Last news in Fakti

16 Януари, 2024 17:54 2 215 25

Цветанов: Сложиха на трупчета делата срещу Борисов и той стана постоянно техен (ВИДЕО)

  • цветан цветанов-
  • дела-
  • бойко борисов-
  • трупчета

В края на първия управленски мандат на ГЕРБ самият Борисов не се месеше в дейността и работата на нито един министър. И затова резултатите бяха толкова устойчиви и стабилни, коментира бившият вътрешен министър

Цветанов: Сложиха на трупчета делата срещу Борисов и той стана постоянно техен (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов беше в една много сложна ситуация, както и аз, след първия управленски мандат. Срещу нас започнаха разследвания, които бяха провокирани от политически сили и тези, които искаха един път завинаги да се преустанови всичко, което беше добро за страната ни. И когато ти знаеш, че не си извършил престъпления, ти си спокоен. Но към Борисов разследванията, които правеха тогава, в един момент ги прекрати прокуратурата, сложиха ги на трупчета и той стана постоянно техен… Но тези дела винаги могат да бъдат отворени, ако Борисов не слушка и не си изпълнява ангажиментите“, заяви Цветан Цветанов.

Управлява ли ни организирана престъпност? Има ли политически чадър върху наркоразпространителите и трафикантите на хора? Сделката на Сглобката с Австрия за Шенген – връщат ни хиляди мигранти, а няма къде да ги настаним? Кога започна разбиването на МВР? Кой „отгледа“ ППДБ? Хванат ли е Бойко Борисов за заложник? „Заложническа криза“ по върховете на властта? На тези и други въпроси Цветан Цветанов отговаря в ИнтервюТО за YouTube канала на Ивелин Николов, цитиран от Frognews.

Имаме неефективност по отношение на Шенген. Защото имаше един период от време, когато България беше част от водещите разследвания било на трафик – било на хора, било на наркотици и всички международни операции, които се правеха по фалшивите кредитни карти, България беше водеща и ние координирахме действията си с Европол и всички останали структури на държавите-членки. България беше давана за пример. Сега в момента ситуацията е коренно различна. Австрия и много от държавите, които имат голяма ефективност в борбата срещу организираната престъпност, гледат повече делата и това, което сме направили… Ще видите, че в момента реално имаме едно шаблонно говорене, което се използва като клише, но не и реални резултати от съвместната работа с нашите партньори“, заяви Цветанов.

Според бившия вътрешен министър проблемът с наркоразпространението е идентичен с този с нелегалната миграция: „Отчитаме, че поред статистиката на Държавната агенция за бежанците през страната до декември 2023 г. са регистрирани 1783-ма мигранти на българо-турската граница. Което е абсурдно. И това е проблем. Точно затова Австрия ни казва – трябва да изпълните пет мерки, за да влезете в сухопътния Шенген“.

Цветанов изтъкна, че страната ни има капацитет да приеме 700-800 бежанци, но в никакъв случай 6000: „За мен е по-важно и тук трябва да се фокусира вниманието. Да се гарантират политиките, които трябва да бъдат направени срещу мигрантите. Ще се търсят и финансови средства, за да можем да интегрираме тези хора. Никой не иска да чуе и да се подготви за това, което ще се случи в страната ни. Зимните месеци мигрантският поток намалява. Но през пролетта и лятото, българското правителство, ако не е направило съответните мерки за противодействие, ние ще имаме огромен проблем. И дебатът ще бъде много нелицеприятен“.

Цветан Цветанов коментира и ситуацията в МВР: „В края на първия управленски мандат на ГЕРБ самият Борисов не се месеше в дейността и работата на нито един министър. И затова резултатите бяха толкова устойчиви и стабилни. 2014 г. беше назначен за вътрешен министър проф. Веселин Вучков – изключително ерудиран, добре подготвен професионалист. Той подаде оставка в знак на несъгласие на това, че Борисов не махна кадровите решения, които бяха по времето на Орешарски и доведоха системата до един колапс. И тогава Борисов в знак на протест даде на сектор „Сигурност“ един абсолютно неподготвен човек, който обаче можеше да бъде управляван дистанционно – Румяна Бъчварова. И оттогава започна овладяването на системата на МВР с неподходящи кадри, с недобра репутация сред състава и недостатъчно добър авторитет. И сега берем плодовете и виждаме този резултат“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кауне...

    35 2 Отговор
    А делата за асансьорите и апартаментите , на трупчета ли са ?

    Коментиран от #5

  • 2 И ти ,

    22 0 Отговор
    и той сте криминални субекти , алчни и ненадминати лъжци ! Няма Род , няма Родина , лифт бой !
  • 3 Анонимен

    27 2 Отговор
    Асансьора изглежда забрави годините, когато носеше чантата на Борисов и постоянно го величаеще. Беше 2-ят човек в ГЕРБ. Благодарение на ГЕРБ направи политическа кариера. Иначе никой нямаше да знае за него.

    Коментиран от #11

  • 4 Авс

    12 0 Отговор
    Това е практика в нашата мафиотска държава.И нещата остават на трупчета завинаги , а овцете блеят
  • 5 Деций

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кауне...":

    Делата за апартаментите ги замазаха.Нали ,роднините са му "дали" 130000 лв.
  • 6 Койчо

    8 0 Отговор
    Ма кажете още в началото, че интервюто е дадено пред "стожера на демокрацията-Цанов", че да не си губя времето да го чета докрай
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Орел

    9 0 Отговор
    Асансьора нали работи. Кво ти пука?
  • 9 Политически гюбре търтеи

    6 0 Отговор
    Пчеларят ще дойде и за вас
  • 10 Рашо

    11 1 Отговор
    Абе ГНИДО....Колко обезщетения ще плащаме заради ПРОСТОТИЯТА Ти?????!!!!!!! Заради ювелирните Ти акции.....Ти си БИТА КАРТА! Гледай си наследствените апартаменти от тъща ти и се скрий в блатото от,което изпълзя защото Ти си ПЪРВИЯ,който трябва да бъде СЪДЕН за КОРУПЦИЯ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ....дадена ти от ТИКВАТА!!!!!!!
  • 11 Лазар

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    И апартаментчета "наследи".....да го ожали човек.....
  • 12 Биби Кинг

    6 0 Отговор
    Цецито ме ревнува!
  • 13 чичака

    8 0 Отговор
    За апартамента на Цвъчко с личния асансьор имаше 18 ТВ студия и говорилни, 124 статии в медиите.... За личния асансьор на Лорер.... нито дума!

    Коментиран от #21

  • 14 Град Симитли

    5 2 Отговор
    ХХХ за Цветан Цървула!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТОЛУПА 🎃

    6 2 Отговор
    Цецо,........... шлифера !
  • 17 Васката

    5 2 Отговор
    Кажи му Цецо ИДИОТА от с.Шума.....това говори МНОГО.....
  • 18 Иван

    10 1 Отговор
    Ами твоето дело с асансьора какво стана ,кажи как от физкултурник стана изведнъж толкова богат
  • 19 Хахаха

    4 0 Отговор
    Чнг шарков вълнев шевкет чападжиев и фен клуб тв
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Даниел Лорер

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "чичака":

    Да, но това е защото аз го губя!!
  • 22 ХаХа

    2 0 Отговор
    Цокан цоканов цвъко бил нищо нез бай чекмежъко
  • 23 Генчо

    7 0 Отговор
    Прав е за Бъчварова,тя няма нищо общо с МВР ,и е проблемна,и зависима,заради меко казано леко поведение породено от зависимост към алкохола,баща и беше фактор в БКП,главен редактор на отечествен фронт ,адаш е с бащата на Цветан
  • 24 търся р,а,бота

    1 0 Отговор
    като пиколо в а.с.ансьор Летера

    Коментиран от #25

  • 25 Цветанов

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "търся р,а,бота":

    назначчавм те .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол