Last news in Fakti

10 Януари, 2024 09:35 1 000 23

След "Възраждане": И ИТН внася жалба в КС срещу промените в Конституцията

  • станислав балабанов-
  • итн-
  • възраждане-
  • конституция

ИТН няма да номинират хора и да издигат кандидатури за регулаторните органи

След "Възраждане": И ИТН внася жалба в КС срещу промените в Конституцията - 1
Снимка: БГНЕС

Втора жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон на държавата ще бъде внесена утре. Ще го направят народните представители от "Има такъв народ", заяви народният представител Станислав Балабанов пред БНР.

Той обясни, че жалбата е готова и утре официално ще я внесат. "Чакаме да стартира пленарния ден. Жалбата ще бъде подкрепена от колегите от "Възраждане", вероятно и от БСП", надява се Балабанов.

ИТН няма да номинират хора и да издигат кандидатура за регулаторните органи, няма да "горим" наши хора. "Спомням си на онези коалиционни съвети в онази четворна 4 коалиция и опорката на Кирил Петков, че за регулаторите трябва да се изберат най-кадърните, най-подготвените, но и тогава се договаряха задкулисно. Корнелия Нинова стоеше удобно в управлението, защото и бяха обещали няколко регулатора", припомни депутатът от ИТН.

Той обеща, че ИТН в следващия парламент ще е още по-мощно представена и ще е друг облика на следващото управление. "Кирил Петков и Христо Иванов трябва да бъдат заличени от политическото пространство", заяви Балабанов в коментара си за работата на НС през 2024 г.

Днес приключва ваканцията на НС и депутатите утре влизат в пленарната зала.

Балабанов отново припомни, че изборът на регулаторите не е както трябва. "Като видите шефа на здравната каса, а Андрей Гюров в БНБ е против закона. Според Търговския регистър той все още се води част от НПО и доскоро е бил в изпълнителния съвет на ПП, което е нарушение на кандидатурата и членството в БНБ. Има и доклад на Изпълнителния съвет на БНБ, който потвърждава, че Гюров е незаконно избран, каза Балабанов.

Дългата ваканция била "странна, но това е приоритет на управляващата сглобка, те променят правилника на НС и Делян Пеевски си избира кога да работи парламента".

"Живеем в кошмар и искам да се събудим и като опозиция искаме да приключим най-скоро", надява се депутатът от ИТН.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има

    30 20 Отговор
    си хас и чалга трупата да не си предаде значимост ? Пред себе си !
  • 2 хаберих

    17 12 Отговор
    Пенсията ще бъде 37% от заплатата.
    Действащото “швейцарско правило” за ежегодно индексиране на пенсиите с 50% от ръста на средния осигурителен доход и с 50% от инфлацията през предходната година води до изоставане на пенсиите от размера на заплатите. Това е посочено в последната Конвергентна програма на България 2023-та-2026-та г. Това обрича пенсионерите да бъдат бедни на фона на размера на заплатите в страната, които така или иначе са най-ниските за държавите от ЕС.

    Коментиран от #19

  • 3 Трябва да има и жалби

    20 18 Отговор
    От граждански организации. Даже референдум. Подписки.
  • 4 Ханку брат

    26 18 Отговор
    При чалгаджиите важи правилото " Когато всички са наопъки, ние сме на терсене"! Всички видяха способностите им. Няма смисъл да се пънат толкова.
  • 5 Биг дик

    20 19 Отговор
    Е няма такъв смях с тия маргинални карикатурници. Балабанка глей си висящите цици на певачката.
  • 6 Информираният запознат человек

    8 20 Отговор
    Потният глиги пази президентя радевшенко
    Мили креатури на двуполовото в ПосолЯ
  • 7 Браво на ИТН

    23 14 Отговор
    Последното изречение е най точно! Живеем в кошмар, в който едни лъжци, крадци и предатели, разпродават България на чужди държави, лъжат, крадат, а народа спи дълбок сън!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Адрес 4000

    21 20 Отговор

    До коментар #7 от "Браво на ИТН":

    Ми то това се отнася съвсем точно за ИТН
    Те ни продават и работят за Матушка "велика"
    Иначе реват кански за суверенитет и патриотизъм
    Само че не български а рашистки

    Коментиран от #10

  • 10 Верно ли

    18 16 Отговор

    До коментар #9 от "Адрес 4000":

    Не е ли за марсианците? Колко трябва да ме отвращавате от ПП, ДБ и ГЕРБ, които спонсорират тези ниско интелигентни лъжи? Гнусно е да ви гледа човек, как си продавате бъдещето и страната!

    Коментиран от #11

  • 11 Адрес 4000

    18 18 Отговор

    До коментар #10 от "Верно ли":

    Лъжи лъжи колко да са лъжи :)
    Погледай само няколко дни партийната ви телевизия,да видиш каква пропаганда се лее
    Да споменавам ли предаването на Райчо Кънчо и гостуването на картовски
    Рашисти маскирани като консерватори

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стреляй докато трябва!

    0 0 Отговор
    Стреляй докато трябва!
  • 14 инж. Ганчо Илков

    17 14 Отговор
    Интересно противопоставяне говорещо за липса на Единство в полюса срещу Демократичната Ценностна Система. Проекта на Шоумена се явява с изказване срещу Измененията в Конституцията. Шоумена явно търси възможноста да се прикачи към някакъв си новоизмислен Политически Проект. Пробва с Корнелия, опитва с Президента, но липсата на Елементарна Коалиционна Култура и Духовно осъзнати Принципи обричат намеренията на неуспех. Позицията на Правителството е твърде силна относно принадлежността на България към Европейската Общност. Постепенно ПП - ДБ, ГЕРБ и ДПС набират сила. Обединени в Принципно осъзната Коалиция, ще направят още по силно Правителство, гарант за необратимоста в избраната посока - Демократичната Ценностна Система.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Иван гешев от народа

    12 11 Отговор
    егати "качествените" промени в конституцията, направени от престъпници. Кой от тези не е крал, не е мутра и не е бил "другар" или "другарски" наследник? КОЙ? Другарите станаха господари!
  • 16 Много сте прав

    17 13 Отговор

    До коментар #14 от "инж. Ганчо Илков":

    Шоумена прави политика на елементарно ниско ниво затова и последователите му са толкова и такива.Когато шоумена успя да заблуди избирателите получи много гласове но вече е поел пътя на атака вмро воля .Парти като итн имат два пътя или да бъдат патерица или ако не са одобрени за това да ревът колкото глас имат.Как досега не разбраха че с примитивен патриотизъм и плашене на хората с черногледство пътя е винаги път към забравата.
  • 17 Жалко

    13 15 Отговор

    До коментар #14 от "инж. Ганчо Илков":

    за хора като теб, с продадено бъдеще и страна, драскащи евтини лъжи и пропаганда на една престъпна сган като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи и съсипващи България, крадящи и лъжещи те!

    Жалко и за хора блеещи по ниско интелигентните ви лъжи и до вчера изкарвани от НПО-та да викат мафия на ГЕРБ и ДПС, а днес заедно с мафията, викат срещу всеки който пречи на мафията да лъже, краде и продава България!
  • 18 Хаха

    15 9 Отговор
    Поръчковите послушковци на Кремъл и Резидента са на първа линия да блокират всичко което може да ни извади от орбитата им и може да ни направи нормална и просперираща държава !
    Чалгари и клоуни нямат място в НС
  • 19 Хаха

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "хаберих":

    Пенсията е за да живееш на старини нормално а не да тънеш в лукс. Като искаш да имаш лукс да правиш каквото си пожелаеш, отиваш да бачкаш, да учиш, да инвестираш и след всичките тези години на тру и усилия се радваш на лукса от инвестициите си.
  • 20 Иван

    13 6 Отговор
    Карикатурата Станислав Балабанов лае ......, ама кервана си върви. На кой му пука че лае ?

    Коментиран от #21

  • 21 На българите

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    На българите ни пука, че човека за пореден път показва лъжите, кражбите и съсипването на България, а народа спи!

    Коментиран от #22

  • 22 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "На българите":

    Точно на българите не им пука, пука им на копейките !
    Само лъжа и измама ръси карикатурата продажна, както своя господар. 30 години лъжи и плява и цирк за масите в ефир !

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове