Last news in Fakti

5 Януари, 2024 16:18 1 872 26

Калин Стоянов поиска оставките на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора

  • мвр-
  • министър-
  • оставки на полицаи

Поводът е инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители

Калин Стоянов поиска оставките на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора - 1

Министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха извънредно оперативно съвещание с директорите на главните и областните дирекции на МВР в страната. Нова съобщават от пресцентъра на ведомството.

Поводът беше инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители. Министър Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна уредба, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол.

Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

„Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв

    38 2 Отговор
    инцидент ? Варварско убийство !

    Коментиран от #10

  • 2 Мда

    38 1 Отговор
    A на МВР министъра Калин Стоянов ведъж му поискаха оставката за побоя при протеста срещу БФС, когато той беше "на кино". И сега пак няма кой да му поиска оставката, защото е от герб...

    Коментиран от #18

  • 3 Май ка ти да е, ба

    19 0 Отговор
    СмърФ за Калин свинята
  • 4 долна държавица скоро ще има камъни!!!

    36 2 Отговор
    шефовете добре а УБИЙЦИТЕ защо са на свобода ??? ако аз и още няколко приятеля убием полицай с ритници ще ни оставят ли да се разхождаме свободно по улиците???
  • 5 Така така..

    24 0 Отговор
    А неговата - кога?!?!?
  • 6 калинка стоянова

    24 0 Отговор
    не си ли на кино ?
  • 7 може съда да ги върне

    26 1 Отговор
    двамата ако заведат дело . И замесника и шефа на охранителната полиция там са грешали много и често . Такава е работата . какво да се прави . Удушвача ще го съдят , а и втория . Колко да си як та полицайка натиска 2 крака, а други 2-4 натискат ръце и лице в земята . А имало и кютек здрав . Шутове, тупалки . Как лъжеха сутринта : Те Полицайте Не са нарушили нищо . Да . Ама Не . Нарушили и ги хванали с труп . Да .
  • 8 Панов

    24 2 Отговор
    Тази дето го е държала за кратака, докато останалите четирима го душат, да не същата полицайка, която през лятото на 2020 риташе паднала жена зад Колоните ?
  • 9 Василев

    20 0 Отговор
    Оставка на вътрешни министър от ГЕРБ - същият дето преди 3 години нареди да биват пребивани студентите зад Колоните при МС.
  • 10 Шопо

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв":

    МВР е ОПГ сега замазват положението с кадрови промени. Полицаите не са убили човека за да оправдаят заплатите си, убили са го за отмъщение.
    Това си е предумишлено убийство

    Коментиран от #14

  • 11 закъсняла

    22 2 Отговор
    но все пак мярка, може и да е имал психическо разтройство беглеца, но трябваше ли да го убият от бой като вързано куче насред улицата, и да не се сетят че ги снимат поне 10 камери, то и в САЩ при последната такава проява когато глутница бели полицай убиха чернокож спомняте ли си какво се случи в един щат, погроми и гражданско неподчинение, а полицайте отидоха на съд, прецедент в историята на САЩ, където полицията винаги е над закона, така че това ги чака и нашите мили полицай, и поради публичността на убийството, вероятно ще има и ефективни наказания, както при убийството на един Благоевградски наркодилър, на когото спецполицайте му отнеха и изгориха тефтера с всички длъжници в които фигурирха и самите те.
  • 12 Дякон Унуфрий Араллампиев

    23 1 Отговор
    Извършено е зверско убийство с елементи на съдизъм от униформени служители на МВР Жертвата е била в състояние на временна невменяемост което отежнява вината на убийците Оставка на Министъра на ВР Съд и затвор за всички убийци

    Коментиран от #13

  • 13 НЮ БЕЛЕНЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    НЕМЕДЛЕННО....
  • 14 ПРАВ СИ .МНОГО СИ

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шопо":

    ПРАВ.ПРЕДУМИШЛЕННО УБИЙСТВО И ТОЧКА.
  • 15 Да, бе

    12 0 Отговор
    Като ще сте безкомпромисни, хващайте пътя, че вярно рибата се вмирисва от главата, а вие направо смърдите...
  • 16 мдааа

    10 2 Отговор
    И така, имаме борец, бивш шампион, може би разхождал кученце да бензиностанция. След конфликт с младежи, внезапна поява на полиция, преследване с автомобили и смърт на преследвания. Стара Загора, където всички се познават А убития, като републикански шампион по борба със сигурност го знаят. Защо трябваше да го убият? Местен, семеен, няма да избяга. И на следващия ден могат да го приберат Вероятности- дрога, пари, неуредени сметки. Жалко.
  • 17 маЛКО

    7 0 Отговор
    трябва всички полицаи със шкембета които не пробягат 100 метра за 13,5 вън от мвр и всички с приятели мутри вън от мвр
  • 18 3.14К

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    Тоя сега беше във Виенската опера и ни натресе вируса Шенген по въздушно-капков път. Заедно с главния секретар шут в глутеуса и аут от министерството.

    Коментиран от #25

  • 19 Винкело

    9 0 Отговор
    Абе тука няколко човека... наистина ли приемате за нормално вързано куче да бъде убито с бой на улицата?

    Коментиран от #21

  • 20 дядото

    6 0 Отговор
    отново същите простотии.без приключили проверки и доказани нарушения- уволнения.после ще осъдят народа да им плаща обезщетения.в цивилизованите държави ,с достойни ръководства,първо министрите подават оставка за допуснати гафове във ведомствата им.но там,не и тук
  • 21 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Винкело":

    Никакви оправдания за случая не може да има Още на бензиностанцията е трябвало да разберат че човекът не ги чува Жертвата е била в състояние на афект от посегателството върху кучето Фактът че не е обърнал внимание на тумбата която го преследва е доказателство на тезата
  • 22 Павел пенев

    5 1 Отговор
    На видеото ясно се вижда,че двама от служителите на МВР ритат и удрят водача на колата която е катастрофирала. Няма данни,че преди това той е извършил престъпление или нарушение. Защо е трябвало полицаите да се правят на американски екшън герои? Преследване трябва да има само ако преди това лицето е извършил тежко престъпление.
  • 23 Криминалист

    6 0 Отговор
    Изхождам от богат опит -20 годишен в МВР-Криминална. Началниците ще си сложат "ламаринки на задниците". Ще топят редовите служители, за да отърват "кожата" и да пазят наближаващата пенсия. Но да не забравят,че няма ненаказан грях(изхождам от личен опит). Редовите служители( онези 5-6 изроди) от своя страна, като им запари под краката ще почнат да се "топят" взаимно щото бившо ченге в затвора-не е здравословно пък говорим за кръвнина около 100 000 на наследник. Персонално!!! Общата сметка, като бъде осъдено МВР виждам нещата около 500 000 лв. ще я ПЛАТИМ ВСИЧКИ НИЕ и тези които подкрепят полицаите и тези които осъждат БРУТАЛНИТЕ им деиствия в т.ч. и АЗ.. Като бившо ченге писах достатъчно по темата. Само с мускули НЕ става-трябва и акъл!!! това беше лав на един мой началник- ама истински НЕ като сегашните!
  • 24 Така така

    2 0 Отговор
    Във мвр то се събират от кол и въже затова ще трепат народа под улиците престъпниците не смеят имали права
  • 25 0000

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "3.14К":

    Ми то и боко беше глас секретар па после мина председател. И в държавата пълен батак
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове