16 Януари, 2024 11:05 17 767 116

Проф. Гарабед Минасян: Когато влезем в еврозоната, цените у нас ще се повишат

  • проф. гарабед минасян-
  • евро-
  • еврозона

Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната

Проф. Гарабед Минасян: Когато влезем в еврозоната, цените у нас ще се повишат - 1
Снимка: БГНЕС

„Когато влезем в еврозоната, цените у нас ще се повишат, ще има приближаване до европейските равнища“. Тази прогноза изрази в ефира на Euronews Bulgaria икономистът проф. Гарабед Минасян.

Той даде и пример с прибалтийските държави, които са в еврозоната - ценовото равнище при тях е около 90 процента, а в България е под 60 процента.

„Така им се иска на политиците, когато твърдят, че няма да се повишат цените на стоките и услугите у нас. В личен план такива неща вероятно се случват, но в икономиката всичко трябва да се изработи“, посочи проф. Минасян, цитиран от Euronews Bulgaria.

С включването ни към ЕС през 2007 г. автоматично приехме и задължението да се включва в еврозоната. Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    161 44 Отговор
    Ако тия безумци управляващите се опитат да въведат еврото без преди това да има референдум - просто трябва да излезем на площадите на масови протести и да не им го позволим!

    Коментиран от #3, #7, #9, #25, #63

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А тъй

    104 17 Отговор
    А сглобката ще взима европейски заплати. 12 000 евро депутатска заплатка.
  • 5 честен ционист

    98 11 Отговор
    Няма значение. Афганците и сирийците им дават от Фронтекс още на границата предплатените дебитни карти с по 1000 еврака на месец, а вие ще си бъркате у скъсаните джебове за стотинки.
  • 6 Само

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Шкембе - чорбата поевтиня

    Коментиран от #36

  • 7 честен ционист

    87 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    В България никога не е имало спонтанни масови протести. Всичките са органиозирани и всичките сплатени лумпени. Останалите са за сеира.

    Коментиран от #72

  • 8 Другарю професор,

    47 38 Отговор
    би ли обяснил защо в Хърватия този ефект беше незначителен, а у нас ще бъде голям. В Прибалтиките отдавна са с евро, но заплатите им са като нашите като числа, обаче пак в евро.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 зевзек

    62 18 Отговор
    цените ще се изравнят с европейските, може и леко да ги надвишат, с 10 или 20 процента, а заплатите ще останат същите, 2 милиона пенсионера, съотношение работещ пенсионер, едно към едно, пример Хърватия, където цените са двойни на тези в Словения

    Коментиран от #55

  • 11 таратанци

    60 3 Отговор
    Те и без да сме влезли в еврозоната се увеличават.

    Коментиран от #14

  • 12 Минувач

    74 16 Отговор

    До коментар #8 от "Другарю професор,":

    A може би, защото преди това в Хърватия цените са били по-близки до средноевропейските, отколкото са в България в момента! Особено цените на услугите в България са доста по-ниски от европейските.
    А отделен въпрос е, че това с бакалските сметки е най-малкия проблем. Ние си имаме валутен борд, който е в пъти по-работещо решение за нас, а той тогава ще отпадне. Ние имаме много нисък дълг, а Хърватия - не! Цялата истерия е политиците да се докопат до по-нисколихвени заеми и та теглят на юруш, за да управляват лесно с чуждите пари на заем без притеснения за протести от различни сектори. И за нула време дългът ни от супер нисък, ще стане като средноевропейския, а с това и задлъжняла и завинаги зависима държава. Трето - с лева, дори в борд, ние имаме пълен контрол над лева си, можем и да махнем борда, ако поискаме. С еврото - нямаме свобода да се откажем от него, уж ще имаме участие на масата за решения, но дефакто ще сме в ъгъла и само ще кимаме с глава, никой и за нищо няма да се съобразява с нашите искания и интереси. С лева ние си решаваме всичко на 100%, а имаме ползите на борда и левът ни е стабилен, защото е вързан към това евро.

    Коментиран от #54

  • 13 ТАТО

    32 13 Отговор
    ние това го знаем, там на кокорцата и пр100-тото на тях им ги байте тия....., че после и ние ще им баем...
  • 14 Нури

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "таратанци":

    Вярно е
  • 15 Софиянски

    19 5 Отговор
    Както газта и бензина ;) вашта шумкарска м…ма
  • 16 Ташунко Сапа

    72 16 Отговор
    Значи заплатата от 1000лв. ше стане 500евро, а баничката от 2лв...на 2 евро?! И нямало да обеднеем 2 пъти...ай стига бе! Какво ще правим в тоя Шенген с 300 евро пенсии и 600 евро заплати???
  • 17 Йес

    8 20 Отговор
    Супер! Стоката и услугите ми ще се продават по-скъпо.
  • 18 Булгарска работа

    32 13 Отговор
    В другите европейски държави цените паднаха. А и то в момента без да сме в еврозоната, цените в българско са по високи, какво на плаши този евреин.

    Коментиран от #51

  • 19 Агнето

    39 1 Отговор
    Ама то цените би трябвало да намаляват, защото в момента там е по- евтино от тука. Проблема е в заплатите.
  • 20 Убеден

    22 10 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    съм, че краченцето ти не е стъпвало по - далеч от Костенец, Ихтиман, Долни Богров и Перник. Ми хлюз. Спри се с тъ по тий те.

    Коментиран от #35

  • 21 Плашило или КГБ агент

    14 18 Отговор
    От такива плашещи чуждоземци страда България и българите.

    Коментиран от #107

  • 22 ЧОЧО

    32 2 Отговор
    А пенсията ми от 340лв ще стане ли 340 евро или ще е 170 евро.

    Коментиран от #50

  • 23 Географ

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Знаеш ли в каква посока от България е Хърватия

    Коментиран от #28

  • 24 Не е вярно.

    21 46 Отговор
    Бил съм в Литва, Латвия и Естония когато приемаха еврото. Нищо не се повиши. Имам приятели от Хърватия. Интересувах се какво стана след като ми налата година минаха на евро. Никаква разлика. Стига плашихте народа.

    Коментиран от #29, #71

  • 25 Не е вярно.

    15 31 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Бил съм в Литва, Латвия и Естония когато приемаха еврото. Нищо не се повиши. Имам приятели от Хърватия. Интересувах се какво стана след като ми налата година минаха на евро. Никаква разлика. Стига плашихте народа.

    Коментиран от #93

  • 26 Този умник не иска ли ?

    25 7 Отговор
    Да излезем от валутния борд, та да станем като Турция или като през 1996 година.

    Коментиран от #49, #108

  • 27 Абе ние

    37 8 Отговор
    Българите, в огромната си част,не се усещаме,че еврозоната е за богатите,за милионери и мултимилионери, едрия бизнес, .За обикновения човек е бедствие.Точно горната група натиска за еврото.Не отсега,а още от момента,когато ни приеха в ЕС.Обяснението е елементарно: Всички тези, включително и голяма част от " политическия елит- сегашни и бивши, са се нагушили с милиони. Но в лева.Къде полузаконно,къде незаконно.В момента,пачките са пръснати в депозити и сметки.Но в лева! На тихо,тъмно и спокойно.Утре влиза еврото, и на сутринта всеки от тях се събужда законен мултимилонер,но в Евро! Схващате разликата,нали? Втора резервна валута в цял свят.С един клик ,и електронен подпис,без никой да го проследява,превежда до всяка точка,всеки континент,без проблем.Купува имоти, цели бизнеси- без проблем. Сега не става толкова лесно.Трябва да ги " освети" ако ги врътне.Има и финансово разузнаване.Може да му се случи случка.С еврото си изпират парите до стотинка.Безплатно и сигурно!

    Коментиран от #30, #32, #43

  • 28 Човече

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "Географ":

    Ми кой каквото си направи, сам си го прави. Що не помислим д се пооправим поне като Хърватия. После да видим как ще сме, ама требва труд, честност, акъл, желание, човечност, състрадание, уважение, доброта, знания, умения, дипломатичност - кое от тия неща ти притежаваш?
  • 29 Галя от ПосолствоТО

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Не е вярно.":

    Само така, добре се справяш, ще те отбележа във ведомостта
  • 30 Заради превалутирането

    10 13 Отговор

    До коментар #27 от "Абе ние":

    при внос и износ, от и за ЕС се губят стотици милиони на година. Тези суми ги плащаме ние. Всеки вносител калкулира и това в крайната цена на потребитела. Аз работя извън България. Превеждам си парите у нас. Поддържам 2 сметки В Евро и в Левове. Изчислил съъм, че само аз губя на година между 600 и 800 лева като такса за сопълнителна сметка и обмяна на валута. Отделно, че всяка стока е завишена, макар и с половин процент или един процент цена, точно заради това. Всяка една стока която купувате. Дори да е произведена тук, то някой от продуктите или частите са внесени от ЕС или е използван международен транспорт за който е платено в ЕВРО.

    Коментиран от #41

  • 31 М3 голд

    28 5 Отговор
    Ама няма такова нещо: с приемането ни в ЕС автоматично да влезем и в еврозоната. Полша, Унгария що не са там и не само те. Не ни трябва. Псевдо политиците вече са си поделили многомилиардния гаранционен фонд на борда. И никой от тях не слуша Стив Ханке, който казва "не ви трябва еврозона". Блокираха референдума. И ще ни вкарат в разходната мелница, да плащаме солидарно дълговете на многозадължените страни.
  • 32 Будител

    33 4 Отговор

    До коментар #27 от "Абе ние":

    За никого не е...питай германците....още реват за дойче марката...за тогавашните заплати и тогавашните цени....

    Коментиран от #40

  • 33 Будител

    26 8 Отговор
    Еврото като влезе и ако го направят както в Германия, а изобщо не се съмнявам в нашите спекуланти.....заплатата от примерно 2000 лв. ще стане 1000 евро...но цените примерно 1кг.свинско за 10 лева ще стане 10 евро....запомнете го....това е инфлация- 100%
  • 34 3.14К

    25 6 Отговор
    Няма страшно. До края на лятото еврото ще олекне спрямо долара в отношение пет към едно. Ще има държави които до края на годината ще излязат от ЕС. Тази година е преломна. Евро няма да имаме.

    Коментиран от #39, #99

  • 35 Последния Софиянец

    2 8 Отговор

    До коментар #20 от "Убеден":

    Затова пък заведението ми е пълно с политици и интелигентни хора.

    Коментиран от #38

  • 36 Бай Митко

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Само":

    Щото ще слагат чорба без шкембе!
    Добре е, че всички европейци се отвращават от карантията и за нас ще бъде като "Пир по време на чума"!
  • 37 Експерт

    9 20 Отговор
    Минасян, защо не погледнеш цените в Хърватия, които скочиха но после се върнаха на нивата си преди приемане на еврото. А Хърватия не беше във Валутен Борд, който п0ри нас фактически ни осигурява безпроблемно заменяне на една хартийка с друга, но ни дава ПРЕДИМСТВАТА НА ЕВРОЗОНАТА:
    1.Няма превалутиране. Всичко е в конвертируема валута!
    2.ЕЦБ ни пази от изкуствени фалити и грабеж на парите на българите и ФГВ.... като КТБ.
    3.Шефа на БНБ е един от членовете на Управителния съвет на ЕЦБ.
    4.БНБ има много функции и права, а не като във Валутния борд.
    4.Лихвите остават ниски, прането на пари рязко се ограничава от чужди и наши мафиози.
    5.Политиците не могат да манипулират банковата дейност и контрола върху банките е строг и двоен - БНБ, ЕЦБ.
    6.Само мафията и русор.обите настройват българите срещу еврото, защото искат само те да бигатеят, а Народът да е прост и беден!

    Коментиран от #42, #69

  • 38 Баш софиянец

    20 1 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    София и интелигентност!?! Боже, Боже!
    Първо: На където и да се обърнеш в София ще видиш ромове ръбати от маалата, мигранти, бежанци, просяци, клошари и сополиви чавета.
    Второ: За политиците не говори, в НС се карат, псуват и посягат на бой като пълни каруцари.
    От това следва, че заведението ти е една долнопробна кръчма.

    Коментиран от #61

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ванга

    4 15 Отговор

    До коментар #32 от "Будител":

    Това от "говорит Масква" ли си го чул?

    Коментиран от #86

  • 41 Прав си

    15 5 Отговор

    До коментар #30 от "Заради превалутирането":

    Простият народец не вдява, че само от превалутирането загубата на година е над 1млрд.лв., което повишава цените в България.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БЪРКАШ В СЪЖДЕНИЯТА

    5 12 Отговор

    До коментар #27 от "Абе ние":

    НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ЕВРОТО Е ДОБРЕ САМО ЗА БОГАТИТЕ! ОТ ЕВРОТО СЕ ПЛАШАТ "БОГАТИТЕ КРАДЦИ И МАФИОЗИ", защото има контрол, средства срещу пране на пари, срещу кражба и фалит на банки... виж КТБ.

    Коментиран от #74

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Зорка

    18 5 Отговор
    Цените на абсолютно всички стоки и услуги ще се повишат. Не се подлъгвайте по коментари на псевдо икономисти - превръщане, преизчисляване по курс на евро/ лев и д-р темподобни. Още от сега такса за подновяване на бг документ за самоличност в бг е в лв, а посолството ни в страна от ЕС е същата стойност в евро(40 лв вече става 40 евро), въпреки че е записано по закон равностойността на лв в евро. Е и какво правим? На кого да вярваме?

    Коментиран от #48

  • 47 Не е важно да драскаш глупости

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ганьо, отговарям ти":

    Куха лейко, бил съм и в двете Кореи и то не като турист, а като програмист на високо ниво и разликата в живота на корейците е тотална!!!
    Не ти препоръчвам да посетиш Северна Корея но в Южна можеш да отидеш като турист, стига да имаш достатъчно пари. От 2021г. средната заплата в Ю. Корея е по-висока от японската, а стандартът им е по-висок от ФРГ! Там не карат автомобили над 5г.Имам пенсионна застраховка
    от южнокорейска фирма!!!

    Коментиран от #58

  • 48 Зорче,

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Зорка":

    Ти да не работиш в паспортното на Лъвов мост, бе баби?
  • 49 Експерт

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Този умник не иска ли ?":

    Минасян е много умен мъж, но изглежда иска да влезе в политиката чрез Възраждане!!!
  • 50 СТАТИСТИКА

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "ЧОЧО":

    И доходи, и цени ше бъдат превалутирани с 1€=1.95583лв.А минималната пенсия в България е 580,05лв. от 01.07.2024г., драги!!!
  • 51 Дяволът

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Булгарска работа":

    НЕ Е ЕВРЕИН, А АРМЕНЕЦ!
  • 52 То цените в магазините в

    10 4 Отговор
    Европа са по-ниски, така че дано да стане 🤣
    Аман от доценти и професори, които не са изкарали един лев на свободния пазар. Все едно да ми дава съвети за диета 150 килограмов човек 🤣🤣🤣
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дедо Пене

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Минувач":

    Много глупости си написал, но не знаеш че заради Борда БНБ държи ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ В ЕВРО=НА ПАРИТЕ В ОБОРОТ... КОПЮРИ И МОНЕТИ ИЛИ... 28млрд.лв..се гарантират от 14,32млрд.€ валутен резерв, който при влизане в Еврозоната остава в БНБ или се харчат само 140млн.за печатане на евробанкноти и монети от Монетния двор на БНБ и гаранционна вноска от - 120млн.€ в ЕЦБ!!! МНОГО ИМАШ ОЩЕ ДА ЧЕТЕШ И УЧИШ!
  • 55 Стига манипулации

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "зевзек":

    Абсолютна лъжа за ценуте в Словения и Хърватия!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Само питам?

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    В Европа според теб има 24колонии в евро?
    DM беше по-слаба от лева ли, че я смениха с €?
  • 58 Аууууууу

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Не е важно да драскаш глупости":

    Лейка празна, тия дето се много фукат през животица си нищичко не са постигнали! Лаладжии!!!
    "програматор на високо нива" - Аууууууууу и колко високо това ниво бе? Като Аспаруховия мост ли бе? Като Айфеловата кула ли бе? Като паметника на СА ли бе? Като Lotte World Tower, Сеул, Южна Корея ли бе?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ганьо, отговарям ти

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ганьо, само питам":

    Не не съм, но трябва да знаеш "умний" ми Ганчо, че и те са много, много преди нас! Ний лапаме мухите и се бием в гърдите. Ние може да се сравняваме само с племената от Африканския рог!
  • 61 Последния Софиянец

    0 9 Отговор

    До коментар #38 от "Баш софиянец":

    Завиждаш щото на село си броиш стотинките а аз правя кинти.

    Коментиран от #64

  • 62 Бързо живей,

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Балък си и такъв ще си останеш":

    че наследниците те чакат да те изпращат!

    Коментиран от #65

  • 63 Да те светна

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Референдум не може да има за еврото, "мъдрецо", защито е точка от Догово0ра ни за влизане в ЕС. ТОВА Е ПОТВЪРДЕНО ОЩЕ 2022г.ОТ КС В БЪЛГАРИЯ!!!
    В рубли ли ти плащат Израждане или в евро?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не се тревожи за мен

    0 7 Отговор

    До коментар #62 от "Бързо живей,":

    На 82г. съм и задействах клаузата преди 15г. така че съм реинвестирал парите в недвижими имоти и акции. За сведение оенсията в Бъкгария ми е над макс. и никога не съм бил член на партия като теб, може бию

    Коментиран от #68

  • 66 Май не го вдигаш?

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Лъжа!

    Коментиран от #70

  • 67 Кулминация

    14 2 Отговор
    на УМНОТИЯ И КРАСОТА!
    Спри да смучеш пръсти и ха сега кажи нещо за Обединеното Кралство! Защо никога не прие еврото? Защо заряза ЕС?
    Нашите "велики експерти" никой, никъде ги не приема на сериозно!
  • 68 Да, да

    8 2 Отговор

    До коментар #65 от "Не се тревожи за мен":

    Само и единствено заради преклонната Ви възраст ВИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ! КОЛКОТО ГОДИНИ ИМАТЕ ЗА НАПРЕД ДА СЕ РАДВАТЕ НА ДЕЦА И ВНУЦИ! АМИН!
    Никой нищо не е занесъл на оня свят! Амин!
  • 69 Кулминация

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Експерт":

    на УМНОТИЯ И КРАСОТА!
    Спри да смучеш пръсти и ха сега кажи нещо за Обединеното Кралство! Защо никога не прие еврото? Защо заряза ЕС?
    Нашите "велики експерти" никой, никъде ги не приема на сериозно!

    Коментиран от #97

  • 70 Май, май

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Май не го вдигаш?":

    не е лъжа!
  • 71 Да бе

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Не е вярно.":

    Кой каквото и да казва, световната практика показва, че всяка смяна на валута води до инфлация. Това даже и най маститите икономисти не опровергават.
  • 72 Анастас

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Имаше едни във Варна .сега когато вдигнат тока за бита два пъти пак ще има.
  • 73 Швейк

    8 5 Отговор
    Тотални глупости! Много отдавна сме приели еврото просто у нас се нарича лев!
  • 74 От превалутирането печелят само нашите

    8 7 Отговор

    До коментар #43 от "БЪРКАШ В СЪЖДЕНИЯТА":

    БАНКИ! Освен това, влезем ли в Еврозоната, ще има тотален контрол от централната банка и няма да си позволяват всякакви своеволия, каквито си позволяват сега.
    Навсичкото отгоре ще можеш да работиш с която си искаш чужда банка, а не с нашите обирджии.
  • 75 Николай

    9 4 Отговор
    А дано защото цените в повечето европеиски държави са по ниски или равни на нашите, нашите цени са по високи дано се изравнят и заплатите а такива професори да го ухат
  • 76 Арви

    12 3 Отговор
    А ми вижте какно стана в Гърция !
    Едно кафе от 50 драхми стана 4 евро.!!!
    Ама те поне имат добър туризъм, а пък ние ...нищо !
  • 77 Гражданска инициатива Народен референдум

    10 5 Отговор
    Предстоят избори за европейски парламент. Повечето от нас не ги интересува темата. Но това е един добър момент да проведем народен референдум "не на еврото". Всеки да напише или разпечата на малък лист хартия "не на еврото" и да го загъне с официлната бюлетина без значение какво е отбелязал или не отбелязал в нея. Така ще се чуе гласа на народа. Макар и неофициален начин на изразяване на мнение това би имало съкрушителен обществен отзвук върху безродните продажници на сглобката! Споделяйте и разпространявайте!
  • 78 Мусата

    4 3 Отговор
    Да с цели 10% в китайски донги и 4,5 % в
    турски лири! Така добре ли е,професоре!
    Смотаняци - 24 по телевизия Изгьор!!!
  • 79 Джо

    2 2 Отговор
    А случайно да е чувал ,че цената е според търсенето. Българчетата са лакоми и ще се пробват. Всичко зависи от контролните органи.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 дядо поп

    4 2 Отговор
    Аааа , тва нащо Гарабед , много умно и хитро , още като хвана магарето за резервния крак и позна , че е мъжко!
  • 83 Мусата

    2 1 Отговор
    С минималната пенсия и минималната работна заплата ще опъват шията здраво!
    Това ли триете,личите или и двете са истина!Жалки...модерисчета!
    Кое е обидното,не разбрах!!!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Манев

    2 1 Отговор
    В България все още има много ръчен труд.
    Ако искате по високи заплати ще трябва да се внесат повече машини и техника.

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Будител

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Манев":

    Имаш ли представа какво дрънкаш....нямаш ни май малката идея в Германия , най силната икономика в Европа, колко ръчен труд има....това което се прави в различните браншове с ръце на ден, в БГ не може да се направи за една година
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 да бе

    1 0 Отговор
    а не си ли скрил в мазето куфари с крадени бг левове ЗАЩОТО в европа много стоки са и по евтини особено ако си представиш че испания е в европа
  • 90 ИНЖ

    3 7 Отговор
    Колкото "замръзнахме" без руския газ, толкова и ще се повишат цените. Хибридни заплахи.
  • 91 да бе

    3 0 Отговор
    а не си ли скрил в мазето куфари с крадени бг левове ЗАЩОТО в европа много стоки са и по евтини особено ако си представиш че испания е в европа

    Коментиран от #92

  • 92 Будител

    2 3 Отговор

    До коментар #91 от "да бе":

    Лично за мен еврото е много по удобно....много отдавна ми крайно неприятно, като се върна в бг и теябва да обменям , щото в бг не можеш да платиш с карта
    ...карта която важи в целият свят , в бг не важи..

    А пък банкоматите дават по 400 лв. и ти взима комисионна..

    Обирджийска държава....а цените в пъти понякога са по ниски от тези в бг дори и от Германия...
    В бг е ниско качество, лошо обслужване и високи цени...
  • 93 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не е вярно.":

    А ЕС колко ще съществува още? Струва ли си?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    2 2 Отговор
    След КТБ се опраскват още бг банки , овце дръжте се за лева и гледайте още грабежи .
  • 96 555

    1 1 Отговор
    И без професор да ни го каже , си го знаем
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "3.14К":

    НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 100 Иванчо

    3 2 Отговор
    Бре тоя минджинян, велик финансист, в собствените си очи и тия на курнинка.
    В другите държави, приели еврото, няма такава тенденция, но умника знае как ще е тук и трябва да уплаши будалите. Друго си е ако бяхме приели рублата - цените щяха да се сринат.
    Така ли те инструктира кака мутрафонка, а плати ли ти достатъчно?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Не трябва да се допуска

    3 2 Отговор
    Да влезем в Еврото.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Михайлова

    0 1 Отговор
    С такива опорки плашат и настройват наивниците против еврото.
  • 105 Скорпион

    1 1 Отговор
    Защо в УНГАРИЯ са на форинти, Чехия на крони, Полша на злоти, може би утре като се разпадне ЕС, а това гарантирано ще се случи, те ще си продължат с техните валути, а ние да махнем сега лева после пак ще трябва да го печатаме
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ТАЛИБАН

    1 0 Отговор
    МИНДЖАНЯН Е ДРИСНЯН
  • 112 ТАЛИБАН

    1 0 Отговор
    МИНДЖАНЯН Е ДРИСНЯН
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Иванов

    0 0 Отговор
    Така ви се пада на всички като избирате едни и същи партии от 33 години насам,жалко че и други здравомислещи като мен страдат защото аз отдавна видях отвъд маската им но сам войн тука си е мъртвец,един път не излизайте милиони да изметете всички тия и по общините дето вдигат само стоки и услуги и налози под различни предтекст и сега за какво се сърдите
  • 116 А ВЕ?

    0 0 Отговор
    А ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СЕ ИЗРАВНЯТ ЛИ С ЕВРОГЕЙСКИТЕ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове