Last news in Fakti

30 Декември, 2023 05:47 3 497 25

Жана Попова: А как г-н Пеевски е гледал забранена телевизия?!

  • жана попова-
  • журналистика-
  • петър волгин-
  • делян пеевски

Когато казваш на журналистите какво да правят, имаш голям проблем като управляващ, заяви преподавателят във ФЖМК

Жана Попова: А как г-н Пеевски е гледал забранена телевизия?! - 1
Снимка: БНР

"Винаги има такъв проблем в обществените медии – всички политици, които имат интерес да ги контролират, имат свой човек. Винаги е било така. Аз съм ги виждала в БНТ, знам кои са били през годините в БНР. Това се случва и в момента. Защото иначе г-н Пеевски нямаше да знае, че тук има такова нещо. Въпросът е отвъд Пеевски как да си казваме когато нещо не ни харесва. Защото в момента ситуацията е абсолютно блокирана. Каквото и да каже Програмният съвет със своите мотиви, те няма да бъдат чути от Волгин, защото Пеевски вече се е намесил в тази комуникация."

Това коментира пред БНР Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация.

В отговор на въпрос трябваше ли да бъде свалено интервюто с руския посланик Жана Попова заяви:

"Петър Волгин трябваше да има най-важната дума, когато се обсъжда този въпрос. Ако на този Програмен съвет той не е присъствал, доколкото разбирам – по негово желание, имаме проблем. Защото саморегулацията означава ние журналистите да можем да си кажем какво правим. Петър Волгин допуска една грешка – че като имаш свобода на словото, трябва да правиш велики неща. Понякога той я използва само за да дразни с едни и същи събеседници. Факт е, че в България няма много хора, които да имат смелост или дързост, да не са санкционирани от работното си място, за да изразяват позицията си, но аз помня онзи Петър Волгин, който може да задава много добри въпроси и на Костадин Костадинов, и на Митрофанова за това какво прави нейната държава или нашата партия тук, в България."

По грешен начин беше съобщена новината, че Петър Волгин е дал интервю на забранена телевизия, посочи преподавателят и попита "как г-н Пеевски гледа тази телевизия, като е забранена".

Може да си много добър политик, прекрасен лидер, но когато тръгнеш да казваш на медиите и журналистите какво да правят, имаш голям проблем като управляващ, коментира Жана Попова по повод изявленията на Делян Пеевски и на премиера Николай Денков по медийни казуси. Когато в свободна държава се казва на един журналист какво да говори и какво да прави, това е проблем, смята тя.

"Вторият ми съвет е да не дават акъл на ДАНС какво да проверява. И третото – едното е свободата на медиите, другото – свободата на изразяване на мнение. Ние в момента имаме проблем с нашите медии – не е такъв, какъвто е в Полша, какъвто е в Гърция."

"Държавни медии означава държавата да ви казва какво да говорите. Държавата така и не направи фонда, от който да се финансират медиите. Ако ни се предложи добър вариант и добър продукт, никой от тях няма да откаже", каза Жана Попова в предаването "Преди всички".

Във война няма журналистика, подчерта още.

Законът за радиото и телевизията е остарял, но не можем да сменяме целия закон, изтъкна Попова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Задкулисието

    65 5 Отговор
    в България е основен проблем в обществото. Шепа “хора” разиграват всички институции в държавата и правят всички ни на маймуни вече 30+ години. България се командва от турци, това е жалката истина!
    Пишете, че царят е гол!
  • 4 От всичко

    67 2 Отговор
    Казано тук - къде въобще видяхте свободна държава и свободни медии, че говорите за такива?
  • 5 ИСТИНА Е

    42 3 Отговор
    Шишо е най-голямото перде. Та и идея ако имаше какво мисло народа за него, щеше да си сложи важет на първото срещнато дърво
  • 6 Име

    28 2 Отговор
    Българите сме хитри - подиграхме се - ама какво. Пак ще трябва да се извъртаме до безкрайност.

    От Русия свободата - от Чехия - бирата, а от Германия - фабричните работи, от Американците - свободният дух, а какво да кажем - от Франция - модата, а от Англия - чувството за хумор.

    При този меланж, българите предпочитат - шкембе-чорба и - да се млъкне международно.

    Минаха времената на империите, при това - отдавна.

    Сега е време - за изкуство, литература и - филми. Може и на военна тема.

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Джо

    19 2 Отговор
    Има го в Ютюб,възможно е да е невидимо от България.
  • 9 Слабо

    6 21 Отговор
    Госпожа преподавателя пари за дрехи ли няма..журналистиката винаги е работа с хора което значи че част от работата е да изглеждаш добре
  • 10 Защо бе другари

    9 33 Отговор
    С какво мнението на Митрофанова се различава от мнението на Захарова..Песков и тн..в държавата наречена РФ се повтарят едни и същи неща от 2 години без промяна..троловете им повтарят едно и също..в руските им глави ако повтаряш една лъжа достатъчно дълго тя спира да прави впечатление и почва да минава за истина
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 за свободата на България

    19 2 Отговор
    Пеевски ще отслабне съвсем скоро толкова, колкото тежат вътрешностите му
  • 14 Александър

    1 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като пазел паметника...колко изоставени паметници на български войници има, той нашия пазел паметника...е добре го опази

    Коментиран от #22

  • 15 Дълес

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    Съединената американска империя, още си съществува ... световното ционско правителство - също ...
  • 16 При последното

    3 12 Отговор

    До коментар #11 от "Като окаушим всички русофили":

    окаушване, не са били русофилите ... стискай, бузи !
  • 17 БеГемот

    20 1 Отговор
    Информирали са го от ДАНС нали им беше начални ...те пък я гледат нелегално щото санират разузнавателна информация за сглобката и едно ксерокопие пращат в руското посолство щот човек никога не знае.... хаххах..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    22 3 Отговор
    Ами,то при тоталитарния социализъм нямаше такава цензура, както е сега при извратената демокрация, само си спомнете множеството стари филми, които осмиват недъзите на соца и които и сега излъчват често по БНТ, така, че мили съвременни критици, прогнилата ви демокрация и зле скроения ви евроатлантизъм що ли напомнят на едни стари времена, когато нямаше нищо по добро от Живков и Брежнев, от БКП и КПСС, както и от социализма, така, че лижете сега гъ...за на Урсула и обяснявайте, че само Русия ви е била окупатор, ...жалки сте в напъните си.....
  • 20 Олга

    6 11 Отговор
    Как някои жени нямат вкус и чувство за мярка.На тази възраст и тези габарити пусната коса трябва да бъде прибрана, ако ти не си в къщи и не метеш двора.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Александър":

    Колко?
  • 23 Боже пази България

    1 3 Отговор
    Ето как СУ наказва безобразницата проф. по история Дарина Григорова,която от трибуната на СУ учи нашите деца: Декларация на Академичния съвет на СУ/ Голям смях, вместо незабавно да я изгонят, защото тези нямат морал да си подават останките,те са като кърлежи ,впити в българската снага./
    По повод получените многобройни протестни писма срещу лансираните тези и идеи в интервю на Дарина Григорова, Академичният съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ заявява, че се разграничава категорично от изразената от нейна страна позиция.

    Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна. Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разума и академизма.

    Намираме за недопустимо подобно поведение от страна на университетски преподавател, още повече, че в интервюто се пропагандират открито и политически идеи, които пряко влияят върху актуалния обществен живот в България и уронват авторитета и престижа на най-старото висше училище в страната." Не може от държавни трибуни,каквато е и на МНР, БНТ, Парламента да се лее реч на насилие, омраза, заплахи, лъжи,призиви към Путин да денацифицира България след Украйна. Това е противоконституционно и противозаконно и след като държавните институции обслужват Кремъл и са
  • 24 Повръща ми се от грачещата С.Великова

    1 0 Отговор
    Когото в обществена медия каквато е БНР, една фамилия, тази на недоразумението Силвия Великова- съпруг и девер, си разиграва коня, бие колеги и налага своята воля, и служи на политиците, то там има голям проблем.

    Коментиран от #25

  • 25 Жалко,

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Повръща ми се от грачещата С.Великова":

    Силвия Великова винаги се е придвижване напред в кариерата си, с протекции и интриги. Тя е срам за журналистиката. Грачещ глас, граматични грешки, слугинаж пред политици, неприятен външен вид, това е Силвия Великова. Завзела БНР, което тя, мъжа й и девера й, смятат за своя частна фирма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове