Last news in Fakti

29 Декември, 2023 08:37 1 121 32

Когато закупим нещо евтино, рискът да попаднем на нещо некачествено е голям

  • габриела руменова-
  • потребители-
  • стоки

От началото на 2023 г. се прилага нова наредба, според която пластмасовата кутия струва 20 ст. и всяка следваща година се увеличава с 5 ст. Това цели ограничаване на употребата на вредни пластмаси

Когато закупим нещо евтино, рискът да попаднем на нещо некачествено е голям - 1

При закупуване на пиротехника трябва да обърнем внимание кой е производителят и вносителят. Това е лицето, което носи отговорност. Лицето, към което ще се обърнем ако има проблем. Когато закупим нещо евтино, рискът да попаднем на нещо некачествено е голям. Това заяви Габриела Руменова от "Ние потребителите" в предаването "Денят започва" по БНТ.

По думите ѝ най-големите проблеми през тези празници са свързани с хранителните стоки в големите супермаркети.

"Нямаше възможност потребителите да използват талони. Не се даваше информация. Ако потребителят е отишъл в обекта да пазарува с талони и не може това е нелоялна търговска практика. Ако има технически причини, търговецът трябва да предупреди потребителя и да удължи периода на валидност на тези талони", споделя Руменова.

Тя коментира и поскъпването на пластмасовите кутии във веригите магазини.

От началото на 2023 г. се прилага нова наредба, според която пластмасовата кутия струва 20 ст. и всяка следваща година се увеличава с 5 ст. Това цели ограничаване на употребата на вредни пластмаси. Когато увеличаваме цената, но не даваме алтернатива, как изпълняваме тази директива. Повечето хора, които купуват храна обикновено са един член на семейство, или възрастни хора, за които е по-трудно и по-скъпо сами да приготвят храната си. Потребителите буквално са принуждавани да купуват тези кутии и това трябва да се разглежда като нелоялна търговска практика, посочи още Габриела Руменова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плашимир

    20 0 Отговор
    Ето така открихме и топлата вода!

    Коментиран от #20

  • 2 Истина

    18 2 Отговор
    Пълно е с некачествени, ерзац и менте стоки, за които на всичко отгоре искат от 01.01.2025 г. да започнем да плащаме в €вро !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радка пиратка

    25 0 Отговор
    И скъпо да е - все тая. Тук няма какъвто и да било контрол.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Я, тая откри

    16 0 Отговор
    Америка
  • 10 За кого работят тези?

    7 0 Отговор
    Цели на Комисия за защита на потребителите за 2023 г.



    Повишаване нивото на защита на потребителите при въвеждане на еврото в Република България посредством ефективен контрол на икономическите оператори, предлагащи стоки и услуги онлайн и в търговски обекти;
    Постигане на високо ниво на защита на пазара на територията на страната въз основата на ефективен контрол и обмен на информация между институциите посредством координирани/съвместни действия с други контролни органи;
    Повишаване нивото на защита на икономическите интереси на потребителите при придобиване на стоки и услуги по отношение на неравноправни договорни условия;
    Повишаване на нивото на защита на икономическите интереси на потребителите чрез оптимизиране на процеса за контрол на прилагането на нелоялни търговски практики от страна на икономическите оператори.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Точно, откакто

    14 0 Отговор
    Има наредба за ограничаване на пластмасовите кутии, разносната търговия на храна скочи в пъти! В градовете не можеш да се разминеш от разносвачи с големи чанти на гърба, а в тях храната е все в пластмасови и стиропорени кутии, с изключение на пиците! Дори и уж картонените опаковки, са промазани отвътре с пластмаса за непромукаемост! Тааа..- работи наредбата здраво…
  • 13 Иoн Българомъчител 🇲🇩

    3 1 Отговор
    Атанасова на фронт!
  • 14 Еми

    12 0 Отговор
    В нашата родина,тива е закономерно,но пък единственото качествено е,ниското заплащане на човешкия труд.Дори и чуждите фирми,бързо свикват,на тази реалност.
  • 15 Най-големите

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "За кого работят тези?":

    Злодеяния срещу човечеството на този свят, се еършат все уж в защита интересите на хората!
  • 16 Хората

    3 0 Отговор
    не живеят на Луната , госпожа !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ясно

    8 0 Отговор
    Отнася се за рекламираните Стоичкови домати на Кауфланда🍅🍅🍅🍅🍅
  • 19 антидържавата

    14 0 Отговор
    Проблемът в каубойски държави като България е, че и скъпо нещо да закупим рискът не е по-малък. Няма контрол на качеството.
  • 20 ГАААААААА

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Плашимир":

    Массированный удар по целям на Украине: гремят новые взрывы ЯКО ГИ МЕЛЯТ РУСНАЦИТЕ ХАХАХАХА
  • 21 Госあ

    9 0 Отговор
    Много арогантни и нагли лелки…бедните купуват евтини стоки. Освен това в много случаи, евтиното се оказва по-добро от скъпото.
  • 22 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Ейййй каква невероятна мисъл е споделена в заглавието..... Уау!!!
  • 23 Госあ

    9 0 Отговор
    Простолюдието е стигнало дотам, че кифлетата се хвалят как са си купили от скъпото, при положение че могат да го намерят и за по малко пари - същото ! Това е гордостта на дребната полуграмотна буржоа.
  • 24 Ментето стоки са

    6 0 Отговор
    нищо пред дивотиите на тия, дето се явяват да ни поздравяват, обясняват и натякват, вдъхновени птичи гласове такива.
  • 25 Кой

    8 0 Отговор
    й плаща на тази? Ми тя е гений. Такива уникални прозрения.
    Когато закупим нещо СКЪПО, рискът да попаднем на нещо некачествено е СЪЩО голям.
  • 26 Жан Клод ( с двата ножа)

    0 0 Отговор
    Иначе не е!
  • 27 Име

    0 4 Отговор
    Понякога хората пренебрегват себе си или взимат прибързани решения от страх да не са различни от уж общоприетото.
  • 28 Копуват нещо евтино хората, които нямат

    6 0 Отговор
    Пари??? А те в България са 60%от Народа! И пенсионери и такива, където работят!! Открихте," топлата вода"не всичи може, да са Държавни и Общински, чиновници оли Политици и Храненици на НПО! Не всички могат да са"абонирани за Държавни и Общински поръчки, не всички са, търговци на Оръжие, от Белата мафия, от Енерго мафията, от В и К Мафията, и Горската мафия, не всични са Ченгета Съдии и Прокурори и Адвокати Кожодери, наред ЧСИ и Колекторските мафии!! Милиардери,, заедно с Банкери!! ТЕЗИ НЕ КОПУВАТ ЕВТИНО!!!
  • 29 Риск

    7 0 Отговор
    Рискът е по-голям,, когато купим нещо скъпо и то да е некачествено. Да купиш скъпо, не значи да купиш качествено.
  • 30 Потребител

    4 0 Отговор
    Втори ден лансират тази куха лейка. Единствен извод е, че тази агенция трябва да бъде съкратена.
  • 31 Моарейн

    8 1 Отговор
    Лошото е, че и да купим нещо скъпо и прескъпо, опасността да попаднем на изключително ниско качество е същата, защото благодарение на продажните ни политици сме станали боклукчарника на Европа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове