Last news in Fakti

29 Декември, 2023 10:40 2 044 27

Цветанка Андреева: Борисов не може да бъде изместен от ДПС

  • цветанка андреева-
  • дпс-
  • пеевски-
  • борисов

"Публичното израстване на Пеевски" като лидер на процесите в управлението и геополитиката политологът отдава както на  притискането му по линия на "Магнитски", така и на войната в Украйна, която по думите ѝ катализира политическите процеси

Цветанка Андреева: Борисов не може да бъде изместен от ДПС - 1

"Това правителство доведе до изход от политическата криза, която спираловидно ни въвличаше в патова ситуация. Успехът на годината е съставянето на правителството Първо като външнополитическа ориентация на държавата и от друга страна – връщане към конституционната рамка на функциониране на държавата. Стабилизация е думата."

Това коментира в интервю за БНР политологът Цветанка Андреева.

"Публичното израстване на Пеевски" като лидер на процесите в управлението и геополитиката политологът отдава както на притискането му по линия на "Магнитски", така и на войната в Украйна, която по думите ѝ катализира политическите процеси.

Според Андреева, ако Пеевски оглави ДПС, това ще бъде "качествено нова ситуация" и "ДПС отдавна иска да излезе от етническата рамка, защото не е здравословно за тях чисто политически".

Цялата политика на ДПС вече е на показ и това я прави приемлива, посочи тя, но уточни, че от гледна точка на разделяне на порции обаче не е приемливо нито за ГЕРБ, нито за ДПС.

Борисов не може да бъде изместен от ДПС. Борисов е много по-доказан лидер, но в момента не е толкова на първа линия, каза Цветанка Андреева.

Относно предстоящата ротация тя прогнозира, че с оглед на знаците на ГЕРБ, че ще искат смяна на министри, ще видим такава.

Те гледат на това като сериозна политическа перспектива. Тя ще бъде трудна чисто институционално. Цялото правителство ще "падне" в момента, в който министър-председателят подаде оставка. Всичко това трябва да е много добре договорено партньорски, за да мине институционално гладко, подчерта политологът.

Андреева не изключва саботиране от страна на президента на втория етап на кабинета "Денков-Габриел".

"Едно е сигурно – ще влезем в период, в който Румен Радев вече прави политически планове. Безспорно това е лидерът вляво. Той може да оспори и лидерството на Костадинов и, разбира се, на Нинова. Виждайки в него такъв потенциал, се чертаят всякакви сценарии. Румен Радев има правото на своята партийна кариера."


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без

    25 1 Отговор
    значение от кого може и от кого не , той вече е у канала !
  • 2 Тома

    23 4 Отговор
    Как да се измести бати бойко като той от горе до доло е дпс.Целувал е ръка и други части от тялото на агент сава
  • 3 Питане

    31 5 Отговор
    Кое НПО обслужва авторката.
  • 4 3.14К

    15 5 Отговор
    .......каза Цветанка с пурпирночервените усни.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Леля Гошо

    13 0 Отговор
    Браво бе, Цветанке!
  • 7 Българка

    21 5 Отговор
    И Пеевски и Борисов за цялото си творчество е редно да бъдат наградени със затворнически одежди и гостуват на бай Ставри. Другото би било гавра с българите. Временно ПП-ДБ могат да партнират с ГЕРБ-ДПС, за да не тръгне България към Евразия и крепостно руско робство, но в дългосрочен план те са дали обещания за борба с корупцията пред избирателите си. Ако забравят това и се отклоняват дългосрочно, то те са политически трупове!
  • 8 кап БУРЕВЕСТНИКОВ

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "3.14К":

    ОФИС НА ОКОЛОВРЪСТНОТО и в банкянскипт клозет
  • 9 Ученика

    14 3 Отговор
    Цецка е ушенце, а и пее много добре по нотному...
  • 10 пешо

    11 2 Отговор
    баце и тая е минал с 200
  • 11 Пенчо

    15 1 Отговор
    Цветанке, барем да се беше сресала. Мязаш на разплетена дамаджана в главата. Ако си мислиш, че така си по-убава, много се заблуждаваш.
  • 12 Хорейшио

    11 2 Отговор
    Тая начервена и намазана с 1 кутия боя политоложка май тайно си мечтае за спалнята на Борисов. Оная с шкафчетата и презерватива. Само че е в грешка. Той си пада по доста по младо агнешко, даже и такова в прокурорска възраст
  • 13 Голата истина

    4 4 Отговор
    При бойко беше по евтино спор нема
  • 14 ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Права е,той си се самоизмести доброволно,на 90% го е направил със сглобката.
  • 15 Честито на другарите

    6 0 Отговор
    "Мирният преход" ще продължи до 2089-та.
  • 16 Пералня със сушилня

    5 0 Отговор
    Успехът на годината е изпирането на боко и шири.
    Думата на годината е пералня от марката ппдб.
  • 17 Малеее страх

    5 2 Отговор
    Тая гледа като пребозала!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мунчо

    7 1 Отговор
    Епа тая ако не знае Боко си е чист турчин, човек на Меди. Ама тая са я зели не да мисли, а да я клатат.
  • 20 зевзек

    5 0 Отговор
    много го хвалиш, ще ти купи и на теб рокля и чанта от Ермано Шервиньо, както беше купил на онази служителка в Министерски Съвет, още повече сега като си поотслабнала, ще ти лепне перфектно
  • 21 ДИАГНОСТИК

    8 1 Отговор
    ЦВЕТАНКЕ ДОКАТО НЕТИЕ ПРЕСЪХНАЛО КЛАДЕНЧЕТО РЪГАЙ ПИСАНАТА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ ДАНИ ОМАГЬОСВАШ КАКЪВ ВЕЛИК ПОЛИТИК Е БАЙ ГАНЮ ОТ БАНКЯ ИЛИ ПРОСТО КАЗАНО БОКО ТИКВАТА
  • 22 ганев

    2 1 Отговор
    ЕЕЕХ....ЦВЕТАНКЕ
  • 23 Лего

    4 0 Отговор
    Тази пухкавелка защо гледа така тъжно,все една са й са се свършили превръзките?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЧЕСТНО

    2 1 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТАЗИ ТЕКЕЗЕСАРСКА- ГАДАТЕЛКА! СТИГА Е РЪСЕЛА УГОДНИЧЕСКИ И СЕРВИЛНИЧЕСКИ ПРО..СТО..ТИИ! АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ПОД...ЛО...ГИ! БОРИСОВ НЕ БИ МОГЛО ДА БЪДЕ ИЗМЕСТЕН ОТ ДПС, ДАЛИ? ЧЕ КОЙ Е БОРИСОВ - НЕ.....ГРАМ..ОТНА МУ...ТРА!
  • 27 Симеон

    0 2 Отговор
    Тази жена е Национално богатство! Много я харесвам! Невероятно е да я слушаш....
    а пък хубаво е и да я гледаш....!
    ....
    Честита Коледа ...и за много години! Поздрави от Австралия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове