5 Януари, 2024 05:07 3 071 5

Борис Станимиров: Доган охлади амбициите на Пеевски

  • борис станимиров-
  • ахмед доган-
  • дпс-
  • делян пеевски

Партията няма как да бъде оглавена еднозначно от етнически българин, заяви анализаторът

Борис Станимиров: Доган охлади амбициите на Пеевски  - 1
Снимка: Евронюз България

„Генезисът на ДПС е като една партия, която представлява етническите турци в България. Нейният генезис е от хора, които са се съпротивлявали на т.нар. „Възродителен процес“ и нейното устойчиво присъствие в политиката се дължи на непоклатимия вот на тези хора за ДПС.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime анализаторът Борис Станимиров.

„Съвсем логично е, че за да съхрани този електорат, партията няма как да бъде оглавена еднозначно от етнически българин. Ахмед Доган като опитен политик си дава много ясно сметка за това“, допълни той.

Според него ДПС открай време проявява апетити за разширение на своята електорална география и вероятно именно това ще бъде целта на участието на Пеевски в ръководството на партията.

Досега не съм видял г-н Джевдет Чакъров да е имал изявени контакти с Република Турция, какъвто беше Карадайъ например. Това е позициониране на много нива към партията вътре.

„Думите на Доган, че ДПС е на път да се превърне в платена корпоративна платена партийна организация, е удар през пръстите към прекалено високите амбиции на Пеевски през последните месеци. Тук му се показва жълт картон“, смята Станимиров.

По неговите думи целта на ДПС е да се превърнат в легитимен коалиционен партньор.

„Моето очакване е ротацията да се случи, а напрежението и подливането на вода ще продължи. Предстоят редица тежки решения като избора на членове на регулаторите и тъй като това са персонални назначения, там има най-голямо напрежение, лобизъм, изнудване и т.н.“, коментира още анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страх

    13 1 Отговор
    за загуба на голяма част от избирателите !
  • 2 Софийски

    2 10 Отговор
    Достоен, дано съумее да съхрани традициите, неясно остава защо анализира ДПС и защо не споменава за явните и връзки с рассия!?
  • 3 Българските турци

    12 1 Отговор
    64 113 941 са точно регистриралите се гласоподаватели в Турция !...А гласуващи с Бг паспорти са има няма 200 000 !... Хайде да добавим и потомците на изселниците на Вълко Червенков от 1950г и Татовите от седемдесете години ?!... Пак като сравниш , нищо работа !... Ама турските политици отиват на предизборна кампания и в Шумен и в Кърджали нали ?!...А за България 200 000 са солидна работа !... А има ли българска партия (неетническа ) , която да ни е дошла тука в Истанбул , в Бурса или другаде в Турция където са им двойните Бг граждани ?...Има ли някой , който да е дошъл и да ни е обещал нещо, ей така по обичай и да е искал да гласуваме за тях ?!... Какво ?!...Мислите, че няма да има кой да им гласува ли ?... Да дойде някой свестен Българин с калибър сигурен съм, че ще събере повече от ония бивши ,агенти и доносчици от ДПС, които идват и обират гласовете с евтин етнически шовенизъм и си отиват да "леят от пусто в празно " в Българското народно събрание , без грам полза нито за вас , нито за нас ...нито за Турция ,нито за България !!!
    Сега след толкова години са се сетили за "връзката с хората, в името на които преди 34 години уж било създадено Движението за права и свободи"! Е и какви права и свободи освен "мазните борби и карикатурното връщане на оригинални имена... без легитимиране като национално турско малцинство" са дали на тези хора до ден днешен ?!...

    Коментиран от #4

  • 4 Българските турци

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българските турци":

    продължение
    И казватe, че са етническа партия ?!... Каква етническа партия, когато официално в България няма малцинства и етноси различни от българската етност ?!...Сами си създавате ЛАМЯ та и тръгвате "да се борите и със саби да се колите" с нея... !!! Банално българско въображение !?
    Партията сателит на терористичният сепаратизъм на ПКК в турския парламент( в момента се казват ДЕМ парти... сменят си името когато натрупат актив от нарушения на конституцията на Турция, с цел да избегнат забрана) се ръководи от ешбашкани (съпредседатели) откакто съществуват и са в меджлиса ! Въобще не е нещо модерно , както твърдите в България !... Напротив , това е най закостенелият метод за вкарване на външни платени марионетки в националните парламенти на страни подлагани на политическа манипулация !
    Турците от Кърджали и Лудогорието отдавна са разгадали тайната на доносчиците на МВР и агентите вербувани от ДС и БКП с които държавата преди прехода държеше юздите на етническите малцинства !... Демокрацията наруши реда на хромозомите в ДНК то на българската държава, която в момента е изпуснала всякакви възможни и невъзможни юзди !...

    Коментиран от #5

  • 5 Българските турци

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българските турци":

    продължение
    Сега някои говорят за нова модерна визия, а други за преподреждане на обръчите , на една продупчена мафиотско - мутренска КАЦА за преливане от пусто в празно на гласовете на онези хора , които ги смятате за прости и неграмотни аморфни същества , които лесно се манипулираха и "кандърдисваха" до днешни дни от претърпелия метаморфозата на прехода екип от бивши доносчици и агенти с новото котило отгледано и възпитано от тях !!!... Нямате никакъв сносен довод или повод за да оплювате и очерняте хора , които са живяли с вас при еднакви условия и по време на Империята , и в Царство България , и в Народна Репулика България и продължават да живеят и честно да се трудят и борят за прехраната си и за правото си за свестен човешки живот и днес в годиите на безкрайния маратон на Великия ви преход !!!... Със заплахи или мутренски терор едва ли някой ще може отново да надене "ония здрави юзди " на занемареното етническо и религиозно съзнание на малцинствата в България ! Едва ли има вече някой , който все още не вижда явното поведение за етническо разединение или да вярва на лицемерните фалшиви думи за равноправие ?!...Така че, едва ли ДПС вече ще може активно да бележи и определя политиката на България ,ако постави начело явни деградирали всякакви бивши от бивша България !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове