Last news in Fakti

13 Януари, 2024 19:47 1 952 36

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС атакуваха Терзиев: Не познава нито правомощията си, нито задълженията си като кмет

  • столична община-
  • кмет-
  • общински съветници

Политическата криза, създадена от спечелилите избори ПП-ДБ-СС, се превръща в управленска, се казва в позиция на групата съветници

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС атакуваха Терзиев: Не познава нито правомощията си, нито задълженията си като кмет - 1

Безпомощността често е плод на некомпетентност. Това е единственото обяснение за изпратеното от ПП-ДБ-СС искане за събиране на групите в Общинския съвет на 15 януари (понеделник) от 14 часа, на което да бъде разгледан "доклад" от кмета Терзиев, се казва в позиция на столичните общински съветници от ГЕРБ-СДС.

"Изпратеният документ е фрапиращ пример за това, че Васил Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си като кмет. Предоставеният ни „доклад“, озаглавен „Невъзможност за упълномощаване на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура BG-RRP-4.023 „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – етап II“, показва достигнатото ниво на управленски хаос и некомпетентност от страна на подателите, по следните причини:

На първо място внесеният от г-н Терзиев „доклад“ е безпредметен. Васил Терзиев и екипът му от зам.-кметове е редно да знаят, че избраният за кмет на Столична община може да делегира свои правомощия на кметовете на райони по силата на закона. Затова не се нуждае от разрешение (решение) от Столичния общински съвет.

На второ място внесеният от г-н Терзиев “доклад“ не е доклад. Изпратеният ни документ не притежава нито предмет, нито съдържа проект за решение. Последното е задължителна част за всеки доклад, който показва каква е волята на вносителя, в случая кмета, предложена за разглеждане от съвета. Необяснимо е как трима действащи зам.-кметове са подписали документ, който е правно недоразумение и с това са подвели и самия Васил Терзиев.

На трето място - внесеният от г-н Терзиев „доклад“ не е спешен. Необяснимо е защо в петък вечер (12 януари) кметът се сеща, че срокът изтича след 3 дни (16 януари). Ден по-рано г-н Терзиев заедно със съветниците от ПП-ДБ-СС и „Синя София“ поискаха следващото заседание на СОС да е на 25 януари. Подобно поведение носи всички белези на хаотичност и некомпетентност, което е лош атестат за управленските качества на новия екип, отговорен за София", се казва в позицията.

По думите им поведението на управляващите е безотговорно и към хилядите столичани, живеещи в блокове, които могат да бъдат санирани по обявената програма.

"Липсата на информационна кампания от страна на Общината към гражданите е тема, която ще използваме в последващи запитвания към администрацията. Многократно предупреждавахме, че политическата криза, създадена от спечелилите избори ПП-ДБ-СС, се превръща в управленска. Това, за съжаление, вече е факт. София се нуждае от работещ Общински съвет час по-скоро, а това включва и ясно мнозинство, което да носи отговорност за управлението на столицата. Управляващите София ПП-ДБ и “Спаси София” са отчаяни. Затъват в хаос и некомпетентност - това не може да бъде скрито нито от измислени "кризи“, нито от ултиматуми", категорични са общинските съветници от ГЕРБ-СДС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха

    33 1 Отговор
    Мики маус на снимката
  • 2 Обективен

    46 2 Отговор
    Герберистката мафия умира от яд, че не може да гризка милиони.

    Коментиран от #8

  • 3 Град Симитли

    23 1 Отговор
    Ант0ан Д0кт0р0у е к@п0т!
  • 4 писна ми

    35 2 Отговор
    Данчето трябва да кметива в сливенският поне за 3 мандата, а сега трябва да се проведат нови избори за общински съветници, като тези които бойкотират всичко да не са в листите.
  • 5 Тома

    34 1 Отговор
    За герб няма по добра кметица от фандъка защото 50% от парите ги редеше на бати бойко в чекмеджето
  • 6 Въй, въй

    26 0 Отговор
    Дали пък компетентната администрация, оставена в наследство, не го е информирала в петък вечерта?
  • 7 Бойко в затвора

    37 4 Отговор
    Гербаджиите са много гнусни и изключително нагли!
  • 8 А бе

    32 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Страх ги е да не им разкрият далаверите в столицата.
  • 9 Мдаа

    28 3 Отговор
    Гербаджии провинциалисти дават акъл на софиянец.
  • 10 Много

    32 3 Отговор
    Нагли тия двамата горе,бе.Терзиев да не е малоумен като вас.Страх ви е от ревизия крадливи мекерета и само търчите да ръсите лъжи.Хекимян голям смешник си.

    Коментиран от #22

  • 11 122333

    20 1 Отговор
    Антон Хекимянчу стоиш и се държиш като хилнат, като бойчето, нямаш ли собствена стойка и визия? Ех, че е кисело гроздето!
  • 12 Кекимяу

    16 1 Отговор
    Всички сме един дол дренки !
  • 13 Хохо Бохо

    23 4 Отговор
    Разбирам само, че мафията ГЕРБ иска да блокира София, защото не са на власт за да я управляват.
    А ще страдат всички.
    Благодаря ти МАФИО!
  • 14 между другото

    21 1 Отговор
    Сапунката със СОС започва да става досадна. Не знам дали не трябва да се направи така, че при невъзможност да се избере председател на ОС, временният(най-възрастен) да остава за постоянно.
  • 15 Тези

    24 0 Отговор
    няма ли да започнат да работят. Да им спрат заплащането!
  • 16 един

    20 1 Отговор
    Taка става когато се вземеш много насериозно,пък вземат и да ти дръпнат кокала от устата,и вече си господин никой,побесняваш направо!
  • 17 Строг

    29 4 Отговор
    Общински съветници от ГЕРБ получавате заплати от нашите пари, работете. Глупавите заяждания ви правят още по неизбираеми.
  • 18 Схемаджии

    5 7 Отговор
    Вече 34г. демокрация само такива ни управляват: Некомпетентни и неграмотни хора. А другите компетентни и крадливи. По добре не компетентен но честен.
  • 19 мддаа

    7 13 Отговор
    Терзийката е яко кухо парче....
  • 20 Терзийката

    7 7 Отговор
    Да се качи да ВЪЗСТАНОВИ ПСА И ВСИЧКО ЩЕ МУ ТРЪГНЕ ПО МЕД И МАСЛО....ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО!!!!
  • 21 Белезници и калъфи

    1 1 Отговор
    с различно предназначение, както и с различни видове връзки - мека връзка, твърда връзка. Избрали сме тези различни видове, за да можем да Ви предложим най-доброто, което да отговаря на вашите професионални изисквания и нужди. Разполагаме както с белезници за ръце, така и с белезници за крака
  • 22 Айде б е

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Много":

    Не ядосвайте човека на Боко че за миг е разтурил ш.....ната сглобка...
  • 23 Аферим, машала

    8 1 Отговор
    И кой го казва - арменското журналистче и Лили Вилков!?
    По една лопата и да ринат сняг, ама те и това не могат!!!
    Предишната поне руски език знаеше! Ама и Лили Вилков е бил в Дубна, пардон!
  • 24 хааааа

    3 9 Отговор
    И за какво го избраха? Поне всички видяха колко не може.
    А факти налагат цензура.

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Софийски

    11 0 Отговор
    Герпави нещастници
  • 26 Мечо

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "хааааа":

    Май страдаш по цигането.

    Коментиран от #33

  • 27 Светлина

    11 0 Отговор
    Ти да видиш, крадците в атака. Опротивяли са на всички софиянци с 18 годишното си крадене и двумесечното безделие. Пълни нещастници.
  • 28 Гост

    5 0 Отговор
    Има време ще се научи. Данчето до края не можа :)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "хааааа":

    Викой не се е родил научен! Всичко се учи в практиката. Просто го саботират и злепоставят.
  • 31 време е

    4 1 Отговор
    госпожица хахомян да се омъжи досадна е с истериите си,софиянци не са длъжни да плащат за истерииите на хахомянката
  • 32 Гражданин

    3 0 Отговор
    Тя вашата даскалица много знаеше тъй си отиде и не научена Всички от ГЕРБ (Граб) се правите на много знаещи и можещи а защо след вашето управление оставихте безброй проблеми на столицата които е трябвало да решите а все още не са решени и как смятате да ги оправите като непрекъснато бойкотирате новоизбрания общински съвет и кмет. Това показва колко сте способни в интригите и на зад кулисните игри
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ЧЕРИ

    0 0 Отговор
    АБЕ МИКИ МАУС ЛИ ЩЕ МИ КАЖЕ КОЙ ДА КАРА ВЛАКА АЙДЕЕ СТИГАА
  • 36 дядо йоцо

    1 0 Отговор
    МЛАД КМЕТ .ЩЕ СЕ НАУЧИ А ВАС ВИ Е СТРАХ ОТ НЕГО ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА КРАДЕТЕ .НАЙ СЕТНЕ ДА СПРАТ КРАЖБИТЕ 30 ГОД СТИГАТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове