15 Януари, 2024 12:35 950 17

Борис Бонев: Още нямаме съгласие за избор на председател на СОС! Ротацията била отхвърлена

  • борис бонев-
  • сос-
  • председател-
  • софия

Запази се конструктивният тон, но и имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики

Борис Бонев: Още нямаме съгласие за избор на председател на СОС! Ротацията била отхвърлена - 1
Снимка: БГНЕС

Това беше една конструктивна среща, на която намерихме някои отговори, но по темата за избор на председател на Столичния общински съвет все още нямаме конкретно лице, нямаме съгласие. Това заяви пред журналисти лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев след извънредната среща в Столичния общински съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Предложението СОС да има ротационен председател е било отхвърлено от останалите групи, разкри Бори Бонев.

Когато има ротационен председател, който включва различни идеологически полюси, това гарантира форма на взаимен контрол, на баланс и възпрепятства залитането в една или друга крайност. Това би се случило, ако имаме само дясна консервативна коалиция или само лява коалиция. Но защо това не беше прието като идея, другите трябва да кажат, коментира Борис Бонев.

„За нас беше важно, че се запази конструктивният тон, макар да имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики. Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в правилната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не откликнаха на нея. В крайна сметка това не е разговор за коалиция, а разговор как да отпушим Общинския съвет“, допълни Бонев.

„Ще се опитаме още тази седмица да свикаме среща и да представим рамката на бюджета, тъй като, освен изборът на председател, важните решения за София са бюджетът и реформите“, припомни лидерът на "Спаси София".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОНЕВ

    20 5 Отговор
    СИ МИСЛИ САМО ЗА РОТАЦИЯ
    СИРЕЧ КАК ДА ГО ВРЪТКАТ НА СМЕНИ

    Коментиран от #7

  • 2 нови избори

    13 5 Отговор
    хайде готови сме да ви изринем Десари и финтифлюшкии..

    Коментиран от #6

  • 3 от самото начало

    11 5 Отговор
    се знаеше, че обяснимо ппдбгербсдсдпс предлагат неподходяща фигура на ДС кмет, видимо нефелен. Това не ти е да получиш активи от червените куфарчета навремето и ПАК да не успееш да развиеш бизнеса. Сега се наблюдава на практика! МЪКА!!!! ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Бонита,Бонита

    13 3 Отговор
    От двата стола,на средния ли седна? Милата, Бонита.
  • 5 между другото

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "от самото начало":

    Вашият кандидат за кмет беше нефелен, а преговорите са за председател на общински съвет.
  • 6 успокойте се

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "нови избори":

    Няма да има нови избори.
  • 7 хе хе

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОНЕВ":

    Защо тогава му завиждате, той предлага да се сменя с вас?😏
  • 8 Помияр

    9 6 Отговор
    Защо ПП ДБ все още оставят това лице бонев да стопира развитието и управлението на софия И не са му били шута до сега е въпрос с повишена трудност Ситуацията в софия е същата както беше в държавата Застой хаос 2 години пак по вина на ПП ДБ Защото не искаха или не можеха да схванат че в бг няма друга алтернатива освен което все пак направиха И се оказа че е било правилно, и че сме изгубили ценно време.Същото повтарят сега и в софия Вместо да направят една стабилна коалиция с герб и лилков И да работят безпроблемно Те се кланят на някакъв аматьор .Който кой знае по какви причини иска да си коалира с...Бсп??? Което ще донесе нестабилност не само в софия че може би и в страната.

    Коментиран от #10

  • 9 замислен

    9 3 Отговор
    Някой да обясни на мис Бони, че ако оплюваш някой от години, правиш си предизборната кампания на негов гръб с оплюване и полуистини и заявяваш, че няма да се коалираш с него... Ами човек разбира че не е желан и просто не те подкрепя, остава опозиция и само дебне кога ще сбъркаш, а сбъркаш ли ще ти върне всичката тази помия която си хвърлял срещу него!

    Коментиран от #16

  • 10 айде сега

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Помияр":

    Преди 2020 г. постоянно слушахме, че няма алтернатива, а тя взе че се появи. Застоят пък се дължи на многото служебни правителства, но това вече остана в миналото.
  • 11 Б Бонев, Ти си противното идиотче,

    7 3 Отговор
    Заради което не може да се избере Председател на СОС!?
  • 12 Майора

    6 5 Отговор
    Всичко е заради ината на мис Бони , който на всяка цена иска мястото и постоянно заплашва да развали коалицията! Така че е нужен компромис , а не само искания! Терзиев нито има опит , нито потенциал да ръководи общината!

    Коментиран от #13

  • 13 наблюдател

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Майора":

    А вие кой опитен предложихте, че не си спомням?
  • 14 Дии

    6 2 Отговор
    Бонев от мерак да де председател ще прецака всичко. Силно самовлюбен човек
  • 15 ИНЖ

    2 0 Отговор
    "Лошото" на формулата с ротация е, че всяка група в СОС трябва да поема отговорност, така щото съветът да работи. По-лесно е да стоиш отстрани и да мяташ...мини. Като Ваня Минохвъргачката.
  • 16 ИНЖ

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "замислен":

    Абе вие с "мис Бони" да не сте си лягали заедно!?!?!?
  • 17 Стефан

    1 0 Отговор
    Единственото съгласие до момента е, че никой не иска момчето Бонев
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове