Last news in Fakti

5 Януари, 2024 09:18 1 833 27

Станишев за Шенген: Не можем да бъдем дискриминирани заради вътрешни проблеми в чужда държава

  • сергей станишев-
  • шенген-
  • дискриминиране-
  • проблеми-
  • чужда държава

Трябва да има ясна дата, а не да се поставят нови условия извън критериите за Шенген, категоричен е още евродепутатът

Станишев за Шенген: Не можем да бъдем дискриминирани заради вътрешни проблеми в чужда държава - 1
Снимка: bTV

Винаги съм бил привърженик на това да настояваме да влезем едновременно в Шенген и по суша и по море. България и Румъния са изпълнили всичко и трябва да има ясни дати за приемането ни. Дълго време бяхме в поза на молитва, но няма някой, който не си е свършил работата. Не можем да бъдем дискриминирани заради вътрешни проблеми в чужда държава. Австрия има много интереси и в България и в Румъния. Това заяви евродепутатът и бивш премиер Сергей Станишев в ефира на bTV, цитиран от novini.bg.

Трябва да има ясна дата, а не да се поставят нови условия извън критериите за Шенген, категоричен е още той. По думите му ситуацията в Австрия само ще се изостря. "Винаги съм казвал, че в един момент трябва да се излезе от позицията на молител и да имаме малко по-твърда позиция, нашите партньори трябва да знаят, че това ще се отрази в двустранните отношения", каза още Станишев.

Той е убеден, че не трябва да се случват нещата чрез шантаж, защото и България може да шантажира.

"Трябва да търсим решенията достойно и със самочувствие. Не искам да подценявам работата на когото и да е, но един политик се оценява от резултатите. Засиленото присъствие на Фронтекс по границата ни само ще я укрепи", заяви още той.

Станишев заяви, че трябва да има институционализиран диалог, за да не се разкъсва управлението. "Нека да видим какво ще се случи в управлението, не виждам основа да се предвиждат сътресения", смята той.

БСП губи подкрепата на своите избиратели. Винаги съм вярвал, че политиката е въпрос на кауза, ако нямаш смислени предложения, които да променят живота на хората - за какво си там, да си министър или премиер - сигурно е приятно за личността, но какво от това, заяви той и добави, че БСП се състезава на терена на ВМРО, а не там където трябва да бъде, коментира още бившият премиер.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    25 8 Отговор
    Не ви щем шенгено, не ви щем еврото, Референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #17

  • 2 Без срам

    22 2 Отговор
    Не обяснявай какво може и какво не може, когато муцуната ти е омазана от това което си плюскал от тяхната ръка. Кой ни вкара в този обор?
  • 3 Пич

    17 3 Отговор
    Аа.....нас на ни дискриминират , а шушумигизират !!! Такива са ни ръководителите на държавата !!!
  • 4 ПЕС

    15 0 Отговор
    Очевидно може.
  • 5 Бай Фуй

    9 1 Отговор
    Кавал
  • 6 Гай Турий

    16 2 Отговор
    Не можем, но в еврейския съюз в който ни вкарахте, всичко е възможно, правила няма за самозванците на европейската демокрация. Всичко станало е изключения и те важат само за нищиите на турската граница.
  • 7 Помним

    18 0 Отговор
    как 2009 март трябваше да подпишеш изпълнителят на Белене, сделката ставаше необратива. Вместо това замина за Вашингтон, скоро след това стана ръководител на ПЕС. ГЕРБ печелят изборите, веднага пресконференция, че изпълнителят се оттегля от Белене. На следващ ден "плановете на Уестинг" кацат на бюрото на Борисов. Най-голямото предателство след Костов Шкода и Куневица-Пръмова. Да унищожиш срещу пост енергетиката на Държавата. Сега ще потрошите минимум 120 милиарда лева за старо поколение реактори на Уестинг с оборудване, лиценз площадки, проекти и т.н. Огромни проблеми, на Китай им трябваха 20 г., за да стартират, реално ги подмениха изцяло, плюс 10-15 г. строеж. Вие подярявате по-ново поколение за Белене, десет-шеснадесет милиарда лева струваше завършването с лиценз площадка, оборудване-платени. Предатели сте всичките, управлявали 34 г. и унищожили България.
  • 8 цв цв цв се готвеше

    9 1 Отговор
    да влизаме в шенген 2009 година . виждаше фирмен уют и благо за бизнесите . Сега се учат всички - изисквания , 1. и 2. , не може от раз . И сядат 7 месеца да разискват . Приятел на наш политик да ни пусне . Друг да отиде да пита защо не ни пускат . Най-добре правят изчакващите и учещите се . Как се влиза и как се излиза от Шенген . хахаха
  • 9 тиририрам

    16 0 Отговор
    Някой спечели много пари от тези проблеми, а сега ние страдаме заради него.
  • 10 Станишев

    13 2 Отговор
    Станишев! Трябва да си смениш Очилата! Проблемите са тук! Тук-Вътре в тази страна!
  • 11 Орби

    10 1 Отговор
    Този е роден в Херсон гризач!Няма един ден трудов стаж!

    Коментиран от #16

  • 12 Тъмен субект

    12 1 Отговор
    Ма те нашите се съгласиха, бе аланкоолу! Нашите "умници" крякат "да" на всеки бълвоч, който им се предложи. Трудно е да се осмисли че такова мало умие е възможно.
  • 13 Казваш Истината!

    9 4 Отговор
    НО!
    Ей сегичка дежурните козяшки троляци ще те обявят,че си руски шпионин...
  • 14 Майора

    5 7 Отговор
    Много е всно че условията са политически ,но дали и вие заедно с Радев и Копейкин чрез защитата на Путин и Русия имате вина , но не признавате! Така че докато нещата не се оправят нищо няма да се случи!
  • 15 Пустиняка

    3 5 Отговор
    Па на мунчо му паднАл пилоня
  • 16 Този не беше,ли

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Орби":

    С двойно гражданство?!М?

    Коментиран от #23

  • 17 Референдум

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    за излизане от ес и нато!

    Коментиран от #19

  • 18 Та Паци

    8 1 Отговор
    каква дискриминация бе шошон, ловиме мигрантите в центъре на столицата, не са решили, не са влезли в парламента. Не за шенген, вие за африка не ставате
  • 19 Копейките ви пущаме

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Референдум":

    вън от ЕС и НАТО и без референдум.
  • 20 незнайко

    8 3 Отговор
    Трябва , Трябва или Трябва да ни е гадно защото си избрахме тези подлизурковци за управници ! Европа си е била капиталистическа и такава ще си остане а ние нямаме място там !!! Това, че сме в ЕС е защото колониализма ПРОДЪЛЖАВА !!! Младите сега се радват на лъскавите дранкулки и афишират (това е бъдещето), но скоро ще разберат, че нямат нищо зад гърба си освен дрехите върху тях !!!

    Коментиран от #22

  • 21 Джоко

    7 1 Отговор
    Разликата в мисленето се формира от това кой си и каква школовка имаш. Като шеф на ПЕС можеше да помогне много но краварката от левия ъгъл се дистанцира. Бойко беше на власт и я държеше с Импекса. Сега какво да кажем за белия съсел, Петкин и Кокоркин. Убитаци от класа не на конци- на въжета. 15 години евро- атлантическа "ориентация" и пак забити и изолирани в пети и шести задунайски окръзи на съюза. Ролята ни е предначертана- външна граница, бежански лагер за талибани и джихадисти. Кой, бе ланколу ще те пусне до кацата с меда, като там местата вече са заети!? А, друга каца няма, няма и да има!
  • 22 незнайко

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    С една дума БЪЛГАРИЯ вече е КУПЕНА !!!
  • 23 Нищо бе...?!

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Този не беше,ли":

    Те тия с двойното гражданство,като тоя и Кирето сега са на мода...!
    Даже ,,Сглобката" и конституцията промени заради тях,да могат да ни управляват,като кротки добичета...!
  • 24 Веси

    6 1 Отговор
    Остарял си, чиче, ограбихте държавата и пак имате безочието да се показвате на хората.Нямаме нужда от хрантутници, ние, честните хора.
  • 25 Танас

    3 0 Отговор
    Станишев, Вигенин и ... Агоп от Пловдив решиха демографския проблем. Сегаа решават Шенген и нелегалната имиграция.
  • 26 Бамбука

    2 0 Отговор
    Изчезвай !
  • 27 Този

    1 0 Отговор
    Шебек толкова години в ЕС да беше ни вкарал в Шенген.Сега се сетила Мара да се побара,защото идват европейски избори и пак ламти за постове.Цял живот за 5 стотинки работа не е свършил,.ама на държавната хранилка.Айде Вън на тебе и такива като тебе некадърници и Бла ,Бла искам държавна ясла .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове