Last news in Fakti

16 Януари, 2024 06:33 942 36

Денков обсъжда в Давос дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност

  • николай денков-
  • швейцария-
  • давос-
  • премиер

Мотото на срещата тази година е „Възстановяване на доверието”

Денков обсъжда в Давос дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност - 1
Снимка: БНТ

Дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност ще обсъжда премиерът акад. Николай Денков в Давос, предаде БНТ.

В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическа несигурност, екологични рискове, изкуственият интелект и противодействието на фалшивите новини.

Според доклада, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни рискове, докато екстремните метеорологични условия се издигат като ключов дългосрочен проблем. Николай Денков ще участва в серия дискусии и лични разговори.

Мотото на срещата в Давос тази година е „Възстановяване на доверието”. Над 2800 участници, включително около 60 държавни и правителствени ръководители, ще вземат участие във форума в Давос.

Сред водещите политически лидери ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква дезинфекция....

    56 2 Отговор
    твърдението че влизаме в Шенген по суша до края на годината ли.......това ние го знаем и ми омръзна да ме лъжат тези некадърници..
  • 2 Гай Турий

    58 3 Отговор
    Лицето Денков докато има конституционни пълномощия, да уволни Тошо минстъра на продаването ни безплатно в интерес на фашистгтон. Тошо е дал уверения в САЩ, че България е готова да воюва срещу Русия. Тошо се надявам с каска на кондома първи да тръгне с надувна лодка към Крим. Тоя срам, с който Просто Предателите ни засипват по света и у нас ще ни докара руско срутище от кинжали и искандери без нищо, ей така, заради чужди интереси и 100 % за щети за българите.
  • 3 Фен

    54 0 Отговор
    Като стана дума за "дезинформация". Вчера си причиних гледането на новините на БТВ. Протести на фермери в Германия няма. А доколкото има новини, неприятни за атлантизма, те веднага след това биват коментирани от "анализатори". Проста проверка в Гугъл показва, че същите са финансирани от най - разни НПО.. И така.
  • 4 Гай Турий

    44 1 Отговор
    Прокуратурата няма ли да се задейства и подведе лицето Тошо, с прякор шпиона, че е извършил престъпления по раздел I Престъпления против мира чл. 407, 408,409.
  • 5 Зико

    49 1 Отговор
    Браво, борете дезинформацията!
    Шиши е информация!
    Боко е истина!
    Киро и Асен - златоусти!
  • 6 дядото

    44 0 Отговор
    дори и на високи обувки да застане,пак си остава сапунения лилипуд
  • 7 Ццц

    43 0 Отговор
    Какво обсъжда този сапун с цайси? Дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност са все членове на правителството му. Чесно казано знам поименно и псувам поименно само Тагаренко и Кокор. Но това не означава, че другите не са за псуване, защото са анонимници.
  • 8 Ветеринарен психолог

    50 0 Отговор
    По - голяма дезинформация от телевизиите няма. А мяукащият просто ще получи нови инструкции и ще понапълни джобчето.

    Коментиран от #32

  • 9 Денко сапуня

    31 0 Отговор
    Ти си фалшив
  • 10 Българин

    31 0 Отговор
    Тоя иничар са го привикали за инструктаж.
  • 11 в саваната има лъвове в Европа зайци

    34 0 Отговор
    Какво ще обсъждат тези лицемери , когато те с васалната си политика към краварите причиниха всички тези проблеми в цяла Европа . Как пък едно правителство не се възпротиви на краварите , а пожертваха благополучието на гражданите си заради безумната мечта на Вашингтон да постави Русия на колене . ....за наш срам , Африка е по-смела от европейците .
  • 12 М3 голд

    24 2 Отговор
    Четете Алеко Константинов и Чудомир. Ще се изненадате колко често т.н. академик Денков ще се покрива с образите там. Все е било мизерия, антинародна дейност, алчност и простотия, но тия сега надминават всички. А българинът си трае. Както и преди, чака някой да свърши работата, да го "освободи", да го насочи в "правилната посока". Заложи се на САЩ. Оказа се, че под тяхно ръководство се съсипва държавата ни, чрез техните неприкрити агенти. Русия? Сега последните я сатанизират, защото нямат друг път за съществуване. Китай? Ами те се развиват много добре. Предлагаха ни 1 млрд кредит за доставка на фотоволтаици и други. Ама те били комунистическа страна, по далече. И какво? Работата върви към спасение чрез Турция. А? Това ли е?

    Коментиран от #20

  • 13 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 1 Отговор
    да той има голям опит в дезинформацията може да ги научи на нещо
  • 14 На този

    27 1 Отговор
    Путин му пречи да спи. Все някаква дезинформация сънува.
  • 15 ПОЛУДЯВАМ ПОЛЕКИЧКА

    29 1 Отговор
    Тоя са го извикали да им носи кафето в Давос.
  • 16 Сашо

    31 1 Отговор
    Този псевдоакадемик е позор за бьлгарите!!!
  • 17 Некой си

    24 1 Отговор
    Щял да обсъжда!
    Глупости!
    Ще сменя сапунчетата в тоалетните - нали това му е специалността.
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    16 1 Отговор
    Не ви ли прилича това на годишен конгрес на КПСС и БКП 🤣🤣 Само че комунистите го правеха на пет години. Присъстваха партийните секретари по места и получаваха задачите.
  • 19 Мда

    18 1 Отговор
    Слугата Денкофф отиде в Давос като обслужващ персонал, за да му поставят задачите който трябва да изпълни, за да досъсипе всичко което е останало от територията.
    И пак питам какво подписа Гаргамел в Лондон. Дали новия цар няма да дойде от там. Велика Британия е в ход и случайниците пълзят.
    Елементарния жълтопаветен планктон къде сте ?
  • 20 Каква мизерия

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "М3 голд":

    живея в квартал със стари панелки, където вече и най- малките улички са задръстени с нови, големи автомобили. Не може да се пресече и се чака половин час. Мизерно живеят мързеливците и алкохолиците.

    Коментиран от #33

  • 21 кокорчо

    10 0 Отговор
    Инфраструктура на обща стойност 6 млрд. евро, която ще обслужва отбранителните планове на НАТО, ще бъде изградена в България. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев.

    Инфраструктурата ще включва пътища, железопътни линии, тръбопроводи, складове и други. Засега не е ясно каква част от инвестицията ще е покрита от България и каква – от фондове на ЕС и НАТО. Прогнозната стойност на разходите, които ще бъдат направени, е 6 млрд. евро.

    “Десетки или стотици пъти е дискутирано разполагането на многонационална бойна група на нашата територия. В САЩ говорихме за това как да осигурим по най-добрия начин необходимата инфраструктура като страна домакин и как Съединените щати могат да помогнат ние да се възползваме от наличните международни фондове за съфинансиране за изграждането”, каза Тагарев.

    Плановете са България да надгради батальонната група на НАТО, разположена у нас, до бригада. “Има планове всички бойни групи, които са от страните от източния фланг на НАТО, да нараснат до бригадни бойни групи – тоест до около 5000 души. Това ще се случи тогава, когато е необходимо, към момента нямаме ясен график”, каза Тагарев.
  • 22 кокорчо

    13 0 Отговор
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган спря финансовия министър Мехмет Шимшек да присъства на срещата на Световния икономически форум в Давос тази седмица заради позицията на организацията за войната между Израел и палестинците в Газа.

    Шимшек трябваше да пътува до Швейцария за годишното събиране на бизнес и политически елити, докато Ердоган не отмени пътуването,
  • 23 академика

    8 0 Отговор
    ако не е занесъл армаган от либералните сапунье , не одобрявам
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Така Така

    9 0 Отговор
    Та тоя самият е фалшив тръгнал с фалшиви новини да се бори ей, какъв абсурд е този свят. Плае за Сармат
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Коментар

    5 0 Отговор
    Откак се помня в България все сме в икономическа несигурност.Вечна криза....
    Какво стана с Глобалното затопляне?Избяга ли?Сега гледам са минали на термина "екстремални метерологични условия".На божиите наказания така ли му се вика вече?Вулканите и слънчевите изригвания към тях се се числят?
    А относно дезинформацията...Фенков иска като ни кажат пак,че руснаците от скука стрелят сами по себе си в АЕЦ Запорожие ние дружно да казваме :"Беееееееееееее".Яд ги е,че като лъжат не им вярваме.
  • 29 Хаха

    4 0 Отговор
    Цензурира се автоматично Н.а.к.о.л.е.н.к.о.в.Беше хубав прякор...жалко.
  • 30 Калъчев

    5 0 Отговор
    Държавната дума на РФ ще проведе пленарно заседание днес, 16 януари, откривайки пролетната сесия на 2024 г. Един от основните въпроси в дневния ред е разглеждане на проекторешение за становище във връзка с инициативата в българския Пловдив за демонтиране на паметника на съветския воин-освободител „Альоша“.
    Проектодекларацията беше внесена в парламента предишния ден от комисията по международни въпроси на Думата. По-рано правната комисия към Общинския съвет в Пловдив разгледа предложението на депутатите от Демократи за силна България за преместване на паметника на съветския войник „Альоша” и поиска официално становище от кметството за възможността и цената на това действия.
    В проектодекларацията депутатите от Държавната дума изразяват „крайно възмущение от провокативното и цинично предложение на членовете на Общинския съвет на Пловдив от партия „Демократи за силна България“. Отбелязва се, че „варварската инициатива“, ако бъде подкрепена от Общинския съвет на Пловдив, „ще бъде неизличим срам както за самите инициатори, така и за законодателната и изпълнителната власт в града и ясно ще демонстрира неадекватността и политическото късогледство на Пловдивските власти”.
  • 31 Пълна пародия

    0 0 Отговор
    Тоя дето е на власт с дезиинформация и лъжи, който зад гърба са му НПО-тата на САЩ, които сеят пропаганда и лъжи, плащат с грантове на лъжци на повикване, той ще говори срещу пропагандата и лъжата. Крадеца вика дръжте крадеца. Пълен абсурд!
  • 32 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеринарен психолог":

    Не обиждай котките!!!
  • 33 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Каква мизерия":

    Ти кое от двете си, щом пресичаш пещ?
  • 34 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Сапун!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Денков Ръкопляска и ти на Зеленски??

    0 0 Отговор
    Наши снаряди (155 и 152)мм избиха 27 цивилни на Пазара в Донецск и раниха Десетки!! ВСУ са доволни от качеството на Българските снаряди!?Преди дни Зеленски благодари Поименно??? Щастливи ли сте от Сглобката, Тагарев и Компания търговци на Смърт, Радвате ли се?? Икономиката ни Процъфтява, в Арсенал и Сопотските заводи работят на 3 смени??? Сигурно и в Костенец работят?? ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН ДА ВИ ПОТЪРСЯТ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ И ОСАКАТЕНИТЕ!! ВИНАГИ ТАКА СЕ СЛУЧВА!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове