Last news in Fakti

18 Януари, 2024 12:04 1 165 39

ИТН: Управляващите посягат към КС с гузна съвест и желание да узаконят вредните и нелепи поправки в Конституцията

  • итн-
  • управляващи-
  • конституционен съд-
  • нелепи поправки-
  • конституция

"Как пък не можахте един път да намерите един честен и читав кандидат за каквото и да е. Ще ви кажа защо не можете да го направите, защото самите вие сте нито честни, нито сте морални, нито сте професионално читави за каквото и да е", заяви Тошко Йорданов, обръщайки се към ПП-ДБ

ИТН: Управляващите посягат към КС с гузна съвест и желание да узаконят вредните и нелепи поправки в Конституцията   - 1
Снимка: БГНЕС

След като управляващата "сглобка" по най-безогледен начин посегна на българската Конституция и в разрез с морала и закона прие безобразни поправки на основния закон, сега посяга и към Конституционния съд, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в декларация от трибуната на Народното събрание, предават от БТА. По думите му управляващите посягат към КС с гузна съвест и желание да узаконят по този начин "вредните и нелепи поправки" в Конституцията.

Следобед, от 14:30 часа, предстои заседание на парламентарната комисия по конституционни въпроси, на което ще бъдат изслушани допуснатите кандидати за съдии в КС от квотата на Народното събрание.

От една страна ГЕРБ издига Десислава Атанасова - една брутална политическа кандидатура", коментира Тошко Йорданов. Няма дори и намек за прикриване на чисто политическото им желание за овладяване на един по презумпция независим орган, какъвто е Конституционният съд, добави той.

Относно кандидата на ПП-ДБ Борислав Белазелков, председателят на ПГ на ИТН коментира, че „пенсионираният съдия Белазелков е човекът, който създаде съдебна практика в полза на кредиторите и частните съдебни изпълнители“.

„Кое е още по-любопитното - съдия Борислав Белазелков и сестра му нотариус Ксения Белазелкова са своеобразни имотни крале, според справка в имотния регистър“, каза още Йорданов. По думите му циничното е, че според публикации в пресата част от имотите, върху които роднинският тандем слага ръка, са запорирани от частни съдебни изпълнители в тяхна полза. „Много е съмнително, че докато съдията Белазелков налага съдебна практика в полза на частните съдебни изпълнители, сестра му пък нотариуската се превръща в същинска имотна кралица именно с помощта на ЧСИ-тата“, добави Тошко Йорданов.

Той отбеляза, че кандидатът на ПП-ДБ през 1984-86 г. е съдия-изпълнител в Софийския районен съд (СРС), а през 1986 г. вече е назначен за съдия в СРС. Много интересно е дали Белазелков е бил член на БКП, когато влиза в съдебната система, попита Йорданов.

Той се обърна към ПП-ДБ: „Един път не предложихте нещо читаво за който и да е пост“, и даде пример с кандидатите им за КЕВР, НЗОК и БНБ. „Как пък не можахте един път да намерите един честен и читав кандидат за каквото и да е. Ще ви кажа защо не можете да го направите, защото самите вие сте нито честни, нито сте морални, нито сте професионално читави за каквото и да е", заяви Йорданов и завърши декларацията с призив за оставка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    38 7 Отговор
    Едната секретарка на Боко - премиерша, другата - конституционна съдийка...Това ли са евроатлантическите ценности?

    Коментиран от #2

  • 2 Това

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    е непростима гавра с България и с българския народ ! Безотговорност , граничеща с лудост !

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Емигрант

    21 30 Отговор
    Чалгарун да говори за морал, етика и честност не е само нелепо, то е нагло та чак противно безсрамно ! Тези почитатели на кючека измамиха стотици хиляди симпатизанти, сега заговорили за МОРАЛ и ЧЕСТ ! Думи няма такива в българския език с които да бъдат "замерени" за да се спрат с интригите си ! Отврат и погнуса ?

    Коментиран от #26, #32

  • 4 1234

    18 21 Отговор
    Напуснете парламента заедно с БСП и Възраждане...!

    Коментиран от #37

  • 5 Което

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Това":

    Няма да остане ей така. В ущърб на народа.
  • 6 Ироничен

    15 6 Отговор
    На изборите партиите от Сглобката получиха мнозинство и сега ще правят каквото си искат. Кеф им магаре, кеф им магарица ще сложат в КС. Че даже Тагаренко - министър на войната...

    Коментиран от #9, #11

  • 7 нннн

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Това":

    Ми той, народът, си заслужава гаврата. Като не мисли, когато гласува/не гласува, така е.

    Коментиран от #13

  • 8 Жалки наведени копейки

    21 11 Отговор
    Хаджи Тошко бая го е пръскал на Сорос самолетът. 🙂
    Най-комичната партия, дето загуби времето на България с "шнорхели" и "софиянци", има претенции за кадърност. 😆😂
  • 9 хихи®

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ироничен":

    Така е! Глас Народен, глас Божи...
    Идват Европейски избори!?!?
  • 10 7890

    7 10 Отговор
    ИТН лаят, но и плюят! Много читави хора.
  • 11 Реално

    13 15 Отговор

    До коментар #6 от "Ироничен":

    Тагарев е най добрия Военен министър до сега.
    Единствено той започна истинска реформа за обезпечаване на армията ни със съвременни оръжия и оборудване.
    Всички до сега са играли по свирката на московските бандити, с цел България да е беззащитна и лесно да ни окупира Империята на злото за пореден път.
  • 12 Майора

    15 7 Отговор
    А по голяма гавра от това чалгари да дават акъл има ли? При положение че партията е създадена с помощта на олигарсите! Няма какво повече да се коментира!

    Коментиран от #31

  • 13 И какво се получи

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "нннн":

    когато гласува бе малко умен ? Гласуваха много, ИТН вземаха категорично предимство да съставят правителство сами, щяха да ЧАГЪРТАТ Тиквата, какъв е резултата - ИЗМАМА ! Скривай се мишка манипулирана и контролирана, най--ефикасният протест срещу корупцията и измамните политици в политиката е "ПАС" на избори, ХОДЕНЕ ЗА ГЪБИ И РИБА, Белгия доказа това КАТЕГОРИЧНО ! Сега да не се покажеш по-умен и от белгийците които са на десетки години пред нас по всичко и най-вече по МИСЛЕНЕ и ИНТЕЛЕКТ ?

    Коментиран от #21

  • 14 Бамбука

    14 1 Отговор
    Можеш ли да говориш бъркайки си с единия пръст в устата, а с другия в носа ? ИТН говорят за честност след като излъгаха българския народ гласувал за тях, а после позорно се скриха в миша дупка.
  • 15 инж. Ганчо Илков

    9 5 Отговор
    ИТН като Политически Проект, виси като кръпка в Българската псевдо Политика. Вместо Програма, с Дифинирани Текстове на Реформи в Социалният и Икономически Сектор, Програма, която да обедини членска маса, този Проект залага на Черния Пиар. Слухове, Клюкарски обвинения и силно Желание за прикачване, поне на ниво Избори, към други себеподобни Политически Проекти. Лидерът - Проектант, явно не добре със здравето, почти не се показва на Политическата Сцена. Точно подобна Изява са и другите Политически Проекти. За това Конституцията търпи промени. Съдебната Система: 1. Длъжна е да прекрати Слуховете и Клюките в Публичното Пространство. Аргументираните Обвинения се подават в Прокуратурата, или в Съда. Коментари, след Съдебно Решение;
    2. Регулаторните Органи и Институциите по Сигурноста, да Контролират методите ползвани от Дарителите на Политическите Проекти и погасяването на Ипотечните Кредити от Лидерите на Политическите Проекти;
    3. Националните Медии да не Провеждат Политическа Пропаганда лансирана от Чужда Страна.
  • 16 Емигрант

    8 3 Отговор
    Щом кючека и гьобека се настаниха отново в НС на българинът главата му ще дрънчи като дайре ! Това е реалността кючек, бакшиш и корупция !
  • 17 Б.Б.

    4 2 Отговор
    Моралната чалга опозиция е най-добрата опозиция
  • 18 Тошко

    11 2 Отговор
    Изкъпи се.
  • 19 хихи®

    10 2 Отговор
    ИТН се бореха и за президентска република. За мажоритарния вот ГЕРБ ги подкрепи и те се дръпнаха. И бяха за един лев субсидия. Сега вземат цялата....
    абе остави ги...
  • 20 Тошко

    9 1 Отговор
    Всеки нормален човек знае че морала и чалгата никога не се съвместяват а винаги са противоположности.
  • 21 нннн

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "И какво се получи":

    При 30% гласували Сглобката се сглоби. А на бас, че и при 10% ще се сглоби, даже и при 3%... Кмет може да се стане и с един глас. Достатъчно е кандидатът да гласува за себе си. Факт!

    Коментиран от #25

  • 22 Повтарям отново въпрос

    4 1 Отговор
    Каква е разликата между конституционен съд и публичен дом
  • 23 МЪРШШШШ

    3 2 Отговор
    БЕ!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Емигрант":

    Измами ли са единствено троловете на ПпДБ

    Коментиран от #30, #33

  • 27 Селския от Ямбол

    2 3 Отговор
    Добре е че Тошето с красивата прическа ще спасява републиката..той въобще не е продажен а всъщност е много честен и образован
  • 28 оня

    3 7 Отговор
    Мразя чалгари, но в момента е прав:))
  • 29 Смях

    7 3 Отговор
    Тоше, видяхме ви и вас! Нали спечелихте изборите веднъж! Какво предложихте? Ники- пинокиото, Пацо шнорхела и за цвят - македонски космонавт! Май е по лесно да лаеш и да се правиш на велик....!?!?!
  • 30 Емигрант

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Боже, Боже, дали има още малко-умни като теб НЕИЗМАМЕНИ ?

    Коментиран от #36

  • 31 Поручик Ржевски

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Майора":

    Има, др. Майор. Тези, които ни управляват, др. Майор.
  • 32 Бенямин Нетаняху

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емигрант":

    Тошко трифонов не е модел за морал
  • 33 Анонимен

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Виж сега, можеш ли да ми обясниш с думи прости (защото виждам не си умен) как ИТН ще измамят хора които не са гласували за тях ? Мога да почакам за отговор дори ден за да ти дам възможност да попиташ тук-там какъв отовор да ми дадеш !
  • 34 спасители на плажа

    1 2 Отговор
    Нека ИТН пак да спечелят изборите! Тошко премиер! Ще!
  • 35 Прав си Тоше

    0 0 Отговор
    Тези са лъжци и крадци и гледат да се окопаят във властта. Мафията си има държава вече. И то благодарение на глупавият народ, който вярва на лъжи.

    Коментиран от #38

  • 36 С кое си измамен бре

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Емигрант":

    Лъжците и крадците като кирчовци и кокорчовци които те лъжат всеки ден, какво е? Че имаш против ИТН, които им развяват кирливите ризи. Или ти е по-добре да те лъжат и крадат и те дразни истината? Иначе да драскаш лъжи и глупости срещу ИТН, те бива.
  • 37 Що бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Пречат ти на мечтите, мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и ДПС да те лъжат, крАдат и продават България ли? Не ги е срам!
  • 38 р4рр

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Прав си Тоше":

    Нали няма държава ,как така Мафията я има, м ?

    Коментиран от #39

  • 39 Ами затова няма

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "р4рр":

    Защото е на мафията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол