфренд ! Не знам за какви стачки говори, като се съберат лидерите на местните синдикални организации и си направят екскурзия за 1 ден и се разходят по жълтите павета. Не е ясно от кого какво искат ! Стачка разбирам за 3 дена поне да се организират и да спрат работата у някоя фабрика на поредния олигарх като ясно се заяви докато не даде зпалата да речем от 3 000 лв. няма се работи.
  • 4 Пеевски подменя истината

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    И истинските журналисти с имитации лоялни на сглобката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    18 1 Отговор
    12 години мълчахте а сега заплатите да се увеличат е малко ли е сегашното увеличение. Трябва да се съкрати администрацията в държавните ведомства...
  • 7 ТеслАта

    21 1 Отговор
    Тоя какви глупости говори. Земеделието е частно. Ресторанти и хотели плащат минимална заплата, 20% от работещите са пенсионери( те са съгласни и на 500лв. заплата). Абсолютната стойността на "сивите" запплати е около 70% от декларираните заплати( но това са чисти-без данъци пари т.е като разполагаеми пари 100%) Да излезе на улицата да види колко и какви коли се движат или да влезе в първият МОЛ и да ми обясни разминаването между доходи(заплати) и разходи. Пред болниците няма евтина кола( да пита пациентите какви допълнителни пари са дали). На учителите им удвоиха заплатите за 5г, а от училища и университети излизат полуграмотни идиоти.
  • 8 Фарс

    13 0 Отговор
    Някой вече да плесне един шамар на този, много ви моля!
  • 9 Сократ

    8 4 Отговор
    Тоя пък. Вдигат заплатите с 10%, цените с 300%.
  • 10 Уркп

    16 0 Отговор
    По полека бе, Пламенчо. Кажи колко протеста направи докато Боко беше начело на държавата 13 години?!
  • 11 Пиш Ман

    4 2 Отговор
    тоа па протести хахаха ганио габара не би протестирал ако ще сглобката да предложи демонтаж на главата му
  • 12 Ами

    5 2 Отговор
    Започвайте наистина да бачкате и заплатите няма да са ниски. Администрацията наполовина и ето ти 20% увеличение на учителските заплати.
  • 13 Гост

    5 1 Отговор
    Протестирай си. На тях не им пука. Като се уморят да властват, и напълнят офшорните си сметки, търси ги на някой топъл остров с вечно слънце.

    Коментиран от #16

  • 14 Мдааа

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    а на служебните приеоритет е кремълския Блатаристан. По-добре това правителство отколкото слуги на кремълхелл.
  • 15 мани беги

    1 1 Отговор
    протест незнам дали ще има, но ня да има кой да им буфка! има стотици хиляди свободни места, които така ще си и седят ... а ако минем в евро, то заплатите ще идат много надолу и сумати хора ще буфкат за стотици евра, които ня да им стигат за квото и да било, та тогава ще гледате протести! тогава ептен няма да има кой да работи и свободните раб. места ще минат 1 мелеон!
  • 16 Съвременник

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Погрешно е да смятаме, че се пълнят само "офшорни сметки", защото в една и две декларации на власимащи и властупражняващи нашенци имаше изписване на чутовни за обикновения българин "спестявания от заплати/възнаграждения"!? А в тях никакъв синдикат или партчовеколюбци не се вглеждат като в "омерта" и дори напоследък избягват да излизат и медийни данни, въпреки мнението на масите за така причиняваната инфлация.
  • 17 Малий

    3 2 Отговор
    При служебните правителства на Радев немаше протести, заплатите беха големи .!
  • 18 мани беги

    5 0 Отговор
    в язаки и в много от големите хранителни вериги заплащането започва от 1200лв. нето и дори на билбордове обявяват за своб. позиции и има схема на заплащането като обясняват, че стартово еди колко си, след еди колко си месеца ще е еди колко си и т.н. ... няма ли кой да им каже на тия измислени меринджеи, че така не се прави :) порочни практики творят! все схеми разни пф! а трябва да дават стартово тая цифра дето те най-накрая са изписали, че сед някви си год. ще я достигнат хах :) и все им липсват кадри, ми жа им липсват :) нямало кой да им даде оназ високата сума пари стартово, трябвало време да мине, ам отговорът на тфа умозаключение тяхно е, ам ня кой да ви се навие на простия акъл да ви буфка за тая стартова сума! и когато и двете страни се инатят, то се получава дупка от адин мелеон своб. раб. места, които ня бъдат запълнени от хора от азия! капиш мафиозо?
  • 19 Въпрос

    2 0 Отговор
    Този пък кой е ?
  • 20 Делян

    6 0 Отговор
    Никой вече на вярва на синдикати в България, защото такива просто НЯМА! Ако някой нещо иска да направи за да е полезен, е да се бори заплати и пенсий да се вдигнат с поне 50% от сегашните им нива и то от 1 януари 2024! Всичко друго е пародия! Съвсем нормално няма желаеши за работа и всичко отива на запад! Щом има пари за високи заплати на депутати, министри, селски кметове и общинари, ще трябва се намерят и за останалите хора!
  • 21 Българка

    5 3 Отговор
    Заплатите на чантаджиите в държавната администрация са по-високи от тези на много работещи и произвеждащи в частния сектор. Синдикатите се превърнаха в паразитни държавни рекетьори. Стига са защитавали само безполезни и нищоправещи чиновници.

    Коментиран от #22

  • 22 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Ако се разведеш и поискаш от общината документ за семейно положение, някой "чантажия" трябва да те обслужи, нали? Иначе сама трябва да се обслужиш и да видим как ще стане. В паспортното същата работа и т.н.

    Коментиран от #29

  • 23 Динев

    1 7 Отговор
    Който е необразован и мързелив е беден. Който е образован, говори езици и не го мързи е богат. Такива времена дойдоха. При комунизма беше обратното.

    Коментиран от #26

  • 24 Мдааа

    4 0 Отговор
    Тиквата пак активира пълначите на Чекмеджето да клатят Държавата.
  • 25 Стига Ла

    3 0 Отговор
    бе Пацо.Какво произвеждаме че заплати да има , какво можем че някой да ни ги даде , и най важното , къде е този млад народ че да е научен на труд и да работи.Сега ясно е, членския внос се свива , но то народа си отива оттам и вие,лошото е че ни народа го разбира ни вие.
  • 26 Енгелс

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Динев":

    Комунизъм няма. Имаше социализъм. Ограмоти се.
  • 27 Чекмедже бабаит

    1 0 Отговор
    ДА ДА заплата се дига, тока също от там и водата и храната и таксите и данъците а бе оправдават обезценяването на българския лев до подменянето му с евро, което ще е на същия хал специално за българия заради Безкрайните ДЪЛГОВЕ. И решението на всички проблеми се отлага за следващото правителство, което ще повтори. Това датира от управлението на иконата изобразена на 20 лева
  • 28 Миниращите миньони

    1 0 Отговор
    Дефинирайте "ниски". Защото младите нещо и на 1400 лева не се ловят. И са прави.
  • 29 ТеслАта

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Един "чантаджия" стига за тази работа, ама там са назначени 5. Пример- преди няколко години за получаване "Свидетелство за съдимост" в София се губеха часове и се искаха няколко документа и бланки. Ако не си раждан в София трябваха дни, опашки нерви , скандали. Сега една "лелка" натиска бутона на компютъра и готово. Процедурата отнема 1мин. Няма никой на гишето. Но съм сигурен, че другите 4 лелки се водят на някакъв щат там.Времената се менят, всичко се дигитализира, всичко се модернизира, населението намалява, НО държавната администрация НЕ СЕ ПРОМЕНЯ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 О т врати те лен

    1 0 Отговор
    ла й на р
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове