Last news in Fakti

15 Януари, 2024 08:57 1 152 20

Иван Таков: Не са изключени и нови избори за СОС, но се надявам, че разумът ще надделее и ще има избран председател

  • иван таков-
  • избори-
  • сос-
  • разум-
  • председател

"Дали ще има бял дим днес над Столична община - мога да ви кажа, че нашето отиване на тази среща е свързано по-скоро с желанието ни от самото начало да говорим по нашите приоритети, които сме задали още в предизборната кампания, а и преди това. Вече не мога да разбера кой точно кани", коментира лидерът на столичните социалисти

Иван Таков: Не са изключени и нови избори за СОС, но се надявам, че разумът ще надделее и ще има избран председател  - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние в такива сватби няма да участваме и дори няма и да кумуваме". Това заяви пред БНР председателят на БСП-София Иван Таков относно блокажа в Столичния общински съвет и предстоящата днес среща в Общината.

"Дали ще има бял дим днес над Столична община - мога да ви кажа, че нашето отиване на тази среща е свързано по-скоро с желанието ни от самото начало да говорим по нашите приоритети, които сме задали още в предизборната кампания, а и преди това. Вече не мога да разбера кой точно кани", коментира той и декларира, че винаги ще участват в конструктивни разговори, които могат да доведат до добри решения за града, защото, по думите му, той вече е в аварийно състояние.
Таков обаче уточни, че това не означава по никакъв начин, че ще участват в разговор за избор на председател на Общинския съвет днес.

"Ние имаме наше решение. Ние сме издигнали наш кандидат за председател на СОС. Аз на този етап въобще не виждам защо трябва да променяме тази позиция", изтъкна той в интервю за предаването "Преди всички".

Според него, за да се намери изход от ситуацията с председателя на СОС, трябва да се мисли в тези разговори да участват всички групи в Общинския съвет.

Общи действия нито с ГЕРБ, нито с която и да било друга група в СОС, не сме имали, декларира Иван Таков относно искането за извънредно заседание днес по темата за програмата за саниране. По думите му нежеланието за участие в тази среща е тяхна позиция.

По думите на лидера на БСП - София не са изключени и нови избори за Общински съвет, но според него разумът ще надделее и ще се стигне до избор на председател.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    7 4 Отговор
    Синът на шумкаря пеко таков ;)
    Докъде се докарахме, двуграмов до сиганка
  • 2 Уви !

    9 4 Отговор
    Няма как - мис Бони се е заинатил/а/ и не иска друг /освен него/нея/ да бъде Председател на СОС . Тъй като нещата там са малко семейни /Бони , Сашко македончето и Терзийката са нещо като модерно семейство/ , Терзийката го е шубе да ядосва вироглавата си жена/мъж и сега се чуди как лавира между осемте СС гейт@ка и останалите от ПП/ДБ . Най вероятно , пак ще си избираме между синьо-розови еднорогчета , доказани лапачи и закоравели бандюги . Уви !
  • 3 Мъдрият

    4 3 Отговор
    Вече много пъти го пиша - но никой от СОС явно не чете тук, за да го предложи!

    Щом сте като орел, рак и щука - има само едно решение!

    Изходът е много лесен и мъдър - ТЕГЛИТЕ ЖРЕБИЙ!

    Коментиран от #16, #19

  • 4 Чума

    7 4 Отговор
    След като няма да кумувате, ще гледате отстрани като Нинова и подсмърчате, когато Герб напъне ПП в столичен мащаб, както и в национален! Както подсмърча Нинова, Взраждане истеряса по паметници и Шенген, а ИТН са си редовно незадоволени! Борис Бонев е на правилна и честна позиция, като иска да прати Герб в опозиция, но вие сами кумувате на сглобка в СОС с вашето може би дирижирано и режисирано твърдоглавство и опортюнизъм!

    Коментиран от #5

  • 5 ДА де

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чума":

    Ама не казваш коя е булката?

    Коментиран от #8

  • 6 АГАТа Кристи

    7 1 Отговор
    Ако синът на "другарят" Петко Таков си бе боядисал косата в червено, а не в черно, думите му щяха да хванат по-голям декиш в електората от ватници.

    Коментиран от #7

  • 7 обикновени престъпници

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "АГАТа Кристи":

    Не му е син , внук му е . Баща му е Янчо Таков /лежа в затвора по Живково време заради далавери с кожуси , сребро и валута , извършени заедно с друг аферист - Борислав Стоянов , който сега се пише за велик бизнесмен/.

    Коментиран от #9

  • 8 Чума

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДА де":

    В един съвременен акт е изостаналост да се посочва пол, зет, булка, снаха, мъж и жена! Стига ограничения! Нека всеки се чувства свободен да бъде какъвто, каквото и каквато си поиска и изживее всички прелести на общуването със себе подобен! Ето, в Гърция узаконяват ,,еднополовите" мероприятия, но защо изобщо трябва да се говори за пол при една демократична и цивилизована действителност!?

    Коментиран от #11

  • 9 АГАТа Кристи

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "обикновени престъпници":

    Благодаря Ви
    Струва ми се, че Янчо бе и в предаването "Всяка неделя" по БНТ

    Коментиран от #12

  • 10 Ханку брат

    6 0 Отговор
    Типичен пример за чугунена комунистическа глава. Кой е гласувал за тоя бе?
  • 11 Явно

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Чума":

    Си от организаторите на прайда

    Коментиран от #13

  • 12 Така е ,

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "АГАТа Кристи":

    заедно с Кеворкян .
  • 13 Чума

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Явно":

    Само им симпатизирам на палавниците, радвам им се и отразявам реалното състояние на нещата! Те нищо лошо не правят! Много са мили, интелигентни, сърдечни и учтиви! Така наречените уж мъже са гламави и вместо да говорят - ръмжат като динозаври! Виж Франция що за симпатичен премиер си избра и не ми задавай отговори!

    Коментиран от #14

  • 14 радост

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чума":

    Ндаа , Франция е "светъл" пример . Премиерчето (назначено от Президентчето) - любовник на Макрон от 16 годишно , омъжено за мъж (ама се разведоха) когото същото Премиерче назначи за външен министър , а па Президнтчето се ожени за баба си , за да прикрива какъв п.дал-п.дофил е . Изобщо - евро-атлантически ценности !
  • 15 българка

    3 0 Отговор
    Разум при комунисти ? Вместо тях мисли "Партията", а ТЕ няма нужда да мислят, защото "..Аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори"-Христо Радевски. Всеки от тях, който се е опитал да мисли е бил ликвидиран. В случая поръчката е да пречат, както впрочем и към тези от ГЕРБ, защото са от един дол дренки, от един кален дол!

    Коментиран от #18

  • 16 За в

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мъдрият":

    Случая спокойно може да се каже :
    И най-мъдрият може да е МНОГО пр... т.
    СОС не е детска градина дето да играят на "пускам, пускам кърпа" !
  • 17 Майора

    1 1 Отговор
    Типично за българина кой да води бащинс дружина! И докато не се постигне компеомис , нищо няма да се получи!
  • 18 Трета плочка,

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "българка":

    С радост констатирам, че по някога имаш проблясъци.
    Явно, когато не си на работа...
  • 19 спокойно

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мъдрият":

    Никой не би прибегнал до жребий, докато има някаква възможност да наложи на другите.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове